Kolodziejová Miriam

Kolodziejová Miriam

27
žena
Česká republika
Datum nar.:
11. 4. 1997
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 247.
čtyřhra: 71. / 41.

Češi v United Cupu končí. Rozhodla třísetová porážka Lehečky s Djokovičem

UNITED CUP - Také 2. ročník United Cupu skončil pro české tenisty už ve skupině. Letos se loučí bez vítězství, po porážce 0:3 s Číňany nestačili ani na Srby. Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová (24) sice v Perthu porazila 6:1, 3:6, 6:3 Olgu Danilovičovou (22) a na druhý pokus si připsala první výhru v nové sezoně, Jiří Lehečka (22) pak ale nepřekvapil proti světové jedničce Novaku Djokovičovi (36), přestože favorita dostal do třetího setu. Češi tak přišli o teoretickou šanci stát jedním ze dvou nejlepších týmů na druhém místě ve skupině, naopak Srbové si následnou výhrou v závěrečném mixu zajistili postup.

Česká nominace na United Cup: Vondroušová, Lehečka a čtyři překvapivá jména

Český tým by na druhém ročníku United Cupu v Austrálii měly na přelomu roku táhnout aktuální žebříčkové jedničky Jiří Lehečka a Markéta Vondroušová. Podle dnes zveřejněné nominace výběr dále tvoří Vít Kopřiva, Sára Bejlek a deblisté Petr Nouza a Miriam Kolodziejová.

Rusová ve 32 letech slaví premiérový titul. V Hamburku zvládla finále debutantek proti Nohaové Akugueové

WTA HAMBURK - Souboj debutantek ve finále turnaje WTA vyhrála zkušenost. Nizozemka Arantxa Rusová (32) v německém Hamburku porazila 6:0, 7:6 domácí teenagerku Nomu Nohaovou Akugueovou (19) a slaví svůj nejcennější úspěch v kariéře.

Konec singlové premiéry. Sisková v Budapešti vypadla ve druhém kole s kanárem od Podoroské

WTA BUDAPEŠŤ - Anna Sisková (22) končí při premiéře na turnaji WTA ve druhém kole. Česká kvalifikantka na antuce v Budapešti nestačila na nasazenou Argentinku Nadiu Podoroskou (26), bývalé semifinalistce French Open podlehla po jednoznačném druhém setu 3:6, 0:6. Nicméně dál pokračuje ve čtyřhře s Američankou Jessie Anneyovou, společně postoupily již do semifinále.

Kolodziejová: Před rokem bych to považovala za vtip. Moc to Markétě přeju

Jako velkou jízdu popsala tenistka Miriam Kolodziejová tažení deblové parťačky Markéty Vondroušové letošním Wimbledonem. Šestadvacetiletá hráčka, která pro konečný triumf kolegyně ve dvouhře obětovala i společnou účast ve čtyřhře, prožívala finálové vítězství Vondroušové nad Tunisankou Ons Jabeurovou velmi emotivně a i v úvodu rozhovoru s novináři se neubránila slzám. Kamarádku ocenila za mentální nastavení a koncentraci.

Kolodziejová: Markéta má tu nejlepší vlastnost, jakou může mít

Miriam Kolodziejová (26) zahájila Wimbledon jako deblová parťačka Markéty Vondroušové (24) a neopustila ji ani poté, co musely kvůli senzační jízdě spoluhráčky a hlavně své nejlepší kamarádky soutěž ve čtyřhře dobrovolně vzdát. Během zápasů ji podporuje z hráčské lóže, i když se kolikrát neubrání slzavému dojetí. "Je to pro mě zážitek na celý život," říká Kolodziejová v rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Krejčíková podlehla Pegulaové a čtvrtfinále v Melbourne neobhájila

AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková druhý rok po sobě do čtvrtfinále Australian Open nepostoupila. V boji o něj česká tenistka podlehla 5-7 2-6 světové trojce Jessice Pegulaové z USA a může se soustředit už jen na obhajobu deblového triumfu s Kateřinou Siniakovou.

Kvitová letos stále neztratila set. Krejčíková a Siniaková v Adelaide skončily na favoritkách

WTA ADELAIDE 2 - Petra Kvitová v Adelaide odehrála čtvrtý zápas v sezoně a stále neztratila set, ačkoli dnes musela proti Qinwen Zheng, která po prohraném tie-breaku vzdala, likvidovat sérii tří setbolů a dvakrát returnovat na udržení se v úvodní sadě. O první semifinále od loňského srpna se mohla utkat s Barborou Krejčíkovou, její krajanka ale nestačila na Darju Kasatkinovou. Po třísetovém boji s Caroline Garciaovou dohrála i Kateřina Siniaková.

Krejčíková zvládla v Adelaide vstup i do dvouhry. Siniaková postoupila po skreči soupeřky

WTA ADELAIDE 2 - Barbora Krejčíková odstartovala letošní sezonu vítězným vstupem do dvouhry i čtyřhry na podniku WTA 500 v Adelaide. Grandslamová šampionka a bývalá světová dvojka zahájila své singlové působení na turnaji výhrou nad šťastnou poraženou z kvalifikace Alison Riskeovou-Amritrajovou. Kvalifikantka Kateřina Siniaková se do druhého kola dostala po skreči lucky losera Anastasie Potapovové.

Parksová vyhrála druhý turnaj během dvou týdnů. V Angers ovládla i čtyřhru po skalpu Češek

WTA 125k ANGERS - Alycia Parksová týden po zisku nejcennějšího titulu vyhrála halový turnaj WTA 125k i ve francouzském Angers. Ve finále 21letá Američanka zdolala 6-4 4-6 6-4 Němku Annu-Lenu Friedsamovou a následně zkompletovala 'double', když s Číňankou Shuai Zhang ve finále čtyřhry porazily české tenistky Miriam Kolodziejovou a Markétu Vondroušovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist