Shvedova Yaroslava

Shvedova Yaroslava

36
žena
Kazachstán
Datum nar.:
12. 9. 1987
Výška:
180 cm
Váha:
68 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 25.
čtyřhra: - / 3.

Jako jediná na grandslamu odehrála zlatý set. Teď Švedovová kariéru ukončila

Jediná autorka takzvaného zlatého setu na grandslamu Jaroslava Švedovová se rozhodla ve 34 letech ukončit tenisovou kariéru. Do historie se zapsala unikátním kouskem, který se jí povedl ve Wimbledonu v roce 2012, kdy soupeřce nepovolila v první sadě jediný fiftýn. Slavnostní rozlučku si bývalá světová trojka ve čtyřhře prožila v pátek během turnaje WTA v kazašské metropoli Nur-Sultanu.

Siniaková i Kristýna Plíšková v Miami skončily v prvním kole, Martincová si možná zajistila Top 100

WTA MIAMI - Kateřina Siniaková skončila v Miami popáté ze šesti startů hned v prvním kole. V duelu s Anou Konjuhovou v obou setech promarnila vedení a po nezvládnutých koncovkách prohrála 6-7 5-7. Ani na pátém letošním turnaji nezvládla svůj úvodní zápas Kristýna Plíšková, která podlehla Britce Katie Boulterové. Z Češek dnes uspěla jen kvalifikantka Tereza Martincová, která si téměř zajistila posun do Top 100.

Švedovová je po 10 dnech na samotce s rodinou. Ale ještě v domácí karanténě

Jaroslava Švedovová byla jedním z prvních tenistů, které museli kvůli pandemii koronaviru do povinné karantény. Po 10 dnech na samotce už je kazašská tenistka doma s rodinou, ale musí dodržovat dalších 10 dní v domácí karanténě.

Švedovová musela po příletu do Kazachstánu ihned do karantény, domů se nedostala

Jaroslava Švedovová po zrušeném turnaji v Indian Wells odcestovala zpět do Kazachstánu, ale domů se za svými dvěma potomky nedostala. Kazašská tenistka, která se před necelým měsícem po téměř třech letech vrátila na tenisové dvorce, musela ihned po příletu do 14denní karantény.

5. den na Turnaji mistryň: Plíšková v deblu končí, o semifinále zabojuje ještě Šafářová

Dnes se rozhodne v rámci Červené skupiny o prvních dvou semifinalistkách. Ve hře jsou stále všechny čtyři tenistky. Začíná i deblový turnaj, který je pavoukového formátu, čtyři páry tak dnes rovnou bojují o postup do semifinále.

Šafářová s Mattekovou jsou po obratu v semifinále, Plíšková v deblu končí

TURNAJ MISTRYŇ - Karolína Plíšková spolu s Julií Görgesovou nezvládly čtvrtfinálový zápas proti nasazenému páru číslo jedna Garciaové s Mladenovicovou a s turnajem se loučí prohrou 4-6 2-6. Francouzky čeká v semifinále dvojice Matteková-Sandsová/Šafářová, která utekla z mečbolu Timee Babosové a Jaroslavě Švedovové.

Turnaj mistryň: Češky znají soupeřky ve čtyřhře

Pořadatelé Turnaje mistryň v Singapuru před malou chvílí rozlosovali pavouka čtyřhry. Ve hře je z Češek pár Andrea Hlaváčková/Lucie Hradecká, Bethanie Matteková-Sandsová/Lucie Šafářová a Julia Görgesová/Karolína Plíšková.

Hradecká v Tianjinu porazila svou deblovou parťačku Hlaváčkovou

WTA TIANJIN - Duel českých kvalifikantek a deblových spoluhráček v čínském Tianjinu vyhrála Lucie Hradecká. Jednatřicetiletá Češka porazila o rok mladší Andreu Hlaváčkovou ve dvou setech a po čtvrt roce postoupila do 2. kola.

Serena vyhrála 308. grandslamový zápas a překonala Federerův rekord

US OPEN - Serena Williamsová v New Yorku porazila snadno ve dvou setech Kazašku Jaroslavu Švedovoovu a připsala si celkově 308. vítězný zápas na grandslamových turnajích, čímž překonala historický rekord Rogera Federera. Ve svém 14. čtvrtfinále na US Open narazí na Rumunku Halepovou.

Serena s Venus dobyly pošesté wimbledonskou čtyřhru

Sestry Venus a Serena Williamsovy dobyly pošesté wimbledonskou čtyřhru. Slavné sestry ve finále turnaje v All England Clubu přehrály páté nasazené duo Babosová/Švedovová 6-3 6-4 a celkově spolu vybojovaly již svou čtrnáctou grandslamovou trofej. Američanky zároveň znovu vylepšily svou finálovou bilanci na grandslamech už na neuvěřitelných 14-0.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist