Bogdan Ana

Bogdan Ana

31
žena
Rumunsko
Datum nar.:
25. 11. 1992
Výška:
171 cm
Váha:
59 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 64. / 39.
čtyřhra: 316. / 148.

Siniaková v Miami potřetí přešla přes první kolo. Brenda Fruhvirtová má první výhru z tisícovky

Kateřina Siniaková (27) v prvním kole turnaje WTA 1000 v Miami vyřadila Anu Bogdanovou 6:2, 6:4, vyrovnala s ní vzájemnou bilanci a potřetí na Floridě přešla přes úvodní kolo. O dorovnání zdejšího maxima v podobě účasti ve třetím kole v roce 2022 si zahraje s finalistkou Australian Open Qinwen Zhang. Brenda Fruhvirtová (16), která stejně jako loni dostala od pořadatelů divokou kartu, potvrdila roli favoritky v souboji s kvalifikantkou Maríou Lourdes Carléovou (24).

Preview: Brenda Fruhvirtová nastoupí v Miami jako favoritka, o druhé kolo se popere ještě Siniaková

V rámci úterního programu letošního ročníku Miami Open vstoupí do floridské tisícovky první české naděje. Brenda Fruhvirtová (16), která stejně jako loni dostala od pořadatelů divokou kartu, se pokusí potvrdit roli favoritky v souboji s kvalifikantkou Maríou Lourdes Carléovou (24). Kurzovou favoritkou je i Kateřina Siniaková (27) v utkání s Anou Bogdanovou (31), s níž může srovnat vzájemnou bilanci.

První triumf od roku 2020. Plíšková v Kluži neztratila ani set a ukončila dlouholetý půst

WTA KLUŽ - Karolína Plíšková (31) po měsících strádání a letech bez triumfu konečně slaví. Dvojnásobná grandslamová finalistka se v rumunské Kluži představila po takřka dvou letech na turnaji nižší kategorie WTA 250 a postupně ukončila několik černých sérií. Ve svém prvním finále po dvou a půl letech porazila 6:4, 6:3 domácí Anu Bogdanovou (31), soutěží proplula bez ztráty setu a získala 17. titul, na který čekala od ledna 2020. 

První finále od léta 2021. Favoritka Plíšková v Kluži neztratila set ani s Britkou Dartovou

WTA KLUŽ - Karolína Plíšková (31) v rumunské Kluži dál proplouvá turnajem WTA 250 se slabším obsazením a pokračuje v získávání herní jistoty. V prvním semifinále po roce a půl si poradila s Britkou Harriet Dartovou (27) a poprvé od srpna 2021 postoupila do finále. O ukončení více než čtyřletého čekání na titul si dvojnásobná grandslamová finalistka zahraje s domácí Anou Bogdanovou (31), jež bude bojovat o premiérový triumf na okruhu WTA.

Plíšková v Kluži přerušila další sérii, po skalpu Erraniové je po roce a půl v semifinále

WTA KLUŽ - Karolína Plíšková (31) na halovém turnaji WTA 250 v rumunské Kluži znovu potvrdila roli papírové favoritky a přestřihla další černou sérii. Na dvě vítězství po sobě po deseti měsících navázala proti bývalé světové pětce Saře Erraniové (36) z Itálie, kterou v souboji grandslamových finalistek přehrála 6:2, 6:0 a poprvé od srpna 2022 postoupila do semifinále. V něm bude čelit Britce Harriet Dartové (27), která je v této fázi na okruhu WTA poprvé v kariéře.

Krejčíková v Melbourne začala obratem, Brenda Fruhvirtová slaví první výhru na grandslamu

AUSTRALIAN OPEN - První den na úvodním grandslamu sezony uspěly dvě ze tří českých nadějí. Vítězný vstup i do svého pátého Australian Open slaví předloňská čtvrtfinalistka Barbora Krejčíková (28), jež po dvou a půl hodinách boje zdolala Japonku Mai Hontamaovou (24) a vykročila za obhajobou osmifinále. Premiérové vítězství na grandslamovém turnaji vybojovala kvalifikantka Brenda Fruhvirtová (16) po obratu proti Rumunce Aně Bogdanové (31). Naopak Sára Bejlek (17) ani na čtvrtý pokus nenavázala na grandslamovém turnaji na úspěšně absolvovanou kvalifikaci a v hlavní soutěži znovu neuhrála jediný set.

Bartůňková padla v tříhodinové bitvě, o čtvrtfinále v Kluži ji připravila domácí Bogdanová

WTA KLUŽ - Nikola Bartůňková (17) při teprve druhém startu na turnaji WTA na svou premiérovou výhru nenavázala. Česká teenagerka v hale v rumunské Kluži skončila ve druhém kole po více než tříhodinové bitvě na raketě domácí 73. hráčky světa Any Bogdanové (30), které podlehla 6:4, 6:7, 5:7.

Martincová neprošla kvalifikací ani v Dubaji. Skončila na Bogdanové

WTA DUBAJ - Tereza Martincová na Blízkém východu neprošla kvalifikací na třetím turnaji během tří týdnů. Na podniku WTA 1000 v Dubaji v závěrečném druhém kole podlehla 4-6 5-7 Rumunce Aně Bogdanové a v 11. letošním zápase utrpěla 7. porážku.

Češky v Dauhá zvládly vstup do kvalifikace. Uspěly Plíšková, Bouzková i Martincová

WTA DAUHÁ - České tenistky dnes byly na úvod tříkolové kvalifikace turnaje WTA 500 v Dauhá stoprocentní. Bývalá šampionka Karolína Plíšková otočila duel s Rumunkou Anou Bogdanovou, Marie Bouzková a Tereza Martincová přerušily série porážek a zajistily si vzájemný souboj.

Garciaová měsíc po triumfu na trávě ovládla antuku ve Varšavě

WTA VARŠAVA - Caroline Garciaová měsíc po triumfu na trávě v Bad Homburgu slaví titul také na antuce ve Varšavě, kde zastavila i domácí světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Ve finále 28letá Francouzka porazila 6-4 6-1 Rumunku Anu Bogdanovou a získala celkově 9. trofej.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist