Petkovic Andrea

Petkovic Andrea

36
žena
Německo
Datum nar.:
9. 9. 1987
Výška:
180 cm
Váha:
69 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 9.
čtyřhra: - / 46.

S kuráží, houževnatosti i respektem k soupeři. Petkovicová na US Open odehrála poslední zápas kariéry

Porážkou v prvním kole US Open se s kariérou rozloučila Andrea Petkovicová. Čtyřiatřicetiletá německá hráčka, jež v neděli oznámila, že newyorský grandslam bude jejím posledním turnajem, podlehla po třísetové bitvě 2-6 6-4 4-6 olympijské vítězce Belindě Bencicové ze Švýcarska a po utkání na kurtu nedokázala skrýt slzy.

Muchová na trávě v Berlíně nestačila na jedničku Džabúrovou

WTA BERLÍN - Karolína Muchová v prvním zápase na trávě od porážky ve čtvrtfinále loňského Wimbledonu neuspěla. V Berlíně česká tenistka nestačila na nejvýše nasazenou Tunisanku Ons Džabúrovou.

Zraněná Martincová zvládla premiéru na Australian Open, Krejčíková začala výhrou i potřetí

AUSTRALIAN OPEN - České tenistky první hrací den na Australian Open neztratily ani set. Sedmadvacetiletá Tereza Martincová při své premiéře v hlavní soutěži Australian Open překonala bolesti pravého kolene i tři setboly nebezpečné Lauren Davisové. Čtvrtá nasazená Barbora Krejčíková smetla Němku Andreu Petkovicovou a prvním kolem melbournského grandslamu prošla i při své třetí účasti.

Češky odstartovaly výhrou 2-1 nad Němkami! O body se postaraly Vondroušová a Hradecká se Siniakovou

BILLIE JEAN KING CUP - České tenistky vstoupily do finálového turnaje Billie Jean King Cupu v Praze výhrou 2-1 nad Němkami. První bod získala suverénní Markéta Vondroušová proti Andree Petkovicové, o vítězství pak dvacet minut po půlnoci rozhodly ve čtyřhře Kateřina Siniaková s Lucií Hradeckou. Ta nastoupila místo Barbory Krejčíkové, která měla v předchozí prohrané bitvě s Angelique Kerberové potíže s lýtkovým svalem.

Češky? Jako Bayern Mnichov tenisového světa

Andrea Petkovicová ocenila před startem týmového světového šampionátu družstev český ženský tenis. "Dalo by se říci, že jsou Bayern Mnichov tenisového světa," řekla v Praze den před soubojem českého a německého týmu ve skupině.

Veteránka Peschkeová si v 46 letech došla pro 36. titul. V Chicagu triumfovala s Petkovicovou

WTA CHICAGO - Květa Peschkeová se v 46 letech dočkala zisku již 36. deblového titulu. Česká veteránka vyhrála čtyřhru na turnaji WTA 500 v Chicagu na první společné akci s Němkou Andreou Petkovicovou, ve finále smetly 6-3 6-1 domácí duo Caroline Dolehideová as Coco Vandewegheová.

Krejčíková je poprvé v elitní desítce žebříčku WTA

Barbora Krejčíková se v žebříčku dvouhry poprvé dostala do Top 10. Zlatá medailistka z olympijských her v Tokiu je v nejvyšším patře světového hodnocení díky poklesu Simony Halepové, elitní desítku momentálně uzavírá.

Petkovicová dobyla antuku v Kluži a po šesti a půl letech se dočkala titulu

WTA KLUŽ - Andrea Petkovicová ve finále antukového turnaje WTA 250 v rumunské Kluži smetla 6-1 6-1 Egypťanku Majar Šarífovou a získala 7. titul. 33letá Němka na něj čekala od února 2015.

Šarífová v Kluži neztratila set ani s Buzarnescuovou a jako první Egypťanka postoupila do finále turnaje WTA

WTA KLUŽ - 25letá Majar Šarífová na antuce v rumunské Kluži porazila 7-6 6-4 domácí Mihaelu Buzarnescuovou a jako první egyptská tenistka postoupila do finále turnaje WTA. V něm vyzve druhou nasazenou Němku Andreu Petkovicovou, jež si zahraje o první titul od února 2015.

Karolína Plíšková se po finále Wimbledonu vrátila do elitní desítky a na post české jedničky

Karolína Plíšková si ve Wimbledonu zahrála své druhé grandslamové finále, v žebříčku WTA si polepšila na sedmou příčku a je znovu českou jedničkou. Vítězové nejslavnějšího turnaje světa Ashleigh Bartyová a Novak Djokovič upevnili pozici světových jedniček. Elena Gabriela Ruseová, senzační šampionka antukové akce v Hamburku, vylétla o 65 míst.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist