Kecmanovic Miomir

Kecmanovic Miomir

24
muž
Srbsko
Datum nar.:
31. 8. 1999
Výška:
183 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 60. / 27.
čtyřhra: 339. / 41.

Obhájce De Minaur přerušil sérii 10 proher s Tsitsipasem, Rune a Ruud si zajistili semifinálový šlágr

Alex de Minaur (25) pokračuje na pětistovce v Acapulcu v obhajobě svého zatím jediného triumfu na turnajích větších než ATP 250. Australan ve čtvrtfinále porazil po obratu 1:6, 6:3, 6:3 bývalého finalistu Stefanose Tsitsipase (25), s nímž prohrál posledních 10 soubojů a vzájemnou bilanci upravil na 2:11. Jeho semifinálovým protivníkem bude rozjetý Jack Draper (22). Druhé semifinále obstarají Holger Rune (20) s Casperem Ruudem (25).

Medveděv si vybral slabší chvilku i proti Borgesovi, ve čtvrtfinále nechybí ani Alcaraz

AUSTRALIAN OPEN - Daniil Medveděv (27) se na Australian Open už ve třetím ze čtyř vystoupení nevyvaroval slabšímu momentu. Portugalského outsidera Nuna Borgese (26) porazil 6:3, 7:6, 5:7, 6:1 a potřetí v Melbourne postoupil do čtvrtfinále. Letos v něm dvojnásobný ruský finalista narazí na Poláka Huberta Hurkacze (26), který zastavil Francouze Arthura Cazauxe (21) a překonal své melbournské maximum. Poslední čtvrtfinálovou dvojici vytvořili podle očekávání Carlos Alcaraz (20) a Alexander Zverev (26).

Kecmanovič se nabudil na souboj s Alcarazem, v Melbourne už podruhé utekl z mečbolů

AUSTRALIAN OPEN - Miomir Kecmanovič (24) na Australian Open znovu po dvou dnech vyhrál zápas, v němž čelil dvěma mečbolům. Po Němci Janu-Lennardu Struffovi přežil i bitvu s loňským semifinalistou a světovou čtrnáctkou Tommym Paulem (26) a postupem do osmifinále vyrovnal svůj nejlepší grandslamový výsledek z předloňského Melbourne. O premiérové čtvrtfinále se srbský tenista utká s favorizovaným Carlosem Alcarazem (20), který neztratil příliš sil se zraněným čínským teenagerem Juncheng Shangem (18) a překonal své maximum na úvodním grandslamu sezony.

Lehečka v Adelaide zdolal Lajoviče a po čtyřech měsících vyhrál dvakrát po sobě

ATP ADELAIDE - Jiří Lehečka (22) na turnaji ATP 250 v australském Adelaide přetlačil po setech 7:5, 4:6, 6:3 Srba Dušana Lajoviče (33), navázal na přerušení série pěti porážek a poprvé od zářijového Davis Cupu vyhrál dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále generálky na Australian Open vyzve druhého nasazeného Chilana Nicolase Jarryho (28).

Djokovič dvakrát selhal. Sinner mu utekl z mečbolů a dovedl Italy do finále Davis Cupu

DAVIS CUP - Italští tenisté jsou po 25 letech ve finále Davis Cupu. V semifinále ve španělské Málaze proti Srbům byli třikrát jediný míček od vyřazení, Jannik Sinner (22) ale tři mečboly v řadě proti světové jedničce Novaku Djokovičovi (36) odvrátil a skolit ho dokázal i v následující rozhodující čtyřhře. V té odšpuntoval italské oslavy s Lorenzem Sonegem (28). O druhý triumf si Itálie zahraje v neděli proti Austrálii.

Sinner dovedl Itálii do semifinále Davis Cupu, dočká se v něm odvety se Srbem Djokovičem

DAVIS CUP - Italští tenisté jsou znovu po roce v semifinále Davisova poháru. Ve čtvrtfinále ve španělské Málaze otočili nepříznivý vývoj proti Nizozemcům, když k obratu zavelel čtvrtý hráč světa Jannik Sinner (22). Čerstvý finalista Turnaje mistrů nejprve zvládl dvouhru proti Tallonu Griekspoorovi (27) a následně společně s Lorenzem Sonegem (28) zvládli i rozhodující čtyřhru. O finále se Italové utkají v sobotu se Srby a s velkou pravděpodobností tak po šesti dnech dojde na reprízu finále ATP Finals mezi Sinnerem a světovou jedničkou Novakem Djokovičem (36).

Lajovič v Banja Luce zdolal i Kecmanoviče. Ve finále vyzve Rubljova

ATP BANJA LUKA - Dušan Lajovič na antuce v Banja Luce udolal po tříhodinové bitvě 4-6 7-6 6-4 krajana Miomira Kecmanoviče, navázal na skalp Djokoviče a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O druhý titul si 32letý Srb zahraje s osm zápasů neporaženým Andrejem Rubljovem.

Djokovič je na začátku antukového jara opět v útlumu. V Banja Luce dohrál i Lehečka

ATP BANJA LUKA - Novak Djokovič i na druhém letošním turnaji na antuce skončil už na raketě druhého soupeře. Na podniku ATP 250 v Banja Luce první hráč světa podlehl 4-6 6-7 krajanu a kamarádovi Dušanu Lajovičovi, který si připsal teprve sedmý skalp hráče Top 10 a vůbec poprvé porazil světovou jedničku. Ve čtvrtfinále skončil i český tenista Jiří Lehečka.

Lehečka v Banja Luce deklasoval Albota a prolétl do čtvrtfinále

ATP BANJA LUKA - Jiří Lehečka na antuce v Banja Luce deklasoval 6-0 6-2 Moldavana Radu Albota a bez ztráty setu postoupil do čtvrtfinále. O vyrovnání svého maxima na okruhu ATP si 21letý Čech zahraje se Srbem Miomirem Kecmanovičem.

Ruud zahájil antukové jaro triumfem. V Estorilu získal 10. titul

ATP ESTORIL - Pátý hráč světa Casper Ruud tento týden v portugalském Estorilu ukončil čekání na první letošní minisérii dvou výher po sobě a nakonec dokráčel až k triumfu. Ve finále 24letý Nor porazil 6-2 7-6 Srba Miomira Kecmanoviče a získal jubilejní 10. titul, opět z podniku ATP 250. Na antuce slaví podeváté.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist