Norrie Cameron

Norrie Cameron

28
muž
Velká Británie
Datum nar.:
23. 8. 1995
Výška:
188 cm
Váha:
82 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 30. / 8.
čtyřhra: 191. / 65.

Rune se v Miami zdržel jen hodinu, po výprasku od Marozsána jede domů po úvodním zápase

ATP MIAMI - Holger Rune (20) nenajde cestu ven z krize ani na probíhajícím podniku v Miami. Dánský supertalent se dokonce s floridskou tisícovkou rozloučil hned po prvním zápase, a to po výprasku 1:6, 1:6 od 57. hráče světa Fábiána Marozsána (24), který si připsal i svůj třetí skalp TOP 10 na turnajích Masters. Už do osmifinále postoupil po obratu loňský finalista Jannik Sinner (22), třetí kolo absolvuje ještě obhájce titulu Daniil Medveděv (28).

Preview: Nosková opět vyzve Šwiatekovou, Macháč změří síly s Murraym. Lehečku čeká vstup do turnaje

V rámci nedělního programu letošního ročníku Miami Open se představí všechny tři zbývající české naděje. Linda Nosková ve třetím kole stejně jako před dvěma týdny v Indian Wells vyzve světovou jedničku Igu Šwiatekovou a pokusí se Polce oplatit porážku z kalifornské pouště. Tomáš Macháč ve svém premiérovém třetím kole na Masters vyzve bývalou světovou jedničku a dvojnásobného šampiona Andyho Murrayho. Jiří Lehečka vstoupí do turnaje soubojem s Alexejem Popyrinem.

Argentinské finále v brazilské metropoli. O titul v Riu si to rozdají senzace Navone a Báez

Mariano Navone (22) zajistil argentinské finále na pětistovce v brazilském Rio de Janeiru. Rozjetý kvalifikant v semifinále přehrál 6:4, 6:2 zdravotně indisponovaného obhájce titulu a nasazenou dvojku Camerona Norrieho (28) a dál v tomto týdnu sbírá své první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. V nedělním finále vyzve úspěšnějšího krajana Sebastiána Báeze (23), který zvládl semifinálové derby s Franciscem Cerúndolem (25).

Sedmnáctiletý Fonseca žije svůj sen. V rodném Riu vyřadil i bývalého šampiona Garína, ale chce víc

ATP RIO DE JANEIRO - Juniorský grandslamový vítěz Joao Fonseca (17) na antuce v rodném Riu de Janeiro dál proslavuje své jméno. Po premiérové výhře na hlavním okruhu si brazilský mladík připsal i skalp šampiona z roku 2020 Chilana Cristiana Garína (27) a stal se druhým nejmladším čtvrtfinalistou turnaje kategorie ATP 500. Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani britský obhájce titulu Cameron Norrie (28).

Medveděv si vybral slabší chvilku i proti Borgesovi, ve čtvrtfinále nechybí ani Alcaraz

AUSTRALIAN OPEN - Daniil Medveděv (27) se na Australian Open už ve třetím ze čtyř vystoupení nevyvaroval slabšímu momentu. Portugalského outsidera Nuna Borgese (26) porazil 6:3, 7:6, 5:7, 6:1 a potřetí v Melbourne postoupil do čtvrtfinále. Letos v něm dvojnásobný ruský finalista narazí na Poláka Huberta Hurkacze (26), který zastavil Francouze Arthura Cazauxe (21) a překonal své melbournské maximum. Poslední čtvrtfinálovou dvojici vytvořili podle očekávání Carlos Alcaraz (20) a Alexander Zverev (26).

Alcaraz vyrovnal maximum na Australian Open. Zverev, Ruud i Medveděv museli do pěti setů

AUSTRALIAN OPEN - Carlos Alcaraz (20) ve svém jubilejním 200. zápase porazil v atraktivním souboji Itala Lorenza Sonega (28) 6:4, 6:7, 6:3, 7:6 a postupem do 3. kola vyrovnal své maximum na Australian Open. O jeho překonání se utká s čínským teenagerem Juncheng Shangem (18). Mezi dvaatřicítkou nejlepších nechybí ani Alexander Zverev (26), Casper Ruud (25), Cameron Norrie (27) i Daniil Medveděv (27), byť museli absolvovat pětisetové maratony.

Sinner dovedl Itálii do semifinále Davis Cupu, dočká se v něm odvety se Srbem Djokovičem

DAVIS CUP - Italští tenisté jsou znovu po roce v semifinále Davisova poháru. Ve čtvrtfinále ve španělské Málaze otočili nepříznivý vývoj proti Nizozemcům, když k obratu zavelel čtvrtý hráč světa Jannik Sinner (22). Čerstvý finalista Turnaje mistrů nejprve zvládl dvouhru proti Tallonu Griekspoorovi (27) a následně společně s Lorenzem Sonegem (28) zvládli i rozhodující čtyřhru. O finále se Italové utkají v sobotu se Srby a s velkou pravděpodobností tak po šesti dnech dojde na reprízu finále ATP Finals mezi Sinnerem a světovou jedničkou Novakem Djokovičem (36).

Fritz boj o Turnaj mistrů nevzdává. V Tokiu vykročil za obhajobou titulu výhrou nad Norriem

ATP TOKIO - Taylor Fritz (25) znovu po roce prožívá podzimní boj o start na Turnaji mistrů, na kterém si loni odbyl premiéru jako náhradník. V současnosti drží právě pozici první alternativy a pokud tento týden v Tokiu postoupí do finále, může se posunout na postupové příčky. Začal dobře, za obhajobou titulu nejvýše nasazený Američan vykročil výhrou 6:4, 6:3 nad světovou osmnáctkou Cameronem Norriem (28), s nímž svedl už 13. vzájemný souboj.

Tsitsipas porazil Isnera pošesté v řadě, bývalý šampion Norrie v Los Cabos dohrál

ATP LOS CABOS - Stefanos Tsitsipas (24) bez potíží zvládl svou premiéru na turnaji ATP 250 v mexickém Los Cabos. Nejvýše nasazený Řek přehrál hodinu po půlnoci hladce bez ztráty podání 6:2, 6:4 amerického veterána Johna Isnera (38), se kterým vyhrál již šestý vzájemný souboj v řadě. Ve čtvrtfinále se střetne s Chilanem Nicolasem Jarrym, s nímž prohrál dva ze tří duelů. Vstup do soutěže naopak překvapivě nezvládl předloňský šampion a loňský finalista Brit Cameron Norrie (27).

Macháč prohrál wimbledonský debut s Norriem, sedm Čechů se na kurt kvůli dešti nedostalo

WIMBLEDON - Tomáš Macháč (22) si po úspěšně absolvované kvalifikaci odbyl debut v hlavní soutěži Wimbledonu, překvapit domácího favorita ale nedokázal. Pod zataženou střechou kurtu číslo 1 podlehl i vinou křečí v prstu ruky 3:6, 6:4, 1:6, 4:6 světové třináctce a loňskému semifinalistovi Cameronu Norriemu (27). Dalších sedm Čechů se vstupu do turnaje nedočkalo, vytrvalý déšť a nevlídné londýnské počasí odložilo zápasy dvojnásobné šampionky Petry Kvitové, Barbory Krejčíkové, Karolíny Muchové, Karolíny Plíškové, Lindy Noskové, Jiřího Lehečky a Jiřího Veselého.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist