15letá Bejlek v Olomouci zaskočila i šestnáct setů neporaženou hráčku Top 200 a je ve finále!

24. 7. 2021, 11:20
Aktuality 37
ITF OLOMOUC - 15letá Češka Sara Bejlek na domácím antukovém podniku ITF W60 v Olomouci smetla 6-0 6-3 osm zápasů a šestnáct setů neporaženou Britku Francescu Jonesovou (178. v WTA) a na svém teprve čtvrtém turnaji mezi ženami se prodrala už do finále. V něm se utká s Argentinkou Paulou Ormaecheovou.
Sara Bejlek (© Instagram)

Sara Bejlek patří do generace velmi talentovaných českých tenistek společně se sestrami Brendou a Lindou Fruhvirtovými, Lindou Noskovou, Nikolou Bartůňkovou či Lucií Havlíčkovou.

Mezi juniorkami už získala dva tituly, v dívčím žebříčku se vyšplhala na 52. místo světa a od června 15letá slečna z Hrušovan nad Jevišovkou sbírá první zkušenosti na turnajích žen.

Tento týden si připisuje čtvrtý start a zatím pokaždé vyhrála alespoň jeden zápas. Na malých akcích ITF W15 v turecké Antalyi byla dvakrát ve čtvrtfinále a k tomu přidala titul ve čtyřhře. A nyní na větším domácím podniku s dotací 60.000 dolarů v Olomouci je dokonce už v finále.

Bejlek si na Hané připsala skalpy zkušené Slovenky Zuzany Zlochové (356. v WTA), bývalé 69. hráčky světa Slovinky Dalily Jakupovičové (280.), bývalé nejlepší juniorky světa Francouzky Diane Perryové (253.), jež za poslední měsíc ovládla dva turnaje ITF W25, a v dnešním semifinále dokonce smetla 6-0 6-3 druhou nasazenou Britku Francescu Jonesovou (178.).

O pět let starší Britce, jež minulý týden triumfovala na antukovém klání ITF W60 ve francouzském Biarritzu a před dnešním zápasem neprohrála 8 zápasů a 16 setů v řadě, nedala žádnou šanci. V prvním setu jí povolila pouze pět fiftýnů, během utkání ani jednou nepřišla o podání a zápas ukončila po 71 minutách vítěznou smečí. 



Bejlek si nečekaným úspěchem zajišťuje raketový posun ve světovém žebříčku, v němž figuruje na 1004. místě. Své současné bodové konto rozšíří z 16 na 72 a už nyní má jistotu, že vyletí někam k 550. místu. Ve finále bude hrát o dalších 38 bodů, které by ji katapultovaly dokonce o dalších sto příček vzhůru.

O překvapivý cenný titul si Bejlek zahraje v neděli proti bývalé 59. hráčce světa Paule Ormaecheové. Osmadvacetiletá Argentinka, která aktuálně figuruje na 213. místě žebříčku, dnes zdolala 3-6 7-5 6-2 nejvýše nasazenou Maďarku Pannu Udvardyovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-0.

• ITF W60 OLOMOUC •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (24. 07. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Bejlek (ČR) - Jonesová (2-Brit.) 6-0 6-3
Ormaecheová (Arg.) - Udvardyová (1-Maď.) 3-6 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
Vaslab
V Česku se letos budou konat ještě minimálně dva turnaje této kategorie - v Přerově a v Praze (Spoje). Snad toho využijí další české naděje podobně jako Sára v Olomouci. smile
V září pak budou ještě dvě pětadvacítky ve Frýdku-Místku a v Jablonci...
Reagovat
majkl005
škoda, že se v ČR ITF turnajů nehraje o mnoho víc...jakožto tenisová velmoc bychom si to zasloužili...
Reagovat
lukasmarek2001
To jo, to je pravda. Těch ITF turnajů v Česku je za rok naprosté minimum (letos má být 5). Horší to ale je s turnaji WTA. Opravdu 1 WTA 250 turnaj za rok pro tenisovou velmoc je příšerné. To i Mexiko pořádá více WTA turnajů. Jednu dvěstěpadesátku za rok mají země jako Turecko, Kolumbie, Maroko. Být v počtu uspořádaných WTA turnajů za rok v téhle skupince je ostuda. Doufám, že se bude pravidelně konat také turnaj v Ostravě (máte někdo nějaké informace?) nebo se třeba alespoň do budoucna navýší dotace Prahy.
Reagovat
Mony
Hlavně aby přestala ta averze mocných k pražské Stvanici... Takový nádherný areál.. A k cemusmile
Reagovat
blixa
Jak, k čemu ? Teď je tam turnaj MMA, Oktagon 26 ! smile
Reagovat
SydneyOpen
proč pořádají cirkus na Štvanici?
Reagovat
blixa
Jakej cirkus ? Samý kvalitní fighty ! To si asi pleteš s wrestlingem, to je cirkus. MMA je sport.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak v cirkusu jsou taky klece, nesmile
Reagovat
blixa
Srandičky, srandičky. Frick to asi nepřežije, ale prostě vezměte na vědomí, že Štvanice teď bude zaslíbena bojovým sportům smile. Nakonec Kaderka vždycky rád pronajímal Štvanici, prachy jsou prachy. Jen tenis tam nechce ani vidět ! smilesmile
Reagovat
Frick
A proto tam byl loni, že jo.....
Reagovat
blixa
Tak občas to neklapne ... smile
Reagovat
brixner
smilesmile

smile
Reagovat
Frick
Ruda Slánský by měl určitě radost. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Z tvojí hlouposti? 100%smile
Reagovat
Titan
Koukám na její fotky a videa na internetu. Před tím znetvořením ala včerejší Osaka byla sympatické mladé děvče... Teď už můžu zadat do vyhledávače místo Bejlek Predátor...
Reagovat
Mony
AleAle.. Co jsi to za paprdu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Titani jsou hodně starý, teda aspoň podle Homérasmile
Reagovat
blixa
Je to prostě vykopávka ... smilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
kdysi dávno podobný účes? nenapodobuje jí? smile
Reagovat
Mony
Na olympiádě proti H+H měla cervenobilomodre provázky v USA barvach taky, ano
Reagovat
Tiebraker
Jak se jmenuje jeji matka a otec? A proc se nejmenuje Bejlekova, jak je v Ceske republice zvykem? Nebo snad reprezentuje Jamajku, soude dle ucesu? smile
Reagovat
blixa
Otec se jmenuje Jaroslav Bejlek a ve světě tenisu je docela známý. Jak se jmenuje maminka netuším. Bejlek se zřejmě jmenuje proto, že její rodiče nejsou příznivci přechylování a nějak si to na matrice prosadili.
A ty bys nám mohl na oplátku prozradit, proč jsi takový dement ? smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tiebraker možná reprezentuje účesem Severní Koreu a jak je známo, tam se jakékoli odchylky od standardů tvrdě trestajísmile
Reagovat
blixa
Nebo je to holohlavec a těm se z vlasového porostu dělá nevolno ... smile
Reagovat
Jon61
RIMMER: "Krátké vlasy dodávají muži vědomí důstojnosti a disciplíny. Já totiž nechci nikoho oslňovat. Tenhle sestřih je určený do akce, ne, abych s ním honil vodu..." smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Ono ale zase taková úleková fixace oslněním...smile
Reagovat
com
co to je za starsidlo smilesmile to uz vypada lip i ta cerna ruka Martincove smile
Reagovat
EllNino
Na té fotce, no comment :D

Ale jinak teda obrovská gratulace :)
Reagovat
Mony
To na Machaci v červnu byla ala Venus s bilocervenomodrymi provázky a černými brýlemi... Fakt cool. Pražená souperka Osuigwe vypadala na Američanů dost suše, o hrou.
Reagovat
blixa
Tak to je brutus !!! smilesmilesmile
Reagovat
vergus
Paráda, jen doufám že to nebude další čistě antukářská Sára ve světovém tenise smile
Reagovat
Mony
Možné i pravděpodobně to je, i když posledni dobou přiostřuje
Reagovat
Vaslab
Dnes zcela výborná Sára si už teď připsala postupem do finále skvělých 56 bodů do žebříčku WTA a v live rankingu to dělá posun o 452 míst na 552. místo :)
Reagovat
JanITCZ
smilesmile
Reagovat
Mony
To už je většinou MD na ITF25, ne? Nebo jen ITF15?
Reagovat
Vaslab
MD na ITF25 zatím spíš ne - jedině na ty slabě obsazené (např. teď Kyjev, tam by se dostala)
Reagovat
SydneyOpen
Super a posun o parádních 450 míst smile velká gratulace a hodně štěstí i zítra
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist