2. den na US Open: První kolo čeká osm Čechů v čele s Kar. Plíškovou. Představí se také Federer a Nadal

29. 8. 2017, 13:00
Previews 280
V úterý se na kurtech ve Flushing Meadows představí celkem osm českých tenistů. O postup do druhého kola závěrečného grandslamu sezony budou usilovat obě jedničky Karolína Plíšková a Tomáš Berdych, Václav Šafránek, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Lucie Šafářová, Markéta Vondroušová a Denisa Allertová. Zápasy prvního kola čekají také mužské favority Rafaela Nadala a Rogera Federera.

Úterní program na centrálním dvorci Arthura Ashe zahájí světová jednička Karolína Plíšková. Loňskou finalistku v prvním kole čeká Magda Linetteová, s níž se utká po dvou letech. Nad Polkou vede ve vzájemné bilanci 4-1.

Kde sledovat české hráče a hráčky?
Stanice Eurosport 1 a Eurosport 2 přenáší během US Open duely především z hlavního kurtu. Kanál O2 TV Tenis se zaměřuje na zápasy na ostatních dvorcích. "Plánujeme vysílat většinu zápasů českých hráčů od prvního kola, které by fanoušek normálně neměl možnost vidět. Ve značné míře uplatníme multidimenzi, kdy můžeme přenášet živě až pět souběžně hraných duelů," uvedl výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

Rodačka z Loun vstoupila do letošní sezony parádně. Nejlepší česká tenistka hned v prvním lednovém týdnu triumfovala v Brisbane a na Australian Open poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále. Další titul získala v únoru v katarském Dauhá.

Na prestižních podnicích v Indian Wells a Miami si zahrála shodně semifinále. Na nejméně oblíbené antuce uhrála jen dvě čtvrtfinále (Stuttgart a Řím), na French Open se však předvedla ve výborné formě a v semifinále jen těsně nestačila na Halepovou.

Generálku na Wimbledon zvládla na výbornou. V Eastbourne se po roce znovu probojovala do finále, tentokrát trofej pro vítězku získala a letos ovládla již třetí akci WTA. V All England Clubu se ale nezadařilo. I přes vypadnutí ve druhém kole se ovšem Plíšková po skončení nejslavnějšího turnaje světa stala historicky první českou světovou jedničkou v ženské dvouhře.

V čele žebříčku se udržela dodnes, přestože v Torontu vypadla již ve čtvrtfinále a v Cincinnati po semifinálové prohře neobhájila loňský triumf. Poprvé v kariéře tak vstoupí do grandslamového podniku jako nasazená jednička.

Linetteová nemohla od startu travnaté části sezony dlouho najít formu. Aktuálně 72. hráčka světa po skončení French Open prohrála 6 ze 7 duelů. Formu chytla až předminulý týden v Cincinnati, kde v kvalifikaci přerušila sérii porážek. Během poslední generálky v New Havenu prošla tříkolovou kvalifikací, v prvním kole smetla Robertu Vinciovou a v kole druhém sehrála vyrovnanou partii se Shuai Zhang.

Karolínu Plíškovou čeká grandslamová premiéra v roli světové jedničky

Hned po Plíškové na největší kurt areálu US Open vstoupí Angelique Kerberová. Loňská šampionka bude na úvod letošního ročníku závěrečného grandslamu sezony premiérově čelit talentované a nebezpečné Japonce Naomi Ósakaové.

Němka je letos absolutně z formy a neočekává se, že by postoupila do závěrečných kol a výrazně promluvila do bojů o titul. Z čela žebříčku se v průběhu letošní sezony propadla již na šestou pozici. V případě neúspěchu vypadne z elitní desítky.

Kerberová si letos pouze jednou zahrála finále, které v Monterrey prohrála s Ruskou Pavljučenkovovou. Na kontě má dále už jen jedno semifinále, v němž v Dubaji nestačila na Svitolinovou. Mizerná bilance 25-17 dosvědčuje výše napsané.

Na grandslamech letos Němka ani jednou neprošla branami osmifinále, na French Open dokonce vypadla hned v prvním kole. Generálku na US Open navíc absolutně nezvládla. V Torontu vypadla již po druhém zápase, a v Cincinnati dokonce po prvním utkání.

Ósakaová se na amerických betonech představila ve Stanfordu, kde v prvním kole překvapivě nestačila na hráčku druhé stovky Caroline Dolehideovou. Chuť si spravila o týden později v Torontu. V kanadské metropoli prošla kvalifikací a dostala se až do osmifinále, v němž před skrečí pro zdravotní problémy pořádně potrápila Karolínu Plíškovou.

Kerberová zahájí obhajobu loňského triumfu proti Ósakaové

Poslední zápas denního programu na centrálním dvorci nabídne souboj světové jedničky Rafaela Nadala s Dušanem Lajovičem. Oba hráči se střetnou podruhé. Jediný dosavadní duel před třemi lety na French Open jednoznačně ovládl Španěl a rovněž dnes bude jasným favoritem.

Nadal ukončil loňskou sezonu kvůli problémům se zápěstím předčasně a dobře udělal, jelikož letos se na kurty vrátil ve velkém stylu. Letošní sezonu zahájil vítězstvím na exhibici v Abú Zabí a skvělou formu si přivezl také na Australian Open, kde prohrál až ve finále po pětisetové bitvě s Federerem. Na betonech posléze zaznamenal ještě dva finálové neúspěchy - v Acapulku podlehl Querreymu a v Miami byl nad jeho síly opět Federer.

Antukové jaro však jasně patřilo jednatřicetiletému Španělovi. Nadal podesáté v kariéře ovládl Masters v Monte Carlu, domácí akci v Barceloně a hlavně grandslamové French Open, kde v sedmi zápasech neztratil jediný set a ve finále deklasoval Švýcara Wawrinku, a popáté dobyl domácí antuku na Masters v Madridu. Jedinou porážku na oranžové drti zaznamenal v Římě, když ve čtvrtfinále překvapivě hladce prohrál s Rakušanem Thiemem.

Po skončení antukového jara se ale rodákovi z Manacoru přestalo dařit. Ve Wimbledonu skončil vítěz ročníků 2008 a 2010 překvapivě již v osmifinále na raketě rozjetého Gillese Müllera, s nímž prohrál až poměrem 13-15 v rozhodující páté sadě.

Ani generálka na US Open neproběhla pro Nadala ideálně. V Montréalu se loučil již v osmifinále, ve kterém ho senzačně v tie-breaku rozhodujícího setu vyřadil domácí talent Denis Shapovalov. V Cincinnati si o stupínek polepšil. Na poslední akci Masters vypadl ve čtvrtfinále s Nickem Kyrgiosem.

Patnáctinásobný grandslamový šampion má letos na kontě nejvíce výher (bilance 49-9) a celkem sedm finálových účastí, z nichž čtyři proměnil v titul. Bez ohledu na výsledek v Cincinnati se v pondělí stal novou světovou jedničkou. Na trůnu vystřídal Andyho Murrayho a do letošního US Open bude coby dvojnásobný šampion vstupovat jako nejvýše nasazený.

Sedmadvacetiletý Lajovič zatím na nějaký letošní průlom čeká. Na kontě má pouze dvě čtvrtfinále, na antuce v Kitzbühelu a Istanbulu. Na betonech letos rozhodně neexceluje (bilance 9-7). Z posledních dvou turnajů má bilanci 1-2, v Cincinnati nestačil v kvalifikaci na hráče druhé stovky Ramanathana, ve Winston-Salemu porazil Chrysochose, jenž nemá žebříček, a ve druhém kole podlehl pozdějšímu vítězi Bautistovi.

Staronová světová jednička Nadal začne proti Lajovičovi

Úterní "Night Session" zahájí domácí naděje Madison Keysová. Loňská osmifinalistka si poprvé v kariéře zahraje proti Elise Mertensové z Belgie.

Američanka se po zdravotních problémech na kurty vrátila letos v březnu v Indian Wells, kde uhrála osmifinále. Dva zápasy v řadě ale poté nedokázala vyhrát půl roku.

Zlom, a to pořádný, přišel na turnaji ve Stanfordu, kde po sérii čtyř výher získala svůj třetí kariérní titul. Značný nárůst formy potvrdila i v Cincinnati. V Ohiu prohrála až v osmifinále v tie-breaku rozhodující sady s pozdější vítězkou Muguruzaovou.

Mertensová prožívá životní sezonu. Na úvod letošního roku šokovala celkovým vítězstvím v Hobartu. V australské metropoli neztratila jediný set a poprvé v kariéře triumfovala na okruhu WTA. Další, tentokrát neúspěšný, souboj o titul absolvovala na antuce v Istanbulu.

V posledních týdnech se probojovala do semifinále na antuce v Bastadu a také na poslední generálce v New Havenu, kde jako kvalifikantka nestačila na Cibulkovou. V žebříčku je momentálně nejvýše v kariéře (39. pozice).

Keysovou v prvním kole čeká Mertensová

Program na centrálním dvorci uzavře největší favorit letošního ročníku Roger Federer. Fenomenální Švýcar na úvod vyzve talentovaného Francese Tiafoea, kterého letos porazil v cestě za titulem v Miami.

Federer ukončil loňskou sezonu už po Wimbledonu. Po nucené pauze zaviněné zraněním kolene se k soutěžním zápasům vrátil letos na Australian Open, kde senzačně vybojoval svůj 18. grandslamový titul. Nyní šestatřicetiletý Švýcar poté získal tzv. "Sunshine Double", když nenašel přemožitele na Masters v Indian Wells ani Miami.

Rodák z Basileje se rozhodl vynechat celou antukovou sezonu, aby mohl doplnit síly a připravit se na zbytek letošní sezony. Federer se netajil tím, že touží znovu triumfovat ve Wimbledonu. Sen si splnil. Po tom, co podeváté ovládl oblíbený travnatý podnik v Halle, si beze ztráty setu došel pro svou osmou trofej z nejstaršího a nejprestižnějšího turnaje světa.

Po měsíční pauze absolvoval akci Masters v Montréalu. S prvními čtyřmi soupeři si poradil relativně hladce, ovšem ve finále zčásti i kvůli problémům se zády nestačil na kometu letošní sezony Alexandera Zvereva.

Bolesti zad přetrvávaly a Federer se musel omluvit pořadatelům turnaje Masters v Cincinnati. Dvoutýdenní volno Švýcarovi evidentně pomohlo, jelikož se novinářům před startem letošního US Open svěřil, že se cítí fit a již naplno trénuje.

Federer ve Flushing Meadows předvedl v minulosti fantastickou šňůru, když v letech 2004 až 2008 neprohrál jediné utkání. Šestého titulu se ale zatím nedočkal.

Mnozí předpovídají, že přijde právě letos. Pokud budou mít pravdu, získá Federer jubilejní 20. grandslamový vavřín a zůstane letos na grandslamech neporaženým. Na US Open se divákům představí po dvou letech. Loni se amerického grandslamu kvůli zranění nezúčastnil a při své poslední účasti došel do finále.

Švýcar má letos jednoznačně nejlepší poměr vyhraných a prohraných zápasů (35-3). Bývalou světovou jedničku dokázali porazit Donskoj (Dubaj) a Haas (Stuttgart), přestože museli odvracet mečbol. Jediný, kdo letos nepustil Federera k mečbolu, byl v montréalském finále Alexander Zverev.

Právě na talentovaného Němce si na posledním podniku Masters v Cincinnati vyšlápl Tiafoe. Devatenáctiletý Američan se začíná postupně prosazovat, v posledních týdnech se mu ale na turnajích kromě v Cincinnati příliš nedařilo. Po triumfech na dvou challengerech vyhrál od půlky května jen tři zápasy a zaznamenal devět porážek.

Federer začne svou pouť za šestou trofejí z US Open proti Tiafoeovi

Na dvorci Louise Armstronga budou bojovat Siniaková, Del Potro, Vandewegheová a Kyrgios
Kateřina Siniaková schytala jeden z nejtěžších možných losů. Česká naděje nastoupí na druhý největší dvorec ve Flushing Meadows proti jedné z největších favoritek Jelině Svitolinové, která letos vyhrála už pět turnajů na okruhu WTA.

Siniaková má na kontě dva. V prvním lednovém týdnu nenašla přemožitelku v čínském Shenzhenu a před měsícem dobyla antuku ve švédském Bastadu. Na dalších turnajích se ale trápila. Dva zápasy v řadě dokázala vyhrát už jen v Indian Wells a v pražské Stromovce.

Před US Open se představila v Torontu, kde porazila Kolumbijku Duqueovou a svedla kvalitní bitvu s Venus Williamsovou. Akce v Cincinnati a New Havenu však pro ni skončily již v prvním kole stejně jako všechny tři předchozí grandslamy.

Teprve dvaadvacetiletá Svitolinová prožívá životní sezonu. Na začátku února v Tchaj-peji vybojovala první letošní titul a v dalším průběhu letošní sezony přidala další čtyři, když triumfovala na podnicích WTA Premier 5 v Dubaji, Římě a nedávno v Torontu a v průběhu antukového jara nenašla přemožitelku na akci WTA International v Istanbulu.

Na grandslamech zatím ale neprorazila. V Austrálii skončila již ve třetím kole. Na French Open ovšem měla velmi blízko k semifinálové účasti, kdyby neztratila nadějné vedení proti Halepové. Ve Wimbledonu ji v osmifinále vyřadila talentovaná Ostapenková.

Na US Open je maximem Svitolinové 3. kolo a očekává se, že letos svůj nejlepší newyorský výsledek značně vylepší. Poslední generálku před US Open absolvovala v Cincinnati, kde překvapivě vypadla již ve druhém kole s Němkou Görgesovou. Určitou roli však mohla sehrát i únava z pěti zápasů, které vyhrála o pár dní dříve v Torontu.

Siniaková bude čelit favorizované Svitolinové

Po skončení prvního duelu čeká utkání prvního kola jednoho z černých koňů letošního ročníku Juana Martína Del Potra. Vítěz ročníku 2009 bude ve druhém vzájemném souboji s Henrim Laaksonenem jasným favoritem.

Del Potro se v posledních letech potýkal se zdravotními potížemi a ty se mu nevyhnuly ani v úvodu letošní sezony, kterou zahájil až na konci února v Delray Beach, kde uhrál semifinále. Dalšího se letos zatím nedočkal.

Australian Open se letos rozhodl vynechat, na French Open skončil ve třetím kole na raketě světové jedničky Andyho Murrayho a ve Wimbledonu ho ve druhém kole překvapivě vyřadil Ernests Gulbis.

Dva zápasy v řadě letos Argentinec dokázal vyhrát jen v Delray Beach, na Masters v Římě, French Open a naposledy v Cincinnati. V New Yorku prohrál první kolo jen v roce 2006. Od té doby v prvním utkání ve Flushing Meadows nezaváhal, třikrát byl ve čtvrtfinále a v památném roce 2009 celý turnaj vyhrál.

Laaksonen má naopak s grandslamy mnohem menší zkušenosti. Svou premiéru v hlavní soutěži absolvoval letos ve Wimbledonu a skončil v prvním kole. Letos se pohyboval hlavně na challengerech. Na okruhu ATP došel nejdále do čtvrtfinále v Bastadu.

Del Potro ovládl US Open v roce 2009

Třetí bod úterního programu na kurtu Louise Armstronga nabídne americké derby mezi Coco Vandewegheovou a Alison Riskeovou. Velké kamarádky si spolu zahrají již podesáté, letos to mají 1-1.

Vandewegheová letos zazářila na Australian Open, kde se poprvé v kariéře probojovala do semifinále grandslamu. Následovala však série tří porážek a dalšího slušného výsledku se Američanka dočkala až na antuce v Madridu (čtvrtfinále).

Na poslední generálce před Wimbledonem uhrála čtvrtfinále v Birminghamu a v All England Clubu se také probojovala mezi nejlepší osmičku, kde jí porážku stejně jako v prvním kole French Open uštědřila Slovenka Rybáriková.

Na prvním turnaji na amerických betonech ve Stanfordu došla až do finále, v němž podlehla krajance Keysové. V Torontu i v Cincinnati naopak skončila v prvním kole. V Kanadě neměla šanci proti Radwaňské a v Ohiu byla nad její síly opět Keysová.

Mnohem hůře je na tom její dnešní soupeřka. Riskeová od finálové účasti v prvním lednovém týdnu v Shenzhenu vyhrála dva duely v řadě na Australian Open a poté až na konci května v Norimberku.

Na French Open stejně jako Vandewegheová nepřešla přes první kolo a krajanka ji vyřadila ve třetím kole Wimbledonu. Na betonech zaznamenala po výhře nad Linetteovou tři porážky v řadě, set neuhrála proti Pavljučenkovové, Vesninové ani Venus Williamsové.

Vandewegheová absolvuje desátý duel s kamarádkou Riskeovou

Jako poslední se představí Nick Kyrgios. Jeden z černých koňů letošního ročníku začne proti krajanovi Johnovi Millmanovi, s nímž se utká poprvé.

Čtrnáctý nasazený Kyrgios se dostal na konci února do skvělé formy. V Marseille i Acapulku uhrál semifinále, v Indian Wells nenastoupil ke čtvrtfinálovému duelu s Federerem po tom, co dvakrát během dvou týdnů porazil Djokoviče. V Miami už na duel Australana a Švýcara došlo. Kyrgios semifinálovou bitvu jen těsně prohrál, všechny tři sety rozhodoval tie-break.

Kyrgiosův vzestup ale zastavily osobní i zdravotní problémy. Výsledkový zlom přišel až před třemi týdny v Montréalu (semifinále) a v Cincinnati, kde si poprvé v kariéře zahrál finále turnaje Masters, v němž podlehl Dimitrovovi.

Na US Open střídá brzká vyřazení s lepšími výsledky. V letech 2013 a 2015 vypadl v prvním kole, v roce 2014 a loni došel do třetího kola. Na Australian Open a French Open letos skončil ve druhém kole, ve Wimbledonu kvůli problémům s kyčlí nedohrál utkání prvního kola.

Millmanovi aktuálně patří až 235. místo v žebříčku. Australan letos naskočil do turnajového kolotoče až na konci května a dohromady odehrál jen 19 zápasů. Na grandslamech letos nevyhrál jediný duel, na French Open ho vyřadil Bautista a ve Wimbledonu Nadal. Jeho nejlepším letošním výsledkem je finále na domácím challengeru v Lexingtonu.

Kyrgios bude v australském derby jasným favoritem

Favorité budou bojovat také na dalších kurtech. Dominica Thiema čeká na Grandstandu premiérový duel s Alexem de Minaurem. Překvapivá vítězka letošního French Open Jelena Ostapenková zahájí program na dvorci č. 17 soubojem s Larou Arruabarrenovou. Po nich čeká diváky francouzské derby mezi Gaëlem Monfilsem a Jérémym Chardym.

Jako poslední v pořadí nastoupí na kurt č. 5 nasazená devítka David Goffin, jehož prověří francouzský veterán Julien Benneteau. Na desítce mohou fanoušci Agnieszky Radwaňské sledovat její první letošní vystoupení v New Yorku, ve kterém bude čelit Petře Martičové. O prodloužení své neporazitelnosti bude usilovat vítěz turnaje ATP ve Winston-Salemu Roberto Bautista. Španěl vyzve Andrease Seppiho.

 

O postup bude bojovat dalších šest Čechů
Markétu Vondroušovou čeká premiéra mezi ženami na US Open. Česká naděje se jako třetí v pořadí představí na Grandstandu, kde bude bojovat proti vítězce ročníku 2004 Světlaně Kuzněcovové. Osmnáctiletá rodačka ze Sokolova se naposledy představila na turnaji ITF na pražské Štvanici, kde získala letošní pátý titul.

Vondroušová se na kurty vrátila letos po nucené pauze zaviněné problémy s loktem, vyhrála čtyři akce ITF a senzačně také podnik WTA ve švýcarském Bielu. Premiéru na grandslamu mezi ženami si odbyla na French Open. V Paříži postoupila z kvalifikace až do druhého kola. Ve Wimbledonu však další výhru nepřidala.

Během letošní sezony se dokázala vyšplhat z konce čtvrté stovky až do té první. Na turnajích WTA ale kromě zmíněného triumfu v Bielu zatím neprorazila a na US Open se představí po měsíční pauze zaviněné dalšími zdravotními komplikacemi.

Ruska má letos na kontě jen jedno finále (Indian Wells) a pouze jedno další semifinále (Madrid). Přesto se díky vyrovnaným výsledkům a letošní bilanci 31-14 drží v Top 10. Pomáhají jí také letošní grandslamové výsledky. Kuzněcovová na předchozích třech podnicích velké čtyřky neprohrála před osmifinále, ve Wimbledonu dokonce ve velkém stylu došla až do čtvrtfinále.

Na amerických betonech nezačala vůbec dobře. V Torontu nezvládla první zápas, v němž čelila talentované Američance Bellisové. V Cincinnati už to bylo mnohem lepší. V Ohiu se bývalá světová dvojka probojovala do čtvrtfinále, ve kterém málem zastavila pozdější šampionku Muguruzaovou.

Poslední výsledky Kuzněcovové na US Open nejsou dobré. Od finálové účasti v roce 2007 nepřešla přes osmifinále. V posledních třech letech navíc ve Flushing Meadows vyhrála jediný duel.

Vondroušovou čeká Kuzněcovová

Životní turnaj prožívá Václav Šafránek. Třiadvacetiletý Čech poprvé na grandslamu prošel tříkolovou kvalifikací, když zvládl tři těžké třísetové souboje s Masurem, Hanfmannem a hlavně čtvrtým nasazeným Stachovským.

Šafránka tak čeká velká premiéra. Hlavní soutěž si mimo challengery a podniky Futures ještě nikdy nezahrál. Los k němu však byl velmi krutý. Do prvního kola schytal Grigora Dimitrova a hned po Vondroušové proti němu nastoupí na Grandstandu.

Cíl bude mít česká naděje jasný - překvapit. Protože kdyby náhodou nad nasazenou sedmičkou zvítězil, byla by to obrovská senzace. Dimitrov, aktuálně 9. hráč světa, totiž minulý týden v Cincinnati získal svou první trofej z akce Masters a v prvním kole grandslamu prohrál naposledy loni na French Open.

Letošní sezonu zahájil Dimitrov tím nejlepším možný způsobem, když ovládl turnaj v Brisbane. Na Australian Open se probojoval až do semifinále, v němž v nervy drásajícím pětisetovém duelu podlehl Nadalovi. Vzápětí triumfoval na domácí halové akci v Sofii.

Po čtvrtfinálové účasti o týden později v Rotterdamu však přišel obrovský herní i výsledkový propad. Dimitrov se za poslední půl rok pouze jednou dostal do semifinále (Queens), na ostatních deseti turnajích včetně generálek na US Open ve Washingtonu a Montréalu se mu vůbec nedařilo.

Vše si ale zkompenzoval minulý týden v Cincinnati, kde si beze ztráty setu a po výhře ve finále nad Nickem Kyrgiosem došel pro svůj premiérový titul z podniků Masters.

Na US Open nikdy předtím neprošel dále než do osmifinále. Pokud si udrží formu, která ho provázela v Ohiu, mohl by své maximum v New Yorku vylepšit. Do karet mu hraje také pozice mezi osmi nejvýše nasazenými.

Šafránek bude usilovat o velké překvapení

Na sedmnáctce bude hrát jako třetí v pořadí Tomáš Berdych. Dlouhodobě nejlepší český tenista odstartoval sezonu slušně. V Dauhá se dostal do semifinále, na Australian Open podlehl ve třetím kole Federerovi a v Rotterdamu přidal další semifinálovou účast.

Dalšího postupu mezi nejlepší čtyřku se dočkal až na antuce v Lyonu, kde si zahrál své jediné letošní finále, v němž prohrál s Tsongou. Každopádně to bylo příjemné povzbuzení před startem French Open. V Paříži ovšem Berdych vypadl již ve druhém kole a rozhodl se ukončit spolupráci s koučem Ivaniševičem.

Na trávě přišlo zlepšení. V generálce na Wimbledon si připsal dvě čtvrtfinále a v All England Clubu postoupil stejně jako loni do semifinále. Příprava na US Open české jedničce příliš nevyšla. V mexickém Los Cabos v roli nasazené jedničky skončila v semifinále, v Cincinnati hned v prvním kole a propadla se na 19. místo žebříčku ATP.

Ve Flushing Meadows se Berdychovi v posledních letech dařilo. Od roku 2012 si zahrál minimálně osmifinále, loni v New Yorku kvůli zánětu slepého střeva nestartoval.

Jeho prvním soupeřem bude domácí Ryan Harrison. S Američanem se letos potká již potřetí a opět na grandslamu. Všechna tři předchozí vzájemná měření sil vyhrál Čech.

Harrison zazářil hlavně v únoru, kdy ovládl domácí challenger v Dallasu a následně i podnik ATP v Memphisu. Američan neztratil v deseti zápasech jediný set. Přes pět měsíců mu ale poté trvalo vyhrát dvě utkání v řadě. Dočkal se až na konci července v Atlantě, kde nestačil až ve finále na krajana Isnera. To bylo naposledy, kdy zvládl dva duely po sobě.

Berdych se letos potřetí na grandslamu utká s Harrisonem

Program na dvorci č. 5 zahájí Barbora Strýcová. Jednatřicetiletá Češka letos podává opět konzistentní výkony a i díky třem semifinálovým účastem se stále drží v první třicítce žebříčku WTA.

Nejlepšího výsledku na grandslamech letos dosáhla v oblíbené Austrálii, kde obhájila loňské osmifinále. Na dalších dvou akcích velké čtyřky skončila shodně ve druhém kole.

Generálku na US Open začala velmi slušně. V Torontu prošla do osmifinále, ve kterém ale uhrála jediný game proti neoblíbené soupeřce Halepové. V Cincinnati a New Havenu naopak skončila již v prvním kole, přičemž neuhrála ani set.

Loňské první kolo na US Open by každopádně mohla vylepšit. Letos v něm totiž narazí na Misaki Doiovou, s níž si v obou vzájemných duelech dokázala poradit.

Japonka se navíc letos výrazně trápí, zápas v hlavní soutěži naposledy vyhrála před třemi měsíci v Norimberku a na US Open byla jen jednou ve druhém kole.

Strýcová bude potvrzovat roli favoritky proti Doiové

Jako druhá v pořadí nastoupí na kurt č. 8 Denisa Allertová, která se stejně jako její krajanka Vondroušová naposledy představila na pražské Štvanici.

Česká tenistka se letos kromě vyhraného turnaje ITF v čínském Zhuhai trápí. Obrat k lepšímu přišel až v červenci, kdy došla do semifinále na ITF v Olomouci a právě na Štvanici.

Od té doby však nehrála a na tvrdém povrchu si naposledy zahrála v dubnu v Monterrey. Tři výhry v řadě má naopak její soupeřka Rebecca Petersonová, jež musela projít tříkolovou kvalifikací, což se Švédce na grandslamu povedlo poprvé v kariéře.

Allertová na US Open v posledních dvou letech v prvním kole vždy vyřadila jednu z favoritek, před dvěma roky Španělku Suárezovou, loni Srbku Ivanovičovou.

Tentokrát bude favoritkou sama Češka. Pokud uspěje, může si zahrát s loňskou šampionkou Angelique Kerberovou.

Allertová bude v prvním kole US Open tentokrát favoritkou

Na závěr hracího plánu se na dvanáctce představí Lucie Šafářová. V prvním kole ji čeká nasazená Anett Kontaveitová, s níž se nikdy předtím neutkala.

Šafářová se po zdravotních trablích loňského roku v průběhu letošní sezony dostala do solidní formy, kterou předvedla i na betonech v Torontu (čtvrtfinále) a Cincinnati (1. kolo). V obou případech nestačila na vracející se Američanku Stephensovou, jež v posledních týdnech hrála skvěle.

Šafářová prověří nasazenou Kontaveitovou

Kontaveitová prožívá životní sezonu, ovšem na posledních dvou turnajích ani jednou neuspěla. V Cincinnati ji v prvním kole vyřadila Petra Kvitová, v New Havenu Chorvatka Lučičová-Baroniová.

Maximem obou hráček na US Open je osmifinále. Zatímco jednadvacetiletá Kontaveitová se amerického grandslamu zúčastní teprve potřetí, Šafářovou čeká již 14. start ve Flushing Meadows. Na kontě má jedno osmifinále (2014), třikrát skončila shodně ve třetím a ve druhém kole, pětkrát se výhry nedočkala.

US OPEN 2017 - PROGRAM 2. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 17:00 SELČ)
1. Kar. Plíšková (1-ČR) - Linetteová (Pol.)
2. N. Ósakaová (Jap.) - Kerberová (6-Něm.) / nejdříve v 19:00 SELČ
3. Nadal (1-Šp.) - Lajovič (Srb.)
4. Mertensová (Belg.) - Keysová (15-USA) / nejdříve ve středu v 1:00 SELČ
5. Federer (3-Švýc.) - Tiafoe (USA)
• LOUIS ARMSTRONG STADIUM • (od 17:00 SELČ)
1. Svitolinová (4-Ukr.) - Siniaková (ČR)
2. Laaksonen (Švýc.) - Del Potro (24-Arg.)
3. Riskeová (USA) - Vandewegheová (20-USA)
4. Millman (Austr.) - Kyrgios (14-Austr.) / nejdříve ve 23:00 SELČ
• GRANDSTAND • (od 17:00 SELČ)
1. de Minaur (Austr.) - Thiem (6-Rak.)
2. Rodinová (Rus.) - Bouchardová (Kan.)
3. Vondroušová (ČR) - Kuzněcovová (8-Rus.)
4. Šafránek (ČR) - Dimitrov (7-Bulh.)
• COURT 17 • (od 17:00 SELČ)
3. Harrison (USA) - Berdych (15-ČR)
• COURT 5 • (od 17:00 SELČ)
1. Strýcová (23-ČR) - Doiová (Jap.)
• COURT 8 • (od 17:00 SELČ)
2. Allertová (ČR) - Petersonová (Švéd.)
• COURT 12 • (od 17:00 SELČ)
4. Kontaveitová (26-Est.) - Šafářová (ČR)
Kompletní program 2. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

280
Přidat komentář
Mayo
Tak z prvých hracích dni som videl včera jednu výmenu Keys. Každopádne som prekvapený z problémov RF. Hneď na úvod sa ťahať na 5 setov...
Reagovat
Marduch
aj taký je šport. Podstatný jsou body, je jedno jak.
Reagovat
svetova.dvojka
No jo zase to Federer uhaluzil..., on je jak Německo ve fotbale.
Reagovat
Mayo
To s tým Nemeckom vo futbale je taká neskutočná k0k0tina, že to svet nevidel.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Padme
Jsem neviděla. Úplný začátek taky ne. Amíkovi nechybí sebevědomí. V důležitých momentech byl téměř bezchybný. Roger naštěstí utrpěl výhru. Druhý a třetí set mi přišel výrazně lepší. Výsledek nakonec zvláštní.
Reagovat
a.magerova
Tak tak, mladý byl dobrý, kdyby nehrál proti Rogerovi, tak mu i fandím, hlavně žádné zbytečné zdržovačky a úderová jistota i v důležitých chvílích...
Reagovat
anajka
Ufff...
Roger, máš nad čím premýšľať a hlavne vylepšovať...
Reagovat
anajka
No, tak taketo nervy na ráno. Nedopodavat....:( brr...
Reagovat
svetova.dvojka
To už je hotové...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
spíš to vypadá na další prohru z mečbolu :D
Reagovat
a.magerova
Kšááá s takovými prognózami !!!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a to jsem si myslel, že dnes půjdu spát dříve, tak určitěěěěěě :D
Reagovat
svetova.dvojka
já půjdu spát po skončení, a vstávat budu tak kolem jedné hodiny, má se spát 8 hodin.
Reagovat
a.magerova
Ale tak... 4 sety za dvě hodiny... to by Nole s Rafou takový fičák nedali... :-))
Reagovat
anajka
Spať? Veď o chvíľu sa musim začať chystať do prace :)
Reagovat
a.magerova
Ondra už jede druhou pracovní nocovku, takže on může... ;-)
Reagovat
Padme
Kdybych tušila, co to bude za drámo, tak ještě o půlnoci malému nezavařuji přesnídávky.
Reagovat
a.magerova
Tvl... nedopodával... :-/

Mladej je dobrej.
Reagovat
svetova.dvojka
Federer poslední gemy už vypouštěl, kvůli tomu ,aby začal podávat do pátého setu , je to velký stratég.
Reagovat
svetova.dvojka
No jako bych to neříkal čistá hra...
Reagovat
anajka
To co ma dnes Roger za vlny? Takto to pokaslat vo štvrtom sete.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Padme
Co tam dělal? Měl gameball, seklo se mi to a 1:4...?
Reagovat
a.magerova
Klasika... blbá chvilka... a mladý se chytil... :-/
Reagovat
Padme
Zase mu věnoval set... :( 100% využití breakballů...
Reagovat
a.magerova
Ten machycek měl pravdu i já měla z mlaďocha obavy a je to tu.... :-/
Reagovat
svetova.dvojka
Ještě to může být zajímavé, pětiseťeček by nebyl od věci .-)
Reagovat
a.magerova
Jdi si naložit maso... :-P
Reagovat
svetova.dvojka
První narozeniny romského olašského prince, musíte vidět... https://www.youtube.com/watch?v=GYaPLe9gJ8w
Reagovat
svetova.dvojka
Proč Američan tak odešel ? Je to škoda...
Reagovat
anajka
V druhom sete sa Roger prebudil, spresnil a rozbehol sa. Dúfam, že to takto a lepšie vydrží až do víťazného konca.
Reagovat
Padme
zatím teda zoufalost...:(
Reagovat
a.magerova
Snad už TO bude od teď lepší... ;-)
Reagovat
Padme
Chvílemi jsem měla pocit, že by netrefil slona, kdyby stál na druhé straně kurtu...jak se ti líbí outfit?
Reagovat
a.magerova
Outfit super, nám takové přecházející barvy ráda, doufám, že párkrát bude hrát i přes den, denní varianta je oranžovočervená... ;-)

Ještěže tam má ty světlé prvky, jinak by si ho člověk lehce pletl se soupeřem... :-)))))
Reagovat
Padme
Už jsem si ho našla ;) mělo by být pravidlo, že nesmí hrát v oblečení stejné barvy. A jsem ráda, že má Roger jiného kadeřníka...:))
Reagovat
a.magerova
To by NIKE a ADIDAS nedovolili... kolikrát maj hráči/hráčky do mrtě stejné vohozy.... ale tak.... Rogera už máme nakoukaného, ten nám s Afroameričanem nesplyne... :-))))
Reagovat
Padme
Rogera naštěstí poznáme podle pohybu. Ale kluci mi mizí v reklamě :( a přesně jak píšeš, když hrají holky ve stejném, tak je to trochu faux pas. Nic by se těm velkoznačkám nestalo, kdyby v tom stejném udělali víc barevných variant.
Reagovat
a.magerova
To maj schválně, aby hned na první pohled i člověk málo všímavý viděl, kdo koho oblíká... je to rok od roku víc bijící do očí.... :-/
Reagovat
a.magerova
Lépe řečeno - žádného kadeřníka... ;-)
Reagovat
Padme
tréninku usnul na trávníku a přejeli mu hlavu sekačkou :)))
Reagovat
svetova.dvojka
Dobře hraje černoušek...
Reagovat
EllNino
Penko na centru, dohrávka, 4:1 třetí set
Reagovat
EllNino
no a je konec :D ... Lara byla tak vykulená z centru, že si ani neškrtla, naopak Aljona to zvládla bravurně :) 6:2 1:6 6:1 ...

Je to zvláštní, začít na 17 bez střechy a končit na Ashovi pod střechou :) ... ale tak holt vítězka RG má privilegium :D
Reagovat
mahycek
Teď vážně, doufám , že Roger neprohraje. Dodrou ve tři.
Reagovat
mahycek
To je pr.el
Reagovat
mahycek
Chodit na houby je na na houbi!!!
Reagovat
svetova.dvojka
Není je to zábava a aspoň se někdy dostaneš na čerstvý vzduch...
Reagovat
dappe
Třeba se ještě něco změní, ale Nadal s tímhle tenisem nemůže dojít daleko, je to strašný.
Reagovat
svetova.dvojka
Já jsem to hovořil už před turnajem 4.kolo Berdych konečná...
Reagovat
mahycek
Konec, škoda, překvápko už nebude. Lajovič nedotáhnul set. Teď už to mdal nepustí. Jdu spát, možná na Rogera ve 3 hodiny, ale spíš to nahraji. Víkend náročnej, koncert a pak padesátiny kámoše. Pozn. Fedex to vůbec nebude mít lehké, aby nedošlo k překvapení.
Reagovat
svetova.dvojka
Dvojchyba... jó tak to by šlo...
Reagovat
svetova.dvojka
No škoda, že to Dušan nedal, mohl to být ještě zajímavý zápas...
Reagovat
historik
Due to the current weather forecast, which predicts continuous rain throughout the remainder of the day, the Tuesday day session, #3, has now been canceled for all matches outside of Arthur Ashe Stadium. All matches scheduled for Arthur Ashe Stadium will continue as planned.
Reagovat
tommr
a na zítra to vypadá s počasím jak? Taky bude celej den pršet?
Reagovat
sprchon
Ne, do víkendu má bejt hezky. :)
Reagovat
tommr
tak to je dobře. Už jsme si letos toho otravnýho deště užili až moc ... :)
Reagovat
svetova.dvojka
No moc ne, u nás je takový sucho, že ani houby nerostou a já je pak ani nemohl prodávat do restaurací a něco si vydělat.
Reagovat
EllNino
mohlo by místo toho občas zapršet u nás :)
Reagovat
tommr
letos bohužel prší jen tam kde se hraje nějakej tenisovej turnaj ... :(
Reagovat
EllNino
máš pravdu, jeden z mála týdnů, kdy trochu zapršelo, bylo, když se hrálo ITF na Štvanici :D
Reagovat
svetova.dvojka
Ono nalijme si čistého vína, Nadal na hardu v posledních letech to opravdu žádná sláva není, dá se s ním hrát, letos v Montrealu ho porazil i 18letý cucák Shapovalov, kdyby ho Lajovič vyřadil, zas až taková bomba by to nebyla...
Reagovat
EllNino
cucák ? dej si facku
Reagovat
svetova.dvojka
ano a ještě ke všemu nevychovaný, vzpomeň si jak při Davis Cupu zranil empirového rozhodčího.
Reagovat
EllNino
to bylo omylem blbečku, naopak je v rozhovorech pokornej a hodně skromnej
Reagovat
svetova.dvojka
Je to možné, možná se za ten rok nebo kolik změnil.
Reagovat
EllNino
Dušan luxuska :D ... nechápu, proč se patlá na 85. místě
Reagovat
svetova.dvojka
no jo challengerový hráč, ve Wimbledonu letos také v prvním setu trápil Federera, dokonce měl proti němu i break, ale ve zbytku zápasu už odpadl...
Reagovat
Lunej..
Tohle ja si rikam u Berankise, ze umi zahrat skvele a ani nevim, na jakem miste je.:)
Reagovat
EllNino
tak ten je věčně zraněný :)
Reagovat
svetova.dvojka
Ale furt je to nejlepší tenista z Litvy , litevská jednička...
Reagovat
EllNino
a co to s tím má společného ?
Reagovat
svetova.dvojka
Je nejlepší ve své zemi, tak co by chtěl víc...
Reagovat
EllNino
co má společného tohle s tím, že je často zraněný ?
Reagovat
svetova.dvojka
To nevím.
Reagovat
EllNino
tak neměl kraviny a necpi se do vlákna, díky
Reagovat
svetova.dvojka
ok
Reagovat
Lunej..
Skoda no, ze nekteri hraci maji sve limity ovlivnene zranenimi atd.
Reagovat
Lunej..
Lajovic si casto obiha BH, aby neprislo vice trestu od Rafy..:)
Reagovat
svetova.dvojka
Toho i Fedex tipoval , že bude hodně vysoko, ale nějak mu ten tip nevyšel, je vidět, že až zas tak nerozumí tenisu...
Reagovat
svetova.dvojka
Teda ten Slovan hraje parádně, naskakovaný jednoručný bekhend...
Reagovat
svetova.dvojka
Zítra budu vařit Vídeňskou roštěnou s rýži nebo s pečeným bramborem , to ještě nevím, koupil jsem krásný kus vyzrálého vysokého roštěnce z mladého býka krásné vyzrálé uleželé maso, na vídeňskou jako dělané. To si zase dáme do nosu, tak já bych mohl vařit i v interhotelu...
Reagovat
EllNino
bože ty jsi trotl :D
Reagovat
Jabadu
Ale no tak ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
horší než kuchařinka kvitovka Havlát :-)
Reagovat
sprchon
Je to květinka, hajzlové! :D
Reagovat
svetova.dvojka
proč jako, podívej se na sebe...
Reagovat
Jabadu
Jestli se smím optati.
Odkdy je romským mužům ve víře dovoleno vařit a vůbec konati práce určené pouze ženám?
Já s cikány pracuji, takže od nich dost vím!
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Nic takového se v Bibli nepíše..., mám jí teď zrovna u sebe, muž se má postarat o rodinu a uživit ji.
Reagovat
Jabadu
Já netvrdím, že to neumí, ale bylo by to dost neobvyklé.
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Tak já ženatý nejsem že jo, a kdo jiný by měl uvařit rodině než já, který jsem měl na škole gastronomii.
Reagovat
dunphy
Už tomu sakra dejte ban! HEJ! HALÓ! CO MUSÍ ČLOVĚK UDĚLAT, ABY SI TAKOVÉHO TROLLA VŠIMLI?
Reagovat
Jabadu
Nech ho, je to náš pábitel a neziskovkář. Kde takového najdeš?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jabadu, tak to řekni rovnou, že když nečinkiuješ, hraješ si na no.2.
Ale neurářej Hrabala...
Reagovat
Jabadu
Babičku jsem dočetl do půlky, ale Hrabala znám celýho!
Reagovat
svetova.dvojka
Babičku Boženy Němcové jsem četl taky, holt povinná četba...
Reagovat
a.magerova
A Rok kohouta jsi četl?
Reagovat
Jabadu
Mimochodem jsem i náruživý čtenář pokleslé literatury sci-fi. Kromě klasiků (Clark, Asimov, Strugačtí ...) jsem před pár lety objevil jistého Václava Semeráda - ing, vystudoval ČVUT a věnoval se tzv. naivní sci-fi.
Je to velmi čtivé, někde až dětsky naivní, ale dost to stylem připomíná foglarovky.
Na začátek bych doporučil "Čtvrtou říši". Ta je asi nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je pan ing. vrozeně skromný, když dává svým knížkám plný počet :-)
https://www.databazeknih.cz/hodnocene-knihy/vsemerad-270
Ale horší než Niedl být snad nemůže :-)
https://www.databazeknih.cz/knihy/hrac-217990
Když jsme u těch titulovaných autorů, tak MUDr. Stýblovou mám rád nejen za zobrazení lékařského prostředí, ale hlavně za poctu Josefu Hlávkovi - https://www.databazeknih.cz/knihy/luzanska-mse-vita-brevis-29048.
A londýnské metro kdysi ozdobily i verše MUDr. Miroslava Holuba - http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ct24/kultura/1357886-londynske-cestujici-ceka-holub-v-mikroskopu.
Ale poslední dobou si notuji s Jihočechem Ing. Jiřím Hájíčkem.
http://www.hajicek.info/1_autor.html
Reagovat
Jabadu
Nesrovnával bych ho s "klasiky". Ale líbilo se mi to. Mám ještě starší PDA (předchůdce smartphon) od Telecomu a kdysi se v jistém formátu dal stáhnout výběr snad nejlepších knih na světě (cca 5 GB) a je v tom asi 5000 knih.
Do smrti mám co dělat, abych to přečetl!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli se tam omylem dostal tenhle tenisový "skvost" od Cimického - https://www.databazeknih.cz/knihy/vrazda-v-pate-sade-69759, tak můžeš smazat :-)
Za zmínku stojí jen informace o Heleně Sukové a pak poznámka o nějakých dvojčatech na FO :-)
Napsal to v r. 2011.
Reagovat
Jabadu
To tam není. Je to hlavně klasika:
Steinbeck, Čapek, Zola, Puškin, Čechov, A.C. Doyle ...
Třeba Čapek se dá číst jedním dechem. Dokonce i přepis divadelní hry jako třeba Věc Makropulos. Byl to génius!
:-)
Reagovat
Lunej..
No jo, Lajovic, dodnes vzpominam, jak ho Radek trapil v DC svou hrou:)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
svetova.dvojka
Ružová klukům sluší, já také nosím růžovou košili v kombinaci s černým sakem.
Reagovat
Kozoroh
Ale Rafovi to nějak drhne, jak se zdá. Že by nedořešený problém s kolenem??
Reagovat
svetova.dvojka
růžový Nadal
Reagovat
tommr
jak to vypadá s předpovědí počasí?
Reagovat
svetova.dvojka
hrát se bude na centru určitě.
Reagovat
George_Renel
Zatím píše že ne před 21:30 našeho času. ale mě se to moc nezdá.
Reagovat
EllNino
to určitě ne, dneska už je po tenise
Reagovat
tommr
a to je podle tebe příliš optimistická nebo příliš pesimistická předpověd? :)
Reagovat
George_Renel
Hlavně je nereálná. :-)
Reagovat
tommr
je to k vzteku, protože dneska bylo na programu tolik zajímavých zápasů ... :(
Reagovat
honza333
Nevíte zda se ještě bude hrát na jiných kurtech ?? A dyštak v kolik by se mohlo pokračovat ??
Reagovat
sprchon
Zejtra v 17:00. ;) Pokud mají rozum, tak by mohli začít o hodinu dřív.
Reagovat
honza333
takže dneska je už konec ?? kromě centru ?? :( :(
Reagovat
EllNino
jak to máme vědět, jak dlouho bude pršet :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dyštak se zeptej, dyš něco nevíš :-D
Reagovat
sprchon
Podle předpovědi má příštích 8 hodin lejt stejně jako teď.
Reagovat
svetova.dvojka
všichni se prosím postavte, za malý okamžik nastoupí na kurt Arthura Ashe nejlepší tenista světa...
Reagovat
EllNino
jj už se na Dušana těším
Reagovat
Pe3k
FedEx hraje až ráno.
Reagovat
smazaný uživatel
1111 hral uz vcera...
Reagovat
sprchon
Já dneska nehraju, už jsem měl pívo.
Reagovat
anajka
++1
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ale zase mas stesti, ze se plno spickovych hracu z NY odhlasilo, vcetne Janekdy a Gigina....Je ted z toho trosku czelendzrovy turnaj, jak by tam nebyl Kvido, Ernie a 1111, tak nevim nevim... kleslo by to asi na uroven futures:)
Reagovat
sprchon
Právě proto jsem si dal to pivo. Není motivace. :) Ale hodlám si to užít, to zase jo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
Jabadu
Pokleknu pouze před císařovnou Petrou Velikou a současnými panovnicemi Karolínou I. a Lucií Svatou řečenou též Líbeznou pod replikou středověkého meče, který mi visí na stěně.
Pod čím poklekneš ty?
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Já jedině před Ježíšem Kristem.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ti uz slusne ujel vlak...
Reagovat
svetova.dvojka
Ale náš židovský král stále žije. Ale to vy jako neznaboh asi nevíte.
Reagovat
smazaný uživatel
Sem myslel, ze vas kral je Krsna...
Reagovat
svetova.dvojka
Romové jsou křesťané, co jsem motáš jakési hinduisty... nebo co to je.
Víra je pro nás důležitá.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla asi vase nejvetsi chyba, ze vetsina na tu konformni viru konvertovala...ikdyz si myslim, i dle zkusenosti, ze to maji nekteri celkem v pazi
...prestali jste kocovat a hodne veci slo do kelu:)
...v Indii by se vam to nestalo, zeby vam nekdo neco zakazoval nebo snazil se etnikum predelat na svuj obraz:)
Reagovat
svetova.dvojka
V Indii je rasismus dodnes, stále tam funguje kastovní systém, přestože na papíře byl oficiálně zrušen někdy v roce 1950,ale praxe je jiná, ne každý se totiž v Indii řídí zákony, to že Romové začali kočovat do Evropy před nějakými tisící lety bylo dobré rozhodnutí. Romové jsou v Evropě více doma, než někteří jejich hejtři...
Reagovat
smazaný uživatel
kasta nema nic spolecneho s rasou...:)
Reagovat
svetova.dvojka
To je jen jiný název kasta = rasa, v Indii to funguje tak, že čím více tmavší odstín pleti, tím má člověk menší hodnotu a naopak čím světlejší odstín pleti tím má člověk vyšší hodnotu.
Reagovat
Jabadu
No,no ... trochu pravdy na tom sice je, ale nefunguje to. Indie je jiná planeta na planetě Zemi.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
no nazev je evropsky, a do konspektu socialniho usporadani hindiusmu se s tebou opravdu poustet nechci, a uz vubec do jeho historickeho vyznamu, nebot myslim, ze je to asi zbytecne:) Vzhledem k tvemu stereotypnimu videni...
...a take si myslim jak magerova, ze Rom nejses:) Spis takovy sportovni trolling...
Reagovat
Jabadu
Nechci se pouštět do větších akcí, stejně nejsem svlečenej, ale zajímavé je, že se o něj církev začala zajímat až cca 300 let po jeho smrti na Nicejském koncilu.
???
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
No tak protože tehdejší Římská Říše křesťany pronásledovala a vyvražďovala.
Reagovat
Jabadu
Na cikána máš nevšední historické znalosti. To se musí uznat.
Reagovat
a.magerova
On není Rom ani Cikán.
Reagovat
a.magerova
Protože blbý Rom by ty znalosti neměl a chytrý Cikán by zas takhle cíleně neštval davy proti svému etniku.
Reagovat
Jabadu
To všichni víme, ale pššššt ...
:-)
Reagovat
a.magerova
OK, pšššt... a jen potichoučku mezi náma, Cikáni nejsou rasa, ale etnikum, takže nemůže být řeč o rasismu... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavne by me zajimalo z ktere te romske kasty jako je:), tedy pssst etnonymu, nebo komunity...:)
Reagovat
smazaný uživatel
No taky se nechci poustet do vetsich akci, ale radeji se ho neptej, kdy se o nej zacali zajimat gypsies a hlavne proc:)
Reagovat
Jabadu
Myslíš toho INRI?
Ale tak jo, každý máme nějakého koníčka.
:-)
Reagovat
tommr
i když jde o obhájkyni titulu. Byl to tzv. očekávanej upset. Překvapil jen minimální odpor kterej talentovaný, ale nezkušený soupeřce kladla ...
Kerberová se po dnešku loučí i s první desítkou. Zatím se propadne na 12.místo, ale během USO může přijít ještě další pokles ...
Reagovat
EllNino
očekávaný upset je oxymóron :D ... buď je to upset nebo ne ...
Reagovat
dunphy
Naomi rozhodně není nezkušená a už vůbec ne na GS. V průběhu 2 let se jí podařilo dostat se na všech GS do 3.kola, což spousta holek nemá ani za kariéru. Má na nich skalpy třeba Vandeweghe nebo Eliny Svitoliny.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale tohle z žebříčku nejde vyčíst :-)
Reagovat
dunphy
Chudák Angie, to byl do 1.kola fakt brutální los. Naomi hodně zaslouženě.

Doufám, že ta loňská veleúspěšná sezóna Angie poznamenala jen letos a snad se to zas aspoň od příštího roku zlepší, tlak už na ni nebude skoro žádný.
Reagovat
sprchon
Tak tak. :) Snad se příští rok vrátí v lepší formě. A i kdyby ne, bude na co vzpomínat. Ten zápas proti Vice loni na AO mám pořád živě v paměti a když si chci zvednout náladu, tak si občas pustím aspoň HL z něj. ;)
Reagovat
dunphy
To já mám stejné s Agou. Při takovéhle náladě si pouštím její zápas proti Vice na AO 2014, podle mě nejlepší zápas, který kdy za kariéru odehrála.
Reagovat
EllNino
já zase s Petrou :D ...
Reagovat
HayashiM
Já zase s Kájou :D Vika - Kája v Brisbane 2015, neskutečná řež, po kterém jsem poprvé začal tak nějak doufat, že by z Káji mohlo být něco opravdu velkého :)
Reagovat
sprchon
To jsem neviděl, ale někdy kouknu. :) Nakonec tu Viku ještě snad začnu mít rád. :D
Reagovat
dunphy
To se teda rozhodně kouknout musíš! Hot shot za hot shotem, hlavně v posledním setu. :D
Reagovat
sprchon
Dík za tip. ;)
Reagovat
dunphy
Perfektně udělané HL:

https://youtu.be/_y-Kf89egwg
Reagovat
Lunej..
Simona byla taky chudak, ze dostala do 1. kola Masenu. Myslim, ze Masena byla mnohem tezsi souperka nez Naomi:)
Reagovat
dunphy
Jo, chudák byla, však já neříkám, že ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Simoně se to sejde.
Věřím, že v Rumunsku na jejich TP sedí nějaký zaklínač, který to má všechno propočtený a dneska s maximálním úsilím fandí Siniakový a zítra Duan :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Nesympatická Kerber venku, to mám radost, já ten její obličej prostě nemůžu vystát...
Reagovat
paprikovygulas1
Ty máš teda starosti
Reagovat
smazaný uživatel
no pravdou zase je, ze se najdou i taci, u kterych oblicej neni treba ani videt a nemuze je clovek vystat mnohem vic nez trebas tu Angie...
Reagovat
Jabadu
Nechtěj mne nasrat, bratře v trysku.
Úcta, pokora, talent, dřina = jedině tak se dá něčeho dosáhnout.
Zatím děláš vše pro to, abych si substantivum "more" (muž) v tvém případě vysvětloval v původním významu.
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
úcta a pokora ano , ale pouze k slušným lidem rozhodně ne k nějakým bílým rasistům,násilníkům atd.
Reagovat
EllNino
Angie loni vs Angie letos, to je jak nebe a dudy ... absolutně si nevěří :/ ...
Naomi vyhrála zcela zaslouženě :) ...Gratulace
Reagovat
tommr
to byl ostudnej výkon obhájkyně titulu ... :)
Reagovat
EllNino
neprovokuj :D
Reagovat
vaclavsubrt
Osaka hraje fakt nesmyslně dobře... Angie na BB 0/4... no asi je hotovo
Reagovat
smazaný uživatel
No spis bych napsal, ze Angie hraje nesmyslne blbe, krom jednoho jejiho servgemu, kdy zahrala pekne chytre...pochopitelne neubirajic haitsko-japonske divcine jeji reznicke kvality:)
Reagovat
com
myslim, ze po druhym brejku se uz da napsat, ze obhajkyne titulu PADLA
Reagovat
Bloody13
Ty kráso, Kerber dostává solidně na prdel!
Reagovat
smazaný uživatel
Ted Angie zahrala opravdu paradni servgem, slusne inetligentni, toz takhle bude muset hrat az do konce zapasu, jestli jeste mysli na obrat:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Naomi to tam reze po lajnach jak reznice na jatkach...
...chudak Janicek...
ale stejne si ten nas Janek dobre vybral, to zase jo...:)
Reagovat
smazaný uživatel
No a ten uzasny servgem uz Angie nejen nezopakovala, ale mela k tomu hodne daleko...
...ted uz ji ceka jen peklo:)))
Reagovat
Jabadu
Angie doplácí na to, že hraje nedominantní rukou. Na Rafovi to není poznat, ale když Angie podává, je tam vidět obrovská nekoordinace a při forehandu po lajně drží raketu jako prase kost.
Reagovat
Nola
ona si absolutne neveri, ruka s tym nema nic spolocne, s tou rukou vyhrala vlani 2 GS, pri BB nahra superke na raketu....
Reagovat
EllNino
ruka s tím má společného hodně, pokud si stopro nevěří, tak ta nedominantní ruka začíná haprovat
Reagovat
Nola
+ Osaka nie je ziadna prijemna superka do 1.kola, vlani som ju sledovala live proti Keys, prehravala ju, nakoniec to Keys za podpory divakov nejak ubojovala, dost smolny zreb pre obhajkynu titulu
Reagovat
svetova.dvojka
Pěkně Naomi... a navíc je to kočka...
Reagovat
EllNino
Normálně jsem si chvíli myslel, že se proti Angie rozehrává Serena, zezadu jsou si dost podobné :D
Reagovat
Lunej..
To jo, hlavně ty vlasy:)
Reagovat
EllNino
ta kolekce Adidas je naprosto boží :) ... včera Saša outfit ala Bois, na Penko to taky vypadá skvěle, stejně tak na Simoně, teď na Angie, Osace, Mišovi ... dobrý tah :D

Nike vypadá oproti tomu jako chudý příbuzný, zvlášť u holek, chlapi to mají vždycky hezčí, nechápu proč ...
Fila super, Lotto super, Lacoste super ...:) Asics taková klasika a všemu tomu věvodí Venus a Sloane :))
Reagovat
Lunej..
Sloane mívala takové upnutější modely více se mi v tom líbila.:) mně se zatím hodně líbí Kájin outfit.
Reagovat
tmora
OK, Nike je sice OUT, ale Masha vcera byla v black crystal dressu TOP! Proste pecka - to se neda ani srovnat s adidasem
Reagovat
tommr
jj Sharapova měla jednoznačně nejlepší dres ze všech ... :)
Reagovat
EllNino
tak jasně, já myslel ty stejnokroje samozřejmě, Maria vede, na tu jsem zapomněl :)
Reagovat
Pani_Kostalova
Mně v těch adidas modelech přijdou jak klauni :-)
Reagovat
tmora
presne!
Reagovat
historik
taky, nepřipadá mi to tak super, zbytečně přeplácaný
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, méně (barev) by bylo více.
Reagovat
EllNino
mně to přijde super, ale tak proti gustu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane Pink s originální Venus super!
Reagovat
tommr
na první kolo docela ucházející výkon. V prvním setu byla na Karolíně dost patrná nerozehranost, ale ve druhým už soupeřku jednoznačně přehrávala ... :)
Reagovat
Pavol
Drž sa toho centrálneho kurtu tam ti to pôjde. A po zápase zopár opičiek - grimás pre divákov ako Serena. Ten gem na 4 - 1 druhý set , moc dobre. Ako v gladiátorskej aréne , diváci si ťa musia obľúbiť.
Reagovat
EllNino
Hrála, co potřebovala, odvracela celkem dost BPs, ale odvrátila skoro všechny a to je hlavní :) ...

Tak nějak z ní cítím velkou jistotu, mohla by tam udělat dobrý výsledek, los na to má více než dobrý ...většina konkurentek v dolní půlce :)
Reagovat
tommr
na los si Karolína opravdu stěžovat nemůže a to finále není vůbec nereálný ... :)
Reagovat
svetova.dvojka
Výkonnostní rozdíl mezi oběma hráčkami byl zjevný a i tenisový analfabet ho musel vidět...
Reagovat
historik
Kája přes asi nervozitu na začátku nakonec hodně dobrý. A musím pochválit outfit:-)
Reagovat
com
no ale i pres ten jednoznacnej vysledek.. tak ten prvni servis a zbytecny chyby do site teda nic moc, ale hlavne ze vyhrala:)
Reagovat
historik
jj výsledek dost klame, bylo to jednoznačnější, hlavně v prvním setu. Ale připusuju to nervozitě a Kája tradičně hraje v prvním kole proti slabším soupeřkám hůř. Bylo tam opravdu dost dvojchyb
Reagovat
Lunej..
Mne teda Kaja nejak extra nervozni nepripadala. Dvojchyby se stavaji a Magda se zlepsovala.
Reagovat
smazaný uživatel
No paty gem druheho setu napinavy:)
Plno brejkovych prilezitosti, ale myslim, ze jedna byla asi hratelna...
No Madzia 3 gemy, mozna prida jeste jeden...
no skoda:) ale aspon to neni uplny propadak...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz to ma holka za sebou...
No jo, treba pridat na tom druhem servu.
Delky uderu...
no jeste par kosmetickych:)
Jeste asi dlouha cesta, treba ji aspon potesi, ze mela vic BH winneru...

Kaja dneska velmi dobre v BB situacich...chladnokrevne odvarcela....toz rekl bych dobry trening:)
Reagovat
dadaft
Siniaková teď tvrdě bojuje a je šílené, jak precizně a zároveň tvrdě musí hrát, aby napsala bod.
Reagovat
EllNino
přesně ... Elina fakt všechno vrátí ... ale Katka teda zabrala :)
Reagovat
historik
Paráda, Bára překvapivě hladce! A Katko jeď, do ní!
Reagovat
EllNino
Bára to ustála, Katka začíná válet a Kája zvládá klíčové momenty :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to předpokládám, že CiCi dneska nenastoupí...
Reagovat
EllNino
Bára zase kravne, déšť je pro obě stejnej, nechovej se jak malá zase, ve 31 letech
Reagovat
Lunej..
Ten komentator na E2 kdyby nebyl, vubec nic by se nedelo.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Na E1 i E2 běží Ostapenko - Arru :D
Reagovat
Lunej..
Ja sleduju na E2 Kaju, nemas nejaky soukromy kanal? :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Ne-e, ale když jsem to psal, tak asi už pět minut běželo na E1 i E2 to samé :D
Reagovat
Lunej..
Doufam, ze to Ostapenko vyhraje:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Já taky, ale pssst, jako redaktor musím být nestranný ;)
Reagovat
Lunej..
Podepsal jsi ve smlouve nestrannost? Pokud ne, tak si muzes kricet do sveta co chces:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Tyjo, vidíš to, to ani nevím, pak se kouknu, jestli nezapomenu :D
Reagovat
Lunej..
Ani nevis, co podepisujes? :D
Reagovat
Jabadu
"Drzá" v problémech s Metelescu a ještě drzejší Otesanko s antukářkou nic moc.
:-)
Reagovat
Jabadu
Karolína má občas i štěstí, ale to přeje připraveným.
Vypadá dost silně, soustředěně a nepanikaří.
Přitom Madzie hraje skvěle. Doufám, že nad své možnosti.
Reagovat
bIbec
je to takové nervózní od Karolíny.
Reagovat
bIbec
ale ten závěr setu dobrej.. od té doby, co musela odvracet 3 brejkboly.
Reagovat
smazaný uživatel
jj to ji zvedlo:)
Reagovat
svetova.dvojka
Přes druhý servis Plíškové se dá hrát...
Reagovat
Andrew89
je fakt trapa :D
Reagovat
Andrew89
trapna*
Reagovat
EllNino
hurá, gem :)
Reagovat
Jabadu
Yeaaah!
3:1
:-)
Reagovat
com
jabadabadůůůůůůůůů 4:1 :o)
Reagovat
Jabadu
"Pojď, synu!"
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Magdicka rebrejkla...:)
Ale Magdi ty mice z BH nemaji tu potrebnou delku, takze mas plnou kupu stesti, ze to rodacka zLoun trochu vorala...
Stadion Ashe dost prazdny...smutny pohled teda, kolos jako blazen...
Reagovat
svetova.dvojka
Američané mají všechno největší.
Reagovat
smazaný uživatel
No Madzia bude muset dnes hrat hooodne prez ten prvni serv, aby mela sanci svetovou jednotku aspon potrapit:)
Reagovat
EllNino
jono ... na druhém je to bída, Kája return na Ashovi našla celkem rychle
Reagovat
smazaný uživatel
No Madzia uhrala svuj prvni servisgem,,,:) Du oslavovat:)))
Reagovat
smazaný uživatel
No a to mohl byt jeji i posledni vyhrany servis gem v tomhle zapase:)))
Reagovat
smazaný uživatel
12 Kaja
Madzia 6
Reagovat
tommr
návštěva nebyla na první kolo tak špatná, ale v tom kolosálním stadionu to vypadá jako kdyby tam skoro nikdo nebyl ... :)
Reagovat
svetova.dvojka
Jinak škoda, že jste nepřišli, ten indický gulášek se mi moc povedl, všichni jsme si moc pochutnali.
Reagovat
Marduch
Do Předlic ani ve dne.
Reagovat
Lunej..
to sluší.
Reagovat
historik
katko bože
Reagovat
Dobry-den
Katka dle očekávání dostane pěknou sodu :D
Reagovat
Dobry-den
zato Bára mě překvapuje
Reagovat
misa
Dnes je v New Yorku předpovídaný déšť, takže by se za hodinu, dvě mělo hrát asi jen na centru.
Reagovat
svetova.dvojka
Dobrý podvečer přátelé...
Reagovat
Jabadu
Kaj džas, more!

Mimochodem našel jsem, že slovo "more" (muž) je v původním významu "trdlo, osel ...".
Tím jsem samozřejmě nechtěl nic naznačit!
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Jsem rád, že se zajímáte o naší kulturu.
Reagovat
Jabadu
"Já ti mám z toho takovej blbej pocit."
"Aááále to ty vždycky mluvíš o tom svým blbým pocitu. ... Nastoupíme, vyhrajeme a letíme domů!"
:-)
Reagovat
Dobry-den
Takže dneska to vidim takto:

Karolína - Magda 7:5 6:1
Kateřina - Elina 1:6 4:6
Markéta - Světlana 1:6 6:4 2:6
Václav - Grigor 2:6 4:6 1:6
Tomáš - Ryan 6:7(4) 7:5 6:4 6:2
Barbora - Misaki 4:6 2:6
Denisa - Rebecca 7:6(5) 4:6 1:6
Lucie - Anett 3:6 7:5 6:7(11)

Zloun a Tom postoupí v klidu. Lucka by jako teoreticky postoupit mohla, ale spíš to v koncovce neunese. A ostatní jsou bez šance. Siniaková je hráčka malých turnajů, Markéta není fit, Vašek má při premiéře těžký los, Denisa neudrží vedení a a a Bára prohraje ostudně!
Reagovat
PetaM
Bára zatím ostudně nakládá :D
Reagovat
Andrew89
Ale mám takový pocit, že jedna z dvojice Vondroušován - Siniaková zařídí upset ..... kéž by obě :D
Reagovat
tommr
Katce moc nevěřím, ale Markéta by překvapit mohla ... :)
Reagovat
EllNino
já spíš naopak :)
Reagovat
historik
doufám, že mi Katka potvrdí moje mrazení a Svitolinu aspoň potvrdí. Překvapivě jí věřím nějak víc
Reagovat
historik
ježkovy co to píšu...samozřejmě potrápí
Reagovat
bIbec
ani jedna se moc nezapotí, borci. Možná Katka trošku.
Reagovat
bIbec
a nebo beru zpět. Ani Katka se moc nezapotí asi.
Reagovat
Hector21
Nastíku a Světlíku nepokoušejte se mě naštvat...

obě půjdete dál a basta!
Reagovat
vrabejka
Vodroušová, Siniaková, Šafránek konec. Lucka má šanci, Kája a Bára postoupí ve 2 setech.
Reagovat
tommr
a co Denisa? Bez tvýho fundovanýho tipu bych byl před jejím zápasem strašně nervózní ... :)
Reagovat
janek_da
Trochu jsem pochyboval, ale to "ve 2 setech" mě přesvědčilo.
Reagovat
EllNino
Tomáš to bude ít hodně těžké a možná i prohraje, ale snad to ještě na pár kol odvrátí :) ...
Vašek si půjde pěkně zahrát, snad Gríšu aspoň potrápí, už teď je to dost nad plán :) ...

Holky nějak nevím, Kája snad zvítězí, ikdyž čekám problémky, až se Magda oklepe po prvotní nervozitě ...
Lucka s Anett, to bude boj, asi to zase neuvidím, je to moc pozdě na mě :D Takže si ráno přečtu výsledek, ale s výhrou moc nepočítám ...
Barča doufám nebude kravnout, ona Misaki umí hrát dobrý tenis, ale letos jí to moc nejde, nicméně Bára teď formou zrovna neoplývá, jen doufám, že toho celkem příznivého losu využije ... je jedno jak, hlavně AŤ :D
Denisa to bude mít těžké, dlouho nehrála, navíc Rebecca bude rozehraná, taky 3 sety tipuju :)
No a naše mladice Katka s Markét to teda schytaly, ale nic, co by se nedalo zvládnout, hlavně Světa dokáže rupnout s kýmkoli, a Elina na GS určitě chtěla začít nějakým lehčím losem ... takže tam to budou snad pěkné zápasy a třeba se dočkáme překvápka ...

Jinak mě ten newyrskej mišmaš pořád neoslovil, takže spíš tak pokukuju, ale vrchol tenisového světa letos už stejně byl :D Tohle je pro mě hodně slabý odvar
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/DIUkQ7tXkAA9_Kq.jpg:large
Reagovat
blixa
No snad budeš připravená. A nezapomeň, ráno pro zdraví, večer pro krásu ;-) :D
Reagovat
misa
do 1. kola je těžký los, samozřejmě snazší než Kar. Plíšková nebo Muguruza, ale i tak na hranici současných Lucčiných schopností. Bude muset předvést hodně dobrý výkon. Čas někdy po půlnoci mě taky netěší.
Reagovat
EllNino
těžký, a tipuju výhru Anett 2:1 ... ale necháme se překvapit :)
Reagovat
blixa
Hele, tommra už tu máme a intelektuálního dubléra nepotřebuje, nehledě na to, že je bezkonkurenční ! ;-) :D
Reagovat
EllNino
tak já to ale fakt tipuju :) ... co s tím jako
Reagovat
blixa
Tak to zkus znova, no ... a trochu se snaž ! :D
Reagovat
com
Siniakova s Vondrousovou zaberou a vyradi Karoline dalsi konkurntky!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist