Bublik Alexander

Bublik Alexander

26
muž
Kazachstán
Datum nar.:
17. 6. 1997
Výška:
198 cm
Váha:
77 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 18. / 18.
čtyřhra: 286. / 45.

Humbert vyhrál i své šesté finále. V Dubaji slaví už druhý letošní triumf a posun do TOP 15

ATP DUBAJ - Ugo Humbert (25) na turnaji ATP 500 v Dubaji získal druhý letošní a celkově 6. titul, přestože v jeho průběhu čelil mečbolům. Ve finále francouzský tenista stále nenašel přemožitele, Kazacha Alexandera Bublika (26) přehrál 6:4, 6:3 , navázal na předchozí cenné výhry včetně skalpu Daniila Medveděva a zajistil si posun na 14. místo světového žebříčku.

Rubljov byl v semifinále v Dubaji diskvalifikován. Rus neunesl koncovku a řval na rozhodčího

Andrej Rubljov (26) přijde o všechny body a peníze za semifinálovou účast v Dubaji a opustí nejlepší pětku žebříčku. Finalista posledních dvou ročníků psychicky neunesl koncovku semifinálové bitvy s Alexanderem Bublikem (26) a za stavu 7:6, 6:7, 5:6 byl kvůli špatnému chování a překročení hranice v diskusi s lajnovým rozhodčím diskvalifikován. Bublik se ve finále utká s Ugem Humbertem (25), který vyřadil obhájce titulu Daniila Medveděva (28).

Lehečka kvůli zranění nedohrál čtvrtfinále s Bublikem, Medveděv dál obhajuje titul

Jiří Lehečka (22) skončil na turnaji ATP 500 v Dubaji ve čtvrtfinále, duel s Alexanderem Bublikem (26) z Kazachstánu za stavu 4:6 a 1:4 kvůli zranění pravé ruky skrečoval. Zatímco v předchozím utkání s Karenem Chačanovem bojoval Lehečka téměř tři hodiny, tentokrát kvůli zdravotním problémům trval zápas jen 56 minut. Daniil Medveděv (28) si snadno poradil s Alejandrem Davidovichem (24) a pokračuje v obhajobě titulu.

Macháč v Dubaji na kvalifikaci nenavázal. Opět končí v prvním kole v tie-breaku rozhodující sady

Tomáš Macháč (23) zvládl na probíhající pětistovce v Dubaji víkendovou dvoukolovou kvalifikaci, ale v hlavní soutěži skončil hned na úvod. Rodák z Berouna nestačil 6:2, 3:6, 6:7 na nasazenou sedmičku Alexandera Bublika (26) a stejně jako loni po úspěšné kvalifikaci prohrál v prvním kole v tie-breaku rozhodujícího setu. Kazach se ve druhém kole střetne s Tallonem Griekspoorem (27).

Mistr obratů Bublik přepsal historii. Turnaj ATP vyhrál po otočce proti všem soupeřům

ATP MONTPELLIER - Alexander Bublik (26) jako první vyhrál turnaj ATP, během něhož musel všechny zápasy otáčet ze stavu 0:1 na sety. Kazašský tenista to dokázal v hale ve francouzském Montpellier, kde předloni slavil svůj premiérový triumf. Letos přitom hned ve svém úvodním vystoupení čelil třem mečbolům Kanaďana Denise Shapovalova, kritické momenty však přežil a dokráčel si pro celkově čtvrtý titul. V jubilejním 10. finále zdolal 5:7, 6:2, 6:3 Chorvata Bornu Čoriče (27) a vyhrál třetí turnaj během osmi měsíců.

Bublik v Montpellier utekl z 0:1 na sety i Augeru-Aliassimemu, Rune v semifinále vzdal

ATP MONTPELLIER - Předloňský šampion Alexander Bublik (26) na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier otočil nepříznivý vývoj z 0:1 na sety i proti svému třetímu soupeři. Po výhře nad Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (23) si v žebříčku zajistil posun na nové kariérní maximum a postup do jubilejního 10. finále. V něm ho vyzve Chorvat Borna Čorič (27), kterému v semifinále vzdal největší favorit Dán Holger Rune (20).

Semifinále v Montpellier s papírovými favority. Nezaváhali Auger-Aliassime, Rune či Bublik

ATP MONTPELLIER - Ve čtvrtfinále halového turnaje ATP 250 v Montpellier uspěli všichni čtyři nejvýše nasazení tenisté. Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23) ve Francii podruhé během dvou dnů vyřadil domácího mladíka, Dán Holger Rune (20) se znovu nadřel na dvousetové vítězství nad soupeřem ze druhé světové stovky, předloňský šampion Kazach Alexander Bublik (26) znovu otočil vývoj z 0:1 na sety a semifinálové kvarteto zkompletoval v pozdních večerních hodinách Chorvat Borna Čorič (27).

Lehečka přidává na obrátkách. V Adelaide zametl s Kordou a zahraje si o první titul

ATP ADELAIDE - Jiří Lehečka (22) na podniku ATP 250 v Adelaide utnul sérii nezdarů a postupně nabalované sebevědomí proměnil ve vyrovnání svého nejlepšího výsledku. Český mladík v Jižní Austrálii porazil i čtvrtého soupeře, loňského finalistu Sebastiana Kordu (23) smetl jednoznačně 6:2, 6:1 a postoupil do svého druhého finále. O premiérový titul si zahraje s Britem Jackem Draperem (22).

Pavlásek si finálový debut neosladil, bratři Tsitsipasovi slaví první společný triumf

ATP ANTVERPY - Deblista Adam Pavlásek (29) si v hale Antverpách první finále na okruhu ATP titulem neokořenil. První společný triumf v Belgii slaví bratři Stefanos (25) a Petros Tsitsipasovi (23), Řekové zdolali českého tenistu s Uruguaycem Arielem Beharem (33) po obratu 6:7, 6:4, 10:8. Ve dvouhře zvítězil Kazach Alexander Bublik.

Lehečka zvládl další start. Na Masters v Torontu vyhrál odvetu s Nakashimou

ATP TORONTO - Jiří Lehečka (21) na šestém turnaji ATP v řadě zvládl svůj úvodní duel. Při premiéře na kanadském Masters 1000 si v Torontu poradil v deštěm přerušeném duelu 7:5, 3:6, 7:6 s Američanem Brandonem Nakashimou (22) a oplatil mu dvě porážky z loňského Next Gen ATP Finals. Ve druhém kole jediný český zástupce v soutěži vyzve světovou čtyřku Nora Caspera Ruuda (24).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist