13. den v Miami: O titul si to rozdají Zverev a Isner. Krejčíkovou se Siniakovou čeká finále čtyřhry

1. 4. 2018, 16:00
Previews 3
Dnes definitivně končí letošní ročník souběžně hraného ženského a mužského prestižního podniku Miami Open. Ve finále mužské dvouhry se utkají Alexander Zverev a domácí naděje John Isner. O titul v ženské čtyřhře zabojují Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které čeká australsko-americká dvojice Ashleigh Bartyová, CoCo Vandewegheová.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále dvouhry mužů •
A. Zverev (4-Něm.) - Isner (14-USA) | Stadium (od 19:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Krejčíková/Siniaková (6-ČR) - Bartyová/Vandewegheová (Austr./USA) | Stadium (od 20:30 SELČ)


• Finále dvouhry mužů •
Alexander Zverev (5.) - John Isner (17.) | Stadium (od 19:00 SELČ)

Překvapivé složení bude mít také mužské finále letošního ročníku Miami Open. Střetnou se v něm totiž Alexander Zverev a John Isner, kteří v předchozím průběhu letošní sezony neměli vůbec dobrou formu. Všechna tři dosavadní vzájemná měření sil vyhrál německý talent.

Dvacetiletý Němec má na kontě v již tak útlém věku šest triumfů na okruhu ATP, z toho hned dva z podniků Masters, když loni v Římě nedal šanci Djokovičovi a v létě v Montréalu, kde slavil turnajové prvenství naposledy, Federerovi.

O dvanáct let starší Američan sice na okruhu ATP triumfoval dvanáctkrát, nicméně ani jednou nedokázal dobýt akci Masters. Všechna tři předchozí finále prohrál, když nestačil postupně na Federera, Nadala a Murrayho, poprvé tak bude ve finále čelit jinému protivníkovi než členovi Big Four. Naposledy se radoval z titulu loni v červenci na domácích betonech v Atlantě.

Zverev se v žebříčku ATP posune na čtvrtou pozici a v případě dnešního vítězství může vyrovnat své žebříčkové maximum, jímž je třetí příčka. Isner má bez ohledu na dnešní výsledek jistý posun do Top 10, kde bude figurovat poprvé od května 2014. Pokud získá svůj premiérový titul z Masters, přeskočí ještě Belgičana Goffina a v pondělí bude devátým hráčem světa.

Poslední dva souboje rozhodoval třetí set a nebylo by žádným překvapením, kdyby i dnešní finálový duel zavítal do rozhodujícího dějství. Stejně jako včera musíme souhlasit se sázkovými kancelářemi, které favorizují německého mladíka. Zverev se v Miami postupně rozehrál do skvělé formy. Výborně se ovšem prezentuje také Isner a vůbec by nás nešokovalo, kdyby premiérovou trofej pro vítěze turnaje Masters urval.

Tip: Zverev ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Zverevovi se na předchozích turnajích vůbec nedařilo. Nejlepšího výsledku dosáhl na začátku března v Acapulku, když postoupil do semifinále. V hale v Rotterdamu naopak skončil už ve druhém kole, na Australian Open ve třetím kole a na úvodním podniku Masters v Indian Wells prohrál úvodní zápas s Joaem Sousou.

Cesta turnajem
V Miami začal vydřeným vítězstvím nad Medveděvem, po obratu porazil Ferrera, v osmifinále překvapivě snadno přehrál vracejícího se loňského semifinalistu Kyrgiose a větší potíže neměl ani s rozjetým Čoričem a Španělem Carreñem.

Historie na Miami Open
Zverev v Key Biscayne startuje počtvrté v kariéře a letos výrazně vylepšil své maximum, kterým bylo loňské čtvrtfinále. V předchozích dvou případech skončil vždy ve druhém kole.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (finále);  Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Miami (finále); Acapulko (semifinále)
Bilance: 13-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 10-3
Bilance proti hráčům Top 11-20: 3-0 (kariérní 15-14)
Bilance ve finále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 2-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 6-3)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Alexander Zverev - Miami Open
Kariérní bilance: 10-3
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Acapulko (semifinále), Indian Wells (2. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Medveděv (6-4 1-6 7-6), (28) Ferrer (2-6 6-2 6-4), (17) Kyrgios (6-4 6-4), (29) Čorič (6-4 6-4), (16) Carreño (7-6 6-2)

Shrnutí letošní sezony
Isner byl na tom letos hodně dlouho mizerně. Americký servisman před startem Masters v Miami vyhrál jediný turnajový zápas, a to v Delray Beach. Vzápětí však vypadl ve druhém kole. V Aucklandu, na Australian Open, v New Yorku, v Acapulku i v Indian Wells skončil na raketě prvního protivníka.

Cesta turnajem
V Miami však ožil. V úvodním zápase ve třech sadách přehrál Veselého a poté neztratil set s ruským veteránem Južným, nasazenou dvojkou Čiličem, talentovaným Korejcem Hyeon Chungem ani patnáct zápasů neporaženým Del Potrem.

Historie na Miami Open
Isner letošním postupem do finále vylepšil své tři roky staré maximum. Kromě semifinále z roku 2015 byl ještě v letech 2011 a 2014 v osmifinále, jinak vždy končil v úvodních kolech. Letošní start je jeho jedenáctým.

John Isner - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Miami (semifinále)
Bilance: 7-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na betonech: 6-5
Bilance proti hráčům Top 10: 2-0 (kariérní 23-53)
Bilance ve finále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 0-3)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 12-12)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

John Isner - Miami Open
Kariérní bilance: 18-10
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Delray Beach (2. kolo), Acapulko (1. kolo), Indian Wells (2. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Veselý (7-6 1-6 6-3), Južnyj (6-4 6-3), (2) Čilič (7-6 6-3), (19) Hyeon Chung (6-1 6-4), (5) Del Potro (6-1 7-6)


• Finále čtyřhry žen •
/ Krejčíková/Siniaková - / Bartyová/Vandewegheová | Stadium (od 20:30 SELČ)

Minimálně pro české tenisové příznivce letošní ročník Miami Open po dohrání mužského finále ještě nekončí. Bedlivě totiž budou sledovat Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou, které si o svůj nejcennější titul ve finále ženské čtyřhry zahrají s australsko-americkou dvojicí Ashleigh Bartyová, CoCo Vandewegheová. Oba páry se potkávají premiérově.

Krejčíkové se Siniakovou vždy vzájemná spolupráce fungovala. Na začátku svých kariér společně posbíraly dvě trofeje na okruhu ITF a před dvěma roky si zahrály semifinále French Open a čtvrtfinále US Open. Letos spolu startují od začátku roku. V Shenzhenu si poprvé zahrály finále na okruhu WTA, ale neuspěly. Obě české naděje již ví, jak chutná deblový triumf na turnaji WTA. Siniaková má na kontě dva tituly, Krejčíková jeden. Dnešní by však mohl být tím vůbec nejcennějším.

Cesta turnajem
1K: Kasatkinová/Pavljučenkovová (6-3 6-3)
2K: Arruabarrenaová/Parraová (7-6 3-6 10-7)
ČF: (2) H. Chan/L. Chan (2-6 6-4 13-11)
SF: Mertensová/Schuursová (4-6 6-3 11-9)

Bartyová s Vandewegheovou odehrály první společný turnaj v Indian Wells, kde vypadly v prvním kole. V Miami však válí. Na Floridě mimo jiné porazily vítězky Australian Open Babosovou s Mladenovicovou nebo nasazené jedničky Makarovovou s Vesninovou. Vandewegheová v ženské čtyřhře v minulosti triumfovala dvakrát, Bartyová hned pětkrát. Australanka si navíc zahrála finále na všech grandslamech, ale titul získat nedokázala.

Cesta turnajem
1K: (4) Babosová/Mladenovicová (3-6 6-2 10-4)
2K: Kingová/Srebotniková (6-1 6-3)
ČF: N. Kičenoková/An. Rodionovová (7-6 6-2)
SF: (1) Makarovová/Vesninová (3-6 6-2 10-7)

MIAMI OPEN 2018 - PROGRAM 13. HRACÍHO DNE
• STADIUM • (od 19:00 SELČ)
1. A. Zverev (4-Něm.) - Isner (14-USA)
2. Krejčíková/Siniaková (6-ČR) - Bartyová/Vandewegheová (Austr./USA)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
zverev a jeho lets gooo po kazdej johnovej ue je na facku
Reagovat
Pavol
Ak Zverev nezvládne ten záver prvého setu tak sa zosype ako domček s kariet.
Reagovat
tommr
mají nečekanou šanci na titul když všechny hlavní favoritky předčasně vypadly. Silný jsou ale i jejich finálový soupeřky, který jsou individuálně lepší než naše hráčky. Bára s Katkou je můžou porazit jen dobrým kolektivním výkonem. Nejdůležitější ale bude jak zápas zvládne Bára přes kterou se asi soupeřky budou snažit získat většinu bodů ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist