Kvitová Petra

Kvitová Petra

34
žena
Česká republika
Datum nar.:
8. 3. 1990
Výška:
183 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 58. / 2.
čtyřhra: - / 196.

Petra Kvitová oznámila, že bude maminkou. I proto letos Austrálii vynechá

Petra Kvitová (33) začala rok 2024 netradičním, ale velmi milým sdělením. Na svém instagramovém účtu oznámila, že se v létě stane maminkou. Dvojnásobná wimbledonská vítězka prvního potomka očekává s trenérem a manželem Jiřím Vaňkem. Letošní Australian Open logicky vynechá, zda ale těhotenství znamená konec její úspěšné tenisové kariéry, však nespecifikovala.

Letošní vizitka Kvitové: Historický triumf v Miami, komplikace před novou sezonou

Petra Kvitová (33) v letošní sezoně dosáhla na pouhé dvě semifinálové účasti. Dvojnásobná královna Wimbledonu však oba postupy mezi nejlepší kvarteto přetavila v triumf a stala se historicky první českou šampionkou prestižního podniku WTA 1000 v Miami. Poprvé od roku 2019 dokázala v rámci jedné sezony posbírat více než jeden titul, nicméně s letošním vystoupením nemůže být kvůli ostatním výsledkům úplně spokojená. Navíc před nadcházející sezonou bojuje s problémem se zády.

Vondroušová je díky wimbledonskému triumfu favoritkou na zisk Zlatého kanára

Wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová (24) je hlavní favoritkou na zisk tenisového Zlatého kanára. Rodačka ze Sokolova může v prestižní anketě časopisu Tenis a Českého tenisového svazu uspět poprvé a nahradit na trůnu loňskou vítězku Kateřinu Siniakovou. Vyhlášení 31. ročníku se uskuteční ve středu v Přerově.

Rok 2023, WTA část III. Vondroušová senzačně dobyla Wimbledon, na US Open kralovala Gauffová

Do historie českého tenisu se poprvé od French Open 2021 zapsala zbrusu nová grandslamová šampionka. Markéta Vondroušová v minulosti na trávě nikdy nedosáhla na výraznější výsledek, a přesto senzačně ovládla slavný Wimbledon, a to jako první nenasazená hráčka v open éře. Závěrečný major roku US Open patřil domácí teenagerce Coco Gauffové. Karolína Muchová nezvládla ani své druhé velké finále, z titulu se naopak radovaly Petra Kvitová a Kateřina Siniaková.

Rok 2023, WTA část I. Kvitová si podrobila Miami, Sabalenková se stala grandslamovou šampionkou

Petra Kvitová dokázala po necelých pěti letech ovládnout některý z podniků série WTA 1000. Dvojnásobná wimbledonská vítězka jako první česká tenistka v historii triumfovala na prestižní akci ve floridském Miami a znemožnila Jeleně Rybakinové dosáhnout na Sunshine Double. Na Australian Open slavila Aryna Sabalenková a stala se zbrusu novou grandslamovou šampionkou.

Nářky tenistů na noční zápasy vyslyšeny. Australian Open přidává den navíc, začne už v neděli

Australian Open reaguje na sílící vlnu protestů tenistů na noční zápasy. Úvodní grandslam sezony začne v roce 2024 už v neděli a protáhne se tak z tradičních čtrnácti dnů na patnáct. Organizátoři se rozhodli rozložit program, aby omezili riziko, že se zápasy protáhnou až do ranních hodin.

Zmar Češek v Pekingu pokračuje. Kvitová dohrála už ve druhém kole, Nosková vůbec nenastoupila

Ze sedmi českých tenistek zbývá na prestižním turnaji WTA 1000 v Pekingu už jen jedna naděje. Bývalá finalistka Petra Kvitová (33) dohrála v čínské metropoli již ve druhém kole po porážce 4:6, 5:7 s Ljudmilou Samsonovovou (24). Linda Nosková (18) v pondělí nakonec vůbec nenastoupila, talentovanou teenagerku vyřadila z turnaje nemoc a do osmifinále automaticky poslala Jelenu Ostapenkovou (26).

Linda Fruhvirtová v Ningbu řádí a je podruhé v semifinále turnajů WTA. Kvitová a Siniaková dohrály

WTA NINGBO - Linda Fruhvirtová (18) dorazila do Ningba se sérií devíti porážek a na výhru čekala tři měsíce. Talentovaná teenagerka ovšem v čínském městě vyhrála už tři zápasy v řadě a podruhé v kariéře postoupila do semifinále na nejvyšším okruhu. V něm se mohla potkat s krajankou Petrou Kvitovou (33), která ale nečekaně prohrála s Dianou Šnajderovou (19). Noční čtvrtfinálový duel nezvládla na závěr čtvrtečního programu Kateřina Siniaková (27), jež uhrála s Nadiou Podoroskou (26) jen dva gamy.

Češky jsou v Ningbu stoprocentní. Kvitovou ve čtvrtfinále po cenných skalpech doplnily Fruhvirtová a Siniaková

České tenistky jsou na WTA 250 v čínském Ningbu stále stoprocentní. Zatímco Petra Kvitová (33) postoupila do čtvrtfinále bez boje, Linda Fruhvirtová (18) a Kateřina Siniaková (27), které v úvodním kole přerušily dlouhou sérii porážek, si musely účast mezi nejlepší osmičkou vybojovat. Fruhvirtová vyřadila nasazenou čtyřku Annu Blinkovovou a Siniaková porazila turnajovou trojku Soranu Cirsteaovou.

Linda Fruhvirtová po skreči soupeřky ukončila sérii porážek, Kvitová je už ve čtrvtfinále

WTA NINGBO - Linda Fruhvirtová (18) díky skreči soupeřky ukončila sérii devíti porážek a připsala si své první vítězství po třech měsících. Trápící se bývalé člence TOP 50 vzdala na turnaji WTA 250 v čínském Ningbu za stavu 6:1, 2:6, 0:1 ze svého pohledu Rebeka Masárová (24). Vítězně do turnaje vstoupila také Petra Kvitová (33), nasazená dvojka si poradila s německou kvalifikantkou Annou-Lenou Friedsamovou (29) a po následném odstoupení příští soupeřky Julie Putincevové postoupila jako první již do čtvrtfinále.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist