Cornet Alize

Cornet Alize

34
žena
Francie
Datum nar.:
22. 1. 1990
Výška:
173 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 106. / 11.
čtyřhra: 346. / 59.

Wozniacká vyřadila loňskou semifinalistku, Cornetová navzdory prohře vylepšila rekord

AUSTRALIAN OPEN - V první den grandslamového Australian Open skončily tři nasazené hráčky. Mimo hru jsou po prvním kole Ruska Ljudmila Samsonovová (25), Wang Xinyu (22) z Číny i Magda Linetteová (31) z Polska. Naopak sladký postup slaví při návratu do Melbourne vítězka turnaje z roku 2018 Caroline Wozniacká (33). Roli favoritky splnila Maria Sakkariová (28). Oproti tomu rekordmanka Alizé Cornetová (33) se z turnaje poroučí.

Francouzky na úvod BJK Cupu nečekaně prohrály s Itálií, Kanaďanky porazily domácí Španělky

BJK CUP - Caroline Garciaová (30) letos nezískala ani jeden titul a chuť si možná nespraví ani na finálovém klání Poháru Billie Jean Kingové. Francie totiž nepotvrdila v úvodním zápase Skupiny D roli favorita proti Itálii a právě francouzská jednička byla u tohoto selhání. Po porážce Alizé Cornetové (33) s Martinou Trevisanovou (30) mohla srovnat skóre, jenže s Jasmine Paoliniovou (27) nakonec padla 6:7, 7:5, 4:6. Ve skupině C si první bod připsaly Kanaďanky, které díky debutantce Marině Stakusicové (18) a Leylah Fernandezové (21) skolily domácí Španělky.

Rozlučku se Strýcovou obrečela i Cornetová. Francouzská stálice vzpomněla na drtivou porážku ve Fed Cupu

Tenisová stálice Alizé Cornetová (33) se na okruhu WTA pohybuje už od roku 2005 a Praha bývá jednou z jejích oblíbených destinací. Letos si zahraje čtvrtfinále, na Livesport Prague Open ale byla i svědkem loučení české bojovnice Barbory Strýcové (37). Přiznala, že při její rozlučce měla i ona slzy v očích.

Martincová v Praze poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále, po obratu jde dál i Nosková

Tereza Martincová (28) na domácím Livesport Prague Open nadále využívá příznivého losu a zahraje si své první čtvrtfinále na okruhu WTA od loňského října. Předloňská finalistka porazila 1:6, 6:2, 6:2 Yue Yuan (24) a zaútočí na své první semifinále na této úrovni od loňského června. Postup mezi nejlepší osmičku vybojovala po obratu i Linda Nosková (18), která zastavila rozjetou Ankitu Rainaovou (30).

Martincová v Praze po obratu vyřadila Knutsonovou, Nosková ztratila jen tři hry. Palicová a Havlíčková neuspěly

WTA PRAHA - Předloňská finalistka Tereza Martincová (28) na úvod Livesport Prague Open otočila české derby a debutantku Gabrielu Knutsonovou (26) udolala po setech 2:6, 6:4 a 6:4. Jednoznačnou výhrou vykročila za obhajobou loňského semifinále Linda Nosková (18), jež smetla americkou kvalifikantku Elvinu Kalievovou. Naopak Barbora Palicová (19) stejně jako loni skončila hned v prvním kole a nepřipsala si svou premiérovou výhru v hlavních soutěžích na okruhu WTA, úvodní kolo bylo konečnou i pro další Češku startující na divokou kartu Lucii Havlíčkovou (18). Zápas s domácím publikem se loučící Barbory Strýcové byl odložen na středu.

Bouzkové v Praze role obhájkyně titulu nesedla. Po trápení na servisu podlehla Cristianové

WTA PRAHA - Marie Bouzková (25) premiéru v roli obhájkyně titulu nezvládla. Na domácím turnaji WTA 250 v pražské Stromovce, kde před rokem slavila dosud jediný triumf, nejvýše nasazená Češka nestačila hned v prvním kole na Jaqueline Cristianovou. Rumunce, s níž předchozí tři vzájemné duely vyhrála, podlehla především vinou osmi ztracených servisů po bezmála třech hodinách boje 4:6, 6:4, 4:6. Do turnaje právě vstupuje také Lucie Havlíčková, jež čelí nasazené Francouzce Alizé Cornetové.

Rybakinová pokračuje za obhajobou titulu, s Cornetovou zlikvidovala všechny brejkboly

WIMBLEDON - Jelena Rybakinová (24) překonala druhou ze sedmi nástrah na cestě za obhajobou wimbledonského triumfu. Francouzku Alizé Cornetovou (33), která si v závěru utkání bolestivě podvrtla pravé koleno, porazila díky odvrácení všech šesti brejkbolů 6:2, 7:6. O osmifinále bude kazašská tenistka bojovat proti domácí naději Katie Boulterové (26).

Boulterová a Burrageová budou hrát první čistě anglické finále WTA od roku 1977

Angličanka Katie Boulterová (26) postoupila na turnaji Rothesay Open v Nottinghamu do svého prvního finále na okruhu WTA v kariéře, když krajanku Heather Watsonovou (31) porazila v semifinálovém utkání ve dvou setech 6:4 a 7:5. Finále bude také čistě anglická záležitost, Jodie Burrageová totiž zdolala Alize Cornetovou 7:5 a 7:5.

V Nottinghamu jsou v semifinále nenasazené hráčky. Cornetová a tři Britky z druhé stovky

WTA NOTTINGHAM - V Nottinghamu se během prvních dvou kol z turnaje WTA 250 poroučelo všech osm nasazených tenistek a už před pátečními čtvrtfinálovými duely bylo jasné, že o titul budou hrát žebříčkově hůře postavené hráčky. Do semifinále se prodraly Francouzka Alizé Cornetová a poprvé od roku 1975 trio Britek, navíc všechny až z druhé světové stovky: Heather Watsonová a poprvé Jodie Anna Burrageová i Katie Boulterová.

Travnatý postrach hráček TOP 10. Cornetová s nimi vyhrála už 10 setů v řadě

Alizé Cornetová si poprvé od loňského skalpu Igy Šwiatekové ve Wimbledonu zahrála s hráčkou TOP 10 a svou neporazitelnost na trávě s nimi prodloužila už na 5 zápasů a 10 setů v řadě. V Nottinghamu porazila 6:1, 6:4 světovou osmičku Mariu Sakkariovou z Řecka, s níž si poradila až na čtvrtý pokus, a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist