Zheng Qinwen

Zheng Qinwen

21
žena
Čína
Datum nar.:
8. 10. 2002
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 7. / 7.
čtyřhra: - / 750.

Češkám se v Miami nedaří. Brenda Fruhvirtová a potřetí v řadě i Siniaková na Floridě vzdaly

WTA MIAMI - Po stále nedohraném druhém kole zůstává na turnaji WTA 1000 v Miami ve hře poslední ze sedmi Češek. Ve čtvrtek je zastavily nasazené soupeřky i zdravotní potíže. Brenda Fruhvirtová (16) nedotáhla skvěle rozehraný úvodní set proti světové třicítce Katie Boulterové (27) a za stavu 6:7, 0:1 se rozhodla utkání skrečovat. Podobně skončila také Kateřina Siniaková (27), která dokonce vedla nad světovou sedmičkou Qinwen Zheng (21) 1:0 na sety, ale nakonec na Floridě třetí rok po sobě rozehraný zápas vzdala.

Preview: Brenda Fruhvirtová o první vítěznou sérii, Siniaková vyzve finalistku Australian Open

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Miami Open se o postup mezi nejlepší dvaatřicítku poperou Brenda Fruhvirtová (16) a Kateřina Siniaková (27). Fruhvirtová bude proti favorizované Katie Boulterové (27) útočit na svou první vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu, Siniaková vyzve finalistku lednového Australian Open a světovou sedmičku Qinwen Zheng (21).

Sabalenková přežila v bitvě s domácí outsiderkou čtyři mečboly, blízko vyřazení byla i Gauffová

Aryna Sabalenková (25) málem nezvládla ani svůj druhý zápas po triumfu na lednovém Australian Open. Světová dvojka začala v Indian Wells téměř tříhodinovou bitvou s Peyton Stearnsovou (22) a proti domácí outsiderce dvakrát returnovala na setrvání v utkání a také likvidovala celkem čtyři mečboly na příjmu. Loňská finalistka udolala Američanku 6:7, 6:2, 7:6. Blízko vyřazení byla i Coco Gauffová (19), která prohrávala 0:4 a 2:5 v rozhodující sadě s Clarou Burelovou (22).

Kolaps Vondroušové. V Dubaji proti Cirsteaové zahodila vedení 6:2 a 5:1 i šest mečbolů

WTA DUBAJ - Markéta Vondroušová (24) na podniku WTA 1000 v Dubaji na svou první vítěznou sérii po bezmála půl roce nenavázala. V prvním čtvrtfinále od loňského US Open sice vedla nad Soranou Cirsteaovou (33) jednoznačně 6:2 a 5:1, ale náskok neudržela. Přitom třikrát podávala na vítězství a měla šest mečbolů. Nakonec skvěle rozehraný souboj o první semifinále od wimbledonského triumfu ztratila a o devět let starší Rumunce potřetí v řadě podlehla. O druhé místo ve finále se utkají Iga Šwiateková a Anna Kalinská, jež zaskočila Coco Gauffovou.

Vondroušová zabojuje o první semifinále po triumfu ve Wimbledonu, v cestě jí stojí Cirsteaová

Čtvrteční program letošního ročníku Dubai Duty Free Tennis Championships nabídne všechny čtyři čtvrtfinálové duely. Markéta Vondroušová bude na druhé tisícovce sezony usilovat o své první semifinále po šokujícím triumfu ve Wimbledonu, ve čtvrtfinále změří síly se Soranou Cirsteaovou. Další čtvrtfinálové souboje obstarají světová jednička a loňská finalistka Iga Šwiateková s Qinwen Zheng, bývalá finalistka Jelena Rybakinová s Jasmine Paoliniovou a Coco Gauffová s Annou Kalinskou.

Na Australian Open došly nejdál Nosková s Krejčíkovou, junioři prohráli tři finále

Letošní Australian Open mohou české barvy hodnotit jako úspěšné. Ve dvouhrách dopadly nejlépe Linda Nosková (19), která se vyřazením světové jedničky Igy Šwiatekové postarala o jedno z největších překvapení posledního ročníku úvodního grandslamu sezony, a Barbora Krejčíková (28). Obě skončily až ve čtvrtfinálové fázi. Tři ze čtyř juniorských soutěží měly české zastoupení ve finále, ani jeden triumf jsme však slavit nemohli.

Sabalenková jako první žena po 11 letech obhájila titul na Australian Open. Set neztratila ani ve finále

Aryna Sabalenková (25) získala i svůj druhý grandslamový vavřín na Australian Open. Aktuální světová dvojka přehrála 6:3, 6:2 debutantku ve finále majorů Qinwen Zheng (21) a jako první od krajanky Viktorie Azarenkové v roce 2013 obhájila ženský triumf v Melbourne Parku. Běloruska to dokonce zvládla bez ztráty setu a zaregistrovala svůj celkově 14. titul, první od loňského května.

Úspěšná obhajoba, nebo nová grandslamová šampionka? Sabalenková bude ve finále čelit Qinwen Zheng

V rámci 14. hracího dne letošního ročníku Australian Open dojde buď na úspěšnou obhajobu loňského triumfu, nebo poznáme zbrusu novou grandslamovou šampionku. Loňská vítězka Aryna Sabalenková (25) bude ve finále v Rod Laver Areně čelit Qinwen Zheng (21). Běloruska může obhájit titul v Melbourne Parku jako první od roku 2013, kdy to dokázala její krajanka Viktoria Azarenková. Zheng zase může ukončit přesně 10leté čekání na čínskou grandslamovou šampionku.

Qinwen Zheng v Melbourne využila příznivého losu a je poprvé ve finále grandslamu

AUSTRALIAN OPEN - Světová patnáctka Qinwen Zheng (21) na Australian Open zastavila Ukrajinku Dajanu Jastremskou (23) a postupem do finále podruhé vylepšila své grandslamové maximum. Cestou do něj nečelila soupeřce z TOP 50, až v boji o svůj největší triumf nebude čínská tenistka favoritkou, vyzve loňskou šampionku a světovou dvojku Arynu Sabalenkovou (25).

Sabalenková je v Melbourne blízko obhajobě titulu. V semifinále vyhrála odvetu s Gauffovou

AUSTRALIAN OPEN - Aryna Sabalenková (25) na Australian Open porazila 7:6, 6:4 americkou teenagerku Coco Gauffovou (19), oplatila jí porážku z finále loňského US Open a už jen jedna výhra ji dělí od obhájení dosud jediného grandslamového titulu. V boji o něj bude Běloruska, jež v šesti zápasech neztratila ani set, favoritkou proti Číňance Qinwen Zheng (21).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist