Blinkova Anna

Blinkova Anna

25
žena
Rusko
Datum nar.:
10. 9. 1998
Výška:
179 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 45. / 34.
čtyřhra: 305. / 49.

Siniaková v Indian Wells počtvrté v řadě zvládla první kolo, Plíšková skončila hned na úvod

WTA INDIAN WELLS - Kateřina Siniaková (27) na šestém ze sedmi posledních turnajů zvládla své úvodní vystoupení. V Indian Wells odstartovala vítězstvím čtvrtý rok po sobě, když Belgičanku Greet Minnenovou (26) zdolala 7:5, 7:6. Úvodní kolo naopak nezvládla Karolína Plíšková (31), která prohrála 1:6, 6:2, 4:6 s Annou Blinkovovou z Ruska (25).

Pegulaová po problémech s krkem postoupila do semifinále, v San Diegu narazí na Kosťukovou

WTA SAN DIEGO - Světová pětka Jessica Pegulaová (30), jež šest týdnů laborovala se zraněním krku, dál úspěšně pokračuje ve svém prvním turnaji po Australian Open a rozchodu s trenérem Davidem Wittem. Do semifinále domácího podniku WTA 500 v San Diegu postoupila po výhře 6:1, 2:6, 6:2 nad Ruskou Annou Blinkovovou (28), s níž upravila vzájemnou bilanci na 3:0. O místo ve finále si nejvýše nasazená Američanka zahraje s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21) , jež zdolala rovněž ve třech setech Anastasii Pavljučenkovovou (32).

Rybakinová byla šestkrát míček od výhry, finále neobhájí. Blinkovová slaví až po 10. mečbolu

AUSTRALIAN OPEN - Kazaška Jelena Rybakinová finále na Australian Open neobhájí, světová trojka ve druhém kole neproměnila šest mečbolů proti Anně Blinkovové. Pětadvacetiletá Ruska zvítězila po využití až 10. mečbolu a nejdelším super tie-breaku v historii ženské grandslamové dvouhry 6:4, 4:6, 7:6 (22:20), připsala si teprve třetí skalp členky TOP 10 a vyrovnala své grandslamové maximum. O jeho překonání se utká s Italkou Jasminou Paoliniovou.

Milník pro Brendu Fruhvirtovou. V Aucklandu slaví životní skalp i první výhru na turnaji WTA

WTA AUCKLAND - Brenda Fruhvirtová (16) na osmý pokus porazila hráčku TOP 100 a na sedmý pokus vybojovala svou premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. Česká teenagerka se dočkala hned na prvním turnaji nové sezony v Aucklandu, kde si poradila 7:5, 6:4 s členkou elitní padesátky Annou Blinkovovou (25) a navázala na dvě výhry z kvalifikace. O čtvrtfinále si zahraje se světovou trojkou, vítězkou loňského US Open a obhájkyní titulu Coco Gauffovou (19) z USA. Po nevyužití mečbolů dohrála Tereza Martincová (29).

Siniaková ukončila neporazitelnost Pavljučenkovové v Hongkongu, Fruhvirtová ve čtvrtfinále neuspěla

Kateřina Siniaková (27) ukončila ve čtvrtfinále neporazitelnost Anastasie Pavljučenkovové (32) na podniku WTA 250 v Honkgongu. Šampionku ročníku 2017, která v tomto dějišti vyhrála všech sedm předchozích zápasů, zdolala 7:6, 6:4. Do semifinále se naopak navzdory kvalitnímu výkonu nedostala Linda Fruhvirtová (18), talentovaná teenagerka podlehla 6:7, 2:6 grandslamové finalistce a bývalé světové třináctce Leylah Fernandezové (21).

Češky jsou v Ningbu stoprocentní. Kvitovou ve čtvrtfinále po cenných skalpech doplnily Fruhvirtová a Siniaková

České tenistky jsou na WTA 250 v čínském Ningbu stále stoprocentní. Zatímco Petra Kvitová (33) postoupila do čtvrtfinále bez boje, Linda Fruhvirtová (18) a Kateřina Siniaková (27), které v úvodním kole přerušily dlouhou sérii porážek, si musely účast mezi nejlepší osmičkou vybojovat. Fruhvirtová vyřadila nasazenou čtyřku Annu Blinkovovou a Siniaková porazila turnajovou trojku Soranu Cirsteaovou.

Pět z osmi. V Cincinnati uspěly Kvitová, Vondroušová, Muchová, Bouzková i Nosková

WTA CINCINNATI - Sedm českých tenistek mohlo zvládnout vstup do turnaje WTA 1000 v Cincinnati a hned pěti jich to dokázalo. Petra Kvitová (33), jež minulý týden v Montrealu dohrávala s bolestmi kyčle, vykročila za obhajobou finále výhrou nad Annou Blinkovovou. V dalším zápase narazí na krajanku Lindu Noskovou (18), která si vyšlápla na světovou dvanáctku Ljudmilu Samsonovovou. Postoupily také Marie Bouzková (25), Karolína Muchová (26) a Markéta Vondroušová (24) po výhře nad Kateřinou Siniakovou (27). Naopak trápící se šampionka z roku 2016 Karolína Plíšková (31) neudržela vedení proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové a Barbora Krejčíková (27) se po zranění kotníku vrátila porážkou od Viktorie Azarenkové.

Šwiateková zvládla první čtvrtfinále na trávě, Siniaková bude dohrávat třetí set v pátek

WTA BAD HOMBURG - Iga Šwiateková (22) v Bad Homburgu ve svém prvním čtvrtfinále na trávě přehrála Annu Blinkovovou (24) a dál na svém jediném přípravném turnaji před Wimbledonem potvrzuje roli favoritky. Až v pátek bude souboj o místo v semifinále dohrávat Kateřina Siniaková (27), jejíž čtvrtfinále proti světové patnáctce Ljudmile Samsonovové (24) bylo za stavu 1:1 na sety přerušeno kvůli tmě.

Sabalenková vyrovnala maximum na Roland Garros, Svitolinová pokračuje na vítězné vlně

FRENCH OPEN - Aryna Sabalenková na pařížské antuce porazila 7:5, 6:2 krajanku ze třetí světové stovky Irynu Šimanovičovou a postupem do 3. kola vyrovnala svůj nejlepší výsledek na French Open. Na vítězné vlně pokračuje Elina Svitolinová, která hraje první grandslam po mateřské pauze.

Svitolinová má první titul jako máma. Sedm měsíců po porodu

WTA ŠTRASBURK - Elina Svitolinová (28) pouhých sedm měsíců po narození dcery a necelé dva měsíce po návratu do turnajového kolotoče slaví triumf. Ukrajinská tenistka znovu po třech letech dobyla antukový podnik WTA 250 ve Štrasburku, když Annu Blinkovovou přehrála 6:2, 6:3 a svou fantastickou finálovou bilanci vyšperkovala na 17:3.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist