11. den v Melbourne: Na programu jsou semifinále. Šlágr dne obstarají Halepová s Kerberovou

24. 1. 2018, 21:30
Previews 66
Čtvrteční den na Australian Open bude ve znamení semifinálových bojů. Šlágrem dne je souboj mezi letos neporaženými Simonou Halepovou a předloňskou šampionkou Angelique Kerberovou. Druhá finalistka ženského turnaje vzejde z duelu mezi Caroline Wozniackou a překvapením letošního ročníku Elise Mertensovou. V mužském semifinále se utkají Marin Čilič a překvapivý semifinalista Kyle Edmund.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Šlágr dne •
Halepová - Kerberová | Rod Laver Arena (od 6:00 SEČ)
• Další semifinálové souboje •
Mertensová - Wozniacká | Rod Laver Arena (od 4:00 SEČ)
Čilič - Edmund | Rod Laver Arena (od 9:30 SEČ)


• Šlágr dne •
Simona Halepová (1.) - Angelique Kerberová (16.) | Rod Laver Arena (od 6:00 SEČ)

V dnešním šlágru se utkají dvě semifinalistky, které letos ještě nenašly přemožitelku. Simona Halepová, nebo Angelique Kerberová si tak letos připíše první porážku. Obě hráčky mají na kontě deset turnajových výher, Kerberová navíc čtyřikrát zvítězila ještě v Hopmanově poháru. Hráčky spolu mají vyrovnanou vzájemnou bilanci. Poslední dva duely vyhrála Němka.

Tento zápas se opravdu velmi špatně tipuje. Obě hráčky mají vynikající formu. O něco lépe a bez větších výkyvů se ovšem prezentuje Kerberová, a proto by měla mít v atraktivním zápase o kousek navrch. V roce 2016, kdy byly obě aktérky ve formě, navíc Kerberová vyhrála čtyři z pěti zápasů.

Tip: Kerberová ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Halepová loni vyhrála jediný turnaj, ale díky obecně skvělým výsledkům se v říjnu stala světovou jedničkou a na tenisovém trůnu se drží dodnes. Letošní sezonu zahájila tím nejlepším možným způsobem, když v Shenzhenu po výhrách nad Gibbsovou, Ying-Ying Duan, Sabalenkovou, Beguovou a Siniakovou získala svůj 16. kariérní titul.

Cesta turnajem
V Melbourne zpočátku střídala lepší výkony s těmi horšími a rozhodně nebyla ve své nejlepší formě, v posledních dvou zápasech už ano. Problémy měla hned v prvním kole s domácí Aiavaovou. Poté naopak smetla Bouchardovou. Největší drama si prožila ve třetím kole, v němž proti Davisové čelila třem mečbolům a zvítězila až 15-13 v rozhodující sadě. S rozjetou Ósakaovou potíže neměla a suverénně přehrála i českou jedničku Karolínu Plíškovou.

Historie na Australian Open
Australian Open rozhodně není nejlepším grandslamem šestadvacetileté Rumunky. Halepová si letos zahrála čtvrtfinále potřetí v kariéře a vybojovala teprve premiérovou semifinálovou účast a vylepšila své melbournské maximum. V posledních dvou letech a také v letech 2012 a 2013 skončila na raketě první soupeřky.

Simona Halepová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (vítězka)
Bilance: 10-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na betonech: 10-0
Bilance na grandslamech: 5-0 (kariérní 63-30)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 2-2)
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 0-0 (kariérní 48-23)

Simona Halepová - Australian Open
Kariérní bilance: 15-7
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Shenzhen (vítězka)
Cesta turnajem: Aiavaová (7-6 6-1), Bouchardová (6-2 6-2), Davisová (4-6 6-4 15-13), N. Ósakaová (6-3 6-2), (6) Kar. Plíšková (6-3 6-2)

Shrnutí letošní sezony
Po mizerném loňském roce se Kerberová vrací na výsluní. Třicetiletá Němka má v úvodu letošní sezony vynikající formu. Bývalá světová jednička vyhrála všech 14 zápasů. V Hopman Cupu neztratila ve čtyřech utkáních jediný set. V prvním kole v Sydney odvrátila dva mečboly proti Šafářové a porazila také Venus Williamsovou, Cibulkovou, Giorgiovou i Bartyovou a ukončila 16 měsíční čekání na 11. kariérní titul.

Cesta turnajem
Ve fantastické formě pokračuje také na Australian Open. Němka v prvních třech duelech dominovala. Pouhé čtyři hry povolila krajance Friedsamové, jen o jeden game více Vekičové a v souboji bývalých šampionek smetla Šarapovovou. První problémy přišly až v osmifinále. Proti v životní formě hrající Su-Wei Hsieh musela utkání otáčet a byla tři fiftýny od vyřazení. Chuť si spravila ve čtvrtfinále, v němž nedala šanci chybující Keysové.

Historie na Australian Open
Na Australian Open letos Kerberová načala svou druhou desítku účastí v hlavní soutěži. V Melbourne Parku se jí dlouho nedařilo, nejdále byla dvakrát v osmifinále. Předloni ovšem prožila senzační jízdu, když ve finále přetlačila Serenu Williamsovou a získala svůj první grandslamový vavřín. Loni skončila v osmifinále.

Angelique Kerberová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Sydney (vítězka)
Bilance: 10-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na betonech: 10-0
Bilance na grandslamech: 5-0 (kariérní 85-38)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 3-2)
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-0 (kariérní 32-49)

Angelique Kerberová - Australian Open
Kariérní bilance: 26-9
Nejlepší výsledek: vítězka (2016)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Sydney (vítězka)
Cesta turnajem: Friedsamová (6-0 6-4), Vekičová (6-4 6-1), Šarapovová (6-1 6-3), Su-Wei Hsieh (4-6 7-5 6-2), (17) Keysová (6-1 6-2)


• Další semifinálové souboje •
Elise Mertensová (37.) - Caroline Wozniacká (2.) | Rod Laver Arena (od 4:00 SEČ)

Caroline Wozniacká i nadále míří za premiérovým grandslamovým vavřínem. Do cesty se jí v semifinále postaví na turnajích letos neporažená a hodně překvapivá semifinalistka Elise Mertensová, která už v minulém kole jednu z největších favoritek vyřadila a dělá si zálusk na další skalp. S favorizovanou Dánkou jediný vzájemný souboj loni v semifinále antukové akce WTA v Bastadu prohrála.

Mertensová hraje životní turnaj a má výbornou formu. Wozniacká si drží skvělou formu už konce minulého roku. Bývalá světová jednička se výborně brání, pomáhá si skvělým servisem a ve výměnách se cítí jistě. Proti Belgičance využije své bohaté zkušenosti a její senzační jízdu zastaví. Znovu však bude nejspíše muset do tří setů. Mertensová jí totiž nedá nic zadarmo a bude se chtít opět vytáhnout.

Tip: Wozniacká ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Mertensová zahájila letošní rok v australském Perthu. V rámci Hopmanova poháru prohrála dva tie-breaky s letos neporaženou Kerberovou, porazila domácí Gavrilovovou a také Bouchardovou. V Hobartu, kde loni slavila premiérový triumf na okruhu WTA, po výhrách nad Naraovou, Haddadovou Maiaovou, Watsonovou a Buzarnescuovou úspěšně obhájila titul.

Cesta turnajem
Dvaadvacetiletá Belgičanka pokračuje ve skvělé formě i v Melbourne, kde si při své premiéře v hlavní soutěži Australian Open bez ztráty setu poradila s kvalifikantkou Kužmovou, domácí Garvilovovou, Cornetovou i Martičovou, a dokonce se světovou čtyřkou Svitolinovou, které povolila pouhé čtyři gamy.

Historie na Australian Open
Mertensová si odbyla premiéru předloni, kdy prohrála v kvalifikaci. Tu loni kvůli účinkování na akci WTA v Hobartu nestihla. V průběhu loňské sezony výrazně vylepšila své žebříčkové postavení a letos měla jistý svůj premiérový start v hlavní soutěži. A hned je z toho první grandslamové semifinále a premiérový posun do Top 20.

Elise Mertensová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Hobart (vítězka)
Bilance: 9-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na betonech: 9-0
Bilance na grandslamech: 5-0 (kariérní 7-4)
Bilance v semifinále grandslamů: premiéra
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-0 (kariérní 2-3)

Elise Mertensová - Australian Open
Kariérní bilance: 5-0
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Hobart (vítězka)
Cesta turnajem: Kužmová (6-2 6-1), (23) Gavrilovová (7-5 6-3), Cornetová (7-5 6-4), Martičová (7-6 7-5), (4) Svitolinová (6-4 6-0)

Shrnutí letošní sezony
Wozniacká pokračuje po skvělém loňském roce v dobrém rozpoložení také letos. Hned na prvním letošním turnaji v Aucklandu porazila Brengleovou, Martičovou, Keninovou a Vickeryovou a zahrála si finále, v němž nestačila na rozjetou Görgesovou.

Cesta turnajem
Do Australian Open vstoupila suverénní výhrou nad v životní formě hrající Buzarnescuovou. Ve druhém kole ovšem balancovala na hraně vyřazení. Proti Fettové otáčela stav 1-5 15-40 v rozhodující sadě. Od té doby opět exceluje. V dalším zápase nedala šanci Bertensové a poté smetla Rybárikovou. S překvapivou čtvrtfinalistkou Suárezovou sice musela do tří setů, nicméně zápas měla vyjma druhé sady pod kontrolou.

Historie na Australian Open
Hned první účast v Melbourne Parku v roce 2008 proměnila v osmifinálovou účast. Nejlepší výsledek přišel o tři roky později, kdy se probojovala mezi nejlepší kvarteto. V posledních čtyřech letech se jí ovšem v Austrálii nedařilo. Třetím kolem prošla po dlouhých pěti letech a vyrovnala své maximum na australském grandslamu. V semifinálových grandslamových soubojích má bilanci 2-4. Finále akce velké čtyřky hrála vždy jen na US Open (2009 a 2014).

Caroline Wozniacká - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Auckland (finále)
Bilance: 9-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na betonech: 9-1
Bilance na grandslamech: 5-0 (kariérní 105-42)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 2-4)
Bilance proti hráčkám Top 30-50: 3-0 (kariérní 125-38)

Caroline Wozniacká - Australian Open
Kariérní bilance: 30-10
Nejlepší výsledek: semifinále (2011, 2018)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Auckland (finále)
Cesta turnajem: Buzarnescuová (6-2 6-3), Fettová (3-6 6-2 7-5), Bertensová (6-4 6-3), (19) Rybáriková (6-3 6-0), Suárezová (6-0 6-7 6-2)


Marin Čilič (6.) - Kyle Edmund (49.) | Rod Laver Arena (od 9:30 SEČ)
První semifinále mužské dvouhry má velmi nečekané složení. O finále Australian Open si v něm totiž zahrají světová šestka Marin Čilič a nenasazený Kyle Edmund, kteří v minulém kole vyřadili favority. Jediný dosavadní duel vyhrál loni na šanghajském Masters favorizovaný Chorvat.

Čilič na letošním Australian Open postupoval s přehledem a v minulém kole vyřadil světovou jedničku Nadala, jenž chorvatské jedničce v pátém setu vzdal. Čilič ovšem předváděl výborný tenis, který by měl dnes stačit i na Edmunda. Brit sice hraje životní turnaj, nicméně jeho minulý soupeř Dimitrov se nepředvedl ve své nejlepší formě a hodně třiadvacetiletému talentovanému hráči postup usnadnil.

Tip: Čilič ve čtyřech setech

Shrnutí letošní sezony
Čilič odehrál první letošní turnaj v Puné, kde suverénně přehrál Ramanathana i Herberta a skvěle zahájil také semifinálový duel se Simonem. Na pozdějšího vítěze ale nakonec ve třech setech nestačil. Po skončení indického podniku ATP se už vydal do Melbourne Parku. V dějišti Australian Open sehrál exhibiční souboj s domácím Ebdenem, který prohrál ve třech sadách.

Cesta turnajem
Čilič v prvních kolech žádné výraznější komplikace řešit nemusel. V prvním kole si ve čtyřech sadách poradil s kvalifikantem Pospisilem, tři sety mu stačily proti Joaovi Sousovi i rozjetému Ryanovi Harrisonovi. Největší potíže měl s jedenáctým hráčem světa Carreñem. Španěl ve třetí sadě podával na vedení 2-1 na sety. Se světovou jedničkou Nadalem hrál velmi vyrovnaný duel, v němž byl často lepší. Španěl nakonec v průběhu rozhodujícího dějství skrečoval.

Historie na Australian Open
Čilič hraje své jubilejní desáté Australian Open. Při své premiéře v roce 2007 vypadl hned v prvním kole, ovšem od té doby postoupil čtyřikrát v řadě do osmifinále, před osmi lety dokonce až do semifinále, které je jeho maximem. Od roku 2013 ale vítěz US Open 2014 ani jednou nepřešel přes třetí kolo, teprve až letos, kdy vyrovnal svůj nejlepší výsledek.

Marin Čilič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open,  Puné (semifinále)
Bilance: 7-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na betonech: 7-1
Bilance na grandslamech: 5-0 (kariérní 101-38)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 2-2)
Bilance proti hráčům Top 30-50: 1-0 (kariérní 94-42)

Marin Čilič - Australian Open
Kariérní bilance: 25-9
Nejlepší výsledek: semifinále (2010, 2018)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Puné (semifinále)
Cesta turnajem: Pospisil (6-2 6-2 4-6 7-6), J. Sousa (6-1 7-5 6-2), R. Harrison (7-6 6-3 7-6), (10) Carreño (6-7 6-3 7-6 7-6), (1) Nadal (3-6 6-3 6-7 6-2 2-0)

Shrnutí letošní sezony
Edmund má letos zatím velmi dobrou formu. V Brisbane sehrál tři třísetové bitvy. Po skalpech Shapovalova a Hyeon Chunga prohrál čtvrtfinálové utkání s obhájcem titulu Dimitrovem.

Cesta turnajem
V prvním kole zvládl "pětiseťák" s nasazenou jedenáctkou Andersonem a potvrdil skvělou letošní formu. Tu ve druhém kole odnesl Istomin, jenž byl bez šance. Blízko porážky byl Brit naopak proti Basilašvilimu. Gruzínce udolal v pěti sadách a za stavu 4-4 v rozhodujícím dějství odvracel brejkbol. Proti rozjetému Seppimu mu stačily čtyři sety a stejným výsledkem porazil i velkého favorita Dimitrova.

Historie na Australian Open
Edmund startuje v hlavní soutěži úvodního podniku velké čtyřky počtvrté v kariéře. V předchozích letech slavil jedinou výhru, letos jich má na kontě hned pět. Australian Open zřejmě bude alespoň na chvíli jeho nejoblíbenějším grandslamem, jelikož si v Melbourne zahraje své první grandslamové semifinále.

Kyle Edmund - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (semifinále)
Bilance: 7-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 7-1
Bilance na grandslamech: 5-0 (kariérní 16-12)
Bilance v semifinále grandslamů: premiéra
Bilance proti hráčům Top 10: 1-0 (kariérní 1-14)

Kyle Edmund - Australian Open
Kariérní bilance: 6-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Brisbane (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: (11) Anderson 6-7 6-3 3-6 6-3 6-4, Istomin (6-2 6-2 6-4), Basilašvili (7-6 3-6 4-6 6-0 7-5), Seppi (6-7 7-5 6-2 6-3), (3) Dimitrov (6-4 3-6 6-3 6-4)

AUSTRALIAN OPEN 2018 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Sandersová/Polmans (Austr.) - Martínezová/Demoliner (Šp./Braz.)
2. Mertensová (Belg.) - Wozniacká (2-Dán.) / nejdříve ve 4:00 SEČ
3. Halepová (1-Rum.) - Kerberová (21-Něm.) / nejdříve v 6:00 SEČ
4. Čilič (6-Chorv.) - Edmund (Brit.) / nejdříve v 9:30 SEČ
5. Cabal/Farah (11-Kol.) - B. Bryan/M. Bryan (6-USA)
• MARGARET COURT ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. čtyřhra legend
2. McLachlan/Struff (Jap./Něm.) - Marach/M. Pavič (7-Rak./Chorv.) / nejdříve ve 3:00 SEČ
3. Sestini Hlaváčková/Roger-Vasselin (6-ČR/Fr.) - Makarovová/Soares (3-Rus./Braz.)
4. Dabrowská/M. Pavič (8-Kan./Chorv.) - Larssonová/Middelkoop (Švéd./Niz.)
• COURT 5 • (od 1:00 SEČ)
4. Macháč/Štyler (6-ČR) - Gaston/Tabur (7-Fr.) / junioři
Kompletní program 11. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

66
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tie vysledky nic moc, nemam ani komu fandit :/
Reagovat
Krisboy
Chudáci Marin s Kylem, ani vlastní článek nedostanou :(
Reagovat
Pe3k
Bolí ho noha, od začátku zápasu...tak uvidíme jestli to po vzoru Nadala vzdá a bude plakat na tiskovce, nebo se zachová jako chlap (čili opak Nadala) a bude bojovat až do konce...
Reagovat
Mayo
S bolesťou nohy s prehľadom zrejme 3-0
Reagovat
Pe3k
Njn Edmund hraje houno.
Reagovat
Krisboy
Vřešťan a vracečka ve finále. Fuj. R.I.P. WTA!
Reagovat
Pe3k
Vracečka je v poho. Serena, Maria a Wozniak sucks.
Reagovat
EllNino
proč Aleksandra Wozniak ?
Reagovat
Pe3k
Steve...
Reagovat
vrabejka
Wow nenam sliv :)
Reagovat
vrabejka
Nemam slov
Reagovat
vrabejka
Amgie byla ve 2.setu blizko konce ale zvladla to otočila to!!
Bude to ale ještě těžký.
Reagovat
Krisboy
Teď už to dá. Těžký to bude, ale zvládne to!
Reagovat
vrabejka
Jestli potvrdi bude to nadějný.
Reagovat
tommr
naše aktivistka by se měla vykašlat na politickou agitaci a víc se soustředit na tenis. Po deblu končí i v mixu díky totálnímu selhání v koncovce. Způsob jakým dneska spolu s Rogerem-Vasselinem zahodili mečbol za stavu 10:9 v STB asi bude po právu ohodnocen jako "selhání roku" ... :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to bylo šílený, no
Reagovat
tommr
podobnou šílenost předvedla i ve čtvrtfinále debla proti Babos/Mladenovic ...
Reagovat
Srdjan
.... o co prosím šlo pánové?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jednoduchá nalitá smeč přímo u sítě, myslím si, že ji měla hrát Hlaváčková, protože na ni ten míč šel, jenže Francouz tam přiběhl, zahrál sice vítěznou smeč, jenže přitom vyrazil Hlaváčkový z ruky raketu a ta skončila v síti, než míček dopadl dvakrát => bod pro soupeře
Reagovat
vrabejka
Tak to byla spíš smůla než selhání ne?
Reagovat
tommr
měli na mečbol nalitej míček na síti, kterej nešlo zkazit a oba se tak třásli na to, aby ho zabili až se spolu srazili a raketa Andrey skončila v síti. Určitě to bude k vidění v highlitech ze zápasu ...
Reagovat
George_Renel
Podle mě to byla jednoznačně chyba Francouze. Ten míček šel na Andreu, šel jí nalitý na forhend a Francouz se před ni vecpal, prakticky ji odstrčil jako by jí nevěřil a stalo se co se stalo.
Však taky byla Andrea naštvaná a spoluhráč se omlouval.
Reagovat
babolat.cz
jj, stejně jak leopold konig v cyklistice...
Reagovat
slacker
to je nejaky habsbursky levobocek?
Reagovat
Krisboy
YES!
Reagovat
Krisboy
Komm jetzt Angie!!!
Reagovat
Srdjan
Dvakrát šest tři HALEP!
Reagovat
Srdjan
Za kritiku pana prezidenta dostane dnes Andrea nařezáno a v mixu skončí! JENOM TAK JE TO SPRÁVNÉ, TAK TO MÁ BÝT ..... KÁZEŇ MUSÍ BÝT! Ještě aby si ta protekční žába, dcera velkomožného sládka s intelektem hrošíka liberijského otvírala HUBU na hlavu státu! Jdi si radši uklidit komínky, počkej až tě zase potkám na Spilce, vyčiním ti svým svěžím dechem!
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak jsem zvědavej, jestli mi vyjde i tip na druhou finalistku :D
Reagovat
Fandina
Halep nebo Kerber?
Reagovat
Fandina
Už si to nepamatuji :-)).
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Kerber, vítězka Wozniacki :)
Reagovat
Fandina
Tak to je super odhad.
Reagovat
vrabejka
Wozniacki nema ve finále šanci.
Reagovat
Fandina
První set 6:3 s přehledem, druhý nedopodávala, s odřenýma ušima byl TB, ale ten si pohlídala a vyhrála ho 7:2.

Zkušenost zvítězila. Mertens hra se mi ale líbila, hraje rychle a to je pěkné na pohled.
Reagovat
Fandina
A mám radost, že ta moje pinkálistka vyhrála. Nádhera. Ve finále držím palce. Mám ji i ve finále ve Fantasy. Takže super, když už mi ostatní vypadaly.
Reagovat
Fandina
I když, ve finále mohou být jen dvě :-)).
Reagovat
Fandina
Caro promarnila šanci dopodávat mač, měla dva míčky od vítězství za stavu 5:4 30:0 a pak si prohrála podání a za stavu 5:6 odvrátila dva SB a proměnila až 4 BB.

Teď TB.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
takovej kolaps bych teda od Caroline nečekal, to bylo naprosto příšerný, jak promarnila vedení 30-0
Reagovat
Fandina
jj a Mertens teď hraje jako z partesu, situace se otočila
Reagovat
Ondřej.Jirásek
hraje naprosto s přehledem, tohle už by si měla pohlídat, mertens nemá na returnu žádnou šanci, Wozniacki skvěle podává a je přesvědčivá i od základní čáry.
Reagovat
Fandina
Mertens Caro 2:1 ve druhém setu, Mertens hra se mi líbí, hraje rychle po odskoku a zápas má spád.
Reagovat
Fandina
Caro dobře podává, nehraje tak prudké rány jako Mertens, ale svoje podání hájí přesvědčivěji než Mertens. 2:2
Reagovat
Fandina
Caro má set. Viděla jsem poslední podání Caro a líbilo se mi, že jednou po podání šla na síť a hezky to tam narvala a poslední míč hezky odpodávala a pak po třech úderech zase ukončila winerem tam, kde Mertens nebyla. Caro 13 W Mertens 12 W a polovinu UE než Mertens.
Reagovat
Fandina
A v začátku druhého setu zase hrála výborně Mertens. Nejdřív chybovala, pak ale dvakrát odvrátila BB a nakonec hezky odpodávala svůj game.
Takže celkem hezký mač zatím.
Reagovat
Holahej
Andrea Hlavackova.
Poslednich 5 let se snazim nevnimat muze, ktery si rika, ze je nas prezident, snazim se neslyset a necist zpravy o jeho aktivitach, nevidet videa s jeho projevy a vystupy na verejnosti... Reprezentuji nasi zemi a jsem na nas hrda! Za to, kam jsme se od roku 1989 posunuli, za nasi pracovitost a houzevnatost. Take v tenise vsichni dokazujeme, jak strasne silny a zarputily cesky narod je! Pojdme volit, at mame prezidenta, na ktereho budeme opet hrdi! #casnazmenu #mujprezident2018 #drahos #pojdmevolit
Reagovat
Kojinho
Ty chceš mermomocí přivolat do vlákna toho bolševika z Fulneku, viď? Jinak samozřejmě souhlasím. Kdokoli lepší než vepřová hlava, jejíž polovina výroku je lež (dle Demagog.cz) a která už nedokáže ani vzpřímeně stát.
Reagovat
Holahej
Myslím, že je velmi statečná..., když Gábina Koukalová vyjádřila svůj názor, musela čelit fakt ošklivým, zlým útokům "Spolku přátel MZ", no státní cenu a odměnu s tím spojenou jako Sáblíková nedostane.., snad unikne zájmu pomstichtivosti hradního osazenstva..., poslanci, kteří ho před lety nevolili.. a byla to tajná volba.. by mohli vyprávět...
Reagovat
FulnekUltras
vepřová hlava je na rozdíl od té cvičené šimpanzí zdravá a samostatně myslící - počítám, že současný režim s jeho tak pokrytecky halasně proklamovanou podporou tělesně postižených lidí na veřejnosti nikdy nezapomeneš patřičně vychvalovat, aby tě náhodou nějaký nablízku se poflakující elitář potupně nezařadil mezi méně vzdělané socky
Reagovat
Fandina
Hlavně, že Zeman je přehlídkou cností, se všemi aférami, co má za sebou, s Bamberky, Olovy, Šloufy, Srby, populismem a hulvátstvím. Málokdo se mu v tomhle vyrovná.
Reagovat
Holahej
Andrea Hlavackova Kdybych chtela placat po rameni a cist si chvalozpevne komentare,tak sem hazim jednu fotku v bikinach za druhou a mam klid. Me vase nazory zajimaji a rada si je prectu ,ale s tim ze umelci a sportovci nemaji davat najevo svuj nazor na politiku nesouhlasim. Volba je prima a pro kazdeho, takze bych nikoho od nazoru a hlasu neodrazovala na zaklade jejich povolani,nebo bydliste. Nebojte ja si ?pinkam? do tenisaku volby nevolby
Reagovat
svetova.dvojka
Věrný rodině i vlasti - Jiří Drahoš 2018
Reagovat
FulnekUltras
jj - ignor je nejspolehlivější cesta od částečné k úplné názorové izolaci - a následné naivní volbě proti něčemu, neboť o možném pro něco nevíme zhola nic - ale to mě u vyhlášené řiťokruťky Lahváčkové nijak nepřekvapuje
Reagovat
Fandina
Hlavně o něm nevíme všechno to špatné, co víme o Zemanovi.
Reagovat
Lunej..
Uplne miluju tohle verejne apelovani koho mam volit. I kdybych si vybrala jako prezidenta svaba, je to moje pravo a nebudu nikoho presvedcovat, aby ho volil taky.
Reagovat
bIbec
nikdy sem nebyl na žádného prezidenta hrdý a věřím, že nikdy nebudu.
Reagovat
Fandina
Proč bys nemohl být na nějakého prezidenta hrdý, když za to bude stát.
Reagovat
bIbec
je to možné, že za to nějaký prezident bude stát, ale já to nepoznám.
Člověk může konat domnělé "dobro", z kterého ale nic dobrého nevzejde. Nebo může konat domnnělé "zlo", z kterého v budoucnu vzejde mnoho dobrého.
Reagovat
bIbec
vlastně i "dobro" jedné doby může být "zlem" jiné doby.
Reagovat
bIbec
takže nakonec jediná důležitá věc snad může být "(ne)sobectví", kdy politik nekoná na základě svých vlastních zájmů, ke svému vlastnímu prospěchu.
Problém ovšem tkví v tom, že politik, ač nesobecký, může být ve skutečnosti pod vlivem vnějších sobeckých vlivů. Kdy právě koná to domnělé dobro a právě až později se ukáže, že to, co se ze začátku jevilo tak pěkně a "dobře" nese fatální následky v budoucnosti.
Reagovat
bIbec
a blbé je i to, že právě tu důležitou věc, tu "(ne)sobeckost" prostě nepoznáme. To nejde.
Reagovat
Fandina
Když politik dělá zákony, které se týkají jeho samotného, třeba plat, tak se chová sobecky, to je logické. Ale pak jsou zákony, které se třeba týkají někoho, kdo nemá s politikem nic společného, nemůže být sobecký, protože se ho to netýká, třeba elektronická evidence třžeb a tam se sobecky nechová, naopak, tam jde proti sobeckosti těch, kdo musí EET dělat. Sobeckost u jedněch je vyeliminovaná rozhodnutím politiků. Sobeckost není to nejdůležitější, co je u politika třeba. Moudrost, chytrost, čestnost, spravedlnost, to by mělo být hlavním kredem politiků.
Reagovat
Fandina
Já beru politka jako někoho, kdo v případě třeba prezidenta reprezentuje lidi v zemi, je jejich představitelem. Takže bych si přála, aby to byl člověk chytrý, vzdělaný, čestný a to je tak asi všechno, co bych od něj chtěla. Prezident má velké pravomoci, ale zase ne takové, aby rozhodoval o všem, co se má dělat. Spíš je to reprezentant při jednání s ostatními zeměmi.

Neočekávám od politiků, že mají dělat nějaká extra moudra, spíš je beru jako někoho, kdo má spravovat společné věci. Kdo má tvořit zákony, co má platit v dané zemi. Podle mě je to práce stejná, jako každá jiná. Jen je specifická v tom, že se týká pravidel pro ostatní lidi a ti si mezi sebou vybírají, kdo má ty věci za ně dělat, politiky si volí.
Reagovat
svetova.dvojka
šlágr... proč pořád používáte tyhle německá slova ?
Jsme přece Češi... :-)
Reagovat
Haitik
Alize Cornet má problém.. Je vyšetřována ITF, kvůli tomu, že za posledních 12 měsíců vynechala 3 dopingové testy..
https://www.lequipe.fr/Tennis/Actualites/Procedure-ouverte-contre-alize-cornet-apres-trois-non-presentations/869875
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist