Cerundolo Francisco

Cerundolo Francisco

25
muž
Argentina
Datum nar.:
13. 8. 1998
Výška:
185 cm
Váha:
78 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 22. / 19.
čtyřhra: 882. / 135.

Shelton v Houstonu překonal antukové maximum, ke čtvrtfinále mu stačila jediná výhra

ATP HOUSTON - Nejvýše nasazený Američan Ben Shelton (21) na úvod domácího klání v Houstonu porazil 3:6, 6:4, 6:3 Belgičana Zizoua Bergse (24) a jediná výhra ho posunula do prvního čtvrtfinále turnaje ATP na antuce. Naopak ze hry venku je hned po úvodním vystoupení druhý nasazený Argentinec Francisco Cerúndolo (25), proti kterému si Ital Luciano Darderi (22) připsal životní skalp.

Argentinské finále v brazilské metropoli. O titul v Riu si to rozdají senzace Navone a Báez

Mariano Navone (22) zajistil argentinské finále na pětistovce v brazilském Rio de Janeiru. Rozjetý kvalifikant v semifinále přehrál 6:4, 6:2 zdravotně indisponovaného obhájce titulu a nasazenou dvojku Camerona Norrieho (28) a dál v tomto týdnu sbírá své první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. V nedělním finále vyzve úspěšnějšího krajana Sebastiána Báeze (23), který zvládl semifinálové derby s Franciscem Cerúndolem (25).

Medveděvovi se na Masters přestalo dařit, obhajobu titulu v Šanghaji zakončil už před osmifinále

ATP ŠANGHAJ - Daniil Medveděv (27) vypadl už na třetím podniku Masters v řadě dříve než v semifinále, ačkoli do Šanghaje dorazil po finálových účastech na US Open a v Pekingu. Šampion posledního ročníku 2019 ztroskotal dokonce už před osmifinálovou fází, ve třetím kole po nevyužitých setbolech prohrál 6:7, 2:6 se Sebastianem Kordou (23), na kterého nestačil ani v lednu na Australian Open. Američan s českými kořeny bude usilovat o své teprve druhé čtvrtfinále na Masters proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi.

Premiérový triumf v Laver Cupu obhájen. Tým světa ve Vancouveru přejel Evropany 13:2

LAVER CUP - Laver Cup poznal své šampiony už po devátém z dvanácti plánovaných soubojů. Loňský premiérový triumf obhájil Tým světa, který v domácím prostředí ve Vancouveru vyhrál osm z devíti duelů, výběr Evropy porazil 13:2 na body a rozhodl o nejrychlejším vítězství v šestileté historii týmové soutěže. Nedostižné vedení celku nehrajícího kapitána Johna McEnroea zajistili v úvodní nedělní čtyřhře Frances Tiafoe (25) s Benem Sheltonem (20), kteří zdolali 7:6, 7:6 Huberta Hurkacze (26) s Andrejem Rubljovem (25). Na triumfu se podíleli také Taylor Fritz, Francisco Cerúndolo, Tommy Paul a Félix Auger-Aliassime.

Tým světa v Laver Cup rázně vykročil za obhajobou triumfu. Po prvním dnu vede 4:0

LAVER CUP - V kanadském Vancouveru odstartoval 6. ročník Laver Cupu a domácí Tým světa zatím dělá maximum pro to, aby obhájil premiérový triumf. Po prvním dnu vede 4:0, když Američan Ben Shelton (20), Argentinec Francisco Cerúndolo (25) a domácí Félix Auger-Aliassime (23) ve dvouhrách neztratili ani set. Vedení pak výběr kapitána Johna McEnroea zvýraznil ve čtyřhře díky americkému tandemu Frances Tiafoe a Tommy Paul (26).

Úspěšný den českých mužů. Do 3. kola US Open postoupili Veselý i debutant Menšík

US OPEN - Prapor českých tenistů na US Open drží dvě nečekaná jména. Díky chráněnému žebříčku startující Jiří Veselý v New Yorku zvládl už druhou pětisetovou bitvu a po skalpu světové dvacítky Francisca Cerúndola vyrovnal postupem do třetího kola své newyorské maximum z roku 2015. Pokračuje také sedmnáctiletý Jakub Menšík, jenž v souboji dvou úspěšných kvalifikantů a debutantů na hlavním okruhu porazil 3:6, 6:2, 7:6, 6:3 o pět let staršího Francouze Titouana Drogueta, vyhrál popáté v řadě a zajistil si posun do TOP 150.

Předloňský šampion Ruud je v Bastadu bez ztráty setu ve finále. Vyzve v něm Rubljova

ATP BASTAD - Casper Ruud (24) si znovu po dvou letech zahraje finále na antukovém turnaji ATP 250 ve švédském Bastadu. Norský favorit v sobotním semifinále porazil 6:3, 7:5 Itala Lorenza Musettiho (21) a poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě bez ztráty setu. O celkově 11. triumf si předloňský šampion zahraje s Andrejem Rubljovem (25), který udolal obhájce titulu Argentince Francisca Cerúndola (24).

Ruud letos počtvrté vyhrál dvakrát po sobě. Rubljov vyhrál šlágr se Zverevem

ATP BASTAD - Předloňský šampion Casper Ruud (24) na antuce v Bastadu porazil 6:3, 6:4 Rakušana Sebastiana Ofnera a teprve počtvrté v sezoně vyhrál alespoň dva zápasy po sobě. O finále si čtvrtý hráč světa zahraje s Italem Lorenzim Musettim (21). Své místo v semifinále si vybojoval také Andrej Rubljov (25), který jednoznačně porazil Alexandera Zvereva (26) 6:2, 6:3.

Lehečka pokračuje bez ztráty setu i servisu! Cerúndolovi povolil pouhých šest gamů

WIMBLEDON - Jiří Lehečka (21) na trávě v All England Clubu parádním výkonem navázal na svou premiérovou výhru ve Wimbledonu. Český mladík neztratil set a servis ani s nasazeným Argentincem Franciscem Cerúndolem (24), čerstvého šampiona z Eastbourne smetl po setech 6:2, 6:2, 6:2. O postup do osmifinále se utká se světovou patnáctkou Američanem Tommym Paulem (26).

Lehečka má první výhru už i ve Wimbledonu. Veselý začal znovu vítězně, vyšlápl si na Kordu

WIMBLEDON - Jiří Lehečka (21) zvládl vstup i do třetího letošního grandslamu. Premiérovou výhru ve Wimbledonu si připsal proti Rakušanu Sebastianu Ofnerovi (27), kterého v deštěm přerušovaném duelu na trávě v All England Clubu porazil 6:4, 6:4, 6:4. I podeváté v kariéře dokázal vyhrát zápas 1. kola Wimbledonu Jiří Veselý. Dvojnásobný osmifinalista nečekaně zdolal 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 loňského osmifinalistu a letos nasazenou dvaadvacítku Sebastiana Kordu z USA, přerušil sérii pěti porážek a poprvé od 12. července 2022 vyhrál zápas na hlavním okruhu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist