Svitolina Elina

Svitolina Elina

29
žena
Ukrajina
Datum nar.:
12. 9. 1994
Výška:
174 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 18. / 3.
čtyřhra: - / 108.

Šwiateková poslala Polsko na finálový turnaj BJK Cupu, kvalifikační utkání vyhrály i Slovenky

Iga Šwiateková (22) dle očekávání zvládla v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu obě dvouhry a výrazně pomohla Polsku k jednoznačnému vítězství nad Švýcarkami v Bielu. Světová jednička přehrála 6:4, 6:3 Céline Naefovou (18) a přidala třetí bod. Postup na finálové klání pro 12 týmů ve španělské Seville slavily také Američanky, Britky, Slovenky, Australanky, Japonky, Němky a po parádním obratu i Rumunky.

Ósakaová i posedmé zvládla start v Miami a po pěti letech si zahraje se Svitolinovou

WTA MIAMI - Naomi Ósakaová (26) i posedmé v kariéře zvládla své zahajovací vystoupení na turnaji WTA 1000 v Miami. Letos japonská finalistka z roku 2022 odstartovala výhrou 6:3, 6:4 nad Italkou Elisabettou Cocciarettovou (23) a zajistila si souboj elitních tenistek vracejících se po mateřské pauze s Elinou Svitolinovou (29). Na Ukrajinku narazí již posedmé, ale poprvé od roku 2019.

Siniaková dohrála v Indian Wells ve 2. kole, se Svitolinovou prohrála i počtvrté a znovu ve třech setech

Kateřina Siniaková (27) ani na čtvrtý pokus nenašla recept na Elinu Svitolinovou (29) a také ve druhém kole v Indian Wells s ní prohrála ve třech setech. Úřadující deblová šampionka padla po dvou hodinách hry 3:6, 6:2, 1:6 a na sedmi z osmi letošních turnajů skončila nejpozději ve druhém kole. Nasazená Ukrajinka bude pokračovat soubojem s domácí Emmou Navarrovou (22).

Siniaková a Macháč se pokusí projít do třetího kola, Djokovič se v Indian Wells představí po pěti letech

Sobotní program letošního ročníku BNP Paribas Open nabídne dva zápasy s českou účastí. Tomáš Macháč odstartuje hrací plán na kurtu číslo sedm soubojem s nasazeným francouzským veteránem Adrianem Mannarinem a Kateřina Siniaková vyzve na čtyřce turnajovou šestnáctku Elinu Svitolinovou. Po dlouhých pěti letech se představí v kalifornské poušti Novak Djokovič, pětinásobný šampion začne na centrálním dvorci proti Aleksandarovi Vukicovi.

Šwiatekové se povedla odveta proti Svitolinové, Rybakinová se v osmifinále překvapivě nadřela

Iga Šwiateková (22) na tisícovce v Dubaji po setech 6:1, 6:4 oplatila porážku z loňského Wimbledonu dvojnásobné šampionce Elině Svitolinové (29), protáhla svou aktuální neporazitelnost na šest zápasů a dál ve Spojených arabských emirátech usiluje o zopakování loňského finále. Do čtvrtfinále postoupila i Jelena Rybakinová (24), další z bývalých finalistek dubajského podniku se však nadřela mnohem více a s Magdalenou Frechovou (26) bojovala téměř tři hodiny.

Nosková je ve čtvrtfinále Australian Open, Svitolinová jí po třech gamech vzdala

AUSTRALIAN OPEN - Linda Nosková (19) na Australian Open dva dny po skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové postoupila už do čtvrtfinále a potřetí vylepšila své grandslamové maximum. Osmifinálový souboj s Elinou Svitolinovou(29) v Margaret Court Areně si příliš neužila, soupeřka po třech gamech kvůli bolestem zad vzdala. Česká teenagerka v boji o místo mezi čtyřkou nejlepších vyzve další Ukrajinku Dajanu Jastremskou (23), jež vyřadila dvojnásobnou šampionku Viktorii Azarenkovou (34) a už v prvním kole zastavila Markétu Vondroušovou. Vítězka si o finále zahraje s Číňankou Qinwen Zheng (21), nebo Ruskou Annou Kalinskou (25).

Nosková absolvuje první osmifinále na grandslamech, soupeřkou bude zkušená Svitolinová

V rámci devátého hracího dne letošního ročníku Australian Open se odehrají zbylé osmifinálové duely. Linda Nosková (19), která v Melbourne Parku už dvakrát vylepšila své grandslamové maximum, nastoupí proti bývalé světové trojce a dvojnásobné čtvrtfinalistce Elině Svitolinové (29), proti níž se pokusí navázat na skalp aktuální světové jedničky Igy Šwiatekové. Na čtvrtfinálovou účast budou útočit také třeba Carlos Alcaraz (20), dvojnásobná šampionka Viktoria Azarenková (34) či Daniil Medveděv (27).

Životní skalp Noskové! Na Australian Open skolila světovou jedničku a je v osmifinále

AUSTRALIAN OPEN - Linda Nosková (19) se na Australian Open v největším zápase své dosavadní kariéry postarala o velké překvapení. Česká teenagerka při premiéře ve třetím kole grandslamu v melbournské Rod Laver Areně zdolala 3:6, 6:3, 6:4 nervózně hrající čtyřnásobnou grandslamovou šampionku Igu Šwiatekovou (22) a připsala si první skalp světové jedničky. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (29).

Gauffová zvládla premiéru jako obhájkyně titulu. Auckland dobyla po obratu se Svitolinovou

WTA AUCKLAND - Světová trojka a vítězka loňského US Open Coco Gauffová (19) má za sebou úspěšnou premiéru v roli obhájkyně titulu. Americká teenagerka znovu po roce zahájila sezonu triumfem na podniku WTA 250 v novozélandském Aucklandu, když v boji o zisk trofeje pro šampionku zdolala 6:7, 6:3, 6:3 Ukrajinku Elinu Svitolinovou (29) a svou skvělou finálovou bilanci vylepšila na 7:1.

Gauffová je v Aucklandu k nezastavení. Vyhrála už 18 setů v řadě, o titul se utká se Svitolinovou

Coco Gauffová (19) pokračuje v Aucklandu v dominantních výkonech, v novozélandské metropoli vyhrála už devět zápasů a 18 setů v řadě. Nasazená jednička v semifinále přehrála 6:3, 6:1 krajanku Emmu Navarrovou (22). O první úspěšnou obhajobu titulu a celkově sedmý triumf si úřadující šampionka US Open zahraje v souboji dvou nejvýše nasazených hráček s Elinou Svitolinovou (29). Ukrajinka se v semifinále poprala s bolestmi zad a po vítězství 2:6, 6:4, 6:3 nad Xiyu Wang (22) si zajistila své druhé finále po mateřské pauze.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist