Haddad Maia Beatriz

Haddad Maia Beatriz

27
žena
Brazílie
Datum nar.:
30. 5. 1996
Výška:
185 cm
Váha:
78 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 13. / 10.
čtyřhra: 22. / 10.

Šwiateková poslala Polsko na finálový turnaj BJK Cupu, kvalifikační utkání vyhrály i Slovenky

Iga Šwiateková (22) dle očekávání zvládla v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu obě dvouhry a výrazně pomohla Polsku k jednoznačnému vítězství nad Švýcarkami v Bielu. Světová jednička přehrála 6:4, 6:3 Céline Naefovou (18) a přidala třetí bod. Postup na finálové klání pro 12 týmů ve španělské Seville slavily také Američanky, Britky, Slovenky, Australanky, Japonky, Němky a po parádním obratu i Rumunky.

Pegulaová vyhrála první zápas po Australian Open, v San Diegu si poradila s Niemeierovou

Jessica Pegulaová (30) úspěšně vstoupila do domácí pětistovky v San Diegu. Nasazená jednička a světová pětka začala v Kalifornii rychlou výhrou 6:0, 6:4 nad kvalifikantkou Jule Niemeierovou (24) a zvládla svůj první zápas po brzkém vyřazení na Australian Open a zdravotní pauze. O zopakování předloňské semifinálové účasti bude usilovat proti Anně Blinkovové, nebo Dajaně Jastremské.

Rybakinová na pátý pokus zdolala Samsonovovou, o titul z Abú Zabí si zahraje s Kasatkinovou

WTA ABÚ ZABÍ - Jelena Rybakinová (24) až v pátém vzájemném střetnutí našla recept na Ljudmilu Samsonovovou (25). Kazašská tenistka se dočkala v semifinále podniku WTA 500 v Abú Zabí, kde zdolala loňskou finalistku a patnáctou hráčku světa 6:0, 4:6, 6:2. O druhý letošní titul si světová pětka zahraje s další Ruskou Darjou Kasatkinovou (26), která po tříhodinové bitvě udolala svou rovněž neoblíbenou soupeřku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou (27) a podruhé v sezoně postoupila do finále.

Krejčíkové se odveta nepovedla. V Abú Zabí skončila opět na raketě Samsonovové

WTA ABÚ ZABÍ - Česká tenistka Barbora Krejčíková (28) dohrála na turnaji WTA 500 v Abú Zabí stejně jako před rokem po dvousetové porážce s Ljudmilou Samsonovovou (25). Letos ve čtvrtfinále přišla čtyřikrát o podání a obhájkyni finále podlehla 5:7, 4:6. Osmá nasazená Ruska si o zopakování loňského výsledku zahraje s nejvýše nasazenou Jelenou Rybakinovou (24), s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné souboje.

Vondroušová v Melbourne padla. Postup pro Noskovou a Siniakovou, Bouzková a Fruhvirtová končí

Markéta Vondroušová (24) poprvé od French Open 2020 nezvládla první kolo na grandslamech. Nasazená sedmička a úřadující wimbledonská šampionka schytala v úvodním kole Australian Open výprask 1:6, 2:6 od trápící se kvalifikantky Dajany Jastremské. Linda Nosková (19) v derby přehrála krajanku Marii Bouzkovou (25) a Kateřina Siniaková (27) si poradila s Jaqueline Cristianovou. Linda Fruhvirtová (18) sice vzdorovala favorizované Beatriz Haddad Maiové, ale ve třech setech nakonec padla.

Rok 2023, WTA část IV. Šwiateková ovládla Turnaj mistryň, Krejčíková opět triumfovala

Iga Šwiateková zakončila další povedenou sezonu premiérovým triumfem na Turnaji mistryň, navíc se vrátila na post světové jedničky. Kromě mexického Cancúnu nenašla přemožitelku ani na poslední "tisícovce" v čínském Pekingu. Další triumf slavila Barbora Krejčíková, která dobyla podnik série WTA 500 v San Diegu a získala druhý letošní titul. Na WTA Elite Trophy se radovala Beatriz Haddadová Maiaová.

Třetí a nejcennější triumf. Haddadová Maiaová po finálové bitvě ovládla WTA Elite Trophy

Beatriz Haddadová Maiaová (27) uzavřela sezonu prvním letošním finále a ziskem nejcennější trofeje. Levoruká Brazilka ovládla bez ztráty setu WTA Elite Trophy v Zhuhai, 'béčkový Turnaj mistryň' dobyla po finálové bitvě s domácí nadějí Qinwen Zheng (21). Unavenou Číňanku udolala po takřka třech hodinách dvousetové vyčerpávající přetahované 7:6, 7:6 a vybojovala třetí titul a první na tvrdém povrchu. Finále navíc zvládla i ve čtyřhře s Veronikou Kuděrmetovovou (26) a vybojovala tak svůj druhý double.

Haddadová Maiaová je letos poprvé ve finále, o titul si zahraje na WTA Elite Trophy

WTA ELITE TROPHY - Beatriz Haddadová Maiaová (27) na svém posledním letošním turnaji postoupila poprvé v sezoně do finále a hned na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai. V semifinále 'malého Turnaje mistryň' brazilská tenistka přehrála 6:4, 6:1 Darju Kasatkinovou (26) a poprvé od Wimbledonu vyhrála tři zápasy po sobě. O třetí a nejcennější titul si zahraje proti domácí Qinwen Zheng (21).

Loni triumf na Turnaji mistryň, letos bez titulu. Garciaová skončila na WTA Elite Trophy už ve skupině

Caroline Garciaová (30) loni posbírala čtyři trofeje včetně triumfu na Turnaji mistryň, ovšem letošní sezonu zakončila bez titulu. Na probíhajícím WTA Elite Trophy vypadla už ve skupině, když v přímém souboji o semifinále nestačila 1:6, 6:7 na Beatriz Haddadovou Maiaovou (27). Brazilka se o finále utká s Darjou Kasatkinovou (26), druhé semifinále obstarají domácí Qinwen Zheng (21) a Lin Zhu (29).

Krejčíková v Zhuhai překvapení nepřipustila, WTA Elite Trophy zahájila výhrou nad Linetteovou

Barbora Krejčíková (27) v úvodním zápase na WTA Elite Trophy žádné překvapení nepřipustila a vede Azalkovou skupinu. Nasazená jednička si v čínském Zhuhai poradila v souboji debutantek 6:2, 6:4 s Magdou Linetteovou (31), se kterou vyhrála i třetí vzájemný duel. Postup do semifinále si může zajistit už ve středu v utkání s Darjou Kasatkinovou (26).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist