12. den US Open: Djokovič se v semifinále střetne se Zverevem, Medveděva vyzve Auger-Aliassime

10. 9. 2021, 11:00
Previews 108
V rámci 12. dne US Open se dozvíme, kdo postoupí do nedělního finále letošního ročníku. Trojnásobný šampion Novak Djokovič bude v útoku na kalendářní grandslam pokračovat proti loňskému finalistovi Alexanderovi Zverevovi, Félix Auger-Aliassime ve svém prvním semifinále na grandslamech vyzve předloňského finalistu Daniila Medveděva. Na programu je také finále mužského debla.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále mužů •
Auger-Aliassime (12-Kan.) - Medveděv (2-Rus.) | Arthur Ashe Stadium (21:00 SELČ)
Djokovič (1-Srb.) - Zverev (4-Něm.) | Arthur Ashe Stadium (sobota 1:00 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Ram/Salisbury (4-USA/Brit.) - J. Murray/Soares (7-Brit./Braz.) | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)


• Semifinále mužů •

Félix Auger-Aliassime (15.) - Daniil Medveděv (2.) | Arthur Ashe Stadium (21:00 SELČ)
Félix Auger-Aliassime ve svém premiérovém semifinále na grandslamových turnajích vyzve předloňského finalistu a loňského semifinalistu amerického grandslamu Daniila Medveděva. Jediný dosavadní souboj před třemi lety na Masters v Montréalu po obrovské bitvě vyhrál Medveděv.

Jednadvacetiletý Auger-Aliassime je vůbec prvním kanadským semifinalistou US Open a nejmladším od triumfu Juana Martína del Potra v roce 2009. Dnes bude usilovat o své třetí letošní a celkově deváté finále, první na akcích vyšších než ATP 500, a může se stát teprve druhým kanadským finalistou grandslamů po Milosovi Raonicovi.

O čtyři roky starší Medveděv si finále na grandslamech zahrál už dvakrát, neuspěl předloni na US Open ani letos na Australian Open. Rodák z Moskvy v letošní sezoně o titul bojoval celkem čtyřikrát, za celou kariéru 19krát.

Auger-Aliassime měl vcelku jednoduchý los, proti Jevgenijovi Donskému a Bernabemu Zapatovi byl jasným favoritem, pak zdolal trápícího se Roberta Bautistu, přehrál domácího Francese Tiafoea a ve čtvrtfinále mu vzdal Carlos Alcaraz. Ani Medveděv na větší hrozbu nenarazil a po cestě mezi nejlepší kvarteto ztratil jediný set. Ruský tenista má skvělou formu, na rozdíl od svého dnešního protivníka nemá časté výpadky a je jasným favoritem.

Tip: Medveděv ve čtyřech setech

Aktuální forma
Auger-Aliassime si letos zahrál další dvě finále, ale premiérový titul stále nemá. Během travnaté části sezony se mu dařilo nejvíce, po finále ve Stuttgartu byl v semifinále v Halle a ve Wimbledonu hrál své první grandslamové čtvrtfinále. Na následujících třech turnajích se však dočkal jediné výhry, lepší to bylo až na Masters v Cincinnati (čtvrtfinále).

Cesta turnajem
Na US Open měl ve všech zápasech až na ten poslední výpadky. V úvodním kole ztratil set s kvalifikantem Jevgenijem Donským, proti vyčerpanému lucky loserovi Bernabemu Zapatovi musel do tie-breaku, s Robertem Bautistou přišel o vedení 2-0 na sety, proti Francesovi Tiafoeovi byl jediný míček od stavu 1-2 a ve čtvrtfinále mu vzdal Carlos Alcaraz.

Historie na US Open
V New Yorku se mu zpočátku nedařilo, při úvodních dvou startech v hlavní soutěži vypadl hned v prvním kole. Loni se však probojoval až do osmifinále a letos své maximum na turnaji ještě vylepšil.

Félix Auger-Aliassime - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Stuttgart, Melbourne 2 (finále);  Halle (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Melbourne 2 (finále)
Bilance: 33-18
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 19-8
Bilance proti hráčům Top 10: 4-4 (kariérní 6-17)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (1. kolo), Wimbledon (čtvrtfinále)

Félix Auger-Aliassime - US Open
Kariérní bilance: 8-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Washington (osmifinále), Toronto (2. kolo), Cincinnati (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Donskoj (7-6 3-6 7-6 7-6), Zapata (7-6 6-3 6-2), (18) Bautista (6-3 6-4 4-6 3-6 6-3), Tiafoe (4-6 6-2 7-6 6-4), Alcaraz (6-3 3-1 skreč)

Aktuální forma
Medveděv na přelomu sezon prožil jedno ze svých nejlepších období, ve finále Australian Open však skončila jeho série 20 výher a následoval pokles formy. Poté sice ovládl menší akce v Marseille a na Mallorce, ale se svými výkony nemohl být úplně spokojený. Další zklamání přišlo v podobě čtvrtfinálového vyřazení na olympijských hrách v Tokiu. Zaváhání pod pěti kruhy si vynahradil hned na další akci, když ovládl Masters v Torontu. Na podniku stejné kategorie v Cincinnati prohrál v semifinále.

Cesta turnajem
Na US Open zatím dominuje, šanci nedal Richardovi Gasquetovi, Dominikovi Köpferovi, Pablovi Andújarovi ani Danielovi Evansovi. První set ztratil až ve čtvrtfinále s kvalifikantem Boticem van de Zandschulpem.

Historie na US Open
Medveděv hraje US Open šestým rokem po sobě, popáté je přímo v hlavní soutěži. Zatímco při prvních dvou startech se nedostal do druhého týdne, předloni až ve finále po pětisetové bitvě podlehl Rafaelovi Nadalovi a loni v semifinále nestačil na pozdějšího šampiona Dominica Thiema.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Toronto,  Mallorca, Marseille (triumf);  Australian Open (finále);  Cincinnati (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Toronto (triumf); Australian Open (finále); Cincinnati (semifinále)
Bilance: 45-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 29-4
Bilance proti hráčům Top 11-20: 4-3 (kariérní 24-13)
Bilance v semifinále grandslamů: 1-0 (kariérní 2-1)
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (osmifinále)

Daniil Medveděv - US Open
Kariérní bilance: 18-4
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v semifinále: 1-1
Generálka: Toronto (triumf), Cincinnati (semifinále)
Cesta turnajem: Gasquet (6-4 6-3 6-1), Köpfer (6-4 6-1 6-2), Andújar (6-0 6-4 6-3), (24) Evans (6-3 6-4 6-3), van de Zandschulp (6-3 6-0 4-6 7-5)


Novak Djokovič (1.) - Alexander Zverev (4.) | Arthur Ashe Stadium (sobota 1:00 SELČ)
Trojnásobný šampion Novak Djokovič bude v útoku na kalendářní grandslam pokračovat proti asi nejtěžšímu možnému soupeři. V semifinále se utká s 16 zápasů neporaženým Alexanderem Zverevem, vítězem olympijských her a Masters v Cincinnati. Nejlepšímu německému tenistovi se pokusí oplatit porážku z olympiády, kde v semifinále neuhájil náskok setu a brejku. Ve vzájemné bilanci vede Djokovič 6-3, na grandslamech vyhrál obě předchozí střetnutí.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič bude útočit na už 122. finále, šesté v letošní sezoně. Na grandslamech absolvuje své 42. semifinále (bilance 30-11), na US Open má v této fázi úspěšnost 8-3 a poslední tři zvládl.

O deset let mladší Zverev se pokusí zopakovat loňské finále, jeho jediné dosavadní na největších akcích. Letos byl ve finále čtyřikrát a pokaždé se radoval, v kariéře má za sebou 26 finálových soubojů.

Djokovič svou poslední standardní porážku na hardových grandslamech zaznamenal v roce 2018 na Australian Open, kde se vracel po zranění. Zverev se v posledních měsících ohromně zlepšil, veze se na vítězné vlně, má obrovské sebevědomí a Srba trápil už ve čtvrtfinále letošního Australian Open. Djokovič nepůsobil příliš přesvědčivě, ale po ztracené úvodní sadě s Matteem Berrettinim předvedl famózní výkon a svou nejlepší pasáž na turnaji. Zverev má určitě šanci vedoucího muže žebříčku skolit a překazit jeho sen, ovšem ve formátu na tři vítězné sety je Djokovič zaslouženým favoritem.

Tip: Djokovič ve čtyřech setech

Aktuální forma
Djokovič ovládl všechny tři letošní grandslamy, ale na olympijských hrách prožil zklamání. V semifinále neudržel náskok setu a brejku proti Alexanderovi Zverevovi, přišel o možnost získat Golden Slam a připsal si první letošní porážku na betonech, v semifinále padl s Pablem Carreñem a z Tokia nakonec odjel bez medaile (v mixu do souboje o bronz nenastoupil). Kvůli náročnému programu vynechal Masters v Torontu i Cincinnati.

Cesta turnajem
Na US Open hned na úvod musel do čtyř sad s kvalifikantem Holgerem Runem, proti Tallonovi Griekspoorovi mu stačily tři sety, ale další ztrátu setu zaznamenal proti Keiovi Nišikorimu, domácímu talentu a objevu letošní sezony Jensonovi Brooksbymu i Matteovi Berrettinimu. Po prohrané úvodní sadě s Berrettinim předvedl svůj nejlepší výkon na turnaji.

Historie na US Open
Djokovič se US Open účastní pošestnácté a pouze při úvodních dvou startech nedokázal dojít do druhého týdne. Na samotný vrchol dokráčel třikrát, naposledy v roce 2018. Poslední dva ročníky pro něj skončily v osmifinále, loni byl po nešťastném trefení lajnové sudí diskvalifikován.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Wimbledon,  French Open,  Bělehrad 2,  Australian Open (triumf);  Řím (finále);  Bělehrad 1 (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (triumf)
Bilance: 43-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 18-2
Bilance proti hráčům Top 10: 8-2 (kariérní 223-102)
Bilance v semifinále grandslamů: 3-0 (kariérní 30-11)
Grandslamy: Australian Open (triumf), French Open (triumf), Wimbledon (triumf)

Novak Djokovič - US Open
Kariérní bilance: 80-12
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2015, 2018)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 8-3
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Rune (6-1 6-7 6-2 6-1), T. Griekspoor (6-2 6-3 6-2), Nišikori (6-7 6-3 6-3 6-2), Brooksby (1-6 6-3 6-2 6-2), (6) Berrettini (5-7 6-2 6-2 6-3)

Aktuální forma
Zverev prožívá další povedenou sezonu a teď jedno z nejlepších období své kariéry. V semifinále olympijských her v Tokiu vyřadil Novaka Djokoviče a ve finále snadno přehrál Karena Chačanova. Na vítězné vlně pokračoval i na generálce v Cincinnati. Ani v Ohiu přemožitele nenašel, popáté v kariéře triumfoval na podnicích Masters a na závěrečný grandslam sezony dorazil se šňůrou 11 vítězství.

Cesta turnajem
V New Yorku si snadno poradil se Samem Querreym i Albertem Ramosem, ve třetím kole mu ve čtvrté sadě vzdal domácí Jack Sock, v osmifinále zlikvidoval pět setbolů Jannika Sinnera a další hrozbu ve čtvrtfinále proti Lloydovi Harrisovi. Po cestě do semifinále ztratil jediný set.

Historie na US Open
Zverev se na US Open postupně zlepšuje. Předloni při své páté účasti v hlavní soutěži poprvé prošel do druhého týdne a loni se probojoval až do finále, ve kterém selhal a neuhájil náskok 2-0 na sety proti Dominicovi Thiemovi.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Cincinnati,  OH Tokio,  Madrid,  Acapulko (triumf); French Open (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati, OH Tokio, Acapulko (triumf)
Bilance: 43-11
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 25-4
Bilance proti hráčům Top 10: 7-5 (kariérní 34-40)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-1 (kariérní 1-2)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (semifinále), Wimbledon (osmifinále)

Alexander Zverev - US Open
Kariérní bilance: 18-6
Nejlepší výsledek: finále (2020)
Loňský výsledek: finále
Bilance v semifinále: 1-0
Generálka: Cincinnati (triumf)
Cesta turnajem: Querrey (6-4 7-5 6-2), Ramos (6-1 6-0 6-3), Sock (3-6 6-2 6-3 2-1 skreč), (13) Sinner (6-4 6-4 7-6), Harris (7-6 6-3 6-4)


• Finále čtyřhry mužů •
/ R. Ram / J. Salisbury - / J. Murray / B. Soares | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)
Rajeev Ram s Joem Salisburym(https://www.tenisportal.cz/par/ram-05113/salisbury/) ve finále letošního US Open vyzvou Jamieho Murrayho a Bruna Soarese(https://www.tenisportal.cz/par/murray-05015/soares/), kteří se pokusí navázat na newyorský triumf z roku 2016. Soares navíc loni ve Flushing Meadows zvítězil s jiným parťákem. Jediný dosavadní souboj(https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1978912) v semifinále letošního Australian Open vyhráli Ram se Salisburym.


Ram se Salisburym absolvují svou třetí společnou sezonu, na kontě mají čtyři tituly, na grandslamech se radovali loni v Melbourne. Sedmatřicetiletý Ram podnikne útok na svůj 22. triumf, na největších podnicích dosud uspěl jen se Salisburym. Devětadvacetiletý Salisbury vlastní "jen" šest trofejí a na grandslamech také zvítězil pouze po boku svého nynějšího parťáka.

Cesta turnajem
1K: Kwon/Sharan (6-3 6-4)
2K: Millman/Monteiro (6-3 6-4)
OF: (13) Bopanna/Dodig (6-7 6-4 7-6)
ČF: Ebden/Purcell (7-6 6-7 7-6)
SF: Johnson/Querrey (7-6 6-4)


Murray a Soares spolu začali nastupovat v roce 2016, loni si dali pauzu a zkusili sbírat úspěchy s jiným partnerem. Společně triumfovali 11krát, na grandslamový titul čekají od sezony 2016 (Australian Open a US Open). Pětatřicetiletý Murray má 25 trofejí, obě grandslamové získal se Soaresem. O čtyři roky starší Soares je ještě o devět kousků bohatší, navíc má vavřín z loňského US Open.

Cesta turnajem
1K: Paul/Popyrin (6-4 6-2)
2K: Eubanks/Fratangelo (7-6 6-4)
OF: Köpfer/Ruusuvuori (7-6 6-7 6-1)
ČF: (2) Granollers/Zeballos (6-7 6-4 6-4)
SF: (8) Peers/Polášek (6-3 3-6 6-4)

US OPEN 2021 - PROGRAM 12. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 18:00 SELČ)
1. Ram/Salisbury (4-USA/Brit.) - J. Murray/Soares (7-Brit./Braz.)
2. Auger-Aliassime (12-Kan.) - Medveděv (2-Rus.) / nejdříve ve 21:00 SELČ
3. Djokovič (1-Srb.) - Zverev (4-Něm.) / nejdříve v sobotu v 1:00 SELČ
• COURT 14 • (od 18:00 SELČ)
3. B. Fruhvirtová/L. Fruhvirtová (5-ČR) - Jiménezová/Mintegiová (1-And./Šp.)
Kompletní program 12. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

108
Přidat komentář
mendrit
32 výměn a zakončí to Zverem při prvním pokusu o změnu 1mm autemsmile
Reagovat
Marduch
Hledá se Noleho backhand. Odešel neznámo kam.
Reagovat
brixner
Doufam jen, že se Zvířev ňák moc neztopořísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker hlavně musí zkvalitnit odhoz rakety nebo odpal míčku. Absence lajnových mu dáv? vůči soupeřům zbytečnou výhodusmile
Reagovat
Ereinion
FAA prostě nemá (zatím) na tyto zápasy hlavu...těch SB v druhém setu se zalekl a pak se úplně složil...na druhou stranu Medvěd se ve finále určitě nebude muset vymlouvat na únavu, tohle musela být jedna z nejlehčích cest do finále GS v historii Open éry...
Reagovat
paddy
Medvěd si užil cestu plnou bye až do finále smile

otázka, jestli by se pavouk GS neměl zmenšit na top8 hráčů smile
systém středa - pátek - neděle a Djokovič by tak mohl strávit o týden víc doma smile
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev hrá svoj béčkový tenis a aj tak to stačí na hladký triumf v SF. Prvý zápas, čo sledujem na turnaji, veľká slabotka, čo sa kvality týka.
Reagovat
FerrariF50
jj je to slabota totální a nuda, já doufám, že aspoň se Zverevem to bude dobrý match. Každopádně WTA je teď zajímavější a i o dost zábevnější :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wta nesledujem a nebudem ani Zvereva. Uhorková sezóna.
Reagovat
FerrariF50
Děláš chybu, WTA má kolikrát lepší zapasy než ATP, já s tenisem začínal na WTA a rád se dívám do dnes. Akorát nechápu, proč ženský nehrajou na GS taky tříseťáky, to by byl teprve mazec.
Reagovat
Nenela
Taky by se mi to libilo. Kdo rika, ze by to nezvladly, keca
Reagovat
FerrariF50
Já fakt ale nechápu, proč to tak je. Peníze stejný, tak by i pravidla měly být stejný. A podle mě by to dodalo ženskýmu tenisu i větší váhu a taky by to bylo i atraktivnější. Prostě pořádný epický matche na dřeň :) Však GS není každý den, jasně, že by to zvládli. Zas na druhou stranu ale by to asi vyhrávali jen svalnatky a mužatky a možná by za chvilku ty tenistky vypadaly jak kulturistky všechny, taaaaakže radši vlastně ne :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dyť padaj jak hrušky v průběhu turnaje i při dvousetových zápasech. To by došla do finále a možná už do SF hráčka, co by to přežila a tím by vyhrála...
Reagovat
Patik
5 setak nemusí znamenať čiste drinu a vyčerpanosť..môžu vklude taktizovat s energiou alebo rozkladat sily..ale celkovo ženy na to nemajú.. Alebo teda ich hlavy nato nemajú.. Nedokážu byť psychicky pod tlakom 5 setov aj keď nato Fyzicky majú..ale peniaze chcú rovnaké to hej..
Reagovat
Fandina
Jj, na GS dostávají stejně jako muži, protože ten, kdo to platí se tak rozhodl. Až to budeš platit ty, tak jim nedej třeba nic, když ti to tak vadí.
Reagovat
Patik
Mne vadí ten princíp.. Ty budeš chodiť na 12ky do roboty a kolega na vedľajšom páse dostane za 6 hodín to co ty za 12 a budete robiť tu istú robotu a keď sa ohradis toto co si mi napísala ti potom skopírujem a ty mi nato určite odpovieš že je to v poriadku že ti to nevadí smile
Reagovat
Fandina
Dáváš špatný příklad, protože se může stát, že žena stráví na kurtu delší dobu, než muž.

A ano, může to tak být, že ten, kdo pracuje kratší dobu, dostává víc peněz, než ten, kdo delší. Záleží na druhu práce a postavení člověka.
Reagovat
Patik
Myslím rovnaká práca rovnaké postavenie..jednoducho sa to nedá porovnávať.. A ja to chápem žiadna žena nepovie počkajte ja chcem makať viac aby sme si boli rovný jasne ze je ľahšie plakať že to je diskriminácia a podobne..lahsia cesta je vystazovať si ako vypracovať si pochopiteľne..
Reagovat
Fandina
Za stejnou práci by měla být stejná odměna. Ale jak jsem psala, žena může hrát na kurtu na dva vítězné delší dobu, než muž na tři. Dobou to rozlišovat nelze.
Reagovat
Ereinion
hlavním důvodem pro odlišné prize money není rozdíl mezi třísetáky/pětiseťáky, ale rozdíl ve sledovanosti...muži prostě generují více peněz, navíc i v průměru stráví na kurtu víc času, peníze ale dostanou stejné jako ženy...nevím o žádném jiném sportu, kde by to takhle bylo
Reagovat
Fandina
Stejně peněz mají na GS, jinak jsou ženy placeny podle rozpočtu turnajů WTA a muži ATP. Takže tam je to jasně dané.

U GS je to stejné, důvod přesně neznám, ale může to být třeba jen z praktických důvodů, že se střídají na kurtech a těžko by se rozlišovalo, jestli tam bude hrát muž nebo žena atd..
Reagovat
Ereinion
je to takhle nastavený už celkem dlouho, myslím že to vybojovala generace kolem Navrátilové, Graf apod... každopádně ten rozdíl je vidět i třeba v ceně lístků - mužské finále je prostě daleko dražší než ženské...určitě se to ale měnit v dnešní době nebude, to by nebylo politicky korektní
Reagovat
Patik
Občas sa to stane.. Ale to sú menšie rozdiely..je iné keď je žena na kurte dve hodiny a muž hodinu a pol a je iné keď je muž 4 a pol hodiny a žena hodinu.. Nam to môže byť ale fuck.. Ti tenisti sú milionári a mne je úplne jedno ze budu mat na svojom pieskovisku o jeden kopček viac..nech majú ženy aj viac ako muži co my s tým spravíme..
Reagovat
Fandina
Těžko určit, jestli hrát tenis pro ženu je náročnější než pro muže. Ale psát o ženách, že málo makají a chtějí stejné prachy je nefér.
Reagovat
smazaný uživatel
Nereálne pri setoch do 6, ale inak suhlasim.

Hrat na dva vitazne na GS, to robi turnaj jednoduchsim ako 250ka na Stvanici. Riesenim moze byt hrat na 3 vitazné
len semifinále a finále.
Reagovat
FerrariF50
jj to je fakt, dobrý nápad :)
Reagovat
aape
Naprostý souhlas, tenhle match byl povinná nuda, Kanaďan ničím nezaujal
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no zrovna od FAA x Medvěd se toho nedalo moc čekatsmile
Reagovat
Nenela
Sestry Fruhvitovy ostudne prohraly v deblu. Tim definitivne skoncila ceska ucast na letosnim USO
Reagovat
Fandina
Koukám, že ve fantasy TP jsem první. To jsou věci. Z deseti celkem a z pěti, kteří po třetím kole upravili tým. To moc lidí není, nehrálo, ale potěšilo mě to.
Reagovat
sojka1
jedes bomby, gratulka... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aká sezóna, taká šampiónka.
Reagovat
Fandina
Děkuji za přání.
Reagovat
smazaný uživatel
Rado sa stalo babka. Zlom väz.
Reagovat
Fandina
Můžeš mi říci, proč si to vzdal? Vždyť si mohl vyměnit tým a jet dál.

Jinak sem v poslední době, nejen tuhle sezonu nad tebou pravidelně vyhrávala ve staré fantasy. Faktem je, že ty jsi neobsazoval tak, jak bylo možné, ale menším počtem nasazených, podle toho, jak to měl nastavený TP, ale i tak jsem byla před tebou. Ono zase za níž nasazené, kteří prošli, bylo víc bodu.
Reagovat
Fandina
jsem
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ci si nadomnou vyhrávala. Nikdy som ta nesledoval, nepovažoval som ťa za konkurenciu.

Ja som tusim vyhral 3-4 ligy, na tvojom konte svieti číslo rovnako kyprých tvarov ako tvoje pozadie. Babka
Reagovat
Fandina
Pro mě také nejsi konkurence, není důvod, abych se s tebou poměrovala, dědku, ale to, že jsem nad tebou vítězila, to vím moc dobře, protože umím číst a vím, kdo a jak tam hrál.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, ze si bola v tabulke v nejakých konkretnych GS predomnou, ale zároveň hlboko v poli porazených. Nikdy si sutaz nevyhrala, tak o čom točíš?...
Reagovat
Fandina
Točím o tom, že jsem tě x krát porazila. Dědku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano porazila, tak ako Moutet Travagliu na USO21. Nikto si na to ale nepamatá, lebo vitaz odchádzal domov stále ako porazený a nikoho to nezaujima.

Historia si pamata len vitazov. Ty to nie si, mozes si dat dvakrat očenáš a ist v klude spat, amen.
Reagovat
Fandina
Historie je mi ukradená, ale to, že jsem byla mockrát před tebou, to mě těší, o to víc, že se tak rozčiluješ, dědku.
Reagovat
Fandina
PS ... našla jsem, že jsem vyhrála posledních pár společných prtilig, nejen, že jsem byla před tebou, ale vyhrála jsem je. Dědku.
Reagovat
Nenela
Shapovalov, Raonic, Andreescu, Auger-Alliasime, Dabrowski, Fernandez..... maji v te Kanade nekoho s nejakym kanadsky znejicim jmenem? Nebyt imigrace, tak jsou v tenisu tak nejak v haji
Reagovat
Nenela
A to jsem zapomnela na Vasika Pospisila.
Asi az Evzena
Reagovat
smazaný uživatel
Dancevic :)..

Apropos, ani Gretzky neznie úplne kanadsky.
Reagovat
Nenela
Imigranti vsude na svete jsou ochotni vic drit, aby se prosadili. Si rikam jako jedno z mnoznych vysvetleni
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam mnoho faktorov a áno, tento môže byť jeden z nich. Navyše krajiny ako Kanada a Austrália sú veľmi otvorené ľuďom z celého sveta, hoci paradoxne sa tam nie je ľahké dostať a najmä usadiť. Ak sa však človek prehryzie cez náročný byrokratický proces, krajina ako taká ponúka vľúdne prostredie.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Kenin a Osaka nie sú typické Američanky, ale decká prisťahovalcov.
Reagovat
Nenela
Zrovna nad Ruskoamericankami jsem nedavno premyslela. Proc jich je tolik, ktere zmeni narodnost? Treba Sarapova i kdyz se odstehovala do USA kvuli tenisu, zustala vzdycky Ruskou. Stejne tak nase devcata, ne ze by se mi to nejak extra libilo, ale alespon oficialne zustavaji Ceskami (Vaidisova, Bouzkova, Fruhvirtova .....). Bylo to z nejakeho duvodu treba?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kenin sa tam narodila, Sharapova odisla vo veku 13-14, tym je otazka celkom jasne zodpovedaná.
Reagovat
Nenela
Sarapka sla v sesti letech. Kenin OK, kdyz se tam narodila. Je jich ale hromada dalsich, Anisimova treba. Ale nezkoumam jejich rodokmeny kdo se kde narodil, takze me neber za slovo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No Ósaka teda Američanka zrovna moc nenísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lidi do Kanady neemigrují jenom kvůli tenisu a už vůbec ne zanedbatelné dvě generacesmilesmile Máma Leylah se už v Kanadě narodila...
Takže v háji jseš tímhle myšlením maximálně tysmile
Reagovat
smazaný uživatel
Narodila sa, ale dostala výchovu prisťahovalcov, ktorí nemali a nedostali v živote nič zadarmo. Určite sa museli viac obracať ako štandardní Kanaďania. Zrejme takto to bolo myslené.
Reagovat
Nenela
Ano, tak to bylo myslene smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok, tak to beru, vyznělo to jinak. Každopádně ne všichni měli tu trnitou cestu, jak píšeš. Třeba FAA měl myslím dobré zázemí a asi by se našli další.
A už jsme to tu řešili s blixou, že hranice, kdy je kdo považovaný za canadian origin je oficiálně dost pochybná (a já slíbil, že zapátrám a teď jsi mi to připomnělasmile)
Takže prostě zrovna v Kanadě řešit imigranty je trochu zavádějící.
Samozřejmě, když tam utíkali za komunistů Čechoslováci, většina jich na růžích ustláno neměla, ale to je už hodně dlouho...
Reagovat
Nenela
Kdo rika, ze emigruji kculi tenisu? Emigruji z ruznych duvodu a ten hlavni je a vzdycky je to, aby se jim vedlo lepe. To, ze se dite prosadi ve sportu, je velky bonus
Reagovat
RFanousek
FAA je frankofonní, což je kanadské. Tam je francouzština na stejné úrovni v podstatě jako angličtina.
S ostatními souhlas.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
že FAA ztratil v 1.setu servis s nulou?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je prostě labil, teď zas nedopodával set z 30:0smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A nejspíš tím i zkazil Ondrovi tip.
Já z toho tím pádem neuvidím ani míč.
Reagovat
Nenela
Jo, je labil, zabil si to sam. Ma asle jeste spoutu let na to, aby se poucil
Reagovat
sojka1
konecne jsem prisla na to, co je mi na nem divneho... nevzbuzuje ve mne vubec nic, nicim me nezaujal, neohromil, nicim me ale ani nerozciluje, naprosto sterilni vjem... :-))
Reagovat
majkl005
ani to, že je čokoládově snědý tě nerozrajcovalo? smilesmilesmile
Reagovat
PetaM
Má špinavé, černé péro. Co je na tom sexy? :D
Reagovat
majkl005
wtf? :D :D :D špinavé? :D božééé, co jsi s ním měl? že víš, že má špinavé péro :P :D :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
PetaM
Černoši nemají pěkná péra :D To je známá věc. :D
Reagovat
brixner
Jojo, černošskej brk je hnus! Já jednou viděl u jezera černouška s dlouhejma kudrnatejma vláskama a z dálky, páč sem si na ten koupák nebral brejle a kapánek hůř sem zavostřoval, sem si myslel, že to je černoška, co se chystá rodit slona! No a když sem přišel blíž a konečně zavostřil, zjistil sem, že to je ňákej pikolík, co se stará vo ten kousek pláže a v černý ruce měl černou zahradní hadici a splachoval do jezera vajgly a petky, co tam zanechávaj lidi všech ras a typů. Takže než něco šmahem vodsoudit, chce to se mrknout zblízka, páč co vidim a sám si vošmakam, tomu teprv věřim, víme?
smile
smile
Reagovat
blixa
No, vidím, že máš hluboké znalosti ! smile Budu ti teda věřit, přede mnou se naštěstí žádnej černoušek nikdy neslíkal ... smile Ale černošky jsou docela fajn, tam jsem žádný problémy neidentifikoval, aspoň ne tady v Evropě, v Africe jsem to raději netestoval smile
Reagovat
brixner
More, neser se moc do Afriky, nebo tě tam sežerou!
smile
smile
Reagovat
sojka1
v te hre jsou urcite pekne momenty, ale pro me bez zivota, zvlastni... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně, taky mi u něj něco chybí a nevím co. Možná větší dravost, schopnost se víc uvolnit a pálit to tam přirozeně, ne jako robot. Ale zas jsem jeho zápasů (právě proto) neviděl dost na to, abych ho mohl posuzovat.
Reagovat
sojka1
presla jsem na Fruhvirtky, nasazene jednicky maji bohuzel set, ted nase holky zatim drzi krok... :-)
Reagovat
sojka1
a holky dostaly na kokos... Brenda nedopodavala druhy set za stavu 5:3, ujelo jim to do TB a konec... :-( (Obryleny tloustik Olmo neprestava prekvapovat.)
Reagovat
tommr
Brenda a Linda jsou fyzicky téměř k nerozeznání, ale na hře Brendy je přece jen hodně znát, že jí je teprve 14 let ...
Reagovat
sojka1
tak a zlute satky jim dokonce moc slusely... :-) jinak Brenda opravdu pokulhavala, Linda do toho uz prece jen umi prastit...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to je škoda.
Reagovat
sojka1
je, druhy set mel jasne byt jejich... :-(
Reagovat
lukasmarek2001
Pak ještě měli stav 6:5 30:0* ... Brenda byla asi horší z dvojice sester. Od baseky byl rozdíl minimální, na síti to ovšem Brendě nejde. Rozhodující byl asi servis, který měli Španělky jednoznačně lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, mĺkvy ako ryba.

Nie nadarmo mu fandi rybár z Ostravy.
Reagovat
sojka1
chapu, ze si musis rypnout, ale ja to myslim vazne, kdyby me ten Felix alespon necim stval... ale ani to ne... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Úderovo a techniky dobre, ale tenisové myslenie na bode mrazu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale zas má moc pěknou ségru, na tu se dívá rozhodně líp než na nějsmile
Reagovat
Nenela
Neni zadny sympatak, jasna vec. Ale snazi se smile
Reagovat
Fandina
Bylo by fajn, kdyby vyhrálo Zvíře a pak už je mi fuk, kdo vyhraje finále GS. Nole mi nevadí, ale bylo by na čase, kdyby začali vyhrávat i jiní.
Reagovat
paddy
zatímco ženy mají za sebou skoro dva týdny bojů

Djokovič v přípravě použil stejnou fintu jako na RG, když prohrál přípravný zápas - je to stratég smile

prohrou jednak u soupeře vytvořil pocit falešné naděje a druhak sám bude maximálně koncentrovaný

závěrem připomeňme, že lajnoví byli sice zrušeni, ale pozor na diváky, kterých je výrazně více! smile

Eidamos!
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Novak Djokovic a sezóna 2021 po federerovsku.

Urcite si nenecha ujst zbierat (nie, vyhrávat) Grandslamy bez statočnejšej konkurencie.
Reagovat
paddy
holt když Rafa už není konkurenceschopný ani na antuce, tak měl i RG zadarmo smile
Reagovat
smazaný uživatel
Z RG Nadal odkrýval, podla zaberov Eurosportu, napriek tomu to bol Novakov najtazsi GS. To hovori za vsetko.
Reagovat
Marduch
Pán Forehand a dopředu plné gatě, díl pátý smile
Reagovat
smazaný uživatel
Suche konstatovanie, kolko sledujes tenis?..
Reagovat
Nola
ano, mas pravdu, hrac, ktory porazil v poslednych zapasoch na harde, Novaka, Fedexa aj Rafu, je prechadzka ruzovym rajom, o.i. dokazal vyskolit aj Rafu na antuke v Madride, ruzove bryle zlozit dole, Sasha je kompletny hrac, nema slabinu, na svoju vysku hra pozeratelnejsi tenis ako Medvedev, tot vjo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ten hrac ktory na GS nikdy neporazil hraca top 10..:)

Zrazu to znie uplne inak, ze?..Ale okej, Medvedev je z tej druhej vlny najlepsi.
Reagovat
Kozoroh
No letošní RG No1e rozhodně nevyhrál "Federerovou cestou". To zaprvé a zadruhé, No1e pro 16 z 20 získaných GS titulů musel porazit Feda, Rafu nebo Můru. Až v posledních letech je mu dopřán luxus vyhrát GS turnaj bez nutnosti porazit jednoho či dva z okruhu tří největších kariérních rivalů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal takýto luxus v podobe absencie rivalov nikdy nemal. Na US Open dokonca nestartujú 3 zo 4 posledných vitazov pre zranenie. Nolda ma stastie na okolnosti, hrat rozhodujúci set s Nadalom v Parizi o 23:00 Federer nikdy nemal, takze ano, po federerovsku to nebolo :)

US Open je jasna vec, uvidime co prinesie sezóna 2022 s lepsim hracim polom.
Reagovat
Patik
pokiaľ vyhrá semi FAA a Djokovič..tak to bude vo finále niečo ako Nadal Anderson..

Medvedev je vo finále samozrejmosťou FAA jednoducho nemá čím a aj keby mal čím tak len horko ťažko..v druhej dvojici si nemyslím že Zverev má nato vyhrať tri sety s Djokovičom za predpokladu že Djokovič bude hrať svoj klasický mód alebo God mód..dva sety možno tri sety nie..a po OH porážke si Novak určite dá pozor a Vajda si určite posvieti..
Reagovat
Mayo
Djoki vs Zverky - očakávam velkolepe divadlo 3-2, predčasne finále.
Reagovat
com
vyhraje Zverev smile A ve finale vyhraje Medvedev smilesmile
Reagovat
Marduch
Něco mi říká, že FAA pro Medu nebude snadný sousto..
Reagovat
Pe3k
chci finále Zverev - Aliasím smile
Reagovat
Marduch
Mnohem pikantnejsi by ale bylo finale Djoker vs. strýc Toni smile
Reagovat
Pe3k
Strýček Pony je sice geniální pán trenér, ale Felixovi nepomohl vůbec.
Reagovat
Marduch
Jakto že ne? ČF Wimby a zatím semíčko uso je úspěch.
Reagovat
Pe3k
Ano, velký a neočekávaný, ale připisovat to zrovna Tonymu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
FAA je podle mě pořád ještě nestabilní hráč, hlavně v hlavě. Na přípravných výsledky nic moc a tady klika na soupeře, vyřadil dva kvalitní těsně a mladej mu z vyčerpání vzdal, to měl myslím dost štěstí...
V zápase s Medvědem se pozná skutečná kvalitasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná za 3roky na 500cesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist