Thompson Jordan

Thompson Jordan

29
muž
Austrálie
Datum nar.:
20. 4. 1994
Výška:
183 cm
Váha:
82 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 33. / 32.
čtyřhra: 57. / 50.

Ruud v Barceloně pokračuje v útoku na první triumf na větších akcích, ve čtvrtfinále je i Tsitsipas

ATP BARCELONA - Casper Ruud (25) si v osmifinále na pětistovce v Barceloně poradil 6:1, 6:4 s Jordanem Thompsonem (29), Australanovi oplatil nedávnou porážku z finále v Los Cabos a dál pokračuje v útoku na svůj první triumf na akcích větších než ATP 250. Ve čtvrtfinále se šestý hráč světa a finalista posledních dvou ročníků French Open potká s Matteem Arnaldim. Postup do čtvrtfinálové fáze si zajistil také Stefanos Tsitsipas (25) a po výhře nad Robertem Carballésem (31) pokračuje v letošní neporazitelnosti na antuce.

Thompson se na třetí pokus dočkal. V Los Cabos přemohl i Ruuda a má první titul z turnajů ATP

Jordan Thompson (29) potřeboval tři pokusy na to, aby poprvé zvládl finále na turnajích ATP. Australan se svého premiérového triumfu na nejvyšším okruhu dočkal na podniku ATP 250 v mexickém Los Cabos, kde v souboji o titul přehrál 6:3, 7:6 trojnásobného grandslamového finalistu Caspera Ruuda (25) útočícího na 11. kariérní trofej. Rodák ze Sydney v pondělí vylepší své žebříčkové maximum a bude kousek od debutu v TOP 30.

Thompson po bitvě vyřadil Zvereva, s Ruudem si zahraje o první titul

ATP LOS CABOS - Jordan Thompson (29) porazil v semifinále turnaje ATP 250 v Los Cabos nasazenou jedničku Alexandera Zvereva (26) po ohromné bitvě 7:5, 4:6, 7:6 a postoupil do svého třetího finále v kariéře. O trofej si Australan zahraje s Casperem Ruudem (25), který vyřadil Stefanose Tsitsipase. Norský tenista přehrál obhájce titulu ve dvou setech a zahraje si první finále na tvrdém povrchu od Turnaje mistrů v roce 2022.

Tsitsipas v Los Cabos pokračuje za obhajobou titulu, Zverev odvrátil všech 12 brejkbolů

ATP LOS CABOS - Řek Stefanos Tsitsipas (25) po pěti letech startuje na turnaji bez statusu hráče TOP 10. V Los Cabos zatím úspěšně míří za svou celkově třetí obhajobou titulu, ve čtvrtfinále si poradil s Američanem Aleksandarem Kovacevicem. V semifinále nechybí ani nejvýše nasazený Němec Alexander Zverev (26), který v Mexiku úspěšně čelil už 15 brejkbolům, či Nor Casper Ruud (25). Elitní kvarteto doplnil Australan Jordan Thompson (29), jenž otočil vývoj z 0:6 a 0:3 a přežil tři mečboly.

Favorit Tiafoe v Dallasu bavil diváky. Do turnaje vstoupil skvělými údery a výhrou nad Michelsenem

ATP DALLAS - Favorit Frances Tiafoe (26) úspěšně vstoupil do domácího halového turnaje v Dallasu. Nejvýše nasazený Američan si po obratu prvního setu ze stavu 2:4 poradil ve dvou setech s krajanem Alexem Michelsenem (19), když fanouškům v Texasu předvedl řadu exhibičních momentů. Další jednoznačnou výhru si připsal Australan Jordan Thompson (29).

Nadalovi došel dech. V tříhodinovém čtvrtfinále nevyužil mečboly proti Thompsonovi

ATP BRISBANE - Rafael Nadal (37) byl při svém comebacku po rok dlouhé pauze zaviněné zraněním a následnou operací kyčle blízko třetímu vítězství. Ve čtvrtfinále podniku ATP 250 v australském Brisbane ale zkušený Španěl nevyužil žádný ze tří mečbolů proti domácímu Jordanu Thompsonovi (29) a po téměř třech a půl hodinách boje prohrál 7:5, 6:7, 3:6. Australan v semifinále vyzve bývalého šampiona Bulhara Grigora Dimitrova.

Nadal je po roce zpět, v Brisbane se vrátil porážkou ve čtyřhře. Poslední sezona? Asi

ATP BRISBANE - Rafael Nadal odehrál první soutěžní zápas od loňského Australian Open. Na podniku ATP 250 v australském Brisbane se nejprve představil ve čtyřhře s krajanem a kamarádem Marcem Lópezem, sám přišel dvakrát o podání a Španělé v prvním kole podlehli 4:6, 4:6 domácímu páru Max Purcell a Jordan Thompson.

Máme velkou budoucnost. Za rok se vrátíme a vyhrajeme, věří Australané po další porážce ve finále DC

Australští tenisté věří, že za rok potřetí za sebou postoupí do finále Davisova poháru a konečně se dočkají dalšího titulu. Náš tým má budoucnost, říká jednička Alex de Minaur.

Dva fiftýny od semifinále. Lehečka Australany v Davis Cupu nedorazil, rozhodla čtyřhra

DAVIS CUP - Čeští tenisté devět let dlouhé čekání na semifinále Davis Cupu neukončili. Ve španělské Málaze prohráli již devátý z deseti vzájemných soubojů s loňskými finalisty Australany, přestože Tomáš Macháč (23) v úvodní dvouhře porazil Jordana Thompsona (29) a Jiří Lehečka (22) byl třikrát dva míčky od skalpu světové dvanáctky Alexe de Minaura (24) a zisku postupového bodu. Lehečka s Adamem Pavláskem (29) pak v rozhodující čtyřhře nestačili na vítěze loňského Wimbledonu Matthewa Ebdena (35) a Maxe Purcella (25).

O Turnaj mistrů musí ještě zabojovat. Zverev podlehl Thompsonovi a prohrál šest setů v řadě

ATP TOKIO - Němec Alexander Zverev (26) se po skvělém vstupu do obnovené série turnajů v Asii trápí a nedaří se mu potvrdit start na Turnaji mistrů. Naposledy devátý hráč světa nestačil při svém debutu na turnaji ATP 500 v Tokiu v úvodním kole na Australana Jordana Thompsona (29) a po předchozí šňůře sedmi vítězství nevyhrál už tři zápasy a šest setů po sobě.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist