Kolář Zdeněk

Kolář Zdeněk

27
muž
Česká republika
Datum nar.:
9. 10. 1996
Výška:
185 cm
Váha:
76 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 224. / 111.
čtyřhra: 122. / 110.

Jarní tenisové turnaje v Česku se ruší, přežila jen Ostrava. Té pomáhá dakarový jezdec

Tenisové turnaje v Česku se postupně ruší. Několik tradičních akcí, na kterých měli možnost hrát talentovaní čeští hráči, už mají v kalendáři Mezinárodní tenisové federace ITF označení "cancelled". Je to reakce na zatčení prezidenta Českého tenisového svazu Iva Kaderky, následnou krizi ve vedení a prázdnou pokladnu v českém tenisovém ústředí. Ve čtvrtek zrušili svůj challenger v klubu I.ČLTK, týden předtím na Spartě. Jediné jarní klání, které má jistou budoucnost, je mužský challenger Ostra Group Open v Ostravě.

B. Fruhvirtová a Bejlek úspěšně vstoupily do kvalifikace Australian Open. Kolář opět neuspěl

AUSTRALIAN OPEN - Dva ze tří českých tenistů v úterý úspěšně vstoupili do kvalifikace Australian Open. Dvousetové výhry slavily teenagerky Brenda Fruhvirtová (16) a Sára Bejlek (17), naopak ani na sedmý pokus se do hlavní soutěže melbournského grandslamu neprobije Zdeněk Kolář (27).

Povedený grandslamový debut! Menšík na US Open prošel kvalifikací

US OPEN - Jakub Menšík (17) v New Yorku nepotřeboval žádné velké oťukávání a sbírání zkušeností a hned svůj první pokus v kvalifikaci grandslamu proměnil v postup do hlavní soutěže. V závěrečném třetím kole si poradil s krajanem Zdeňkem Kolářem (26) a probojoval se mezi elitu US Open. Loňskou úspěšně absolvovanou kvalifikaci nezopakoval Tomáš Macháč (22), který ve třetím kole prohrál s Chorvatem Bornou Gojem.

Český tenista projde kvalifikací US Open. V závěrečném kole se střetnou Menšík a Kolář

US OPEN - Kvalifikaci US Open druhý den po sobě výrazně komplikoval déšť a oproti původnímu plánu se bude muset dohrávat v sobotu. Skvěle se s těžkými podmínkami vypořádávají čeští tenisté, kteří si už zajistili minimálně jedno další místo v hlavní soutěži. I ve svém druhém vystoupení totiž v New Yorku uspěli Jakub Menšík (17) a Zdeněk Kolář (26), kteří v závěrečném kole svedou vzájemný souboj o start na posledním grandslamu sezony. Ve třetím kole je také Tomáš Macháč (22), jenž vyřadil bývalého finalistu Kevina Andersona z JAR.

Povedená premiéra v kvalifikaci grandslamů. Menšík začal boj o US Open skalpem Fogniniho

US OPEN - Jakub Menšík (17) slaví vítězný debut v kvalifikaci grandslamového turnaje. Na US Open si český talent poradil po nervózním úvodu s o 19 let starším Italem Fabiem Fogninim (36), bývalou světovou devítku porazil 1:6, 6:1, 6:1. Do druhého kola postoupil i Zdeněk Kolář (26), naopak hned na úvodní soupeřce ztroskotalo všech pět českých tenistek včetně Brendy Fruhvirtové (16), Sáry Bejlek (17) a Lucie Havlíčkové (18).

Macháč úspěšně vstoupil do kvalifikace Wimbledonu, další tři Češi dohráli

WIMBLEDON - S bídnou úspěšností zahájilo kvarteto českých tenistů na trávě v Londýně třífázový boj o místo v hlavní soutěži Wimbledonu. Úspěšně odstartoval snažení o zkompletování startu na všech čtyřech grandslamech Tomáš Macháč (22), který si poradil s Japoncem Jasutakou Učijamou. Naopak ze hry venku jsou hned po úvodním vystoupení Dalibor Svrčina (20), Zdeněk Kolář (26) i Vít Kopřiva (26).

Krok od účasti v hlavní fázi French Open. Brenda Fruhvirtová a Bejlek jsou ve finále kvalifikace

Naději na postup do hlavní soutěže antukového vrcholu sezony French Open už mají jen dvě české teenagerky. Brenda Fruhvirtová (16) i Sára Bejlek (17) dnes potvrdily v areálu Rolanda Garrose roli favoritky a postoupily do finále kvalifikačních bojů. Pařížský major naopak skončil po dvousetových porážkách pro Barboru Palicovou (19), Dalibora Svrčinu (20) i Zdeňka Koláře (26).

Úspěšný český den v Paříži. V kvalifikaci French Open postupují Brenda Fruhvirtová, Bejlek i Kolář

Čeští tenisté byli v úterý v prvním kole kvalifikace grandslamového French Open stoprocentní. Brenda Fruhvirtová (16) si postup ve svém prvním soutěžním zápase po měsíci zkomplikovala, a dokonce proti Antonii Ružičové odvracela mečbol. Až po obratu postoupila i Sára Bejlek (17), suverénní vítězství naopak na pařížské antuce slavil Zdeněk Kolář (26).

Kolář: Musím každý týden koukat dopředu a neohlížet se na to, co bylo

Zdeněk Kolář potvrzuje tři dny po triumfu na challengeru v Ostravě formu i na turnaji Advantage Cars Prague Open na pražské Štvanici. Šestadvacetiletý rodák z Bystřice pod Pernštejnem postoupil dnes s Adamem Pavláskem do čtvrtfinále čtyřhry a ve čtvrtek zabojuje o účast mezi nejlepší osmičkou i ve dvouhře proti Tomáši Macháčovi. V rozhovoru s ČTK řekl, že by ho lákalo vyhrát dva české turnaje po sobě. Vyhlíží i účast na Roland Garros, kde vloni bojoval s řeckou hvězdou Stefanosem Tsitsipasem.

Kolář na domácí antuce v Ostravě získal čtvrtý titul z challengeru

CHALLENGER OSTRAVA - Zdeněk Kolář na antukovém challengeru v Ostravě, kde si v roce 2016 zahrál své první finále, slaví zisk čtvrtého titulu. V celkově 6. finále 26letý Čech porazil 6-3 6-2 Maďara Mátého Valkusze.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist