Mladenovic Kristina

Mladenovic Kristina

30
žena
Francie
Datum nar.:
14. 5. 1993
Výška:
184 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 252. / 10.
čtyřhra: 56. / 1.

Francouzky na úvod BJK Cupu nečekaně prohrály s Itálií, Kanaďanky porazily domácí Španělky

BJK CUP - Caroline Garciaová (30) letos nezískala ani jeden titul a chuť si možná nespraví ani na finálovém klání Poháru Billie Jean Kingové. Francie totiž nepotvrdila v úvodním zápase Skupiny D roli favorita proti Itálii a právě francouzská jednička byla u tohoto selhání. Po porážce Alizé Cornetové (33) s Martinou Trevisanovou (30) mohla srovnat skóre, jenže s Jasmine Paoliniovou (27) nakonec padla 6:7, 7:5, 4:6. Ve skupině C si první bod připsaly Kanaďanky, které díky debutantce Marině Stakusicové (18) a Leylah Fernandezové (21) skolily domácí Španělky.

Zklamání pro Francouze. Teprve podruhé v open éře nemají zastoupení ve 3. kole domácího French Open

Francie patří odjakživa mezi tenisové velmoce, ale letošní ročník French Open je pro zemi galského kohouta velkým zklamáním. Teprve podruhé v otevřené éře tenisu nemá komu fandit ve třetím kole domácího French Open. Na pařížské antuce přitom letos startovalo celkem 28 francouzských zástupců, nahoru se derou mladé talenty Arthur Fils (18) či Luca Van Assche (19) a velké naděje se vkládaly do světové pětky Caroline Garciaové (29).

Nosková v Oeirasu vzdala první letošní zápas na antuce. Malečková udolala Mladenovicovou

ITF OEIRAS - Linda Nosková dnes na akci ITF W100 v portugalském Oeirasu odehrála svůj první letošní zápas na nejpomalejším povrchu a vstup do antukového jara se jí i kvůli zdravotnímu problému nepovedl. Osmnáctiletá Češka si ani jednou neuhájila vlastní servis a za stavu 2-6 0-2 vzdala hráčce čtvrté stovky Margaux Rouvroyové. Naopak uspěla kvalifikantka Jesika Malečková, jež po tříhodinové bitvě udolala Francouzku Kristinu Mladenovicovou.

Nosková má skalp vyhaslé hvězdy. V Lyonu přehrála trápící se Muguruzaovou

WTA LYON - Linda Nosková na úvod halového turnaje WTA 250 v Lyonu získala skalp bývalé světové jedničky a dvojnásobné grandslamové šampionky Garbiňe Muguruzaové. 18letá Češka přehrála už přes rok se trápící Španělku 6-1 6-4 a navázala na dvě výhry z kvalifikace. O čtvrtfinále si zahraje s nasazenou Egypťankou Majar Šarífovou.

16letá Bejlek odstartovala svůj debut na US Open skalpem bývalé světové desítky! Macháč zvládl derby s Kolářem

US OPEN - Šestnáctiletá Sára Bejlek zahájila svůj debut na dospělém US Open skalpem bývalé světové desítky Kristiny Mladenovicové, nasazenou Francouzku zdolala po dvou hodinách boje a připsala si své první vítězství na grandslamech. České derby v úvodním kole kvalifikace dle očekávání vyhrál Tomáš Macháč, v třísetové bitvě přetlačil Zdeňka Koláře.

Siniaková ve Varšavě nestačila na Bogdanovou a do čtvrtfinále neprošla

WTA VARŠAVA - Kateřina Siniaková si čtvrtfinále na druhém turnaji v řadě nezahraje. Šestadvacetiletá Češka na antuce ve Varšavě nevyužila příznivého losu a dnes ve druhém kole nestačila 0-6 4-6 na 108. hráčku světa Anu Bogdanovou. Rumunka ve svém prvním čtvrtfinále na nejvyšším okruhu od loňského dubna vyzve Nadiu Podoroskou, či Lauru Pigossiovou.

Další 'oběť' povedeného grandslamu? Collinsová se dál trápí, v Lausanne nevyužila ani tři mečboly

WTA LAUSANNE - Vystřízlivění po grandslamovém úspěchu není především u tenistek v posledních letech nic neobvyklého. Dalším důkazem je Danielle Collinsová. Americká finalistka letošního Australian Open během uplynulého půl roku vyhrála jen šest utkání, naposledy na antuce v Lausanne dokonce po nevyužití tří mečbolů nestačila na soupeřku z druhé světové stovky.

Garciaová s Mladenovicovou podruhé vyhrály French Open

FRENCH OPEN - Francouzky Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová vyhrály podruhé v kariéře čtyřhru na Roland Garros. Domácí pár ve finále na pařížské antuce porazil 2-6 6-3 6-2 Američanky Cori Gauffovou a Jessicu Pegulaovou a navázal na triumf z roku 2016.

Mladenovicová s Dodigem vyhráli smíšenou čtyřhru na Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Kristina Mladenovicová a Ivan Dodig proměnili první společný turnaj v grandslamový triumf. Zkušení deblisté ovládli smíšenou čtyřhru na Australian Open po finálové výhře 6-3 6-4 nad domácí dvojicí Jaimme Fourlisová a Jason Kubler.

Nejvýše nasazené Mertensová a Rybakinová musely v úvodním zápase v San José do tří setů

WTA SAN JOSÉ - Turnajová jednička Elise Mertensová i nasazená dvojka Jelena Rybakinová měly v úvodním zápase v kalifornském San José nečekané potíže, přesto ve čtvrtfinále chybět nebudou. Mertensová zdolala trápící se Kristinu Mladenovicovou, Rybakinová otočila souboj s domácí Claire Liuovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist