Borges Nuno

Borges Nuno

27
muž
Portugalsko
Datum nar.:
19. 2. 1997
Výška:
185 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 56. / 46.
čtyřhra: 240. / 69.

Borges byl v Estorilu okraden o brejk. Garín zahrál do autu, přesto mu sudí daroval důležitý bod

V pátek se na antukovém turnaji ATP 250 v portugalském Estorilu odehrála 'loupež' za bílého dne. Velkou nevolili spustilo nepochopitelné rozhodnutí umpireového sudího Christiana Raska, který přisoudil bod Chilanu Cristianu Garínovi přesto, že zahrál míček do autu. Bylo to ve chvíli, kdy měl domácí Nuno Borges proměnit brejkbol a ve druhém setu jít do vedení 4:2.

Hurkacz si zajistil své první semifinále na antuce, obhájce titulu Ruud zvládl čtvrtfinále suverénně

ATP ESTORIL - Hubert Hurkacz (27) se na malém podniku ATP 250 v Estorilu poprvé v kariéře probojoval do antukového semifinále na nejvyšším okruhu. Desátý hráč světa si ve čtvrtfinálové fázi poradil 7:6, 6:4 s nezkušeným Pablem Llamasem (21). Postup mezi nejlepší kvarteto si zajistil také Casper Ruud (25), který pokračuje v zatím suverénní obhajobě loňského triumfu.

Berrettini si comeback po zranění titulem neosladil, triumf ve Phoenixu obhájil Borges

CHALLENGER PHOENIX - Bývalý šestý hráč světa Matteo Berrettini (27) první turnaj po zranění pravého kotníku na loňském US Open titulem nezakončil. Ve finále tradičně kvalitně obsazeného challengeru ve Phoenixu italský šampion z roku 2019 podlehl 5:7, 6:7 Portugalci Nunu Borgesovi (27), který dokázal obhájit svůj loňský nejcennější triumf.

Tsitsipas v Los Cabos pokračuje za obhajobou titulu, Zverev odvrátil všech 12 brejkbolů

ATP LOS CABOS - Řek Stefanos Tsitsipas (25) po pěti letech startuje na turnaji bez statusu hráče TOP 10. V Los Cabos zatím úspěšně míří za svou celkově třetí obhajobou titulu, ve čtvrtfinále si poradil s Američanem Aleksandarem Kovacevicem. V semifinále nechybí ani nejvýše nasazený Němec Alexander Zverev (26), který v Mexiku úspěšně čelil už 15 brejkbolům, či Nor Casper Ruud (25). Elitní kvarteto doplnil Australan Jordan Thompson (29), jenž otočil vývoj z 0:6 a 0:3 a přežil tři mečboly.

Medveděv si vybral slabší chvilku i proti Borgesovi, ve čtvrtfinále nechybí ani Alcaraz

AUSTRALIAN OPEN - Daniil Medveděv (27) se na Australian Open už ve třetím ze čtyř vystoupení nevyvaroval slabšímu momentu. Portugalského outsidera Nuna Borgese (26) porazil 6:3, 7:6, 5:7, 6:1 a potřetí v Melbourne postoupil do čtvrtfinále. Letos v něm dvojnásobný ruský finalista narazí na Poláka Huberta Hurkacze (26), který zastavil Francouze Arthura Cazauxe (21) a překonal své melbournské maximum. Poslední čtvrtfinálovou dvojici vytvořili podle očekávání Carlos Alcaraz (20) a Alexander Zverev (26).

Kecmanovič se nabudil na souboj s Alcarazem, v Melbourne už podruhé utekl z mečbolů

AUSTRALIAN OPEN - Miomir Kecmanovič (24) na Australian Open znovu po dvou dnech vyhrál zápas, v němž čelil dvěma mečbolům. Po Němci Janu-Lennardu Struffovi přežil i bitvu s loňským semifinalistou a světovou čtrnáctkou Tommym Paulem (26) a postupem do osmifinále vyrovnal svůj nejlepší grandslamový výsledek z předloňského Melbourne. O premiérové čtvrtfinále se srbský tenista utká s favorizovaným Carlosem Alcarazem (20), který neztratil příliš sil se zraněným čínským teenagerem Juncheng Shangem (18) a překonal své maximum na úvodním grandslamu sezony.

Borges v Delray Beach porazil Johnsona podruhé během dvou dnů

ATP DELRAY BEACH - Nuno Borges v Delray Beach podruhé během dvou dnů porazil Steva Johnsona. Po nedělním úspěchu v kvalifikaci si s domácím lucky loserem poradil i na úvod hlavní soutěže a vyrovnal své maximum na okruhu ATP. Úspěšné odvety se v pondělí dočkali bývalý finalista Japonec Jošihito Nišioka, který se pomstil za loňské vyřazení Němci Oscaru Ottemu, a domácí Denis Kudla, jenž oplatil týden starou porážku Australanu Jordanu Thompsonovi.

Češi postoupili na finálový turnaj Davis Cupu! Po nezdaru ve čtyřhře rozhodl Lehečka

DAVIS CUP - Čeští tenisté po dvou letech postoupili do skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu. Kvalifikační duel na antuce v portugalské Maie vyhráli 3-1 na zápasy, vítězný bod dnes zařídil ve formě hrající Jiří Lehečka v souboji týmových jedniček s Joaem Sousou.

Češi vedou v Portugalsku 2-0! Na antuce v Maie bodovali Lehečka i Macháč

DAVIS CUP - Čeští tenisté mají parádně rozehranou kvalifikaci o postup do skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu. Na antuce v portugalské Maie vedou nad domácím výběrem po prvním dnu 2-0, když čerstvý čtvrtfinalista Australian Open Jiří Lehečka i přes nepříliš povedený výkon potvrdil roli favorita proti Nunu Borgesovi a Tomáš Macháč pak vyhrál bitvu s domácí jedničkou Joaem Sousou.

Lehečka s Borgesem rozehrají kvalifikaci Davis Cupu v Portugalsku, Macháč nastoupí proti Sousovi

Jiří Lehečka a domácí dvojka Nuno Borges rozehrají v sobotu v Portugalsku kvalifikační utkání o postup do finálové fáze Davisova poháru. Čtvrtfinalista Australian Open vyzve v hale na antuce 105. hráče světa, zápas začne v 16:00 SEČ. Ve druhé dvouhře nastoupí Tomáš Macháč proti portugalské jedničce Joaovi Sousovi (84.).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist