Roddick Andy

Roddick Andy

41
muž
USA
Datum nar.:
30. 8. 1982
Výška:
187 cm
Váha:
88 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 1.
čtyřhra: - / 50.

Roddick slaví 40. narozeniny. Muž s dělovým servisem se 9 let držel v Top 10

Americký tenista Andy Roddick, narozený 30. srpna 1982, začal s profesionálním tenisem v osmnácti a po třech letech se v listopadu 2003 vyhoupl na vrchol žebříčku ATP, kde vydržel 13 týdnů. V témže roce zvítězil i v US Open. Je také trojnásobným finalistou Wimbledonu, ve kterém vždy podlehl Rogeru Federerovi. Devět let (2002 až 2010) se držel v první desítce hráčů ATP. Na kontě má 32 titulů ve dvouhře a čtyři ve čtyřhře.

VIDEO: Zlomové okamžiky v kariérách tenisových es

Snad každý později slavný tenista odehrál na počátku své kariéry vítězný zápas proti v té době již tenisové ikoně, ve kterém poprvé naplno prodal svůj talent a překlopil svou kariéru k zářným zítřkům. V ten moment si to asi nikdo neuvědomoval, ale s odstupem času lze takové zápasy vyselektovat. Kde se zlomila kariéra Rogera Federera, Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče, Andyho Murrayho, Juana Martína Del Potra, Dominica Thiema, Alexandera Zvereva, Stefanose Tsitsipase, Denise Shapovalova a Andyho Roddicka si můžeme připomenout v následujícím sestřihu.

Roddick o Big Three: Řešit teď, kdo z těch tří je nejlepší, je hloupost

Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Djokovič mají svou početnou fanouškovskou základnu a ty mezi sebou často bojují, který z členů Big Three je nejlepším hráčem všech dob. V názorech se nerozcházejí právě jen fanoušci, ale také ostatní tenisoví příznivci a experti. Bývalá světová jednička Andy Roddick má však jasno: "Řešit teď, kdo z těch tří je nejlepší, je hloupost. Oscara taky nedáte filmu, u nějž jste neviděli konec."

Clijstersová a Roddick budou uvedeni do tenisové Síně slávy

Bývalé světové jedničky Andy Roddick z USA a Kim Clijstersová z Belgie budou uvedeni do tenisové Síně slávy. Mezi legendy byli v hlasování zástupců mezinárodních tenisových médií vybráni rovněž nizozemská paralympijská vítězka Monique Kalkmanová-Van den Boschová, novinář a historik Steve Flink a in memoriam trenér Vic Braden.

Clijstersová a Roddick kandidují do Síně slávy

Bývalé světové jedničky a šampioni US Open Andy Roddick a Kim Clijstersová jsou v nominaci do tenisové Síně slávy. O tom, zda budou v červenci 2017 mezi legendy přijati, rozhodne hlasování komise složené ze zástupců mezinárodních tenisových médií. Výsledky budou oznámeny na začátku příštího roku.

Baghdatis vyřadil Pospisila a pokusí se ukončit semifinálové prokletí

ATP ATLANTA - Marcos Baghdatis se v Atlantě postaral o vyřazení nasazené dvojky Vaska Pospisila a bude usilovat o své první finále po čtyřech letech. V semifinále, v němž prohrál už sedm utkání po sobě, se střetne s Lucemburčanem Müllerem. O druhé místo ve finále svedou souboj domácí tenisté: dvojnásobný obhájce titulu John Isner a Dennis Kudla.

Comeback vyšel. Roddick s Fishem v Atlantě postupují

Andy Roddick slavil při svém jednorázovém návratu k tenisu na turnaji v Atlantě vítězství. Dvaatřicetiletý Američan ve dvojici s krajanem Mardym Fishem porazil v prvním kole čtyřhry 7-6 6:4 Lu Yen-hsuna z Tcha-wanu a Brita Jonathana Marraye. Ve čtvrtfinále jsou také světové jedničky Bob a Mike Bryanovi.

Dvojitý comeback: Roddick a Fish budou hrát čtyřhru v Atlantě

Bývalý nejlepší hráč světa Andy Roddick se tři roky po ukončení kariéry vrátí na kurty. Americký tenista se příští měsíc představí domácím fanouškům v Atlantě v deblové soutěži po boku Mardyho Fishe, který odehraje svůj první zápas od březnového turnaje v Indian Wells.

Karlovič překonal v počtu es Roddicka. Lepší byl už jen Ivaniševič

Chorvat Ivo Karlovič během dnešní porážky v semifinále turnaje v Dauhá s Davidem Ferrerem trefil 30 es a v celkovém počtu tak překonal Andyho Roddicka. Lepší byl v této statistice už jen jeho krajan Goran Ivaniševič.

Roddick: Odchodu nelituju

Posledních více než deset let se touto dobou chystal na další sezonu a první dny nového roku prožíval mimo domov. To se letos u Andyho Roddicka změnilo: poté, co dal Američan sbohem profesionálnímu tenisu, má nyní čas i na další věci. Že jsem skončil, mě nemrzí, říká Roddick.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist