Novak Jiri

Novak Jiri

49
muž
Česká republika
Datum nar.:
22. 3. 1975
Výška:
191 cm
Váha:
86 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 5.
čtyřhra: - / 6.

Novák: Roger za sebou zanechá obrovskou stopu

Za jednoho z největších tenistů všech dob, jenž zanechá obrovskou stopu, označil loučícího se Rogera Federera bývalý hráč Jiří Novák. Vítěz sedmi turnajů ATP sehrál proti dlouholeté světové jedničce devět zápasů, čtyřikrát zvítězil. Vedle stylu hry se mu líbilo Švýcarovo sympatické chování a vždy pro něj bude prvním, který získal jubilejních 20 grandslamových titulů. Zpráva o Federerově konci kariéry příští týden po Laver Cupu však Nováka nepřekvapila.

Tvrdí fanoušci a nejtěžší grandslam. České tenisové osobnosti probírají French Open - 1. díl

Nejzábavnější zápas? Atmosféra? A jak to bude vypadat letos? Jiří Novák (47), Andrea Sestini Hlaváčková (35) a Barbora Strýcová (36) se pustili do malé analýzy a zavzpomínali na časy, kdy sami bojovali na French Open a užívali si radosti i zklamání. A samozřejmě nezapomněli přidat svoje tipy na blížící se grandslam. "Na letošním turnaji žhavých kandidátů moc nevidím, ale nebezpeční budou určitě Nadal, Tsitsipas a Alcaraz," řekl například Novák, bývalá světová pětka.

Před 20 lety porazil Samprase. Nastartovalo mi to kariéru, vzpomíná Jiří Novák

Jiřímu Novákovi výhra nad Američanem Petem Samprasem v Davisově poháru před dvaceti lety pomohla do další kariéry. I díky ní se o dva roky později vyhoupl až na páté místo světového žebříčku.

Berdych začal famózně, ale Murray vyhrál zaslouženě, hodnotí semifinále Novák

Skvělý začátek, ale pak zasloužená výhra soupeře. Tak hodnotil dnešní prohru Tomáše Berdycha s Britem Andym Murraym v semifinále Australian Open bývalý pátý hráč světa Jiří Novák, který před třinácti lety v Melbourne v bitvě o finále také neuspěl.

Hvězdami Sparta Prague Open budou Šafářová s Koukalovou

Celá česká špička, s výjimkou Petry Kvitové, se představí v letošním pátém ročníku turnaje žen ITF Sparta Prague Open. Hattrick zkusí ve Stromovce zkompletovat Lucie Šafářová, poprvé uspět na svých domovských kurtech touží Klára Koukalová a v pavouku budou i další fedcupové reprezentantky Barbora Záhlavová-Strýcová a Andrea Hlaváčková.

Radek Štěpánek vyhrál potřetí prostějovský challenger

Radek Štěpánek vyhrál potřetí v kariéře prostějovský challenger. Na jubilejním dvacátém ročníku turnaje Czech Open dnes v českém finále porazil o patnáct let mladšího Jiřího Veselého 6-4 a 6-2.

V Prostějově budou hrát Štěpánek i Rosol

Téměř kompletní daviscupový tým ozdobí svou účastí letošní už 20. ročník prostějovského challengeru. V pavouku UniCredit Czech Open 2013, který se uskuteční od 3. do 8. června, jsou z držitelů slavné salátové mísy Radek Štěpánek a Lukáš Rosol, hrají ale i Jiří Veselý a Jan Hájek.

Lendl v exhibici ve Stromovce porazil Nováka

Ivan Lendl se vrátil po 39 letech vítězně na pražskou Spartu. Bývalý první hráč světa porazil v dnešní exhibici v rámci turnaje žen ITF Sparta Prague Open ve Stromovce Jiřího Nováka 8:5.

Hvězdy ve Stromovce: Šafářová, Dateová, Lendl a Novák

Pět českých tenistek v čele se světovou jednadvacítkou Lucií Šafářovou se v polovině května představí na turnaji ITF Sparta Prague Open ve Stromovce. Akci dotovanou částkou 100.000 dolarů ozdobí svou účastí nejstarší žena na okruhu WTA a bývalá světová čtyřka Kimiko Dateová-Krummová z Japonska.

Legenda se spojí s nadějí: Novák bude trénovat Veselého

On sám patřil mezi tenisovou elitu, a teď se do ní pokusí přivést dalšího českého hráče. Bývalý pátý tenista světa Jiří Novák se v prostějovském klubu stal trenérem Jiřího Veselého, loňské juniorské světové jedničky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist