Federerovi i Djokovičovi na úvod Wimbledonu skrečovali soupeři

4. 7. 2017, 18:23
Aktuality 52
WIMBLEDON - Stejně jako Novak Djokovič, tak i sedminásobný šampion Roger Federer postoupil do druhého kola letošního ročníku Wimbledonu po skreči soupeře. Zatímco Djokovičovi vzdal Martin Kližan, Švýcara dnes do druhého kola poslala skreč Ukrajince Aleksandra Dolgopolova za stavu 6-3 a 3-0.
Roger Federer

Roger Federer dnes ve Wimbledonu vstoupil do svého 70. grandslamu v kariéře. Švýcarský tenista vyhrál první sadu 6-3 a ve druhé vedl 3-0, poté však jeho soupeř Aleksandr Dolgopolov kvůli potížím s kotníkem zápas ukončil. Pátý hráč světa si tak za 44 minut připsal rekordní 85. vítězství ve Wimbledonu, druhý Američan Jimmy Connors má o jedno méně.

Federer v utkání s Dolgopolovem nastřílel celkem 10 es, čímž se dostal již na 10 004 střelených es v kariéře. Jako třetí muž tak dokázal překročit hranici 10 000 es - prvními dvěma byli Goran Ivaniševič a Ivo Karlovič.

Ani trojnásobný vítěz Novak Djokovič se na postup do druhého kola příliš nenadřel. Druhý hráč světa strávil na kurtu jen 43 minut, protože Martin Kližan zápas za stavu 3-6 a 0-2 kvůli zranění skrečoval. Djokovičovým dalším soupeřem bude český debutant Adam Pavlásek.

"Je krásné být znovu ve Wimbledonu. Mám na zdejší areál krásné vzpomínky z minulých let. Nikdy není moc příjemné vyhrát zrovna takhle, ale i to bohužel k tenisu patří. Doufám, že bude Martin brzy v pořádku. Sám za sebe můžu říct, že jsem spokojený - soustředil jsem se na svou hru, která fungovala. Dobře jsem podával, ale moc se mi nedařilo na returnu, to musím do dalšího zápasu zlepšit," řekl Srb.

Djokovič postupem do druhého kola zaznamenal 234. vítězství na grandslamu v kariéře a v historickém žebříčku odskočil Connorsovi a osamostatnil se na druhém místě. Pořadí vede s velkým náskokem Švýcar Federer, který má na kontě 315 výher na turnajích velké čtyřky.

"To je sen zahrát si na velkém kurtu v Londýně s takovým hráčem, s jedním z čtveřice Djokovič, Murray, Federer a Nadal. Mohlo to být o kolo později, ale půjdu si to užít," řekl Pavlásek směrem k utkání se srbským tenistou.

Federer po zápase litoval fanoušky na centrálním dvorci, protože před jeho předčasně ukončeným zápasem tam viděli Djokovičovo zkrácené vystoupení. "Když jsem odcházel, viděl jsem, že diváci byli zklamaní. Nemohli uvěřit, že se stejná situace opakovala dvakrát po sobě," uvedl k faktu, že dnes na centrálním kurtu dva zápasy skončily odstoupením jednoho z hráčů.

V šatně proto žertoval s organizátory, že by si mohl jít na kurt zahrát s Djokovičem. "Přišel za mnou ředitel a říkal, abych šel za Novakem a odehráli set a půl," dodal. "Tak jsem za ním šel a řekl jsem mu, jestli si ještě nepůjdeme zahrát. Ale bylo jasné, že to nešlo. Diváků je mi líto, protože sem přišli a chtěli vidět dobrý a pořádný tenis," přidal.

První letošní výhru na trávě dnes ve Wimbledonu zaznamenal Milos Raonic. Loňský finalista vstoupil do letošního ročníku výhrou 7-6(5) 6-2 7-6(4) nad Janem-Lennardem Struffem z Německa. Ve druhém kole bude potřetí čelit ruskému veteránovi Michajlovi Južnému.

Do druhého kola postoupil také Juan Martín Del Potro, který na úvod porazil 6-3 3-6 7-6(2) 6-4 Thanasiho Kokkinakise. Ve druhém kole bude čelit bývalé světové desítce Ernestsovi Gulbisovi (h2h 4-2).

Mischa Zverev v prvním kole Wimbledonu za necelou hodinu a půl přehrál 6-4 6-3 6-4 Bernarda Tomice a Australanovi tak vrátil porážku z minulého týdne z Eastbourne. "Očekával jsem, že to bude náročný zápas, protože jsme spolu hráli minulý týden v Eastbourne, kde jsem jasně prohrál. Byl jsem tedy připravený, že to bude velký boj. Naštěstí se mi ale dnes dařilo v důležitých momentech, proto se zápas vyvíjel tak dobře. Jsem spokojený se svou hrou," pochvaloval si své úvodní vystoupení ve Wimbledonu Zverev.

"On je velmi dobrý hráč a má rád hru na rychlém povrchu. Má za sebou výbornou sezonu, hrál čtvrtfinále Australian Open, kde porazil i Murrayho. Mně se dnes nepovedl začátek, což mě rozhodilo a pak už jsem nebyl schopný se vzchopit a vrátit zpět do zápasu," řekl po vyřazení Australan Tomic.

"Byla to psychická záležitost. Nebyl jsem na zápas připravený mentálně ani fyzicky. Nevím proč. Ale trochu jsem se nudil, abych byl upřímný," uvedl Tomic na tiskové konferenci.

Osmý hráč světa Dominic Thiem zvládl svůj úvodní zápas ve Wimbledonu s velkým přehledem. Rakušan v utkání s Kanaďanem Vaskem Pospisilem nečelil jedinému brejkbolu a po výhře 6-4 6-4 6-3 postoupil potřetí v řadě do druhého kola, které je však v All England Clubu jeho maximem. O jeho překročení si zahraje s Francouzem Gillesem Simonem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 5-2.

Své úvodní zápasy zvládli v Londýně také Alexander Zverev, jenž porazil Jevgenije Donskoje z Ruska 6-4 7-6 6-3, a Grigor Dimitrov, který přehrál 7-6 6-2 6-2 Argentince Diega Schwartzmana.

Dvaadvacátý nasazený Richard Gasquet naopak v prvním kole potvrdil, že na Davida Ferrera neumí. Francouz svému soupeři podlehl 3-6 4-6 7-5 2-6 a se Španělem prohrál již podesáté v kariéře. Ferrer si připsal vůbec první letošní výhru na trávě a pojedenácté v řadě postoupil ve Wimbledonu do druhého kola, první kolo nezvládl pouze jednou v roce 2005.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
úterní výsledky (4. 7. 2017)
• Dvouhra muži - 1. kolo •
Pavlásek (ČR) - Escobedo (USA) 6-7(7) 6-1 6-3 6-1
Berdych (11-ČR) - Chardy (Fr.) 6-3 3-6 7-6(4) 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Kližan (SR) 6-3 2-0 / skreč K.
Federer (3-Švýc.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-3, 3-0 / skreč D.
Raonic (6-Kan.) - Struff (Něm.) 7-6(5) 6-2 7-6(4)
Monfils (15-Fr.) - Brands (Něm.) 6-3 7-5 6-4
Ferrer (Šp.) - Gasquet (22-Fr.) 6-3 6-4 5-7 6-2
Ramos (25-Šp.) - Thompson (Austr.) 6-4 6-4 7-6(4)

Thiem (8-Rak.) - Pospisil (Kan.) 6-4 6-4 6-3

A. Zverev (10-Něm.) - Donskoj (Rus.) 6-4 7-6(3) 6-3
Dimitrov (13-Bul.) - Schwartzman (Arg.) 7-6(4) 6-2 6-2
Sock (17-USA) - Garin (Chile) 6-3 4-6 76(4) 6-3
Isner (23-USA) - Fritz (USA) 6-4 7-6(3) 6-3
Baghdatis (Kypr) - Ward (Brit.) 6-4 6-4 6-3
Sugita (Jap.) - Klein (Brit.) 7-6(5) 6-3 6-0
Lajovič (Srb.) - Tsitsipas (Řec.) 6-4 6-4 6-4
Ofner (Rak.) - Bellucci (Braz.) 6-2 6-3 6-2
Harrison (USA) - Čorič (Chorv.) 7-6(4) 6-4 7-6(6)
Donaldson (USA) - Tipsarevič (Srb.) 5-0 / skreč T.
M. Zverev (27-Něm.) - Tomic (Austr.) 6-4 6-3 6-4
Del Potro (29-Arg.) - Kokkinakis (Austr.) 6-3 3-6 7-6(2) 6-4
Gulbis (Lot.) - Estrella (Dom.) 6-1 6-1 6-2
Edmund (Brit.) - Ward (Brit.) 4-6 6-3 6-2 6-1
Južnyj (Rus.) - Mahut (Fr.) 6-2 7-5 6-4
Kukuškin (Kaz.) - Daniel (Jap.) 4-6 6-4 7-6(4) 6-2
Darcis (Belg.) - Berankis (Lit.) 4-6 6-3 2-6 6-4 6-3
Albot (Mol.) - Bagnis (Arg.) 4-6 6-4 7-6(9) 7-6(3)
Simon (Fr.) - Jarry (Chile) 7-6(4) 6-3 6-3
Rubljov (Rus.) - Travaglia (It.) 6-7(3) 6-3 7-5 1-6, 7-5
Tiafoe (USA) - Haase (Niz.) 6-3 3-6 7-6(5) 7-5

Komentáře

52
Přidat komentář
mahycek
Já mám dnes i zítra svátek i v pátek a hraji až 15. 7. v sobotu.
Reagovat
Krisboy
Jmenuješ se Cyril Metoděj Jan Bohuslava Mahycek-Hus?
Reagovat
mahycek
Nejsi nadopovaný ty, o půl třetí v noci ?
Reagovat
smazaný uživatel
Mám od dobre informovaných zdrojov, že Federer dopuje. Nie je náhoda, že pred W. mal takú dlhú pauzu. Je to hnus. Dolgopolov správne zápas bojkotoval.
Reagovat
a.magerova
Jj v hospodách toho lidi naplkaj.... máte taky dnes svátek?
Reagovat
fialka
No, počkaj zajac. Vedúca už chystá upozornenie. Čakaj poštu. ;)
Reagovat
spaniel
Ty jsi hlavně trapák co fandí doperovi.
Reagovat
a.magerova
Už mám z Fantasy 5 lidí pryč... :-/
Reagovat
gigin
Stejně t nejsú body :D
Reagovat
a.magerova
Jsou to mínus body... :-/
Reagovat
gigin
Všichni tam máme nula.
Reagovat
a.magerova
No.... ale jsem první a Forehand poslední, tak TO stojí za ukázku.... :-))))

http://jyxo.info/uploads/40/402794f933a9aaafb9ace3a485f5944809f6ef9b.png
Reagovat
a.magerova
http://sport.tn.nova.cz/clanek/feder.html
Reagovat
Herbert_Hoover
Snad má tolik dětí, co má Roger, jinak ho celkem lituju..
Reagovat
a.magerova
Vždyť je to Severin... jasná sranda... :-)))
Reagovat
Herbert_Hoover
Třeba si ho Mirka s někým spletla.
Reagovat
a.magerova
Asi s Frantzem.... ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Taky je možné, že se složil Roger na Borise a neměl na vyplacení Severina. Tomu se to přestalo líbit, šel si pro své prachy a Mirka ho musela odstavit.
Reagovat
a.magerova
Jo, to bude ten úplně nejvíc správný důvod !!!
Reagovat
Herbert_Hoover
Reagovat
Frantz
Mít tuhle "roztomilou" ropuchu v chalupě, to je ta největší výhra :-D Chudák elegoš, už aspoň vím, proč se furt tak šklebí... :DDD
Reagovat
kada.tom
Paráda! Neskutečná paráda! Snad to po protestech nevrátí!!!
Reagovat
EllNino
achjo, asi nevratí bohužel :/
Reagovat
Mayo
Čobolák
Reagovat
a.magerova
Reagovat
kada.tom
správně, Čobolák :-)
Reagovat
Nola
mokre sny dnes v noci :D
Reagovat
VlS
Nezapomeň na noc zavřít okna, abys ve snu z euforie nevyskočil.
Reagovat
Matti
Za tohle Petera diskvalifikovat z celé Tour. Cavendish se cpe prasáckým způsobem, jako už několikrát, tam kde není místo, první tukne do Sagana a oni vyloučí Sagana? Neuvěřitelné.
Reagovat
FulnekUltras
sportovcům z východu to teď prostě nikdo neulehčí
Reagovat
Krisboy
Peter, Peter...cos to provedl? Takovej zkrat...:((((
Reagovat
a.magerova
Tak to je trest jak hrom !!!
Reagovat
Pe3k
O co go?
Reagovat
Krisboy
Sagan ve spurtu kousek před cílem dost hnusně sestřelil Cavendishe :(((
Reagovat
Krisboy
...a následně byl diskvalifikovanej z celý Tour.
Reagovat
a.magerova
Jsem TO sledovala v přímém přenosu, teda ten loket byl hnusnej, ale diskvalifikace mi přijde dost krutá... :-/
Reagovat
Krisboy
Taky jsem na to koukal. Bylo mi hned jasný, že je to pěknej průser. Jak se ho komentátoři v ČT snažili zastávat, jsem nechápal. A to podotýkám, že jsem Peterův velkej fanoušek, ale tohle byl fakt hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
napr.za toto sa na olympiade ani neospravedlnil,kde to bolo jasne,dostal medailu,japonec skoncil v nemocnici-https://streamable.com/j7gqb
Reagovat
Krisboy
No tak z tohodle záběru to vypadá trochu jinak...Mark skutečně najel k Peterovi příliš blízko a kontakt loktem tam možná nebyl...nevím.
Reagovat
Matti
Cavendish se cpal nechutně.
Reagovat
smazaný uživatel
pozeral som si spomaleny zaber viackrat,anglican by siel k zemi tak,ci tak,stratil rovnovahu uz pred tym laktom,tlacil sa popri bariere,ma na tom svoj podiel-https://streamable.com/j7gqb
Reagovat
smazaný uživatel
pardon,dal som zly stream,tu je olympiada-https://youtu.be/cgJn2ag9PAE
Reagovat
Krisboy
Nevím, kdo je tam kdo? Ten v tmavým je Korejec a v bílým, ten sestřelenej, je Cav?
Reagovat
smazaný uživatel
Cavendisch zostrelil japonca a vybojoval(doslova)striebro
Reagovat
a.magerova
Ale hlavně... Peter je z TdF diskvalifikován...
Reagovat
Pe3k
Tak to je škoda, Saganovi přeju.
Reagovat
brixner
Tak na rozehrání fakt dobrý...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
brixner
No a až já vyndám svoje eso z rukávu, bude vo jedno víc, páč ho věnuju Rogerovi! Jsem zapřísáhlý fanda, vo to strah neměj :-)))
Reagovat
a.magerova
Já už při Tobě vždy čekám nějakou pikantnost.... takže jsem podvědomě čekala, že vytáhneš svoje eso odjinud než z rukávu... no nic no... :-P
Reagovat
brixner
To eso vodjinud bych vyndal tak max. na Sam!
Jenže ta by zvedla vobočí, řekla Tssss a zase bych ho mohla akorát tak zandat...
A todle eso je velkej trumf, takže asi fakt budu vyndavat jen s rozmyslem! Abych ho vyndaval a nakonec skončil v poli poražených...
Tak taklenc tedy né, milánkové :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
Všichni čekali eso z nohávu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist