Melzer Jurgen

Melzer Jurgen

42
muž
Rakousko
Datum nar.:
22. 5. 1981
Výška:
182 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 8.
čtyřhra: - / 6.

Jürgen Melzer se v příští sezoně stane daviscupovým kapitánem Rakušanů

Rakouský rekordman Jürgen Melzer bude od nové sezony kapitánem národního týmu v Davis Cupu. Někdejší člen první desítky žebříčku nahradí ve funkci jiného bývalého tenistu Stefana Koubka, který vedl tým kolem hvězdného Dominica Thiema od roku 2015.

Koolhof s Mektičem slaví premiérový titul. Jako první to dokázali na Turnaji mistrů!

TURNAJ MISTRŮ - Kvalifikovat se na Turnaj mistrů bez jediného titulu? Nestává se to často, nicméně možné to je. Ale získat premiérový titul ve čtyřhře právě až na Turnaji mistrů, tak to se dnes stalo poprvé v 46leté historii této prestižní soutěže. Povedlo se to Nizozemci Wesley Koolhofovi s Chorvatem Nikolou Mektičem, kteří ve finále zdolali rakousko-francouzské duo Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin.

Koolhof s Mektičem si na Turnaji mistrů zahrají o první společný titul

TURNAJ MISTRŮ - Nizozemec Wesley Koolhof s Chorvatem Nikolou Mektičem zakončí svou první společnou sezonu zápasem ve finále Turnaje mistrů, do kterého se dostali po výhře nad španělsko-argentinským duem Marcel Granollers a Horacio Zeballos. Zítra si tak zahrají o vůbec první společný titul, jejich soupeři budou Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin.

Smutná Melzerova rozlučka ve Vídni. Místo možná posledního zápasu skončil v nemocnici

ATP VÍDEŇ - Poslední turnaj kariéry ve dvouhře si Jürgen Melzer představoval určitě jinak. Na halové akci v rodné Vídni 37letý Rakušan sice porazil Kanaďana Raonice, ale před dnešním soubojem s Jihoafričanem Kevinem Andersonem ze soutěže odstoupil, neboť kvůli žaludečním potížím skončil v nemocnici.

Vídeň: Anderson přežil mečbol, loučící se Melzer vyřadil Raonice

ATP VÍDEŇ - Kevin Anderson málem vypadl z halového turnaje ve Vídni třetí rok po sobě v prvním kole, mečbol proti Gruzínci Nikolozi Basilašvilimu však zlikvidoval a postoupil do druhého kola. V adepta na Turnaj mistrů vyzve domácí dvojnásobný šampion Jürgen Melzer, který se před domácími fanoušky loučí s kariérou.

Jürgen Melzer v říjnu ve Vídni ukončí kariéru

Jürgen Melzer se rozhodl ukončit kariéru profesionálního tenisty. Sedmatřicetiletý rakouský veterán, který momentálně figuruje až v šesté stovce žebříčku ATP, se naposledy představí na domácí říjnové akci ve Vídni, kde v minulosti dvakrát triumfoval. Vítěz pěti titulů na okruhu ATP to nejvýše dotáhl na osmé místo světového hodnocení.

Federer je po půl roce zpět na okruhu. V Melbourne si poradil s Melzerem

AUSTRALIAN OPEN - Roger Federer odehrál první soutěžní zápas po šesti měsících a na oblíbeném kurtu Rod Laver Areny v Melbourne se uvedl vítězstvím. V prvním kole Australian Open si poradil 3-1 na sety s Rakušanem Jürgenem Melzerem a 18. rok po sobě postoupil do 2. kola Australian Open. V něm narazí na amerického mladíka Noaha Rubina.

AO: Češi znají jména kvalifikantů. Berdycha vyzve Ital Vanni, Strýcovou Ruska Kuličkovová

Dva čeští tenisté neznali po včerejším losu Australian Open jména svých úvodních soupeřů. Dnes po skončení kvalifikace jsou již moudřejší. Tomáš Berdych narazí na Itala Luccu Vanniho, Barbora Strýcová se rovněž poprvé v kariéře utká s mladou Ruskou Elizavetou Kuličkovovou.

Pavlásek prohrál slušně rozehraný zápas s Basilašvilim a končí ve čtvrtfinále

ATP KITZBÜHEL - Adam Pavlásek zažil v Kitzbühelu dosud nejúspěšnější týden své kariéry. Jednadvacetiletý Čech si v Rakousku zahrál své první čtvrtfinále na okruhu ATP, postup do semifinále už ale nevybojoval. S Gruzíncem Basilašvilim dnes prohrál dobře rozehraný zápas 7-5 6-7 3-6.

Kitzbühel: Pavlásek je poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP

Adam Pavlásek září na turnaji v rakouském Kitzbühelu. Jednadvacetiletý Čech si dnes ve druhém kole vyšlápl na třetího nasazeného Španěla Marcela Granollerse a po výhře 6-2 6-4 postoupil poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje ATP. O semifinále si Pavlásek zahraje s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist