13. den v Melbourne: Finále sester Williamsových

27. 1. 2017, 18:45
Previews 90
Vzrušujícím finále sester Williamsových vyvrcholí dvouhra žen na Australian Open. V Melbourne Parku bude v sobotním utkání od 9:30 SEČ favoritkou mladší Serena, která v případě výhry nad Venus získá rekordní třiadvacátý grandslamový titul a vrátí se na pozici světové jedničky.
Profily hráčů

Je jisté, že 30 z posledních 70 grandslamů vyhraje jedna ze sester Williamsových. Serena zaútočí na rekordní 23. titul, z toho sedmý z Australian Open, Venus může přidat svou osmou trofej a první z Melbourne.

Před 19 lety se obě sestry poprvé utkaly na okruhu WTA právě v Melbourne a sedmnáctiletá Venus zvítězila ve 2. kole. Serena brzy převzala vládu v sourozeneckých bitvách - celkově vede bilanci 16-11 a ve finále grandslamů 6-2. O titul v Austrálii se střetly jen před čtrnácti lety a Serena vyhrála ve třech setech.

"Pro nás obě je tohle finále dalším splněným snem. Venus je mou nejtěžší soupeřkou, nikdo jiný mě tolikrát neporazil. A je úplně jedno, jak finále dopadne, protože už teď jsme obě vyhrály. Williamsová vyhraje," řekla Serena.

Naposledy spolu hrály předloni ve čtvrtfinále US Open a v grandslamovém finále před osmi lety. "Vždycky jsem věřila, že to přijde znovu. Tohle je příběh, kterému bych nenapsala lepší konec a je to pro nás možná další začátek," prohlásila Serena.

Na Australian Open triumfovala v letech 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a předloni. Před rokem prohrála ve finále s Němkou Angelique Kerberovou, kterou v případě zisku titulu sesadí z čela žebříčku.



"Přijela jsem sem celý turnaj vyhrát, to byl jediný důvod. Na druhou stranu už ale nemusím nikomu nic dokazovat. Můžu se jen bavit a předvádět to nejlepší, co umím. A přesně tohle dělám celý turnaj," řekla Serena Williamsová, která případným třiadvacátým grandslamovým titulem překoná Němku Steffi Grafovou.

Šestatřicetiletá Venus má sedm grandslamových titulů, pět wimbledonských a dva z US Open. Nyní ukazuje, že je stále schopna útočit na další. "Lidé říkají, že je tahle práce nádherná, proto je nejlepší v ní vydržet co nejdéle," usmála se Venus.

Těšila se i na zápas se Serenou, s kterou se společně rozehrají, i když ví, jak těžká soupeřka ji čeká. "Bude to překrásné, protože tyhle souboje mají všechno. Jsou výzvou, psychicky i fyzicky náročné, což mám ráda," uvedla Venus.

Vítězka vedle trofeje obdrží také odměnu 3,7 milionu australských dolarů (v přepočtu zhruba 70 milionů korun).

• PROGRAM 13. DNE NA AUSTRALIAN OPEN 2017 •
sobota, 28. 01. 2017
• Rod Laver Arena • (od 03:00 SEČ)
Masarova (1-Švýc.) - Kostjuková (11-Ukr.) ... finále juniorek
od 9:30
V. Williamsová (13-USA) - S. Williamsová (2-USA)
Kontinen/Peers (4Fin./Austr.) - B. Bryan/M. Bryan (3-USA)
• kurt č. 7 • (od 05:00 SEČ)
Oliel (4-Izr.) - Piros (15-Maď.) ... finále juniorů
kompletní program 13. dne
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

90
Přidat komentář
Mantra
a zavíráme krám
Reagovat
Mantra
v 11 je hotovo... teď 6-3 max
Reagovat
dadaft
já nevím, mám z Venus zase ten "gazelí" pocit, dobře se hýbe, a i když je Serena samozřejmě nejtěžší myslitelná soupeřka, cítím dneska šanci,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď Vee 3:2
Reagovat
vrabejka
Venus jedem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Najednou se díváš, nebudu se ptát proč najednou fandíš Vee
Reagovat
kada.tom
noo, tohle se Sereně fakt nepovedlo ... 3 DF ve hře
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím je v obouch velká touha vyhrát
Reagovat
kada.tom
Return obou je smrtící ... někdy se úplně nepovede a pak z toho těží ta druhá, ale líbí se mi, že to zatím není úplně o UE :-)

Touha vyhrát čiší z obou dam :-)
Reagovat
Mantra
Venus je tam jako stafáž
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu jak může někdo napsat že je to předem domluvený..taková pič*ovina.To jako celej turnaj budu makat a pak se na to ve finále vykašlu?To jsou fakt choromyslný názory..
Reagovat
Mayo
Ty sa tomu houno rozumieš.
Reagovat
smazaný uživatel
Táhni na salaš!
Reagovat
Mayo
Dobrý nápad.
Reagovat
safi1313
podívej se na nějaké střípky z historie těchto dvou "nádher", zjistíš že by to nebylo poprvé
Reagovat
smazaný uživatel
Máš důkazy?Sem s nima!Hlavně prosím žádnej odkaz na BLESK..
Reagovat
dadaft
ntvl, Serena rozštípala raketu už ve třetím gemu,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
kada.tom
no rozštípala .. :-D jednou jí praštila o zem, tak lehce a ono toto :-D
Reagovat
dadaft
doufám, že už zmatlíci vystřízlivěli z toho, že je něco předem hotové.

tohle bude bitva, kterou chtějí obě moc vyhrát.
na krev.
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
smazaný uživatel
+ 10000000000000000000000000
Reagovat
kada.tom
Bude to o returnech, řekl bych :-)
Reagovat
kada.tom
No tvl ... :-D
Ovšem jestli tohle bude Sereně vycházet, tak nemá Venus šanci :-OOO
Reagovat
kada.tom
Reagovat
kada.tom
Alison Hughes se dostalo privilegia řídit dnešní zápas :-)
Reagovat
kada.tom
víc to sluší Venus :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Venus tak jdeme na to COME ON
Reagovat
Fandina
za chvíli to vypukne. Je mi jedno, která z holek vyhraje, myslím si, že Serena, ale asi víc bych to přála Venus. Nemyslím si, že jsou holky domluvené, protože přese všechno jsou to dvě tenistky, legendy a nejde o to, aby něco sobě dokázaly a ani světu. Obě došly do finále, porazily hráčky pod sebou, takže teď si to spolu mohou klidně rozdat o titul nejvyšší a vím, že kdybych byla na jejich místě, rvala bych se hodně, protože bych věděla, že když prohraju, tak to zůstane v rukou mojí milé sestře. Na zápas jsem zvědavá.
Reagovat
dadaft
Reagovat
vrabejka
Tuto nudu kde je předem domluvena výhra Sereny fakt sledovat nebudu. Venus by si to zasloužila víc. Já se ale radši podívám na nejlepší zápas AO 2017 Rafa - Grigor :)
Reagovat
smazaný uživatel
To celý Melbourne park zasáhlo že to nebudeš sledovat, všechny to určitě moc mrzí
Reagovat
smazaný uživatel
Už se i Eurosport dozvěděl že se nebudeš dívat takže radši ukončili přenos a Serena kvůli tomu vzdala
Reagovat
kada.tom
Tak se to blíží :-))
Reagovat
safi1313
Nevím jak ostatní ale já očekávám frašku a šaškárnu,kde se bude snažit Serena všemožně darovat sestře vítězství...Lituju vždy lidi lidi, kteří mají lístky na ženské finále...Nevím kdo to vloni řekl - ten "skandál" - že nebýt Rafy a Rogera tak ženský tenis vůbec nikoho nezajímá...Všichni se bouřili, ale je to svatá pravda... Nebýt mužského tenisu, tak po ženském tenisu neštěkne pes:-)...včera jsem se ze zájmu koukal na ceny lístků na finále žen a finále mužů na ruzných grandslamech.. mužské finále téměř 2x-3x dražší než to ženské :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se taky bouřila ale teď musím uznat že to je pravda alespoň pro loňskou a letošní sezonu. Před rokem 2015 byla ta éra WTA dost silná, teď hvězdy přerušili chtě nebo nechtě některé zkončili úplně, do Top 10 se dostaly hráčky jako Plíšková, Cibulková, Halep (i když ta o dost dřív) a Světa u které je to epic fail. No a kvalita šla dolů tyhle hráčky nejsou tak konkurence schopné jako Top desítky před třemi roky no a na kvalitě je to znát
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pocit, kedy sa atraktívne ženské finále totálne stráca v prachu očakávania toho nedeľného. Pripadá mi to akoby si mal lístok na Beatles, ale ešte pred koncertom musíš vydržať Tublatanku ako predskokana.
Reagovat
spaniel
S povinnými kvóty nemá Tublatanka zapotřebí dělat předskokana.
Reagovat
dadaft
Kosťjuková je velice zajímavá hráčka a těším se na její přestup k dospělým ---- cit pro hru, velmi dobrá volba co se zrovna hodí hrát, snaha určovat dění na kurtu a zakončovat, umí přejít na síť,,,,,,,,,,,,,,,,,, dadaft říká ano. ))
Reagovat
dadaft
a je ji čtrnáct !!!! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ufff, vypadá na víc.

velký talent, zdá se...
Reagovat
dadaft
a dokonce je to její první start na GS.
a rovnou vítězství.
to ujde. ))))))
Reagovat
brixner
Tak kdo bude koukat?
Já asi jo...
Ale až zejtra :-))))
Reagovat
cheeky
Jinak tady je zajímavá fotka. Rodina se chtěla spolu vyfotit, tak jejich matka požádala kolemjdoucí ženu, jestli by je nevyfotila. Narozdíl od zbytku rodiny netušila, kdo to je.

http://9gag.com/gag/aDjpmG7
Reagovat
brixner
Si měli koupit tu divnou hůlku a nevotravovat slušnýho daňovýho poplatníka!
Kdejakej Japonec to dneska má...Sem se takhle blejsknul, jak seru, poslal to kámošovi a von se málem smíchy posral! Napsal mi, abych se na to příště vysral a já na to-"To sem tě nasral, co?" A von:"Depá, tos posral!" Nakonec jsem z toho byl dost nasranej...
:-)))
Reagovat
cheeky
Sestry Williamsovy jsou neskutečné, představte si, kdyby někdo v roce 2003 upadl před finále AO do komatu a dneska se probudil, tak ani nepozná, že prospal 14 let. Ještě víc to vynikne , když si uvědomíme že v roce 2003 tu Bára Strýcová vyhrála juniorku. Určitě tehdy nečekala, že tu proti Sereně bude hrát o 14 později.

Zápas si budu užívat, protože mám moc rád obě. O něco víc to přeju gazele Venus, protože by to byla bomba porazit Serenu a vyhrát tu první titul v tolika letech, navíc Serena má větší šanci vyhrát další gs někdy jindy než Venus. Ale když vyhraje mambička Serča zlobit se nebudu (jako že asi vyhraje). Ono překonat Steffi a vrátit se na pozici jedničky má taky něco do sebe.
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=i9EQ2WNPR6A

O dost jiná barva než Zagorka s těma dvěma.

Si ještě pamatuju, kdyby s ní byla Dáda těhotná :-D Jsem starej.
Reagovat
FulnekUltras
každej tady na něco dojíždíme... ;)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Vo%C5%BEen%C3%ADlek

https://www.youtube.com/watch?v=z6bzDNCONNA
Reagovat
brixner
Hadátor?
Reagovat
FulnekUltras
spíš horátor ;)
Reagovat
FulnekUltras
ale Fešák musel být za 59 let prokousanej snad už skrz...
Reagovat
cheeky
Není to vůbec špatný, příjemně mě to překvapilo. Mladá zpívá mohem líp než Dáda. Ovšem chybí tam ta procítěnost, ty emoce, které tomu dokázala dát Zagorová. Ona byla výrazově vždycky prvotřídní, to že má vystudovaný herectví a začínala na šanzonech, je plus který se hodí v jakékoli písni, ale tady asi přispěla i osobní zkušenost s těžkou nemocí, takže ten text pokaždý když to zpívá, prožije tak, jak ho nikdo jiný prostě podat nemůže.
Reagovat
Frick
Každopádně nejlepší česká zpěvačka věkové kategorie "U25" je Miss G.G. :o)

https://www.youtube.com/watch?v=tQQJx4TdLnI
Reagovat
brixner
"Hele, woe, nech mi to, sem už stará...seberu šek,víš jak-důchod a tak a vodlítnu dom, Hector řek, že tu sázku na mě podá, já mu pak podržim, stejně ho má malýho a šábnem se, fotrovi koupím novou zrcadlovku, mámě ty naušnice vod Tifanyho...co?"

"Ses posrala, né, ségra? Steffi se nasere a přilítne do Paříže, víš, že na cihle jí to dycky šlo, blbá je na to dost! Mam ti jí zas jednu natáhnout, jak minule, dyž ses cukala a dělalas hluchou?"

"Seš blbá, simtě? Tlama mi bolí eště teď, už i ty trotlové vod novin si všimli toho mojeho předkusu vod tý doby, nechci vypadat jako Merkury! Víš co? Sežer si to, já na to seru! Ale dáme to aspoň ve třech kouskách, né? Austrálcí to sežerou, neboj, Rod už je stejně skoro slepej...se z toho taky neposere, né?"

"Hm,hm, to by asi šlo...!"

"Si muj malej miláček! Dobrý, čau!"

ANEBO???
Reagovat
FulnekUltras
chce to normální čoklí instinkt a hotové vyřízené... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=6EiMOcC0ML0

a v nejhorším prý stačí zmáčknout červenou... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=EJrRDhf3RZc
Reagovat
brixner
No tak mrknout tam by asi stálo za to! Jenže mám rád docela pořádek, takže jak rozeznat hada vod hadice? Jde to vůbec? Já, když vyndám svojí hadici, každej hedky pozná, že sem skoro "on"...:-))) A vo to de, né? ;-)
Reagovat
FulnekUltras
tak hadice by se měla nechat protáhnout sevřenou rukou bez odporu od začátku až do konce ;)
Reagovat
Bob
Venus může klidně vyhrát.
Reagovat
Mayo
Fandim jednoznačne outsiderke zapasu, Venuske, vamos
Reagovat
FulnekUltras
samozrejmá vec ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to neskutečné obě si zaslouží velkou poklonu. Celý tenisový svět může jen tiše závidět. Myslím že je to asi už jejich poslední finále, na FO tam asi Vee do finále nedoje a ve Wimbledonu nemusí přát los, tady v Melbourne se mohly potkat už ve 4.kole. Ve finále budu fandit Vee, ale pokud vyhraje Serena tak mi to vadit nebude, protože by usedla na tenisový trůn. Neumím si představit jak to bude vypadat bez Sereny, Když se kouknu na tu Top 10 tak kromě Sereny herně velká velká bída. Už by to chtělo aby se prosazovali mladší a doufám i sympatičtější hráčky a hlavně co nejméně Halepek, Cibulí, Radwanek a Vozejků
Reagovat
smazaný uživatel
I když Caro mám moc ráda, ale její tenis ráda nemám
Reagovat
kada.tom
http://sport.idnes.cz/serena-venus-williamsovy-finale-australian-open-f6w-/tenis.aspx?c=A170126_194728_tenis_par
Reagovat
kada.tom
Neskutečně se na ten zápas těším, doufám v pěkný zápas. Ideálně třísetová výhra Sereny, ale bud rád pokud obě sestry předvedou hezký tenis a bude to o winnerech :-)

Jinak fandit budu oběma, respektive budu to moc přát Venus i Sereně. Nicméně malinko víc se kloním k Sereně, No 1. a překonání Graf by bylo parádní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Timea 89 nejmladší
Karolína 92 nejstarší
A Laura 94...
http://tenisovysvet.takurcitee.sk/clanok/21925/patnastrocna-polska-nadej-ktora-sa-uz-zapisala-do-historie
Reagovat
janek_da
snad si to rozdaji na ferovku. moc tomu ale neverim, tak se nebudu divat
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám v pěknou bitvu, pro Vee to bude těžký po strašně dlouhé době je ve finále GS a zrovna proti sestře ale věřím moc věřím že to zvládne. https://www.youtube.com/watch?v=DuMMTg_1TUU&t=581s
Reagovat
FulnekUltras
jo, to už SW začínala s účelovým řevem - a Venus nakonec nemohla zůstat nic dlužná
Reagovat
MarcelPersch
Doufám, že to bude vyrovnanější, ale se šťastným koncem pro Serenu :)
Reagovat
a.magerova
AO - 12
FO - 14
W - 21
USO - 15

Takže je to fér, se mohlo AO cítit uraženě, že na něm vyhráli nejmíň, a takhle se dotáhne na bednu vedle FO.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych si premiérovou radost z AO pro nejmenovanou finalistku :-)
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš, já TAM mám chybu - nejmenovaná byla 2x jen finalistkou nikoli držitelkou... :-/

AO - 11
FO - 13
W - 21
USO - 15
Reagovat
smazaný uživatel
Levinský (nejen) o Kajce - http://tenisovysvet.takurcitee.sk/clanok/21923/jaroslav-levinsky-schmiedlova-dobra-skusenost-so-zlym-koncom.
Reagovat
Fandina
Serena, přijela jsem celý turnaj vyhrát, to byl jediný důvod.

Tak to jsem si všimla, v každém zápase byla naprosto soustředěná a šla po vítězství tak, že se to nedalo přehlédnout.
Reagovat
FulnekUltras
možná až třetí set by mohl přinést zajímavější etudy...
Reagovat
Fandina
jsi naiva, jestli si myslíš, že kdyby byly dohodnuté, tak to najednou nedodrží, nepodceňuj druhé
Reagovat
FulnekUltras
neplánovaná výhra Serenky ve dvou setech by mě namouduši překvapila - stačí si připomenout stats za posledních cca 5 let, kdy SW jede tzv. "renovovanou" kariéru - Venus byl povolen maximálně jednou Montreal, na GS vše jasné - naposledy na USO15 dokonale sehraná třísetová fraška navíc tak, aby se Serenka před sf moc neunavila - což jí tedy nakonec stejně nepomohlo ;) podobný scénář se dá čekat i zítra
Reagovat
Nola
len aby....Venus ma zrejme poslednu sancu....Serena este nekonci, nedivila by som sa, ak by sestre dopriala ten pocit drzat trofej na sklonku kariery
Reagovat
FulnekUltras
Venus to sestrou dopřáno nebude zcela jistě - ale ona sama má schopnosti se tomu vzepřít a vyhrát si to na truc rodinnému zaúkolování sama - srovnal bych to zhruba s pohádkou Jak se budí princezny (Kraus SW vs. Hrušínský VW ;)
Reagovat
a.magerova
Nj, ale jde o No1 a překonání Steffi.... asi bude Venusina poslední šance upozaděna... :-/
Reagovat
Nola
NO1 hm, mozno, zavisi od priorit.....
Reagovat
a.magerova
Zase Venus AO ještě nevyhrála, takže by jí TO mohla ségra nějak nenápadně pustit... jooo, bude TO rodinná alchymie.... ;-)
Reagovat
Fandina
jenže tak jak to popisuješ, tak to vůbec být nemusí, vždyť jim o nic nejde, jsou jedna rodina, proč by se přetahovaly, co by z toho měly, zbytečně konstruuješ, stejně jako tvoje výklady k politice, přitom vůbec nevíš, jak to tam chodí ve skutečnosti
Reagovat
FulnekUltras
syndrom nedoceněnosti z mládí a touha titulově zdolat bílou Štefi jsou pořád silné - a jak už víme, SW je pro to ochotna udělat absolutně cokoliv - průhledné stejně jako 4 a 8 procent během posledních dvou dnů ve dvou průzkumech preferencí TOP-09
Reagovat
Fandina
Jenže to co ty říkáš, jsou tvoje ničím nepodložené konstrukce. Uvědom si, že někdo je lepší a neznamená to, že jeho výhry jsou proto, že je nepoctivý a schopný pro to udělat cokoli.
Reagovat
FulnekUltras
vlastní historické konstrukty si pro útěchu svědomí vytvářejí leda čecháčci - např. že s rozbitím Československa nemají nic společného
Reagovat
Nola
nasleduje hodina dejepravy....
Reagovat
FulnekUltras
dneska nemám čas ;)
Reagovat
Nola
OK, mas moje sympatie, dejiny neriesim....tenisove prispevky naopak, tam sme na podobnej vlnovej dlzke...
Reagovat
Fandina
To říkáš ty, že nemáš nic společného s rozbitím Československa a máš stejně jako každý jiný občan téhle země, protože rozdělení proběhlo usnesením řádně zvolených poslanců Parlamentu. Poslanců tvé země.
Reagovat
FulnekUltras
poslanců, kteří zradili své výchozí zákonné závazky vůči voličům - takže mě s těmito darebáky prosím opravdu nespojuj
Reagovat
Fandina
rozhodli řádně zvolení poslanci, můžeš se zlobit, můžeš se vztekat, ale to je tak všechno, co ti zbývá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist