Ostapenko Jelena

Ostapenko Jelena

26
žena
Lotyšsko
Datum nar.:
8. 6. 1997
Výška:
177 cm
Váha:
68 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 10. / 5.
čtyřhra: 19. / 7.

Vondroušová ve Stuttgartu po měsíční pauze porazila Vekičovou. Nosková smetla Ostapenkovou

Markéta Vondroušová (24) vstoupila vítězně do prvního turnaje po měsíční pauze. Ve Stuttgartu zvládla souboj s nebezpečnou Donnou Vekičovou (27) ve dvou setech 6:4, 6:3 a vzájemnou bilanci vylepšila na 2:1. Češka tak zvládla vstup do třetího turnaje v řadě a na německé pětistovce dorovnala své zdejší maximum. Vítěznou premiéru si připsala Linda Nosková (19), která smetla 6:3, 6:1 světovou desítku Jelenu Ostapenkovou (26).

Ostapenková pokračuje ve skvělé formě i v Dauhá, Jabeurová ztroskotala na první soupeřce

Jelena Ostapenková (26) vstoupila vítězně do akce WTA 1000 v Dauhá, když smetla ukrajinskou hráčku Anhelinu Kalininovou (27) 6:0, 6:3 a obhájila loňské osmifinále. Postupuje i bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) a čerstvá šampionka z Abú Zabí Jelena Rybakinová (24). Ons Jabeurová (29) nepotvrdila roli favoritky a z pěti zápasů utrpěla už třetí porážku v sezoně, když podlehla 3:6, 2:6 Lesje Curenkové (34).

Razítko na skvělý vstup do sezony. Ostapenková ovládla halu v Linci, byť odvracela mečbol

WTA LINEC - Dva tituly ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a zápasová bilance 22:3. Světová dvanáctka Jelena Ostapenková (26) toho během uplynulých 33 dní stihla opravdu hodně a zaznamenala skvělý vstup do sezony. Sedm dní po finálovém nezdaru v Melbourne ovládla halový turnaj WTA 500 v rakouském Linci, byť hned ve svém úvodním vystoupení čelila mečbolu. Ve finále lotyšská tenistka nedala v souboji bývalých finalistek šanci Rusce Jekatěrině Alexandrovové (29), kterou přehrála 6:2, 6:3 a získala celkově 8. titul.

Ostapenková je v laufu. Týden po deblu v Melbourne si zahraje také singlové finále v Linci

WTA LINEC - Jelena Ostapenková (26) si sedm dní po neúspěchu v deblovém finále na Australian Open zahraje singlové finále na halovém turnaji WTA 500 v Linci. V semifinále nejvýše nasazená Lotyška přehrála 6:2, 6:3 šampionku z roku 2015 Anastasii Pavljučenkovovou (32), vyhrála šestý ze sedmi vzájemných zápasů, letošní bilanci ve dvouhře a čtyřhře dohromady vylepšila na 23:3 a postupem do finále zopakovala výsledek ze své poslední účasti v roce 2019. O již druhý letošní titul si zahraje s další bývalou finalistkou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která přežila více než tříhodinovou bitvu s Chorvatkou Donnou Vekičovou (27).

Ostapenková pokračuje ve skvělém vstupu do sezony, Potapovová titul v Linci neobhájí

WTA LINEC - Jeden titul ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a za leden zápasová bilance 18:3. Jelena Ostapenková (26) zaznamenala skvělý vstup do sezony na obou frontách a formu nyní prodává i po návratu z Austrálie. V hale v Linci po jedné vydřené a jedné hladké výhře postoupila do semifinále, v němž vyzve bývalou šampionku, nicméně oblíbenou soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou (32). Ve čtvrtfinále naopak skončila loňská vítězka Anastasia Potapovová.

Siniaková druhou výhru v neoblíbeném Linci nepřidala, do čtvrtfinále ji nepustila Burelová

WTA LINEC - Kateřina Siniaková (27) na své neoblíbené akci v rakouském Linci díru do světa neudělá. Česká tenistka sice letos poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži, den poté ale další třísetový duel nezvládla. Ve druhém kole podlehla i vinou deseti ztracených servisů 3:6, 7:5, 4:6 Francouzce Claře Burelové (22) a s podnikem kategorie WTA 500 se rozloučila před branami prvního čtvrtfinále v sezoně. Po odvrácení mečbolů pokračují obhájkyně titulu Anastasia Potapovová (22) i nasazená jednička Jelena Ostapenková (26).

Azarenková porazila Ostapenkovou i počtvrté a je pojedenácté v osmifinále Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Dvojnásobná šampionka a loňská semifinalistka Viktoria Azarenková (34) už pojedenácté v kariéře postoupila do osmifinále Australian Open. Letos se mezi šestnáctku nejlepších dostala po výhře nad sedm zápasů neporaženou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (26), s níž si poradila znovu po dvou týdnech a celkově počtvrté v kariéře.

Nosková jde na Šwiatekovou. Proti světové jedničce si zahraje o premiérové osmifinále na majorech

V rámci sedmého hracího dne letošního ročníku Australian Open se zkompletuje obsazení druhého týdne. O postup do osmifinále, ve kterém může doplnit Barboru Krejčíkovou, bude bojovat Linda Nosková. Česká teenagerka ve svém premiérovém utkání třetího kola na grandslamech vyzve světovou jedničku a největší favoritku Igu Šwiatekovou. Šlágr dne obstarají grandslamové šampionky, Jelena Ostapenková vyzve v Margaret Court Areně dvojnásobnou vítězku Viktorii Azarenkovou.

Ostapenková ovládla akci WTA 500 v Adelaide, ve finále smetla Kasatkinovou

WTA ADELAIDE - Lotyška Jelena Ostapenková (26) v Adelaide ve svém prvním finále na australské půdě přejela 6:3, 6:2 Darju Kasatkinovou (26). Ruska po obratu ve druhém kole dva dny nehrála, protože ji dvě soupeřky pustily dál bez boje. Vítězka Roland Garros 2017 si poprvé od roku 2018 zajistila návrat do TOP 10 a získal 7. titul.

Ostapenkové funguje útočná hra a je ve finále. Kasatkinová postoupila opět bez boje

WTA ADELAIDE - Lotyška Jelena Ostapenková (26) v Adelaide ve svém prvním semifinále na australské půdě porazila 6:2, 7:6 Jekatěrinu Alexandrovovou (29), poprvé od roku 2018 si zajistila návrat do TOP 10 a popatnácté v kariéře postoupila do finále. O 7. titul si vítězka Roland Garros 2017 zahraje s další Ruskou Darjou Kasatkinovou (26), která po obratu ve druhém kole dva dny nehrála. Dvě soupeřky ji pustily dál bez boje, naposledy profitovala z odstoupení světové pětky Jessiky Pegulaové (29).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist