Krejčíková Barbora

Krejčíková Barbora

28
žena
Česká republika
Datum nar.:
18. 12. 1995
Výška:
178 cm
Váha:
62 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 24. / 2.
čtyřhra: 33. / 1.

Nešťastný návrat Krejčíkové. Ve Stuttgartu neudržela vedení proti trápící se Kuděrmetovové

WTA STUTTGART - Barbora Krejčíková (28) na první akci po sérii zdravotních potíží a odhlášení se z pěti turnajů sahala po vítězném návratu na kurty, první zápas po více než dvou měsících ale do vítězného konce nedotáhla. Na hvězdami nabitém podniku WTA 500 ve Stuttgartu podlehla po více než tříhodinovém boji 7:5, 4:6, 4:6 světové devatenáctce Veronice Kuděrmetovové (26) z Ruska, přestože ve třetím setu vedla 4:1, a antukovou část sezony začala nešťastnou porážkou.

Loni ničila hvězdy a slavila triumf. Letos Krejčíková titul v Dubaji obhajovat nebude

Barbora Krejčíková (28) se odhlásila i z druhé únorové tisícovky na Blízkém východě. Po Dauhá se kvůli bolestem zad nepředstaví ani v Dubaji, kde měla příští týden obhajovat triumf z loňska. Před rokem slavila zisk cenné trofeje po skalpu všech tří členek tehdejší TOP 3.

Krejčíková se z Dauhá kvůli bolestem zad odhlásila, v deblu ji nahradila Nosková

Barbora Krejčíková (28) se těsně před svým úvodním vystoupením odhlásila z turnaje WTA 1000 v Dauhá. Dvanáctá hráčka světa se pořadatelům omluvila kvůli bolestem zad, v soutěži deblistek ji nahradila krajanka Linda Nosková (19).

Krejčíkové se odveta nepovedla. V Abú Zabí skončila opět na raketě Samsonovové

WTA ABÚ ZABÍ - Česká tenistka Barbora Krejčíková (28) dohrála na turnaji WTA 500 v Abú Zabí stejně jako před rokem po dvousetové porážce s Ljudmilou Samsonovovou (25). Letos ve čtvrtfinále přišla čtyřikrát o podání a obhájkyni finále podlehla 5:7, 4:6. Osmá nasazená Ruska si o zopakování loňského výsledku zahraje s nejvýše nasazenou Jelenou Rybakinovou (24), s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné souboje.

Krejčíková je v Abú Zabí ve čtvrtfinále, Sorribesová se zranila a po devíti gamech vzdala

WTA ABÚ ZABÍ - Barbora Krejčíková (28) se v prvním zápase od porážky ve čtvrtfinále Australian Open příliš nenadřela. Ve svém úvodním vystoupení na podniku WTA 500 v Abú Zabí odehrála s náhradnicí a přemožitelkou Lindy Noskové Španělkou Sarou Sorribesovou (27) jen devět gamů, než jí soupeřka kvůli zranění ruky po pádu vzdala. O postup do semifinále se čtvrtá nasazená Češka utká v odvetě za rok staré vyřazení s loňskou finalistkou a světovou patnáctkou Ljudmilou Samsonovovou (25).

Na Australian Open došly nejdál Nosková s Krejčíkovou, junioři prohráli tři finále

Letošní Australian Open mohou české barvy hodnotit jako úspěšné. Ve dvouhrách dopadly nejlépe Linda Nosková (19), která se vyřazením světové jedničky Igy Šwiatekové postarala o jedno z největších překvapení posledního ročníku úvodního grandslamu sezony, a Barbora Krejčíková (28). Obě skončily až ve čtvrtfinálové fázi. Tři ze čtyř juniorských soutěží měly české zastoupení ve finále, ani jeden triumf jsme však slavit nemohli.

Kaderka: Specifické know-how nám závidí celý svět. Úspěch je výsledkem systému výchovy mládeže

Prezidenta tenisového svazu Iva Kaderku potěšily výkony českých hráčů na Australian Open. Vedle vystoupení žen, které měly díky Barboře Krejčíkové a devatenáctileté Lindě Noskové po loňském US Open podruhé za sebou dvojnásobné zastoupení v grandslamovém čtvrtfinále dvouhry, ocenil i potenciál mladých českých hráčů. V rozhovoru s ČTK řekl, že jde také o výsledek systému výchovy mládeže, který Česku závidí celý svět.

Po šestileté spolupráci poprvé proti sobě. Siniaková vyhrála deblové derby s Krejčíkovou

V malém českém derby ve čtvrtfinále čtyřhry na letošním Australian Open se radovala Kateřina Siniaková (27). S aktuální deblovou světovou jedničkou Storm Hunterovou (29) porazila 4:6, 7:5, 6:4 Lauru Siegemundovou (35) a krajanku a bývalou parťačku Barboru Krejčíkovou (28), se kterou v Melbourne ovládla poslední dva ročníky v této disciplíně. Siniaková s Hunterovou budou v semifinále čelit nasazeným dvojkám a bývalým wimbledonským šampionkám Su-Wei Hsieh a Elise Mertensové.

Krejčíková bez šance. Sabalenková vyhrála i osmé grandslamové čtvrtfinále ve dvou setech

AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková (28) na Australian Open své druhé grandslamové semifinále nevybojovala. Vítězka French Open 2021 v melbournské Rod Laver Areně nenašla zbraň na obhájkyni titulu Arynu Sabalenkovou (25), které podlehla hladce 2:6, 3:6 a prohrála šestý ze sedmi vzájemných duelů. Běloruska vyhrála i své osmé čtvrtfinále na majorech 2:0 na sety a může se chystat na odvetu za porážku v loňském finále US Open proti Coco Gauffové (19). Americká teenagerka zdolala po tříhodinovém boji Ukrajinku Martu Kosťukovou (21), svou neporazitelnost protáhla na 10 utkání a podruhé si vylepšila melbournské maximum.

Krejčíkovou čeká těžký souboj se Sabalenkovou. Obhájkyni titulu porazila jen jednou ze šesti pokusů

V rámci 10. hracího dne letošního ročníku Australian Open poznáme první semifinalisty. Barbora Krejčíková (28) vyzve obhájkyni titulu Arynu Sabalenkovou (25), se kterou prohrála pět ze šesti předchozích soubojů a jedinou výhru si připsala po obratu z téměř beznadějného stavu. Další čtvrtfinálové zápasy obstarají 10násobný šampion a loňský vítěz Novak Djokovič s Taylorem Fritzem, Jannik Sinner s Andrejem Rubljovem, který se podesáté pokusí poprvé překročit čtvrtfinále grandslamů, a Marta Kosťuková s Coco Gauffovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist