Auger Aliassime Felix

Auger Aliassime Felix

23
muž
Kanada
Datum nar.:
8. 8. 2000
Výška:
193 cm
Váha:
88 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 34. / 6.
čtyřhra: 242. / 19.

Dvojnásobný šampion Tsitsipas odstartoval antukové Masters v Monte Carlu opět vítězně

ATP MONTE CARLO - Šampion z let 2021 a 2022 Stefanos Tsitsipas (25) i pošesté v kariéře zvládl své úvodní vystoupení na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu. Letos řeckému favoritovi postupu usnadnil Srb Laslo Djere (28), který vzdal a prohrál i páté vzájemné střetnutí. Souboj s Carlosem Alcarazem (20) si v Monaku zajistil Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23).

Preview: Nosková by měla nastoupit k prvnímu zápasu v Miami, Lehečka se na kurt nedostane

V rámci sobotního programu letošního ročníku Miami Open se budou dohrávat z pátku přeložené zápasy. Na kurt by se tak měla dostat i poslední česká zástupkyně ve dvouhře žen Linda Nosková (19), která je proti kvalifikantce Marii Timofejevové (20) jasnou favoritkou. Jiří Lehečka (22) vstoupí do turnaje až v neděli. Ženská dvouhra má na programu také první polovinu duelů třetího kola, za obhajobou titulu vykročí Daniil Medveděv (28).

Obhájce titulu Alcaraz přehrál neoblíbeného Augera-Aliassimea a čeká ho senzační přemožitel

ATP INDIAN WELLS - Carlos Alcaraz (20) v Indian Wells udělal druhý ze šesti kroků na cestě za premiérovým obhájením titulu na turnajích Masters 1000. Trápícímu se Kanaďanovi Félixi Augeru-Aliassimemu (23) nedal šanci a po vítězství 6:2, 6:3 pokračuje za prvním triumfem od loňského Wimbledonu. V osmifinále narazí na Maďara Fábiána Marozsána, s nímž loni senzačně prohrál v Římě. Mezi šestnáctkou nejlepších nechybí ani letos stále neporažený Ital Jannik Sinner (22), který může Alcaraze sesadit z postu světové dvojky.

Nosková zabojuje o další skalp světové jedničky, outsiderem je i Lehečka. Vondroušová odstoupila

V rámci nedělního programu letošního ročníku BNP Paribas Open se představí poslední dvě české naděje. Linda Nosková se pokusí znovu porazit světovou jedničku Igu Šwiatekovou, předloňskou šampionku tisícovky v Indian Wells senzačně vyřadila na nedávném Australian Open. Papírovým předpokladům se bude snažit vzepřít také Jiří Lehečka proti Andrejovi Rubljovovi. Původně měla bojovat o postup do osmifinále ještě Markéta Vondroušová, ale z turnaje odstoupila.

Fritz i Auger-Aliassime v Acapulcu skončili na raketě italských mladíků, De Minaur vykročil za obhajobou titulu

ATP ACAPULCO - Tradičně velmi dobře obsazený turnaj ATP 500 v Acapulcu přišel hned první den o několik favoritů. Na raketě italských mladíků skončili čtvrtý nasazený finalista z roku 2020 Taylor Fritz, jenž nenavázal na triumf z Delray Beach, i Félix Auger-Aliassime, když nestačili na Italy Mattea Arnaldiho, respektive Flavia Cobolliho. Ze hry venku je i ve formě hrající Tommy Paul, naopak suverénní výhrou nad oblíbeným soupeřem vykročil za obhajobou titulu Australan Alex de Minaur.

Sinner suverénně vyhrál první zápas po triumfu na Australian Open, v Rotterdamu ztratil šest gamů

Jannik Sinner (22) suverénně vyhrál svůj premiérový zápas v roli grandslamového šampiona. Italský mladík absolvuje v Rotterdamu svůj první turnaj po triumfu na lednovém Australian Open a v nizozemské hale začal obhajobu loňského finále snadnou výhrou 6:3, 6:3 nad domácím Boticem van de Zandschulpem (28). Ve druhém kole změří síly s Gaëlem Monfilsem (37), který v tomto dějišti vyhrál posledních 11 utkání.

Bublik v Montpellier utekl z 0:1 na sety i Augeru-Aliassimemu, Rune v semifinále vzdal

ATP MONTPELLIER - Předloňský šampion Alexander Bublik (26) na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier otočil nepříznivý vývoj z 0:1 na sety i proti svému třetímu soupeři. Po výhře nad Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (23) si v žebříčku zajistil posun na nové kariérní maximum a postup do jubilejního 10. finále. V něm ho vyzve Chorvat Borna Čorič (27), kterému v semifinále vzdal největší favorit Dán Holger Rune (20).

Semifinále v Montpellier s papírovými favority. Nezaváhali Auger-Aliassime, Rune či Bublik

ATP MONTPELLIER - Ve čtvrtfinále halového turnaje ATP 250 v Montpellier uspěli všichni čtyři nejvýše nasazení tenisté. Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23) ve Francii podruhé během dvou dnů vyřadil domácího mladíka, Dán Holger Rune (20) se znovu nadřel na dvousetové vítězství nad soupeřem ze druhé světové stovky, předloňský šampion Kazach Alexander Bublik (26) znovu otočil vývoj z 0:1 na sety a semifinálové kvarteto zkompletoval v pozdních večerních hodinách Chorvat Borna Čorič (27).

Auger-Aliassime měl v Montpellier namále s rozjetým Cazauxem, Francouz duel nedoservíroval

ATP MONTPELLIER - Třetí nasazený Félix Auger-Aliassime (23) se ve svém úvodním vystoupení na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier pořádně nadřel. Domácího osmifinalistu letošního Australian Open Arthura Cazauxe (21) zdolal až po 2 hodinách a 47 minutách boje 7:5, 2:6, 7:6, když vývoj rozhodují sady otočil ze stavu 3:5 a 0:15 ziskem osmi fiftýnů v řadě. Ve čtvrtfinále se kanadský tenista utká s dalším francouzským mladíkem Haroldem Mayotem (21).

Vítané probuzení z krize. Auger-Aliassime v Basileji poprvé obhájil titul

ATP BASILEJ - Félix Auger-Aliassime (23) zachraňuje nepovedenou sezonu v jejím závěru nečekaným triumfem. Po měsících trápení a mizerných výsledků si spravil náladu v Basileji, kde si připsal první dva letošní skalpy hráčů TOP 10 a zároveň adeptů na Turnaj mistrů a po finálové výhře 7:6, 7:6 nad Polákem Hubertem Hurkaczem (26) poprvé obhájil titul z předchozího ročníku. Celkově kanadský tenista získal 5. trofej.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist