Bencic Belinda

Bencic Belinda

27
žena
Švýcarsko
Datum nar.:
10. 3. 1997
Výška:
175 cm
Váha:
63 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 91. / 4.
čtyřhra: - / 59.

20 jmen, která letos chybí na Australian Open: Ikony, Muchová, budoucí maminky i Berrettini

O drama na prvním tenisovém grandslamu sezony nebude nouze. Přesto letošní Australian Open bude v hráčském poli postrádat několik výrazných osobností. Livesport Zprávy přináší seznam hned 20 jmen, které v nedávné době udávaly trendy, ale v Melbourne chybí. Posledním odhlášeným se stal v prvním dni turnaje charismatický Ital Matteo Berrettini (27).

Češky se na úvod BJK Cupu střetnou s obhájkyněmi titulu, Švýcarkám mají co vracet

České tenistky vstoupí v úterý do finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové. V úvodu narazí v Seville na obhájkyně titulu Švýcarky, o tři dny později se utkají ve skupině A s výběrem USA. Kapitánovi Petru Pálovi chybí zraněná Karolína Muchová, z Turnaje mistryň ale vedle Markéty Vondroušové dorazí Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. U Švýcarek je nejasný start těhotné Belindy Bencicové. Zápas začne na stadionu La Cartuja nejdříve v 16:00.

Legendární Kingová chce jednat o změnách v kalendáři a vyhlíží souboj Česka s USA

Tenisová legenda Billie Jean Kingová (79) vyhlíží další ročník finálového turnaje nesoucího její jméno a těší se i na střet českého týmu s výběrem USA v základní skupině A. Spolu s nimi zabojují příští týden v Seville o jedno postupové místo úřadující šampionky Švýcarky a Kingová si ve videorozhovoru se světovými médii netroufla odhadnout, jak vše skončí. Litovala i absencí některých hvězd a chce jednat o změnách v kalendáři, aby příště nedocházelo k termínovým kolizím s jinými turnaji.

Šwiateková opět neměla slitování. Svou velmi dobrou kamarádku Juvanovou vypráskala za pouhých 50 minut

Iga Šwiateková (22) zatím odehrála na letošním US Open tři zápasy a předvedla už druhou demolici za necelou hodinu a se ztrátou jednoho gamu. Po Rebecce Petersonové tímto způsobem vypráskala i svou velmi dobrou kamarádku Kaju Juvanovou (22), Slovinku zničila za 50 minut 6:0, 6:1. V obhajobě loňského triumfu a také v boji o setrvání na postu světové jedničky bude pokračovat osmifinálovým soubojem se svou neoblíbenou soupeřkou Jelenou Ostapenkovou (26).

Kvitovou zradilo tělo. V Montrealu 'odchodila' závěr osmifinále s Bencicovou

WTA MONTREAL - Petra Kvitová (33) se v Montrealu od triumfu v roce 2012 nedostala již popáté v řadě přes osmifinále. Letos v dešťovými přeháňkami a zdravotními problémy obou hráček komplikovaném souboji podlehla 7:6, 3:6, 1:6 švýcarské kamarádce Belindě Bencicové (26), když ji v závěru zápasu čím dál více limitovala ostrá bolest v pravém boku. Švýcarka, jež si na začátku třetí sady bolestivě podvrtla levý kotník a dlouho byla ošetřována, pak ve večerním čtvrtfinále podlehla Ljudmile Samsonovové (24). V semifinále nechybí Iga Šwiateková či Jessica Pegulaová.

Češkám deštivé kanadské počasí nechutnalo. V osmifinále končí Vondroušová, Muchová i Bouzková

WTA MONTREAL - Čtvrteční osmifinálový program na turnaji WTA 1000 v Montrealu výrazně poznamenalo nevlídné počasí. Petra Kvitová (33) s Belindou Bencicovou se kvůli němu na kurt vůbec nedostaly a třem Češkám déšť štěstí nepřinesl. Karolína Muchová (26) po celkově devíti hodinách tenisového zápolení a čekání v šatnách podlehla podobně jako ve finále French Open ve třech setech světové jedničce Ize Šwiatekové, wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová (25) nezastavila rozjetou Coco Gauffovou a Marie Bouzková (25) nestačila na Darju Kasatkinovou.

Plíšková po čtyřech měsících proměnila mečbol, v deštivém Montrealu uspěla i Bouzková

WTA MONTREAL - První dvě české tenistky mají za sebou úspěšný vstup do turnaje WTA 1000 v Montrealu, kde zvládly deštěm přerušené zahajovací duely. Karolína Plíšková (31) zdolala ve třech setech Číňanku Lin Zhu (29), poprvé od 20. dubna vyhrála zápas po využití mečbolu a zajistila si souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Marie Bouzková (25) si poradila s americkou kvalifikantkou Kaylou Dayovou (23) a čeká ji střetnutí s šestou hráčkou světa Caroline Garciaovou, s níž vyhrála všechny tři vzájemné zápasy.

Pegulaová otočila čtvrtfinále se Svitolinovou, Ukrajinku porazila už potřetí v řadě

WTA WASHINGTON - Světová trojka Jessica Pegulaová (29) na domácí půdě ve Washingtonu zdolala otočila souboj s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (28), vyhrála třetí vzájemný duel po sobě a po čtyřech měsících postoupila do semifinále. V něm šampionka z roku 2019 narazí na Mariu Sakkariovou (28), nebo Madison Keysovou (28). Za obhajobou titulu pokračuje bez ztráty setu Ljudmila Samsonovová (24).

Svitolinová si formu přivezla také do Ameriky. Kasatkinovou porazila i poosmé

WTA WASHINGTON - Elina Svitolinová (28) potvrzuje skvělou formu po mateřské pauze i na prvním turnaji na tvrdém povrchu. Na 'pětistovce' ve Washingtonu po výhře nad Viktorií Azarenkovou přehrála ve dvou setech také světovou jedenáctku Darju Kasatkinovou (26), kterou smetla 6:2, 6:2 a vyhrála tak i 8. vzájemný zápas. Ve čtvrtfinále by ukrajinská tenistka mohla narazit na domácí šampionku z roku 2019 a letos nasazenou jedničku Jessicu Pegulaovou.

Samsonovová ve Washingtonu zamířila za obhajobou titulu, Bencicová postoupila po skreči

WTA WASHINGTON - Ve Washingtonu odstartovala ženská část US Open Series. Hladkou výhrou bez ztráty podání vstoupila do turnaje, který letos povýšil do kategorie WTA 500, obhájkyně titulu Ljudmila Samsonovová (24). Světová osmnáctka, jež loni v metropoli USA odstartovala úspěšné období tří triumfů během dvou měsíců, smetla domácí Daniellu Collinsovou (29). Po skreči Anastasie Potapovové (22) postoupila do druhého kola Švýcarka Belinda Bencicová (26).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist