Macháč Tomáš

Macháč Tomáš

23
muž
Česká republika
Datum nar.:
13. 10. 2000
Výška:
183 cm
Váha:
73 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 50. / 43.
čtyřhra: 66. / 66.

Macháč vyhrál zápas prvního kola na Masters i počtvrté, v Madridu začne také Menšík

ATP MADRID - Tomáš Macháč (23) uspěl i ve čtvrtém utkání prvního kola na podnicích série Masters, v Madridu začal vítězstvím 6:4, 1:6, 6:2 nad Emilem Ruusuvuorim (25). Ve svém debutu v Caja Mágica bude pokračovat soubojem s nasazenou čtrnáctkou Benem Sheltonem. Vstup do španělské tisícovky čeká v rámci čtvrtečního programu ještě Jakuba Menšíka (18), který se střetne s Yannickem Hanfmannem (32).

Macháč po životním výsledku nezaváhal, v Barceloně úspěšně vstoupil do antukového jara

ATP BARCELONA - Tomáš Macháč (23) si na podniku ATP 500 v Barceloně připsal úspěšný vstup do letošního antukového jara. Aktuálně 50. muž pořadí dorazil po senzačním čtvrtfinále na Masters v Miami a ve španělské metropoli začal vítězstvím 6:4, 6:4 nad talentovaným teenagerem Juncheng Shangem (19). O postup do osmifinále se utká s domácím zástupcem Alejandrem Davidovichem (24).

Češi se v Monte Carlu nepředstaví. Lehečka se omluvil kvůli zranění zad a následoval Macháče s Menšíkem

První letošní turnaj Masters 1000 na antuce bude bez českých tenistů. Po Tomáši Macháčovi (23) a Jakubu Menšíkovi (18) nebude v Monte Carlu startovat ani Jiří Lehečka (22). Loňského osmifinalistu, který měl v prvním kole čelit soupeři z kvalifikace, stále trápí bolesti zad.

Macháč vylepšil žebříčkové maximum, po čtvrtfinále v Miami je poprvé v TOP 50

Tomáš Macháč o sedmnáct příček vylepšil své žebříčkové maximum. Po jízdě do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami třiadvacetiletý Čech vyletěl již na 43. místo a poprvé figuruje v TOP 50.

Sinnerova poklona Macháčovi: Tomáš hrál agresivně a skvěle podával, čeká ho dobrý rok

Tváří v tvář stanuli na tenisovém dvorci poprvé. Na jedné straně čerstvý grandslamový šampion, na té druhé brzy 43. hráč světa. Jannik Sinner (22) do středečního čtvrtfinále Tomáše Macháče (23) pořádně neznal, po zkušenosti z Miami si ho však bude pamatovat. "Byl to skvělý zápas. Myslím si, že bude mít hodně dobrý rok," ocenil Ital umění českého tenisty.

Macháčův životní turnaj na Masters v Miami ukončil ve čtvrtfinále favorit Sinner

ATP MIAMI - Tomáš Macháč (23) se teprve druhým letošním přemožitelem Jannika Sinnera (22) nestal a další cenný skalp v Miami nepřidal. Na Masters 1000 na Floridě ve svém největším čtvrtfinále kariéry světové trojce pár desítek minut statečně vzdoroval, výrazně potrápit italského favorita ale nedokázal a prohrál 4:6, 2:6. Soupeřem Sinnera v semifinále bude Daniil Medveděv (28), který porazil 6:2, 7:6 Nicoláse Jarryho (28).

Preview: Macháč si poprvé zahraje čtvrtfinále na Masters, zaútočí v něm na životní skalp

V rámci středečního programu letošního ročníku Miami Open jsou v plánu čtyři čtvrtfinálové duely. Tomáš Macháč ve svém premiérovém čtvrtfinále na Masters vyzve loňského finalistu a jednoho z největších favoritů Jannika Sinnera, v obhajobě titulu bude pokračovat Daniil Medveděv soubojem s Nicolásem Jarrym. Ženská čtvrtfinále obstarají Caroline Garciaová s Danielle Collinsovou a Jekatěrina Alexandrovová s Jessicou Pegulaovou.

Macháč je v Miami poprvé ve čtvrtfinále na Masters, vyzve v něm loňského finalistu Sinnera

Tomáš Macháč (23) na Floridě už třikrát vylepšil své maximum na podnicích Masters. Poslední český zástupce v letošním ročníku Miami Open navázal na cenné skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a ve svém prvním osmifinále na prestižních tisícovkách přehrál 6:3, 6:3 svého italského vrstevníka Mattea Arnaldiho (23). O první semifinále na nejvyšším okruhu zabojuje proti Jannikovi Sinnerovi (22).

Preview: Macháče čeká premiérové osmifinále na Masters, ženy mají na programu první čtvrtfinále

V rámci úterního programu letošního ročníku Miami Open půjde do akce poslední česká naděje ve dvouhře. Tomáš Macháč se pokusí ve svém premiérovém osmifinále na podnicích Masters navázat na skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a porazit Mattea Arnaldiho. Ženy mají na programu první čtvrtfinálové duely, trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková nastoupí proti Julii Putincevové a loňská finalistka Jelena Rybakinová změří síly s kolegyní z TOP 10 Mariou Sakkariovou.

Macháč skolil Murrayho a je poprvé v osmifinále Masters, Lehečka v Miami dohrál hned na úvod

ATP MIAMI - Tomáš Macháč (23) zdolal v Miami po obratu a více než tříhodinovém boji 5:7, 7:5, 7:6 dvojnásobného šampiona a bývalou světovou jedničku Andyho Murrayho (36) a postupem do osmifinále znovu vylepšil své maximum na podnicích Masters. Hned po úvodním zápase naopak skončil Jiří Lehečka (22), nejlepší Čech v žebříčku ATP nestačil dvakrát 4:6 na Alexeje Popyrina (24) a teprve podruhé v sezoně nezvládl vstup do turnaje.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist