Kenin Sofia

Kenin Sofia

25
žena
USA
Datum nar.:
14. 11. 1998
Výška:
170 cm
Váha:
57 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 61. / 4.
čtyřhra: 45. / 31.

Plíšková v Dauhá uspěla po bleskovém přesunu z Kluže. Uspěly i Nosková, Bouzková a Vondroušová

WTA DAUHÁ - Úvodní zápas v Dauhá zvládlo všech pět českých tenistek, den po Kateřině Siniakové odstartovaly vítězně i další čtyři zástupkyně. Pouhých 24 hodin po triumfu v rumunské Kluži si s bleskovou aklimatizací poradila šampionka z roku 2017 Karolína Plíšková (31), jež otočila duel s Annou Kalinskou. Úspěšnou premiéru v Kataru slaví Linda Nosková (19) po výhře nad Američankou Bernardou Peraovou, i Marie Bouzková (25), která postupuje po třísetové bitvě s grandslamovou vítězkou Sofií Keninovou. Už do osmifinále postoupila Markéta Vondroušová (24), byť dostala od Greete Minnenové kanára a sedmkrát neudržela své podání.

Šwiateková zvládla těžký start, vyhrála duel grandslamových šampionek s Keninovou

AUSTRALIAN OPEN - S drobnými komplikacemi zahájila své působení na Australian Open světová jednička Iga Šwiateková (22). Čtyřnásobná grandslamová vítězka v repríze finále French Open 2020 zdolala 7:6, 6:2 šampionku z roku 2020 Sofii Keninovou (25), když v prvním setu musela dvakrát dohánět manko brejku. Ve druhém kole Polka narazí na předloňskou finalistku Danielle Collinsovou (30), která v prvním kole rovněž vyřadila bývalou vítězku Angelique Kerberovou (35).

Plíšková na Australian Open vyzve Rybakinovou, vstup do turnaje čeká i Lehečku a Veselého

V rámci třetího hracího dne letošního ročníku Australian Open se zkompletuje obsazení druhého kola. Z českých tenistů do hlavní soutěže úvodního grandslamu sezony vstoupí Karolína Plíšková proti loňské finalistce a jedné z největších favoritek Jeleně Rybakinové, Jiří Veselý startující na chráněný žebříček a Jiří Lehečka, který dorazil po triumfu v Adelaide. Šlágrem úterního programu je souboj světové jedničky Igy Šwiatekové s bývalou šampionkou Sofií Keninovou.

Češky jsou opět v semifinále BJK Cupu. Obrat proti USA nastartovala dominantní Vondroušová

BJK CUP - České tenistky potřetí v řadě vyhrály vzájemný souboj s Američankami a znovu po roce postoupily do semifinále Billie Jean King Cupu. V přímém souboji o 1. místo ve skupině finálového turnaje v Seville sice po nezdaru Kateřiny Siniakové (27) prohrávaly 0:1, ale vývoj otočily. Markéta Vondroušová (24) nejprve suverénním vystoupením přejela v souboji grandslamových šampionek dvakrát 6:1 Sofii Keninovou (24) a sedminásobné grandslamové vítězky Siniaková s Barborou Krejčíkovou (27) pak v rozhodující čtyřhře obrat dokonaly. O první finále po pěti letech si jedenáctinásobné šampionky zahrají s Kanaďankami.

Češky znají postupový klíč. Američanky sebraly Švýcarkám naději na obhajobu titulu

BJK CUP - Švýcarské tenistky triumf na Billie Jean King Cupu neobhájí. Ve španělské Seville po porážce 0:3 s Češkami nestačily ani na Američanky, za které ve dvouhrách bodovaly Danielle Collinsová (29) a Sofia Keninová (24). České tenistky tak v pátečním přímém souboji o postup semifinále, v němž už čekají Kanaďanky, musí porazit výběr USA.

Sakkariová v milované Guadalajaře zvládla i neoblíbené semifinále a zahraje si o druhý titul

WTA GUADALAJARA - Světová devítka Maria Sakkariová (28) na podniku WTA 1000 v Guadalajaře smetla 6:3, 6:0 Francouzku Caroline Garciaovou (29), svou nelichotivou semifinálovou bilanci upravila na 9:22 a postupem do finále obhájila loňský výsledek. V celkově 9. finále bude řecká tenistka usilovat o teprve druhý a dosud nejcennější titul proti až 111. hráčce světa Caroline Dolehideové (25) z USA, jež ve svém prvním semifinále na okruhu přehrála krajanku Sofii Keninovou (24).

Dolehideová přežila další bitvu. Trevisanové utekla z mečbolů a je poprvé v semifinále

WTA GUADALAJARA - Nepatřila mezi černé koně turnaje a už v prvním kole byla na pokraji vyřazení. O čtyři dny později má na kontě nejcennější skalp i premiérové semifinále na okruhu WTA. A to rovnou na prestižní 'tisícovce', byť hůře obsazené. Američanka Caroline Dolehideová (25) v mexické Guadalajaře utekla Italce Martině Trevisanové (29) ze čtyř mečbolů a postoupila mezi kvarteto nejlepších. V semifinále ji doplnily krajanka Sofia Keninová (24) a favoritky spodní poloviny pavouka Řekyně Maria Sakkariová (28) a Francouzka Caroline Garciaová (29).

Rázné utnutí černé série. Krejčíková v San Diegu vyhrála dvouhru i debl se Siniakovou

WTA SAN DIEGO - Barbora Krejčíková (27) vyhrála turnaj WTA 500 v americkém San Diegu, kam dorazila se šňůrou čtyř porážek. Čtvrtá nasazená Češka ve svém celkově 11. finále porazila 6:4, 2:6, 6:4 domácí Sofii Keninovou (24) a získala druhý letošní a celkově sedmý titul. Povedený týden navíc vyšperkovala deblovým triumfem po boku krajanky Kateřiny Siniakové (27), čímž dosáhla na svůj druhý double.

Krejčíková v San Diegu vyhrála i třetí letošní semifinále. O titul si zahraje také v deblu se Siniakovou

WTA SAN DIEGO - Barbora Krejčíková (27) na turnaji WTA 500 v San Diegu zdolala 3:6, 7:5, 6:2 domácí Daniellu Collinsovou (29) a svou letošní bilanci v semifinálových zápasech vylepšila na 3:0. V celkově 11. finále si zahraje o 7. titul s další Američankou Sofií Keninovou (24), jež porazila krajanku Emmu Navarrovou (21) a do finále postoupila poprvé od French Open 2020.

Krejčíková přehrála Haddadovou Maiaovou i potřetí a v San Diegu postoupila do semifinále

WTA SAN DIEGO - Barbora Krejčíková (27) si na turnaji WTA 500 v San Diegu poradila i s druhou soupeřkou. Světovou dvacítku Beatriz Haddadovou Maiaovou (27) porazila 6:4, 6:3, ani ve třetím vzájemném souboji s Brazilkou neztratila set a je jedinou nasazenou a zároveň neamerickou semifinalistkou. O třetí letošní finále si česká tenistka zahraje s domácí Daniellou Collinsovou (29).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist