Zhang Shuai

Zhang Shuai

35
žena
Čína
Datum nar.:
21. 1. 1989
Výška:
177 cm
Váha:
66 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 671. / 22.
čtyřhra: 61. / 2.

Plíšková vyhrála 10. zápas v řadě, trápící se Zhang porazila i podeváté. Bouzková nepřekvapila

Karolína Plíšková (31) zvládla úvodní zápas v Dubaji a protáhla svou aktuální neporazitelnost na 10 zápasů. Bývalá světová jednička začala na dalším podniku WTA 1000 vítězstvím 6:3, 7:5 nad Shuai Zhang (35), která si připsala už 17. porážku v řadě. S Číňankou zvládla i devátý vzájemný souboj a ve druhém kole bude čelit divoké kartě Ashlyn Kruegerové. V úvodním kole naopak skončila Marie Bouzková (25), jež nestačila 4:6, 3:6 na rozjetou Anastasii Pavljučenkovovou (32).

Muchová na poslední chvíli zahájila obrat, ve Varšavě jdou dál i Martincová a Nosková

Karolína Muchová (26) na poslední chvíli nastartovala obrat, v úvodním kole ve Varšavě přetlačila 4:6, 7:6, 6:3 Aljaksandru Sasnovičovou (29) a připsala si první vítězství od finálové účasti na French Open. Do další fáze postoupily také Tereza Martincová (28) a Linda Nosková (18). Úvodní zápas po zranění nezvládla Linda Fruhvirtová (18) a na první soupeřce ztroskotala i Kateřina Siniaková (27).

Tóthová natočila omluvu pro Shuai Zhang. Je mi to líto, v zápalu boje jsem se nechala unést

Maďarka Amarissa Tóthová se omluvila za smazání stopy míčku při úterním zápase s Shuai Zhang na turnaji v Budapešti. Druhou nasazenou Číňanku, která chtěla, aby sporný verdikt rozhodčích posoudil supervizor, její chování rozhodilo na tolik, že duel 1. kola v slzách skrečovala. Na Tóthovou se pak na sociálních sítích snesla vlna kritiky od současných i bývalých hráček.

13. porážka v řadě. Psychicky nalomená Shuai Zhang v Budapešti neustála křivdu a vzdala

Shuai Zhang sérii 12 porážek neuťala ani na antuce v Budapešti proti domácí outsiderce Amarisse Tóthové. Co hůř, její už tak nalomené psychické zdraví utrpělo další bolestivý zásah. Zkušená Číňanka neustála evidentní křivdu ze strany rozhodčích, neférové chování soupeřky, pískot diváků a pasivitu supervizorky a kvůli panické atace vzdala. Nekvalita rozhodčích, nové dno nesportovního chování, reagují fanoušci na sociálních sítích.

Kvitová začala v oblíbeném Dauhá hladkou výhrou. Plíšková končí po debaklu s Alexandrovovou

WTA DAUHÁ - Petra Kvitová má za sebou úspěšný vstup do silně obsazeného podniku v katarském Dauhá, kde hrála při třech z posledních čtyř startů finále. Dvojnásobná šampionka začala hladkou výhrou nad světovou dvaadvacítkou Shuai Zhang a zahraje si už o sedmé čtvrtfinále v tomto dějišti. Naopak skončila šampionka z roku 2017 Karolína Plíšková, jež utrpěla debakl s Jekatěrinou Alexandrovovou a nenavázala na tři výhry z kvalifikace.

Martincová první kolo opět nepřekonala. V Lyonu podlehla domácí favoritce Garciaové

WTA LYON - Tereza Martincová skončila i na čtvrtém letošním turnaji v 1. kole. V hale v Lyonu podlehla po dvouhodinovém boji 4-6 6-7 domácí světové pětce Caroline Garciaové.

Plíšková udělala další krok k prvnímu grandslamovému titulu! Zhang porazila i poosmé a je ve čtvrtfinále

AUSTRALIAN OPEN - Karolína Plíšková pokračuje na Australian Open v dominanci a ani se čtvrtou soupeřkou neztratila set. Semifinalistka ročníku 2019 získala poslední čtyři gamy, Shuai Zhang přehrála 6-0 6-4, s Číňankou vyhrála i osmý vzájemný souboj a osmifinále úvodního majoru sezony zvládla i počtvrté. O své páté grandslamové semifinále a první od finálové účasti ve Wimbledonu 2021 bude překvapivě bojovat s Magdou Linetteovou.

Parksová vyhrála druhý turnaj během dvou týdnů. V Angers ovládla i čtyřhru po skalpu Češek

WTA 125k ANGERS - Alycia Parksová týden po zisku nejcennějšího titulu vyhrála halový turnaj WTA 125k i ve francouzském Angers. Ve finále 21letá Američanka zdolala 6-4 4-6 6-4 Němku Annu-Lenu Friedsamovou a následně zkompletovala 'double', když s Číňankou Shuai Zhang ve finále čtyřhry porazily české tenistky Miriam Kolodziejovou a Markétu Vondroušovou.

19letá Qinwen Zheng v Tokiu postoupila poprvé do finále. Narazí na rozjetou Samsonovovou

WTA TOKIO - 19letá Číňanka Qinwen Zheng na turnaji WTA 500 v Tokiu udolala po tříhodinovém boji Veroniku Kuděrmetovovou a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. O titul si zahraje s rozjetou Ljudmilou Samsonovovou, která přehrála Shuai Zhang a vyhrála 17. z posledních 18 zápasů.

Ani 27 es na postup nestačilo. Garciaová vytvořila nový letošní rekord, přesto v Tokiu prohrála

WTA TOKIO - Caroline Garciaové nepomohlo na turnaji v Tokiu k vítězství nad Shuai Zhang ani letos rekordních 27 es. Světová desítka a nasazená dvojka svůj první zápas v japonské metropoli prohrála 6-4 6-7(5) 6-7(5). Číňanka může být čtvrtfinálovou soupeřkou Karolíny Plíškové, pokud česká tenistka ve druhém kole vyřadí Chorvatku Petru Martičovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist