Tomljanovic Ajla

Tomljanovic Ajla

30
žena
Austrálie
Datum nar.:
7. 5. 1993
Výška:
180 cm
Váha:
67 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 220. / 32.
čtyřhra: 516. / 47.

Grandslamová finalistka Bradyová je po operaci kolena, zákrok podstoupila také Tomljanovicová

Přes čtvrt roku trvající konzervativní léčba nezabrala, Američanka Jennifer Bradyová (28) musela tento týden s kolenem na operaci. Finalistka Australian Open 2021 odehrála za poslední dva a půl roku jen šest turnajů. Po lékařském zákroku se zotavuje také Australanka Ajla Tomljanovicová (30).

Němci dvakrát utekli z mečbolů a jsou ve finále United Cupu. Poprvé bodovala i Kerberová

UNITED CUP - Druhý ročník United Cupu zná své finalisty. Zatímco favorizovaní Poláci v čele s Igou Šwiatekovou (22) a Hubertem Hurkaczem (26) v semifinále přehráli Francouze už po dvouhrách, Němci získali oba body proti domácím Australanům až po odvrácení mečbolů. Poprvé po rok a půl dlouhé mateřské pauze se z výhry radovala bývalá světová jednička Angelique Kerberová (35), rozhodující bod pak přidali ve smíšené čtyřhře Laura Siegemundová (35) a Alexander Zverev (26).

Švýcarsko slaví první triumf v BJK Cupu! Ve finále bodovaly Teichmannová a Bencicová

BILLIE JEAN KING CUP - Švýcarské tenistky po roce složily finálový reparát a na třetí pokus slaví triumf v týmové soutěži žen. Ve finále Billie Jean King Cupu (dříve Fed Cupu) v Glasgow porazily 2-0 Australanky, když první bod vybojovala Jil Teichmannové a oslavy pak odšpuntovala olympijská vítězka Belinda Bencicová.

Vítězné starty. Uzdravená Kvitová i Martincová v Ostravě postoupily do 2. kola

WTA OSTRAVA - Čeští fanoušci na halovém turnaji WTA 500 v Ostravě mají hned první hrací den dvojnásobný důvod k radosti. Postaraly se o to Petra Kvitová, jež se zotavila po nemoci a odstartovala třísetovým vítězstvím nad Američankou Bernardou Peraovou, a Tereza Martincová, která zdolala Švýcarku Jil Teichmannovou.

Stoprocentní Češky v Tallinnu! Postup slavily Muchová i Krejčíková, 17letá Nosková podruhé zvládla první kolo na turnajích WTA

WTA TALLINN - Do nového halového podniku v estonském Tallinnu dnes úspěšně vstoupily všechny tři české zástupkyně. Karolína Muchová startující na divokou kartu začala suverénní výhrou nad kvalifikantkou Jessikou Ponchetovou, nasazená Barbora Krejčíková vrátila nedávnou porážku Ajle Tomljanovicové a na kvalifikaci zdárně navázala 17letá Linda Nosková, která podruhé v kariéře přešla přes první kolo na nejvyšším okruhu.

Ostrava láká na hvězdné obsazení už v kvalifikaci. O nabitou hlavní soutěž se poperou Nosková či Bouchardová

Bývalá wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová z Kanady nebo loňská vítězka juniorského Roland Garros Linda Nosková jsou dalšími potvrzenými účastnicemi říjnového tenisového turnaje v Ostravě. Organizátoři Agel Open 2022 o tom informovali po dnešní uzávěrce přihlášek. Turnaj kategorie WTA 500 startuje kvalifikací 1. října. Hlavní soutěž, v níž figuruje světová jednička Polka Iga Šwiateková, začne o dva dny později.

12 zápasů bez porážky! Nezastavitelná Garciaová vyrovnala své grandslamové maximum, ve čtvrtfinále vyzve Gauffovou

US OPEN - Caroline Garciaová protáhla svou aktuální neporazitelnost na 12 zápasů a vyhrála posledních 11 setů. Bývalá světová čtyřka si ve svém premiérovém osmifinále na US Open poradila s domácí Alison Riskeovou-Amritrajovou a podruhé v kariéře si zahraje čtvrtfinále na grandslamech (French Open 2017). O první semifinále na této úrovni se utká s finalistkou nedávného French Open a jednou z největších favoritek Cori Gauffovou.

Serena W. na možná posledním turnaji kariéry končí po tříhodinové bitvě s Tomljanovicovou

US OPEN - Vítězka třiadvaceti grandslamových titulů z dvouhry Serena Williamsová sehrála zřejmě poslední utkání v kariéře. 40letá Američanka ve 3. kole US Open prohrála s Australankou Ajlou Tomljanovicovou po více než třech hodinách boje 5-7 7-6 1-6 a turnaj v New Yorku, který pojala jako rozlučku, pro ni skončil.

Serena na US Open porazila i světovou dvojku. Miluju výzvy a zvládám je, řekla 40letá Američanka

US OPEN - Serena Williamsová se v New Yorku na svém pravděpodobně posledním turnaji kariéry utkala po roce a půl s hráčkou Top 10 a získala skalp světové dvojky Anett Kontaveitové. 40letá Američanka na US Open porazila ve třech setech trápící se Estonku a postoupila do třetího kola. V něm šestinásobná šampionka narazí na Australanku Ajlu Tomljanovicovou.

Krejčíková na úvod US Open ztratila jen čtyři gamy. Bejlek i Muchová skončily v prvním kole

US OPEN - Barbora Krejčíková zahájila i svůj druhý start v hlavní soutěži US Open vítězně, nasazená Češka si v prvním kole poradila s mexickou kvalifikantkou Fernandou Contrerasovou Gómezovou a připsala si teprve svou sedmou výhru po návratu ze zranění a od konce února. S turnajem se naopak hned na úvod rozloučily 16letá kvalifikantka Sára Bejlek a Karolína Muchová.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist