Shapovalov Denis

Shapovalov Denis

25
muž
Kanada
Datum nar.:
15. 4. 1999
Výška:
185 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 132. / 10.
čtyřhra: 339. / 11.

Našel vítězný rytmus? Shapovalov v Montpellier slaví první výhru po půlroční pauze

ATP MONTPELLIER - Bývalá světová desítka Denis Shapovalov (24) zaznamenal své první vítězství od loňského Wimbledonu. Kanadský tenista, který se na začátku sezony vrátil na kurty po půlroční pauze zaviněné zraněním levého kolena a v prvních dvou duelech neuhrál ani set, v hale v Montpellier přehrál bez ztráty servisu 6:1, 6:3 domácího Huga Gastona (23).

Menšík na Australian Open slaví skalp Shapovalova, Kopřiva sehrál pětisetovou bitvu s Kordou

Jakub Menšík (18) se i při svém druhém startu na dospělých grandslamech probojoval z kvalifikace až do druhého kola hlavní soutěže. Bývalý finalista místní juniorky pokračuje při premiéře na Australian Open ve skvělých výkonech a v prvním kole přehrál bez ztráty servisu 6:3, 7:5, 7:5 bývalou světovou desítku Denise Shapovalova (24). Vít Kopřiva (26) se na devátý pokus kvalifikoval na grandslamový turnaj a při své premiéře v hlavních losech podniků velké čtyřky překvapil, když přes tři hodiny a pět setů vzdoroval nasazenému Sebastianovi Kordovi (23).

Shapovalov se po zranění vrátil porážkou. V Aucklandu končí i šampioni Gasquet a Bautista

ATP AUCKLAND - Bývalá světová desítka Denis Shapovalov neúspěšně odehrál první zápas od loňského Wimbledonu. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan, který půl roku laboroval se zraněním levého kolena, v Aucklandu nenašel recept na servis Rakušana Sebastiana Ofnera. V prvním kole skončili také dvojnásobný šampion Roberto Bautista a obhájce titulu Richard Gasquet, jež po 18 letech přijde o pozici v TOP 100.

Bez domácího oblíbence či obhájce titulu. Shapovalov a Carreňo se z Masters v Torontu odhlásili

Blížící se turnaj Masters 1000 v Torontu přichází o zvučná jména. Z první velké přípravy na US Open se pořadatelům omluvili kvůli zranění levého kolena domácí Denis Shapovalov, již půl roku absentující španělský obhájce titulu Pablo Carreňo a s bolavým zápěstím laborující Australan Nick Kyrgios.

Tsitsipasovi se na trávě nedaří, v Halle prohrál s Jarrym. Medveděv i Zverev postupují

Pátý hráč světa Stefanos Tsitsipas (24) skončil na podniku ATP 500 v Halle i potřetí už ve druhém kole. Letos v něm řecký favorit podlehl 6:7, 5:7 Chilanu Nicolasi Jarrymu (27), s nímž na trávě prohrál i druhý vzájemný duel, a před Wimbledonem tak nezvládl dva ze tří zápasů. Naopak dál pokračuje Daniil Medveděv (27), do čtvrtfinále se dostal po třísetové výhře nad Srbem Laslem Djerem (28).

Djokovič stále neztratil set, byť ho Davidovich pořádně potrápil

FRENCH OPEN - Novak Djokovič na letošním French Open porazil i třetího soupeře 3:0 na sety, s Alejandrem Davidovichem se ale pořádně nadřel. O první dvě sady se tenisté přetahovali pokaždé téměř hodinu a půl, než srbský favorit zvítězil po 3 hodinách a 36 minutách boje 7:6, 7:6, 6:2 a Španělovi oplatil porážku z loňského Monte Carla. V osmifinále ho zve Peruánec Juan Pablo Varillas.

Útok na rekordní 23. grandslamový triumf zahájen. Djokovič zvládl i podevatenácté první kolo French Open

Novak Djokovič (36) zahájil útok na rekordní 23. grandslamový triumf a i při 19. startu na French Open zvládl první kolo. Dvojnásobný šampion odstartoval své letošní působení v areálu Rolanda Garrose vítězstvím 6:3, 6:2, 7:6 nad Aleksandarem Kovacevicem (24). Jeho dalším soupeřem bude Márton Fucsovics (31), se kterým vyhrál všechny čtyři souboje.

Hitparáda tenisových úletů. Ymer napodobil Plíškovou, diskvalifikaci se nevyhnuli ani Kyrgios či Nalbandian

Mikael Ymer (24) ve středu na turnaji v Lyonu rozmlátil svou raketu o umpire a rozšířil seznam hráčů, kvůli kterým skončil zápas předčasně. Ač působilo Švédovo počínání přehnaně agresivně, někteří fanoušci mu dost možná rozuměli. V minulosti se podobných excesů dopustily i ty největší hvězdy, pro jejichž chování už se pochopení hledalo obtížněji.

Lehečka premiéru v Madridu nezvládl. S Ševčenkem se poroučel po 45 minutách

ATP MADRID - Jiří Lehečka na čtvrtém letošním turnaji Masters 1000 poprvé nezvládl svůj zahajovací zápas. Při premiéře ve vysoké nadmořské výšce na antuce v Madridu utrpěl debakl s rozehraným kvalifikantem Alexanderem Ševčenkem, kterému podlehl za pouhých 45 minut hry 1-6 1-6.

Tsitsipasova naděje na post jedničky vyhasla. Thompson si proti Řekovi připsal druhý skalp člena Top 10

ATP INDIAN WELLS - Na turnaji Masters 1000 v Indian Wells došlo k prvnímu výraznému překvapení. Třetí hráč světa Řek Stefanos Tsitsipas ve svém úvodním duelu podlehl 6-7 6-4 6-7 Australanu Jordanu Thompsonovi, jenž si připsal svůj teprve druhý skalp člena Top 10, a přišel o šanci v nejbližších týdnech bojovat o pozici světové jedničky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist