Mertens Elise

Mertens Elise

28
žena
Belgie
Datum nar.:
17. 11. 1995
Výška:
179 cm
Váha:
67 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 29. / 12.
čtyřhra: 2. / 1.

Pegulaová v Charlestonu utekla Azarenkové ze čtyř mečbolů, Collinsová vyhrála 11. zápas po sobě

WTA CHARLESTON - Jessica Pegulaová (30) na domácí antuce v Charlestonu vyhrála dramatické čtvrtfinále s Viktorií Azarenkovou (34). Americká tenistka se po nevyužití čtyř mečbolů sama ocitla čtyřikrát jediný bod od vyřazení, ale nakonec bývalou světovou jedničku přetlačila. V životní jízdě pokračuje další Američanka Danielle Collinsová (30), jež si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou (28) a svou neporazitelnost protáhla na 11 utkání.

Sabalenkové se po triumfu v Melbourne nedaří. V Indian Wells končí v osmifinále na Navarrové

WTA INDIAN WELLS - Aryna Sabalenková (25) po lednovém obhájení triumfu na Australian Open prohrála dva ze čtyř zápasů a druhý turnaj po sobě opouští nečekaně brzy. Na podniku WTA 1000 v Indian Wells světová dvojka a loňská finalistka nestačila už v osmifinále na domácí Emmu Navarrovou (22), která zvítězila 6:3, 3:6, 6:2, připsala si nejcennější skalp kariéry a postoupila do svého největšího čtvrtfinále. To by ji teoreticky mohlo vystřelit do TOP 20.

Naposledy jako teenagerka. Gauffová před 20. narozeninami vyhrála 157 duelů

WTA INDIAN WELLS - Coco Gauffová (19) v Indian Wells dopsala jednu z kapitol své kariéry. Ve dvouhře odehrála poslední zápas jako teenagerka, přičemž v této roli zaznamenala úctyhodných 157 vítězství. Na podnicích WTA 1000 vyhrála 51 zápasů, čímž stanovila nové maximum. Naposledy jako náctiletá si poradila ve dvou setech s Italkou Luciou Bronzettiovou (25), další duel odehraje 'až' v den svých 20. narozenin proti Elise Mertensové (28).

Ostapenková pokračuje ve skvělém vstupu do sezony, Potapovová titul v Linci neobhájí

WTA LINEC - Jeden titul ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a za leden zápasová bilance 18:3. Jelena Ostapenková (26) zaznamenala skvělý vstup do sezony na obou frontách a formu nyní prodává i po návratu z Austrálie. V hale v Linci po jedné vydřené a jedné hladké výhře postoupila do semifinále, v němž vyzve bývalou šampionku, nicméně oblíbenou soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou (32). Ve čtvrtfinále naopak skončila loňská vítězka Anastasia Potapovová.

Siniaková druhou výhru v neoblíbeném Linci nepřidala, do čtvrtfinále ji nepustila Burelová

WTA LINEC - Kateřina Siniaková (27) na své neoblíbené akci v rakouském Linci díru do světa neudělá. Česká tenistka sice letos poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži, den poté ale další třísetový duel nezvládla. Ve druhém kole podlehla i vinou deseti ztracených servisů 3:6, 7:5, 4:6 Francouzce Claře Burelové (22) a s podnikem kategorie WTA 500 se rozloučila před branami prvního čtvrtfinále v sezoně. Po odvrácení mečbolů pokračují obhájkyně titulu Anastasia Potapovová (22) i nasazená jednička Jelena Ostapenková (26).

Na Australian Open došly nejdál Nosková s Krejčíkovou, junioři prohráli tři finále

Letošní Australian Open mohou české barvy hodnotit jako úspěšné. Ve dvouhrách dopadly nejlépe Linda Nosková (19), která se vyřazením světové jedničky Igy Šwiatekové postarala o jedno z největších překvapení posledního ročníku úvodního grandslamu sezony, a Barbora Krejčíková (28). Obě skončily až ve čtvrtfinálové fázi. Tři ze čtyř juniorských soutěží měly české zastoupení ve finále, ani jeden triumf jsme však slavit nemohli.

Konec deblových nadějí. Macháč i dvojnásobná šampionka Siniaková končí v semifinále

AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Macháč (23) a Kateřina Siniaková (27) si o tituly ve čtyřhrách na Australian Open nezahrají. Třiadvacetiletý Macháč nestačil v semifinále s Číňanem Zhizhen Zhangem na indicko-australský pár Rohan Bopanna a Matthew Ebden 3:6, 6:3, 6:7. Dvojnásobná vítězka turnaje Siniaková prohrála po boku nové spoluhráčky Australanky Storm Hunterové s belgicko-tchajwanskou dvojicí Elise Mertensová a Su-Wei Hsieh 5:7, 6:1, 3:6.

Navarrová slaví premiérový triumf, v Hobartu přemohla dvojnásobnou šampionku Mertensovou

WTA HOBART - Američanka Emma Navarrová (22) vyhrála ve finále v australském Hobartu souboj dvou nejvýše nasazených hráček. V sobotním finále porazila zdejší dvojnásobnou vítězku z let 2017 a 2018 Belgičanku Elise Mertensovou (28). Na první pokus vybojovala svůj premiérový titul po třísetové bitvě 6:1, 4:6, 7:5.

Mertensová může už potřetí ovládnout Hobart, Navarrová je ve finále poprvé

WTA HOBART - Do finále turnaje WTA 250 v Hobartu prošly nejvýše nasazené hráčky. Dvojnásobná šampionka Elise Mertensová (28) v semifinále zdolala až po tříhodinovém boji domácí Darju Savilleovou (29), Američanka Emma Navarrová (22) si poradila s čínskou kvalifikantkou Yue Yuan (25) a do boje o titul postoupila poprvé v kariéře.

Opět čtyři mezi šestnácti nejlepšími. Pokračují Vondroušová, Muchová, Bouzková a Nosková

WTA CINCINNATI - Na turnaji WTA 1000 v Cincinnati jsou stejně jako před týdnem v Montrealu čtyři Češky mezi elitní šestnáctkou. Markéta Vondroušová (24) již pojedenácté v sezoně vyhrála minimálně první dva zápasy na turnaji, v Ohiu den po výhře nad krajankou Kateřinou Siniakovou neztratila set ani s Anastasií Potapovovou (22).Po třísetových výhrách pokračují Karolína Muchová (26), Marie Bouzková (25) a už čtyři zápasy neporažená kvalifikantka Linda Nosková (18), jež si připsala skalp slavnější krajanky a loňské finalistky Petry Kvitové (33).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist