Ramos-Vinolas Albert

Ramos-Vinolas Albert

36
muž
Španělsko
Datum nar.:
17. 1. 1988
Výška:
188 cm
Váha:
76 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 105. / 17.
čtyřhra: - / 45.

Wawrinka zvládl i devátý souboj s Ramosem, v Marrákeši začal suverénně také Berrettini

ATP MARRÁKEŠ - Stan Wawrinka (39) našel recept na antukového specialistu Alberta Ramose (36) i v devátém vzájemném souboji a sedmém na nejpomalejším povrchu. Španěla přehrál v úvodním kole na podniku ATP 250 v Marrákeši snadno 6:1, 6:4 a o první vítěznou sérii od US Open bude bojovat proti Marianovi Navonemu. Suverénně do turnaje vstoupil i Matteo Berrettini (27), další z bývalých členů TOP 10 žebříčku deklasoval 6:2, 6:1 nasazeného Alexandera Ševčenka (23).

Fenomenální otočka v podání Molčana! Slovák zlikvidoval stav 0:5 ve druhé sadě a odvrátil dva mečboly

Alex Molčan (25) čelil ve druhém kole na antuce v Kitzbühelu za stavu 0:5 ve druhé sadě dvěma mečbolům na vlastním servisu. Slovenský tenista, který v rakouském vysokohorském středisku přerušil sérii pěti porážek, ovšem předvedl famózní obrat a domácího Sebastiana Ofnera (27) nakonec udolal 4:6, 7:5, 7:6. Ve svém druhém letošním čtvrtfinále potká Sebastiána Báeze (22).

Cachín dotáhl první semifinále na ATP až k titulu, ve Gstaadu porazil bývalého šampiona Ramose

Pedro Cachín (28) se na antukovém turnaji ATP 250 ve švýcarském Gstaadu poprvé dostal do semifinále na nejvyšším okruhu a nakonec dokráčel až k titulu. Argentinský antukový specialista porazil ve svém prvním finále 3:6, 6:0, 7:5 bývalého šampiona Alberta Ramose (35) a získal svůj nejcennější titul. V pondělním vydání žebříčku bude premiérově figurovat v TOP 50.

Alcaraz si v Říme zajistil návrat na post jedničky. Lehečka kvůli dešti nedohrál

ATP ŘÍM - Carlos Alcaraz si připsal vítězný debut na antukovém Masters 1000 v Římě. Krajana Alberta Ramose přehrál 6-4 6-1, zajistil si návrat na post světové jedničky a na French Open tak bude poprvé plnit roli nejvýše nasazeného na grandslamovém turnaji. Ve třetím kole čeká na vítěze duelu mezi Jiřím Lehečkou a Fábiánem Marozsánem, jejichž souboj přerušil déšť.

8 zápasů, 7 porážek. V Santiagu Thiem prohrál s domácím Garínem

ATP SANTIAGO - Dominic Thiem prohrál sedmý z osmi letošních zápasů. Na antuce v chilském Santiagu bývalý vítěz US Open podlehl v duelu hráčů startujících na divokou kartu 2-6 6-7 domácímu šampionovi z roku 2021 Cristianu Garínovi, proti kterému si nevypracoval jediný brejkbol.

Na pátý pokus se dočkal. Thiem v Buenos Aires vyřadil nasazeného Molčana a má první letošní výhru

ATP BUENOS AIRES - Dominic Thiem, který letos včetně Davis Cupu prohrál všech pět soutěžních zápasů, se na antuce v argentinském Buenos Aires dočkal první výhry v probíhající sezoně. Rakouský šampion z let 2016 a 2018 v úvodním kole bez ztráty setu porazil nasazeného Slováka Alexe Molčana a o první čtvrtfinále od října se utká s kvalifikantem.

Coria si na domácí antuce v Córdobě zahraje o první titul. Ve finále narazí na krajana Báeze

ATP CÓRDOBA - Do finále turnaje ATP 250 v argentinské Córdobě postoupili stejně jako při premiéře v roce 2019 dva domácí tenisté. Federico Coria v semifinále vyřadil loňského šampiona Španěla Alberta Ramose, zajistil si premiérový posun do Top 50 a zahraje si o svůj první titul. Jeho soupeřem bude Sebastián Báez, který v předchozích sedmi měsících prohrál 17 z 18 zápasů.

Ramos první letošní výhrou vykročil za obhajobou titulu. V Córdobě uspěl i předloňský šampion Cerúndolo

ATP CÓRDOBA - Ve čtvrtek se na antukovém turnaji ATP 250 v Córdobě představili vítězové tří posledních ročníků. Ve hře se udrželi dva. První letošní výhrou vykročil za obhajobou titulu Španěl Albert Ramos, domácí předloňský šampion Juan Manuel Cerúndolo na místě svého životního úspěchu vyřadil trápící se nasazenou jedničku Diega Schwartzmana. Naopak skončil Chilan Cristian Garín, který nestačil na Portugalce Joaa Sousu.

Davis Cup: Španělé i bez Alcaraze a Nadala přehráli Srby

DAVIS CUP - Španělští tenisté i bez nové světové jedničky Carloze Alcaraze a trojky Rafaela Nadala porazili ve svém úvodním utkání skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu 3-0 Srbsko. Čerstvý vítěz US Open Alcaraz dorazil z New Yorku do Valencie den před zápasem a nadšeným fanouškům se ukázal při hymnách, do duelu skupiny B ale nezasáhl. Nadal z rodinných důvodů chybí.

Do finále ve Gstaadu postoupili Berrettini a Ruud

ATP GSTAAD - V semifinále antukového turnaje ATP 250 ve Gstaadu došlo na souboje bývalých šampionů. Do finále postoupili obhájce titulu Nor Casper Ruud a nyní již 12 zápasů neporažený Ital Matteo Berrettini, šampion z roku 2018.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist