Rublev Andrey

Rublev Andrey

26
muž
Rusko
Datum nar.:
20. 10. 1997
Výška:
188 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 8. / 5.
čtyřhra: 50. / 8.

Nadal se do Barcelony vrátil vítězně. Na domácí půdě smetl ve dvou setech Itala Cobolliho

Rafael Nadal (37) zvládl v Barceloně svůj první antukový zápas po 22 měsících ve dvou setech. Španěl, který se na okruhu představil naposledy v lednu v Brisbane, smetl 6:2, 6:3 Itala Flavia Cobolliho (21). V dalším kole se místní dvanáctinásobný šampion střetne s ve formě hrajícím Alexem De Minaurem.

Macháč dalším českým katem Rubljova, v deštivém Miami si připsal první skalp hráče TOP 10

ATP MIAMI - Jakub Menšík (18), Jiří Lehečka (22) a teď i Tomáš Macháč (23). Andrej Rubljov (26) ztroskotal už na třetím ze čtyř posledních turnajů během 29 dní na raketě českého mladíka. Macháč si na světovou šestku vyšlápl po šestihodinovém čekání kvůli dešti v Miami, kde zvítězil bez ztráty servisu 6:4, 6:4, na sedmý pokus si připsal premiérový skalp člena TOP 10 a poprvé postoupil do 3. kola turnaje Masters 1000. V něm vyzve dvojnásobného šampiona Brita Andyho Murrayho, nebo Argentince Tomáse Martína Etcheverryho.

Preview: Nosková vstoupí do tisícovky v Miami, Macháč vyzve Rubljova a zaútočí na první skalp TOP 10

V rámci pátečního programu letošního ročníku Miami Open odehrají druhé kolo dva Češi. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře žen Linda Nosková zahájí své působení na floridské tisícovce soubojem s kvalifikantkou Marií Timofejevovou, proti níž je jasnou favoritkou. Tomáš Macháč vyzve Andreje Rubljova a popere se o svůj první skalp TOP 10 a také premiérové třetí kolo na Masters. Šlágr obstarají Aryna Sabalenková, která absolvuje první zápas po tragické smrti bývalého přítele, s Paulou Badosaovou.

VIDEO: Predikce tenistů na vítěze turnajů v sezoně 2024

Sedmička tenistů Andrej Rubljov, Sebastian Korda, Jack Draper, Zhizhen Zhang, Thanasi Kokkinakis, Lorenzo Musetti a Christopher Eubanks se před startem turnaje v Indian Wells zamýšlela nad vítězi turnajů v roce 2024. Kdo letos získá svůj první titul z podniků Masters 1000 a kdo z nich vybojuje alespoň dvě trofeje? Kdo oslaví nejvíce triumfů? A komu se bude nejvíce dařit na grandslamech či olympiádě?

VIDEO: Hvězdní zaměstnanci v Indian Wells. Tenisté si vyzkoušeli roli ochranky či prodavače

Šest tenistů ze širší světové špičky se v průběhu letošního turnaje v Indian Wells inkognito infiltrovalo mezi fanoušky v areálu Tennis Paradise a vyzkoušelo si netradiční roli zaměstnanců. Andrej Rubljov se mezi lidmi procházel jako ochranka, Daniil Medveděv markoval zboží ve fanshopu, Holger Rune radil s výběrem zboží, Maria Sakkariová prodávala zmrzlinu, Ons Jabeurová návštěvníkům pomáhala s orientací v areálu a Alex de Minaur si užíval koordinaci aut na parkovišti. Někteří fanoušci při setkání se známými tvářemi znejistili, další požádali o fotku a byli i tací, kteří známé tváře 'odhalili' a Rubljova si spletli s Jannikem Sinnerem.

Lehečka skolil Rubljova a oplatil mu loňské vyřazení. V osmifinále vyzve Tsitsipase

ATP INDIAN WELLS - Jiří Lehečka (22) v Indian Wells přehrál 6:4, 6:4 světovou pětku Andreje Rubljova (26), oplatil mu loňské vyřazení a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2. Připsal si tak třetí skalp hráče TOP 10, s nimiž přerušil sérii osmi neúspěchů. O první čtvrtfinále na turnajích Masters 1000 si český tenista zahraje s Řekem Stefanosem Tsitsipasem (25).

Nosková zabojuje o další skalp světové jedničky, outsiderem je i Lehečka. Vondroušová odstoupila

V rámci nedělního programu letošního ročníku BNP Paribas Open se představí poslední dvě české naděje. Linda Nosková se pokusí znovu porazit světovou jedničku Igu Šwiatekovou, předloňskou šampionku tisícovky v Indian Wells senzačně vyřadila na nedávném Australian Open. Papírovým předpokladům se bude snažit vzepřít také Jiří Lehečka proti Andrejovi Rubljovovi. Původně měla bojovat o postup do osmifinále ještě Markéta Vondroušová, ale z turnaje odstoupila.

Rubljov po diskvalifikaci vyzval ATP ke změně. Doufám, že se na tohle pravidlo podívá a změní ho

Andrej Rubjlov (26) po vyloučení z turnaje v Dubaji za nadávky rozhodčímu vyzval ATP ke změně pravidel. Pátý hráč světa na Instagramu uvedl, že se mu především nelíbí, že byl diskvalifikován pouze na základě tvrzení jednoho z čárových rozhodčích.

Rubljov o body a prémie za diskvalifikaci nepřijde. Byl by to nepřiměřený trest, zdůvodňuje ATP

Andrej Rubljov po vyloučení z turnaje v Dubaji za nadávky čárovému rozhodčímu nakonec o prémie a body do žebříčku nepřijde. Po odvolání pátého hráče světa o tom na webu informovalo vedení okruhu ATP.

Rubljov byl v semifinále v Dubaji diskvalifikován. Rus neunesl koncovku a řval na rozhodčího

Andrej Rubljov (26) přijde o všechny body a peníze za semifinálovou účast v Dubaji a opustí nejlepší pětku žebříčku. Finalista posledních dvou ročníků psychicky neunesl koncovku semifinálové bitvy s Alexanderem Bublikem (26) a za stavu 7:6, 6:7, 5:6 byl kvůli špatnému chování a překročení hranice v diskusi s lajnovým rozhodčím diskvalifikován. Bublik se ve finále utká s Ugem Humbertem (25), který vyřadil obhájce titulu Daniila Medveděva (28).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist