Pouille Lucas

Pouille Lucas

30
muž
Francie
Datum nar.:
23. 2. 1994
Výška:
185 cm
Váha:
84 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 225. / 10.
čtyřhra: 649. / 70.

Macháč zkompletuje start na všech grandslamech, zraněná Fruhvirtová v kvalifikaci Wimbledonu neuspěla

Tomáš Macháč (22) ve Wimbledonu zkompletuje účast v hlavní soutěži všech čtyř grandslamů. Na trávě v londýnském Roehamptonu prošel tříkolovou kvalifikací, když mu v závěrečném třetím kole za stavu 3:6 a 3:0 vzdal Francouz Lucas Pouille (29). Brenda Fruhvirtová (16) mohla i potřetí projít kvalifikací majorů. Nad Yue Yuan (24) vedla 6:3 a 3:0, ale náskok kvůli zranění nedotáhla a Číňance podlehla 6:3, 4:6, 3:6.

Macháč úspěšně vstoupil do kvalifikace Wimbledonu, další tři Češi dohráli

WIMBLEDON - S bídnou úspěšností zahájilo kvarteto českých tenistů na trávě v Londýně třífázový boj o místo v hlavní soutěži Wimbledonu. Úspěšně odstartoval snažení o zkompletování startu na všech čtyřech grandslamech Tomáš Macháč (22), který si poradil s Japoncem Jasutakou Učijamou. Naopak ze hry venku jsou hned po úvodním vystoupení Dalibor Svrčina (20), Zdeněk Kolář (26) i Vít Kopřiva (26).

Kolář v grandslamové premiéře porazil Pouillea. Lehečka a Veselý přes první kolo neprošli

FRENCH OPEN - Zdeněk Kolář na French Open slaví po úspěšně absolvované kvalifikaci vítězný debut v hlavní soutěži grandslamového turnaje. Na pařížské antuce si připsal skalp domácí bývalé světové desítku Lucase Pouillea a přiblížil se premiérovému posunu do Top 100. Další dva Češi skončili, Jiří Lehečka ve svém prvním zápase na pařížské antuce podlehl ve čtyřech setech Davidu Goffinovi a Jiří Veselý neudržel vedení proti Stevu Johnsonovi.

Dvě grandslamové premiéry: Nosková v Paříži začne proti Raducanuové, Kolář vyzve Pouillea

Čeští kvalifikanti se na French Open dozvěděli jména soupeřů pro svou premiéru na grandslamovém turnaji. Sedmnáctiletá vítězka loňské juniorky Linda Nosková vyzve britskou vítězku loňského US Open Emmu Raducanuovou, Zdeněk Kolář bude čelit domácímu Lucasi Pouillemu.

Tsitsipas v Marseille prohrál se Safiullinem a utrpěl nejhorší porážku od roku 2018

ATP MARSEILLE - Světová čtyřka Stefanos Tsitsipas na halovém klání ATP 250 v Marseille překvapivě podlehl Romanu Safiullinovi a poprvé od září 2018 prohrál s hráčem mimo Top 100. Čtyřiadvacetiletý Rus si naopak ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP připsal premiérový skalp člena Top 40.

Tsonga se po půl roce vrátil na okruh ATP, v Montpellier slaví první výhru po 11 měsících

ATP MONTPELLIER - Jo-Wilfried Tsonga se dnes po půl roce objevil na turnaji ATP a na domácí půdě v Montpellier hned ukončil 11 měsíců dlouhé čekání na vítězství. Francouzský šampion z roku 2019, který od loňského Wimbledonu léčil zranění nohy, porazil Poláka Kacpera Żuka.

Pouille si v Marbelle připsal již šestou letošní porážku, Pella v Cagliari trápení neukončil

ATP MARBELLA A CAGLIARI - Lucas Pouille se po zranění lokte stále nemůže dostat do formy. Bývalý desátý hráč světa na novém antukovém podniku v Marbelle v prvním kole prohrál téměř tříhodinovou bitvu s Ričardasem Berankisem a letošní bilanci si zhoršil na 3-6. Guido Pella už od loňského Australian Open čeká na dvě vítězství v řadě a ty se mu nepodařilo ukořistit ani na novém antukovém turnaji v Cagliari, nasazený Argentinec na úvod prohrál s Jegorem Gerasimovem.

Tsonga má první výhru po 16 měsících a vleklém boji se zády. Jsem šťastný jako dítě, radoval se po skalpu Lópeze

ATP MARSEILLE - 35letý Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který se vrací po více než roční pauze zaviněné bolestmi zad, si na druhý pokus připsal první výhru od listopadu 2019. V domácí hale v Marseille trojnásobný šampion vyhrál souboj veteránů se Španělem Felicianem Lópezem a užíval si dlouho nepoznané pocity. Už jsem si myslel, že ten pocit nezažiju, přiznal sympaťák Tsonga.

Pouille a jeho závěr ztracené sezony: Pozitivní test na Covid-19 a konec spolupráce s Mauresmovou

Lucas Pouille, který přišel o sezonu 2020 kvůli zranění loktu, v sobotu oznámil, že měl pozitivní test na Covid-19. Ze symptomů nemoci má prý zatím jen ztrátu čichu. Šestadvacetiletý Francouz zároveň zveřejnil zprávu o ukončení dvouleté spolupráce s trenérkou Amélií Mauresmovou.

Pouille po operaci loktu nestihne ani Roland Garros

Lucas Pouille je po Tsongovi dalším francouzským tenistou, který odřekl účast na Roland Garros. Někdejší desátý hráč světového žebříčku se stále zotavuje z červencové operace pravého lokte.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist