Sasnovich Aliaksandra

Sasnovich Aliaksandra

30
žena
Bělorusko
Datum nar.:
22. 3. 1994
Výška:
174 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 110. / 29.
čtyřhra: 74. / 39.

Všem hráčkám musí být umožněno soutěžit bez diskriminace, reaguje WTA na situaci v Praze

Ženská tenisová asociace (WTA) se podivovala nad omezením startu ruských a běloruských hráček na blížícím se turnaji v Praze. Ve stanovisku na twitteru uvedla, že je proti válce na Ukrajině, přesto se pozastavila nad kroky českých orgánů, které znemožnily účast ruským a běloruským tenistkám navzdory jejich statutu neutrálních sportovců. Situaci bude dál sledovat. Na prohlášení WTA reagoval bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, který naopak kroky českých orgánů podpořil, stejně jako bývalý ukrajinský tenista Aleksander Dolgopolov.

Muchová na poslední chvíli zahájila obrat, ve Varšavě jdou dál i Martincová a Nosková

Karolína Muchová (26) na poslední chvíli nastartovala obrat, v úvodním kole ve Varšavě přetlačila 4:6, 7:6, 6:3 Aljaksandru Sasnovičovou (29) a připsala si první vítězství od finálové účasti na French Open. Do další fáze postoupily také Tereza Martincová (28) a Linda Nosková (18). Úvodní zápas po zranění nezvládla Linda Fruhvirtová (18) a na první soupeřce ztroskotala i Kateřina Siniaková (27).

Bouzková vyřadila Garciaovou a zahraje si osmifinále s Vondroušovou. Vyhrála i Kvitová

WIMBLEDON - Marie Bouzková (24) si ve Wimbledonu znovu po roce vyšlápla na Caroline Garciaovou (29), s níž vyhrála i třetí vzájemný zápas a opět na trávě. Ve večerním souboji třetího kola, který byl po druhém setu kvůli zhoršující se viditelnosti netradičně přesunut na kurt číslo 1 se zatahovací střechou a umělým osvětlením, nad světovou pětkou zvítězila 7:6, 4:6, 7:5 a poprvé v sezoně vyhrála tři zápasy po sobě. O obhájení loňského čtvrtfinále a vyrovnání grandslamového maxima si zahraje s Markétou Vondroušovou, (24), jež porazila 6:1, 7:5 Chorvatku Donnu Vekičovou (27). Letošní neporazitelnost na trávě protáhla Petra Kvitová (33), která teprve v utkání druhého kola smetla 6:2, 6:2 Aljaksandrou Sasnovičovou (29).

Bez ztráty setu do finále. Alexandrovová je v Hertogenboschi blízko obhajoby

Jekatěrina Alexandrovová (28) se probojovala v nizozemském Hertogenboschi do svého šestého finále v kariéře a je blízko obhajoby loňského triumfu. Ruska, která už dlouhá léta žije v Praze, vyhrála semifinálový duel nad Aljaksandrou Sasnovičovou (29) z Běloruska 6:1 a 7:6 a v neděli ji čeká souboj s krajankou Veronikou Kuděrmetovovou (26).

Hrunčáková přerušila šňůru čtvrtfinálových nezdarů. O první finále si zahraje s Kuděrmetovovou

WTA HERTOGENBOSCH - Viktória Hrunčáková, za svobodna Kužmová, na trávě v Hertogenboschi porazila 6-4 6-4 americkou teenagerku Ashlyn Kruegerovou, přerušila sérii osmi čtvrtfinálových porážek a počtvrté v kariéře a po více než čtyřech letech postoupila do semifinále turnaje WTA. O premiérové finále si 25letá Slovenka zahraje s nejvýše nasazenou Veronikou Kuděrmetovovou.

Krejčíková v Madridu zlomila sérii nezdarů Češek, do 3. kola postoupila i Bouzková

WTA MADRID - Barbora Krejčíková porazila v Madridu ve třech setech šest zápasů neporaženou Danku Koviničovou, na třetí pokus si připsala své první vítězství v Caja Mágica a jako první Češka postoupila mezi nejlepší dvaatřicítku. Večer na ni navázala ještě Marie Bouzková, jež si poradila s Aliaksandrou Sasnovičovou.

Češky vs. zbytek světa 5-0! V Miami postoupily Plíšková, Krejčíková, Muchová, Vondroušová, Bouzková a Kvitová

WTA MIAMI - České tenistky dnes na turnaji WTA 1000 v Miami vyhrály maximální počet zápasů a celkem šest se jich probilo do 3. kola. Přes Číňanky, Rusky a Bělorusku na Floridě postoupily Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková, Karolína Muchová a Markéta Vondroušová, v českém derby pak uspěla zkušenější Petra Kvitová, jež si poradila s Lindou Noskovou.

Zmar Plíškové. V Ostravě končí v prvním kole na americké kvalifikantce Parksové

WTA OSTRAVA - Karolína Plíšková se vítězství na domácím halovém turnaji WTA 500 v Ostravě nedočkala ani na druhý pokus. Letos světová devatenáctka prohrála v prvním kole po mizerném výkonu plném chyb 0-6 6-7 s americkou kvalifikantkou Alyciou Parksovou a už počtvrté v sezoně tak nestačila na hráčku mimo Top 100.

10 zápasů, 10 výher. Samsonovová před US Open dobyla i Cleveland

WTA CLEVELAND - Ljudmila Samsonovová před US Open, kde bude v 1. kole soupeřkou Sáry Bejlek, vyhrála oba své přípravné turnaje. Po Washingtonu ovládla také Cleveland, kde v dnešním finále přehrála 6-1 6-3 Aliaksandru Sasnovičovou a získala třetí titul.

Samsonovová zůstává před US Open neporažená. O titul z Clevelandu se utká se Sasnovičovou

WTA CLEVELAND - O titul z turnaje WTA 250 v americkém Clevelandu se utkají Aliaksandra Sasnovičová a Ljudmila Samsonovová. Sasnovičová v semifinále udolala 6-7 7-5 6-3 Francouzku Alizé Cornetovou, Samsonovová smetla 6-1 6-2 v životní formě hrající Američanku Bernardu Peraovou a v přípravě před US Open vyhrála i 9. zápas.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist