11. den v Indian Wells: Federer a Wawrinka jsou favority na finále. Hradecká se Siniakovou hrají o titul

18. 3. 2017, 18:30
Previews 37
Souběžně hrané turnaje ATP World Tour Masters 1000 a WTA Premier v Mandatory v kalifornském Indian Wells vrcholí. Favority na postup do finále jsou švýcarští tenisté Roger Federer a Stan Wawrinka. České duo Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková usilují o první společný titul. Ve finále mužského debla si to o celkový triumf rozdají Raven Klaasen a Rajeev Ram proti Lukaszovi Kubotovi s Marcelem Melem.
Indian Wells

Sobotní program v Indian Wells začíná v 19:00 našeho času a je dost pravděpodobné, že v mužském finále dojde na švýcarské derby. Hrací plán předposledního dne zahájí světová trojka Stan Wawrinka. Švýcar vyzve překvapení turnaje Pabla Carreña, jenž v žebříčku figuruje přesně o dvacet míst níže a oba dosavadní vzájemné duely s Wawrinkou prohrál.

Předchozí souboje se uskutečnily na antuce, tentokrát se bude bojovat na tvrdém povrchu, avšak pomalejším. Wawrinka byl zpočátku turnaje suverénní, když si ve dvou setech poradil s Paolem Lorenzim a Philippem Kohlschreiberem.

V následujících dvou zápasech ale Švýcar prožil pořádné drama. Talentovaného Jošihita Nišioku a Dominika Thiema udolal až v tie-breaku rozhodující sady.

Dvě zkrácené hry rovněž zvládl Carreño. Španěl měl nicméně cestu do svého premiérového semifinále na podniku Masters značně ulehčenou. V prvních třech utkáních totiž nenarazil na hráče elitní stovky.

Postupně si poradil s Peterem Gojowczykem, poté k souboji třetího kola nenastoupil jeho krajan Roberto Bautista, následně přehrál Dušana Lajoviče a ve čtvrtfinále odvrátil dva mečboly 33. hráče světa Pabla Cuevase.

Zatímco Carreño si letos zahrál finále na antuce v Rio de Janeiru, Wawrinka na první finálovou účast od loňského září stále čeká. Dnes má jedinečnou šanci, jelikož bude jasným favoritem.

Do karet Švýcara nehraje jen povrch a vzájemná bilance se Španělem, ale i fakt, že Carreño nikdy neporazil hráče Top 10 a čtrnáctkrát odešel jako poražený.

Jasným favoritem je i Federer
Ve druhém semifinále je rovněž favoritem Švýcar. Legendární Roger Federer narazí na domácí naději Jacka Socka.

Čtyřnásobný vítěz Federer má s Američanem, kterého dnes čeká semifinálová premiéra na Masters, pozitivní vzájemnou bilanci. Pětatřicetiletý hráč uzavírající elitní desítku žebříčku zvítězil před dvěma lety právě v Indian Wells i o pár měsíců později na domácí půdě v Basileji.

Federer navíc v kalifornské poušti skončil před branami finále naposledy v roce 2013. V následujících dvou letech dvakrát bojoval o titul a loni se nezúčastnil. Rodák z Basileje po triumfu na letošním Australian Open opět perfektně načasoval formu na jeden z vrcholů sezony. V Indian Wells letos neztratil jediný set, a dokonce ani jednou nepřišel o servis.

Nejprve smetl Stephana Roberta z Francie, poté se trochu zapotil proti Stevovi Johnsonovi, po výborném výkonu z kurtu vyprovodil Rafaela Nadala a ke čtvrtfinálovému duelu pro nemoc nenastoupil Nick Kyrgios.

Sock letos střídá fantastické výsledky s těmi průměrnými či horšími. V Aucklandu triumfoval, na Australian Open vypadl ve třetím kole, v Delray Beach triumfoval, v Acapulku se loučil už po prvním zápase a v Indian Wells prožívá svůj nejúspěšnější podnik série Masters.

Pokaždé, ať už s Hernim Laaksonenem, Grigorem Dimitrovem, Malekem Jazírím nebo Keiem Nišikorim, musel do tří setů a strávil tak na kurtech třikrát tolik času co jeho dnešní soupeř.

"Když jsem s Rogerem hrál naposledy tady a pak v Basileji, moc jsem ve vítězství nevěřil. Myslím, že to se teď změní. Roger hraje letos samozřejmě neuvěřitelně, ovšem já si také věřím. Pokud na kurtu budu dodržovat stanovenou taktiku, určitě mám šanci," řekl před utkáním Sock.

České duo bojuje o premiérový společný titul
Ve finále ženského debla změří síly letos dva nově vzniklé páry. Jedním z nich je ryze české duo Lucie Hradecká/Kateřina Siniaková. Spolupráce jednatřicetileté Hradecké s o jedenáct mladší Siniakovou konečně přináší své ovoce.

V Indian Wells byly dosud suverénní. V prvním kole sice musely po prohrané první sadě zápas otáčet, nicméně Gabrielu Dabrowskou s Heather Watsonovou deklasovaly v super tie-breaku 10-1. Poté už set neztratily, a to dokonce ani proti sehraným Ruskám Jekatěrině Makarovové a Jeleně Vesninové.

Češky si letos jedno finále už zahrály, v Tchaj-peji však proti sestrám Chanovým neuspěly. Jedna ze sester bude jejich soupeřkou i dnes. Yung-Jan Chan totiž vytvořila velmi silný pár s Martinou Hingisovou.

Rodačka z Tchaj-wanu a Švýcarka v kalifornském městečku postupovaly beze ztráty setu a jsou tak trochu katy českých deblistek. V předchozích kolech vyřadily Barboru Strýcovou se Saniou Mirzaovou a naposledy nasazené jedničky Bethanii Mattekovou-Sandsovou s Lucií Šafářovou.

Své vítěze dnes pozná i mužská čtyřhra. Publikum ve finále požene turnajové šestky Ravena Klaasena s domácím Rajeevem Ramem, kteří se utkají s osmičkami Lukaszem Kubotem a Marcelem Melem.

BNP PARIBAS OPEN 2017 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
sobota 18. 3. 2017
• STADIUM 1 • (od 19:00 SEČ)
1. Carreño (21-Šp.) - Wawrinka (3-Švýc.)
2. Sock (17-USA) - Federer (9-Švýc.)
3. Y. Chan/Hingisová (6-Tchaj-wan/Švýc.) - Hradecká/Siniaková (ČR) / nejdříve v 0:00 SEČ
4. Klaasen/Ram (6-JAR/USA) - Kubot/Melo (8-Pol./Braz.) / nejdříve v 1:00 SEČ
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

37
Přidat komentář
tommr
něco tak otřesnýho jako to co dneska ve finále předváděly naše holky se jen tak nevidí. Lucka Hradecká vypadala jako zfetovaná, protože se tam neustále motala, zkazila na co šáhla a ještě se tomu smála jako slabomyslná. Katka sice začala velice dobře, ale postupně se přizpůsobovala hře svý partnerky a ke konci už hrála skoro stejně špatně jako ona. Hingiska s Chanovou můžou slavit titul i když dneska vůbec nic nepředvedly ... :(
Reagovat
VlS
Bohužel, nedá se k tomu nic dodat.Děs běs.
Reagovat
smazaný uživatel
XD zfetovaná
Reagovat
Fandina
Joooooo a když už nic jiného, tak Tommy Haass coby ředitel turnaje předává trofeje. Joooooooooooooooooooooo, to je podíváná na fešáka. Jooooooooo!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
FulnekUltras
kolikrát to bylo? ;)))
Reagovat
Fandina
Škoda holky, finále super, dneska to bylo v prvním setu vyrovnané, ve druhém už byly Hingis s Chan lepší. K finále gratulka. A držím palce příště. Pojďte!!!
Reagovat
Fandina
Ve druhém setu už je to horší, Hráďa s Katkou tahají za kratší konec 2:5.
Reagovat
Fandina
tak tak, naše holky chybují v těch rozhodujících momentech
Reagovat
vibbi
Hradecka je marná. Příšerná. Chyby sazi jedine ona.
Reagovat
Fandina
Škoda dvou SB za stavu 5:4, v TB pořád dotahovaly. Tak snad ve druhém setu ještě zabodují. Pojďte holky!!!
Reagovat
aligo
ať to dopadne jakkoliv tak krásnej set :)
Reagovat
aligo
všechny 4 hrají pěkně a ten zápas je zajímavý :)
Reagovat
Fandina
HráĎa s Katkou na place a na O2 TV Tenis, pojďte holky!!!
Reagovat
Fandina
Zatím je to po brejcích, tak jsem zvědavá na Hráďu, jestli ta potvrdí, 2:1 a jde podávat. Pojďte holky!!!
Reagovat
Fandina
Udržela a pak i Katka 4:2.
Reagovat
Fandina
teď si udržely svoje podání už všechny holky na kurtu 4:3 a podávat jde Hráďa. Pojďte holky!!!
Reagovat
Fandina
tak i ta už přišla o podání, ale teď ho vzaly Chan 5:4 a podávat jde Katka. Pojďte holky!!!
Reagovat
Fandina
5:5 škoda, tak znova holky, pojďte!!!
Reagovat
Fandina
6:5 po ztraceném servisu Martiny, tak repete a podávat jde Hráďa!
Reagovat
Fandina
ne
Reagovat
Fandina
3:3 v tb
Reagovat
smazaný uživatel
tohle už je opravdová choroba......................
Reagovat
Fandina
zalez blbe
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už v životě chodí, slepice vždy zůstane slepicí a nikdy z ní nebude kohout.
Reagovat
Fandina
Jsi blb a blbem zůstaneš.
Reagovat
Fandina
Být slepicí je super, běháš po dvoře a čekáš, až na tebe skočí kohout a něco si najdeš k snědku, co víc by si člověk přál.
Reagovat
Fandina
Pořád lepší než být blbečkem na TP, který reaguje na příspěvky druhých jak blbeček petr123. Ubohé.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty že máš starobní důchod, ani náhodou. Ty ho máš na palici.
Reagovat
Fandina
Ty bys nedostal ani ten na palici. Blbečku.
Reagovat
Fandina
Jj já beru několik důchodů, jeden starobní, vlivem stáří, jeden na hlavu, mám ji nemocnou a jeden na tělo, protože nefunguje správně.
Reagovat
Fandina
A k tomu beru příspěvky, za pomalost, za lenost, za zdržování, za nepochopení a další. Je toho dost, ale hlavně, když to sype.
Reagovat
FulnekUltras
V dnešním čecháčkovském skanzenu ničím nerušeného hrabošství koneckonců nikoho nemusí zajímat žádné podrobnosti... ;)))
Reagovat
Fandina
Je to tam. Roger s přehledem. Nádhera. Joooooooooooooo!!!
Reagovat
Fandina
Roger jede, tak snad se nezastaví. Go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/WTA/videos/10155776523101102/
Reagovat
Davor1
Stan sa dnes pohral s Bustom a v suchom tričku postupuje do finále IW. Skvelý výkon po všetkých stránkach. Naučil sa hrať strašne chytrý tenis, ktorým maximálne využíva svoje silné stránky a naopak, výborne zakrýva slabiny. Pohybovo nie je tak disponovaný, ako väčšina zo súčasnej špičky, ale vynahrádza to skvelou taktikou a obrovskou mentálnou silou. Aj keď často vyzerá vo výmene dosť pasívne, tak si dokáže buď počkať na chybu súpera, alebo výborne prepnúť do útoku a pritlačiť. Dnes bolo vidieť obrovský rozdiel v skúsenostiach v zápasoch na takých veľkých turnajoch, Stan bol od začiatku absolútne kľudný, vedel čo chce hrať a len si počkal, kým Bustovi trochu odíde servis, naopak sám na servise veľmi koncentrovaný a silný.

Zajtra budem Stanovi fandiť vo finále, snáď proti Rogerovi, nech ma Kaďák pekný kultúrno- športový zážitok :D Povrch mu veľmi sedí a vo veľkých finálových zápasoch je stabilne famózny, takže šanca tam určite bude aj proti Federerovi...
Reagovat
Lunej..
Ponozko,drzim palce:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist