12. den v Miami: Kontaová a Wozniacká si to rozdají o titul

1. 4. 2017, 11:11
Previews 70
Turnaj WTA Premier Mandatory ve floridském Miami dnes pozná vítězku letošního ročníku. Do finále se probojovaly světová jedenáctka Johanna Kontaová a v žebříčku o tři místa níže postavená Caroline Wozniacká z Dánska. V letošním finále čtyřhry mužů na souběžně hraném podniku Masters poženou diváci domácí duo Nicholas Monroe/Jack Sock, jejichž soupeřem bude polsko-brazilský pár Lukasz Kubot/Marcelo Melo.

Přesně v 19:00 našeho času vypukne na centrálním dvorci v Miami souboj o první trofej letošního ročníku Miami Open. Ve finále žen se utkají Johanna Kontaová a Caroline Wozniacká. Druhá jmenovaná bude mít možnost britské tenistce oplatit porážku ze třetího kola letošního Australian Open, v němž uhrála pouhé čtyři gamy.

Kontaová letos potvrzuje, že loňská sezona nebyla žádná náhoda. Letošní rok zahájila semifinálovou účastí v Shenzhenu a vzápětí si v rodném Sydney došla pro druhý kariérní triumf. V Melbourne suverénně prošla do čtvrtfinále, ve kterém padla s pozdější vítězkou Serenou Williamsovou.

Britka letos do závěrečných kol postupuje pravidelně, jedinou výjimkou byla předchozí akce série WTA Premier Mandatory v Indian Wells, kde pětadvacetiletá rodačka ze Sydney vypadla už ve třetím kole.

Kontaová se v Miami pořádně nadřela už v prvním zápase, v němž jí dala značně zabrat Aliaksandra Sasnovičová. Těsná výhra nicméně Britku nabudila a poté smetla Pauline Parmentierovou. Větší potíže neměla ani s Larou Arruabarrenovou.

Vzápětí přišel další těžký duel a tentokrát musela po prohrané první sadě otáčet utkání se Simonou Halepovou. V semifinále už potřetí v řadě uspěla proti poslední domácí naději Venus Williamsové.

V Key Biscayne si tak zahraje své druhé finále na podniku kategorie WTA Premier Mandatory. To první zaznamenala loni na začátku října v Pekingu. V čínské metropoli nestačila na Agnieszku Radwaňskou.

I v případě dnešního neúspěchu se vrátí do elitní desítky na své žebříčkové maximum - 9. místo. V případě premiérového titulu z Miami se v pondělí objeví na 7. příčce.

"Rozhodně počítám s tím, že mě čeká spousta dlouhých a těžkých výměn. Caroline je jednou z nejlépe pohybujících se hráček na okruhu. Dokonce běžela i maraton. Určitě se také dost naběhám," odhaduje Britka.

Její dnešní soupeřka Wozniacká neusiluje pouze o třetí takto prestižní trofej, ale také o návrat do elitní desítky, ve které byla naposledy před dvěma lety. Dánce momentálně v live žebříčku chybí 55 bodů na desátou Venus Williamsovou. Pokud dnes uspěje, v novém vydání žebříčku bude figurovat na 8. pozici.

Bývalá světová jednička si drží výbornou výkonnost od poloviny února, kdy se probojovala do finále v Dauhá. Další finálovou účast přidala o týden později v Dubaji. V Indian Wells jí jen těsně unikl postup do semifinále.

V areálu Crandon Parku je letos zatím relativně suverénní. Na úvod smetla domácí Varvaru Lepchenkovou, větší potíže neměla se Soranou Cirsteaovou a první set zvládla proti Garbiñe Muguruzaové. Španělka po prohrané úvodní sadě utkání skrečovala a poslala Wozniackou do čtvrtfinále.

Výraznější komplikace Dánka nepřipustila ani proti Lucii Šafářové a následně ztratila po prohraném úvodním setu jen dvě hry se světovou trojkou Karolínou Plíškovou. České jedničce tak oplatila finálovou porážku z Dauhá a v Miami vylepšila své dosavadní maximum, jímž bylo semifinále z roku 2012.

Šestadvacetiletá rodačka z Odense si dnes zahraje své 45. kariérní finále, přičemž se každoročně od roku 2008 minimálně jednou do finále turnaje WTA podívala. Poslední triumf zaznamenala loni v říjnu v Hongkongu.

"Jsem fakt ráda, že jsem se dostala tak daleko. Ještě mě čeká jeden zápas a udělám vše pro to, abych ho vyhrála. Bude to těžké proti Venus i Johanně," uvedla Wozniacká po výhře nad Plíškovou, kdy ještě nevěděla, komu bude ve finále čelit.

"Dám do toho prostě všechno. Ať už prohraju, nebo vyhraju... na konci dne si můžu říct, že jsem na sebe pyšná, protože jsem pro výhru udělala maximum."

MIAMI OPEN 2017 - PROGRAM 12. HRACÍHO DNE
sobota 1. 4. 2017
• STADIUM • (od 19:00 SEČ)
1. Kontaová (10-Brit.) - Wozniacká (12-Dán.)
2. Monroe/Sock (USA) - Kubot/Melo (6-Pol./Braz.) / nejdříve ve 21:00 SEČ
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

70
Přidat komentář
Fandina
A ještě malinké OT z idnesu o Venus.
http://sport.idnes.cz/venus-williamsova-tenis-turnaj-v-miami-pribeh-f4a-/tenis.aspx?c=A170330_200151_tenis_tof
Reagovat
VlS
http://m.volvocaropen.com/draws.html#LS
Reagovat
horska.kraslice
Podle tradice mizerný los. V 1. kole Lepčenko, silná soupeřka. A kdyby se zadařilo, tak ve druhém kole asi parťačka Bětka :-(
Ukazuje se, že nasazení nemusí být výhoda. Lucka je nasazená a chytla těžší soupeřku než mnohé nenasazené. Rovněž Kateřina Siniaková, je nasazená a v 1. kole schytala Puig.
Reagovat
Fandina
A koukám, že Bára s Mirzou jsou ve finále. Porazily Hingis Chan a odvedly jim prohru z IW. Ve finále budou hrát s Dabrowski Xu a budou favoritky. Tak držím palce pojď a go!!!
Reagovat
VlS
Ale pro Mirzu je to potřeba říct správným indickým dialektem sanskrtu a napsat jejich písmem :-)
Reagovat
Fandina
Dobře dobře, sanskrt to není, tak alespoň chalo ??? !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trochu jsem favorizoval dánskou Caroline, ale asi pro ženský tenis dobře, že začínají vyhrávat velké turnaje neokoukané tváře.
Johannu jsem zaregistroval někdy na začátku roku 2015, kdy hrála ještě ITF turnaje a na FO, kdy hrála s Allertovou. Na ostrovech se pak chytla na trávě. O 2 roky později bere titul z turnaje Premier Mandatory. A na posledních třech se dokázala dostat do druhého finále. Antuka ji loni nesedla, tak letos má velkou šanci, posbírat zajímavé body.

Gratulace k titulu.

Ženské hardy konečně končí a hurá na antuku.
Reagovat
kada.tom
Gratulace Johanně k titulu :-)
Reagovat
Dobry-den
a ani to nebolelo. Akorát jsem to prošvihl a neviděl ani míč. Ale gratuluji Džohance k titulu. Kája zůstane první v race žebříčku. To je sqělé ;-)
Reagovat
brixner
Italky s krámama prej budou dostávat placený volna!
Hele, u nás nic? Hodilo by se to, u nás v práci je přeženskováno, vobčas to tu je jako na rodeu...
Fricku, zjisti mi to!
Reagovat
George_Renel
Tak to máme za sebou.
A již od pondělka na O2 Twnis naplánovány turnaje v Charlestonu a Monterey. Tak snad tam pronikne i některé naše děvče z Q.
Reagovat
tommr
měly by tam být i některý naše top-hráčky přímo v MD ... :)
Reagovat
brixner
No vidíš, že to de!
1
Reagovat
Fandina
a tučnější konto
Reagovat
Bloody13
Ty woe, kdo by to byl čekal. Vesnina v IW, Konta v Miami - hodně překvapivý výsledky. Tahle sezóna bude ještě hodně zajímavá a hlavně otevřená.
Reagovat
Fandina
Konta dneska Caro moc šancí nedala, Caro hrála mnohem hůř než proti Káje a Konta byla o5 dobrá. Útočila, byla aktivní a hrálo se podle jejích not. Držela jsem palce Caro, ale výhru Konty jsem předpokládala. Gratulka Jo.

W/UE Konta 33/19 Caro 8/16.
Reagovat
lars
a co na to Piotr?
Reagovat
Fandina
Přišel dvakrát a chrlil to na ní, že jsem vůbec nic nepobrala. Ale moc ji nechválil, spíš vysvětloval, kam má hrát, bylo to trochu jiné než jindy, jindy ji víc domlouvá obecnějšími frázemi, nejdřív jí pochválí, Caro dobre gras a pak zacne musís to a to. Dneska byl víc praktický.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas měla pod kontrolou. Sice dost chyb, ale krásný winery. Poslední výměna pěkná.
JoKo mě překvapuje, jak přidává k loňským obhajobám plusové body.
Caro se to snad sejde někde jinde :-)
Reagovat
VlS
si to uhrála, gratulace a trocha radosti. Caro nezopakovala výkon ze SF, nakolik opravdu sama hrála hůř a nakolik ji Johana k více chybám donutila těžko pisoudit, ale hlavně je to jedno. Tak máme novou sedmičku, Aga krok od vypadnutí z nasazovací osmy, Světlana z osmy venku a Caro si na návrat do desítky musí pičkat, stejně jako na letošní titul.
Reagovat
tommr
myslím si, že to jedno není a Lucka a Karolína by si měly z tohoto zápasu vzít ponaučení jak na Wozniackou hrát. Když soupeřka nedělá příliš mnoho zbytečných chyb tak je Wozniacká rázem bezradná ...
Reagovat
VlS
Ale Johana dělala spoustu chyb
Reagovat
tommr
ale nebylo jich tolik jako u Lucky a u Karolíny a většina z nich by se dala klasifikovat jako vynucený chyby. Žádný zahozený šance jsem u ní nezaregistroval ...
Reagovat
VlS
Tak to ses díval na jinej zápas, než já. Těch zahozenejch šancí tam bylo habakuk. I na BB.
Reagovat
blixa
No vidíš Johanko že to šlo, ani žádná velká dřina to nebyla ;-)
Reagovat
Krisboy
Jožka si pro to nekompromisně jde.
Reagovat
smazaný uživatel
chapu, ze je v zajmu Konty, aby se nehraly vymeny... divam se sice jen chvili, ale celkove i s temi chybami a DF nuda zapas.. :-(
Reagovat
tommr
mě se ten zápas docela líbil a hlavně mě velice potěšil výsledek ... :)
Reagovat
brixner
Tak si to s nima rozdám taky!
Jen pro pořádek, žáno...
:-))
Reagovat
Fandina
A s jakým výsledkem, jaké by bylo skore?
Reagovat
brixner
No zezádu...aby jako kdykoli mohly vodejít! Já jsem slušně vychovanej tenista, bábinko, žít s džentlmenskou krví je docela prdel :-)
Reagovat
blixa
No .... a není to blbý, když seš tak v polovině práce a sousedka najednou odejde ? :D
Reagovat
brixner
Blixa, můj tvrdý život mě naučil bejt vždy připravenej a hlavně rychlej! Takže sousedka než se rozmyslí, jestli pude nebo nepude...už může klidně jít...:-))))
Reagovat
blixa
Uffff, tak to seš teda hodně rychlej :D
Reagovat
Fandina
Ale víš o tom, že džetelman takhle o dámách nemluví, nesvěřuje se o intimnostech takhle ve společnosti?
Reagovat
brixner
Ježiš, bábi...Když hraju mix a servíruju, má mě spoluhráčka taky zezadu, né? Jednou jedna fakt vodešla, poté, co jsem se potýkal s úbytkem formy a při servisu jí omylem šestkrát zasáhl lýtko, záda a hlavu! Prostě si nakonec, vcelku inteligentně řekla " Mít hoho bejka Brixe za sebou zezadu...to radši vodejdu!"
A vodešla!
Její volba!
Bábinko, ubral bych Ti 360 měsíců a dal si s Tebou taky mixa :-))
Reagovat
Fandina
Tak to jo, já to nepochopila, že myslíš mixa, já původně myslela, že mluvíš o trojce, tak to pardon.
Reagovat
brixner
No jo, mám vobčas kapku zhoršené vyjadřovací schopnosti...To víš, dá velkou práci, když musím...
Ále, už radši nic...
Di píchnout špejlí do bábovky :-))
Reagovat
Fandina
Já myslím, že ses vyjádřil jasně, jen já to špatně pochopila. :-))
Reagovat
dadaft
tentokrát to žádná jasná záležitost nebude.
jsem připraven na 3 sety. ))
Reagovat
tommr
já doufám, že to Konta ukončí už ve druhým setu. Nesmí se ale nechat znervóznit vidinou titulu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Demosthenova cena je už jasná :-)
Reagovat
misa
To je cena za co?
Reagovat
blixa
Řekl bych že za "užvaněnost" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Piotrova kadence nemá spád, to je rovnou vodopád slov :-)
Naběhl hned po 10 minutách.
Reagovat
tommr
Wozniackou jsem při těch jejích OCC s tátou ještě nikdy neviděl říct jediný slovo ...
Reagovat
Pedronegro
jo, táta působí dost směšně, na druhou stranu a vzhledem k tomu, kde Caro je, bych ho nepodceňoval :)
Reagovat
FulnekUltras
tak tak ;)
Reagovat
kada.tom
Noo, zajímavé složení finále a docela bych přál Caro opět po čase veliký triumf a proč ne zrovna v Miami. Daleko od toho nebylo už před pár týdny v Perském zálivu ...
Reagovat
VlS
Ahoj všichni, dnes jsem učinila velmi závažné rozhodnutí a jako první to chci oznámit vám, aby nedošlo ke zbytečným spekulacím v tisku. Sezóna je krátká a pokoušet se v jejím průběhu stihnout 2 sporty je skoro nemožné. Pečlivě jsem s trenéry studovala plán závodů na příští sezónu a zjistila jsem, že se mi bohužel skoro všechny Světové poháry obou sportů kryjí. Proto jsem se rozhodla, že od příští sezóny budu jen lyžařkou.
Snad to pochopíte a zůstnete mými fanoušky i nadále. Mějte se jak chcete.

STR
Reagovat
smazaný uživatel
hm.. je to prec jen prestiznejsi, pohodicka v hloucku kamosu jako dobry, ale... :-) Tak at se Esterce dari, je mi moc sympaticka!
Reagovat
Fandina
A není to apríl?
Reagovat
VlS
To nevím, má to na FB
Reagovat
smazaný uživatel
a to je moznyyyyy.. :-) Ja se z toho automatickeho spousteni videa asi zcvoknu! To neni april! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to samozřejmě apríl :-)) Má šanci udělat na olympiádě poprvé medaili a pustí svůj hlavní sport ne? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz mne to stale jako sport nepripada.. :-))
Reagovat
VlS
No, tak uvidíme, jestli to zítra dementuje, nebo ne. Pokud jí někdo neheknul FB a nedal to tam bez jejího vědomí, tak by to od ní jako Apríl nemělo toho správnýho ducha, ale netvrdil bych, že to není možné. Uvidíme. Pokud to není Apríl, tak lyžování je určitě pidstatně věrší výzva, než prkno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle patří k snb , taková ta volnost, vtípky atd :-)) Samková to samé, Pančochová na pohodu..Věřil bych jí to, kdyby už měla zlato ze ZOH. Podle mě její cíl v roce 2018. Pak by měla zlato z olympiády, i globus za celou sezonu a mohla by se vrhnout úplně na lyže..Pořád je dost mladá :-)
Reagovat
VlS
Ale já to nevylučuju, jen říkám, že oznámit svoje rozhodnutí ( relativně velmi logický) a pak říct "apríííl" by mi na její osobnost připadalo trochu laciný. Stejně jak píše výš Sojka, tak nějak prkno považuju víc za zábavu, než za sport ( a podobně i jízdu v boulích)
Reagovat
Dobry-den
Johance by ten titul slušel, co myslíte? Kerolajn jich už má dost podle mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline by si to zasloužila, přeji jí :)
Reagovat
tommr
doufám, že titul získá Konta. Nerad bych viděl tři Polky pinkalky v první desítce ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stejně tomu neunikneš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zebr nezebr, jednoznacne preji Caro.. :-)
Reagovat
VlS
Já přeju Jo, myslím, že vyhraje Caro, fakt v Mia hraje skvěle.
Reagovat
kada.tom
v TOP 10 bude po finále tak jako tak jediná Polka
Reagovat
dadaft
nedá se svítit, obě hráčky ukázaly skvělou formu, i kdybych si finále 100x vysnil naopak, je jaké je.
a měla by to být pecka.
něco mi říká, že titul bude brát Johanna.

jinak že Novasport přestala vysílat ATP je pro mě těžké zklamání...
Reagovat
Haitik
Serena už je asi zdravá.. :DD

https://twitter.com/eddie_milian/status/848046422192570368
Reagovat
Fandina
Budu držet palce Caro, je mi symatičtější a i když sama nehraje tak aktivně, tak se mi na její hře líbí pohyb, málo chyb a určitý cit pro okamžik zakončování. Co se týká Konty, tak s tím, jak je aktivnější útočnější a celkově, jak momentálně hraje, tak má podle mě větší šanci na vítězství. Nicméně, já držím palce Caro. PojĎ!
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska se mi zdálo že Wimbledon 2017 vyhrála Larcher de Brito z Portugalska a ve finále porazila Simonu Halep a pak jsem tady nadávala jak se mohla antitravařka dostal do finále Wimblu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist