2. den na WTA Elite Trophy: Rybárikovou čeká Mladenovicová, Pavljučenkovová vyzve Bartyovou, Stephensová se utká se Sevastovovou

1. 11. 2017, 01:00
Previews 8
"Malý Turnaj mistryň" pokračuje druhým hracím dnem a na programu jsou další tři zápasy skupinové fáze. Úvod středečního programu obstarají nasazená jednička Kristina Mladenovicová a slovenská jednička Magdaléna Rybáriková. Poté na centrální dvorec vstoupí Anastasia Pavljučenkovová a Ashleigh Bartyová. Středeční hrací plán zakončí souboj Sloane Stephensové s Anastasijí Sevastovovou.

Stadium (Start v 8:00 SEČ)

1. Kristina Mladenovicová (10.) - Magdaléna Rybáriková (22.)
Na úvod středečního programu se střetnou turnajová jednička Kristina Mladenovicová, která v posledních deseti zápasech uhrála jediný set, a slovenská jednička Magdaléna Rybáriková. Hráčky na sebe narazí po dlouhých osmi letech. V roce 2009 na French Open zvítězila 8-6 v rozhodující sadě Slovenka. Pokud si chce Rybáriková udržet šanci na postup do semifinále, musí dnes zvítězit ve dvou setech.

Mladenovicová letošní sezonu zahájila dvěma jasnými porážkami. Francouzka vypadla v prvním kole v Hobartu i na Australian Open. Na halové akci v Petrohradu se ovšem předvedla ve své nejlepší formě, dokráčela si pro kýžený premiérový titul na okruhu WTA a zahájila nejlepší etapu své kariéry.

V Dubaji sice ještě vypadla relativně brzy (osmifinále), nicméně v Acapulku si zahrála finále a v Indian Wells semifinále. Druhý velký americký podnik ale Mladenovicové nevyšel. V Miami skončila hned po prvním zápase.

Antukovou sezonu měla čtyřiadvacetiletá Francouzka výbornou. V hale ve Stuttgartu jen těsně prohrála finále a další finálovou účast přidala na prestižní akci v Madridu. V Římě sice skončila již v prvním kole, ovšem na domácím French Open poprvé došla až do čtvrtfinále, přičemž v osmifinále vyřadila loňskou šampionku Muguruzaovou.

Travnatá sezona už byla horší, ale vůbec ne špatná. Mladenovicová ji odstartovala postupem do čtvrtfinále v Hertogenboschi i Birminghamu, v Eastbourne prohrála osmifinálový duel s Kuzněcovovou a ve Wimbledonu uhrála kolo.

S příchodem sezony amerických betonů však přišel nepochopitelný zlom. Mladenovicová na začátku srpna ve Washingtonu vyhrála bitvu prvního kola s Němkou Mariaovou, ale poté prohrála dalších 19 setů a na kontě má v tuto chvíli deset porážek v řadě. V Zhuhai startuje poprvé.

Kristina Mladenovicová - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Petrohrad (vítězka);  Madrid,  Stuttgart, Acapulko (finále);  Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Petrohrad (vítězka)
Bilance: 38-25
Bilance z posledních 10 zápasů: 0-10
Bilance v hale: 5-1
Bilance proti hráčkám Top 30: 11-7 (kariérní 34-53)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (2. kolo), US Open (1. kolo)

Kristina Mladenovicová - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance: premiéra
Nejlepší výsledek: -
Loňský výsledek: -
Generálka: Moskva (1. kolo)

Rybáriková se po více než půlroční pauze a doléčení zranění kolene a zápěstí na kurty vrátila v polovině února coby hráčka páté stovky, a musela tak začít na okruhu ITF, kde v prvních dvou měsících svého návratu vyhrála 7 z 11 zápasů.

Slovence se náramně dařilo na asijských betonech. V květnu ovládla podniky ITF v Gifu a Fukuoce. Na větší turnaje se vrátila na French Open. Na pařížské antuce uhrála kolo.

Zlom přišel na oblíbené trávě. Slovenka na nejrychlejším tenisovém povrchu uspěla v 18 z 20 duelů, když ovládla akci ITF v Surbitonu, došla do semifinále v Nottinghamu, triumfovala na ITF v Ilkley a ve Wimbledonu senzačně postoupila až do semifinále.

Vůbec špatně nehrála na amerických betonech. V Torontu z kvalifikace došla do druhého kola, v Cincinnati a New Havenu sice kvalifikaci nezvládla, nicméně na US Open si zahrála třetí kolo.

V Asii měla trochu smůlu na los. V Tokiu ji v prvním kole vyřadila Strýcová, ve Wuhanu Radwaňská a v Pekingu po výhře nad Bouchardovou prohrála s Halepovou.

Na halových turnajích se představila ve velmi dobré formě. V Linci si zahrála první letošní finále na okruhu WTA, v němž nestačila na Strýcovou. V Moskvě v prvním kole porazila domácí Šarapovovou a utkání druhého kola kvůli zranění nedohrála do konce. V Zhuhai startuje poprvé.

Magdaléna Rybáriková - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Linec (finále); Wimbledon,  Nottingham (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Linec (finále)
Bilance: 48-18
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance v hale: 12-6
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-4 (kariérní 8-23)
Grandslamy: Australian Open (nehrála), French Open (2. kolo), Wimbledon (semifinále), US Open (3. kolo)

Magdaléna Rybáriková - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance: 0-1
Nejlepší výsledek: premiéra
Loňský výsledek: -
Generálka: Linec (finále), Moskva (2. kolo)
Výsledky ve skupině: Görgesová (1-6 6-7)


2. Anastasia Pavljučenkovová (14.) - Ashleigh Bartyová (20.)
Druhý středeční zápas nabídne souboj mezi Anastasií Pavljučenkovovou a Ashleigh Bartyovou. Oba předchozí duely jasně vyhrála Pavljučenkovová, ovšem k oběma došlo před čtyřmi lety. Ruska si dnes může zajistit postup do semifinále, pokud po včerejší výhře nad Kerberovou zvítězí i dnes.

Pavljučenkovová letošní sezonu odstartovala porážkou v Aucklandu. V Austrálii se ale přece jen do formy dostala. Ruska postoupila do čtvrtfinále v Sydney a mezi nejlepší osmičku se poprvé podívala na Australian Open.

Na turnajích v Dauhá a Dubaji vyhrála jen jeden zápas a dalšího kvalitního výsledku se dočkala v Indian Wells, kde si připsala další čtvrtfinále. V Miami naopak vypadla už ve třetím kole. V oblíbeném Monterrey si na začátku dubna došla pro už čtvrtou trofej z mexické metropole, když ve finále přehrála Kerberovou.

Další letošní titul slavila na antuce v Rabatu. Na dalších antukových akcích se ovšem postupu do závěrečných kol nedočkala. V Madridu skončila v prvním kole, na French Open o kolo později a v Římě v osmifinále.

Ani na trávě se Pavljučenkovové nedařilo. Na Mallorce i v Eastbourne uhrála jedno kolo, a ve Wimbledonu dokonce prohrála bitvu prvního kola s Australankou Arinou Rodionovovou.

Podobných výsledků dosáhla i na amerických betonech. Ze Stanfordu a Toronta odjížděla s bilancí jedné výhry a jedné porážky. V Cincinnati a na US Open dohrála již v prvním kole a nejdále se probojovala v New Havenu, kde vypadla ve čtvrtfinále.

Asijský podzim byl už o něčem jiném. Hned na první zastávce v Tokiu si zahrála finále, v němž podlehla Wozniacké, která ji poté vyřadila ještě ve druhém kole v Pekingu. I druhý velký podnik pro Rusku skončil brzy. Ve Wuhanu v prvním kole prohrála s Cornetovou. Na menší akci v Hongkongu naopak uspěla a po velké finálové bitvě s Gavrilovovou letos potřetí triumfovala na okruhu WTA.

Jedinou generálku absolvovala v domácí hale v Moskvě. V hlavním městě hned v prvním kole podlehla pozdější finalistce a krajance Kasatkinové. Na WTA Elite Trophy hraje poprvé.

Anastasia Pavljučenkovová - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Hongkong,  Rabat,  Monterrey (vítězka);  Tokio Premier (finále)
Největší úspěchy v hale: Moskva (1. kolo)
Bilance: 41-23
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance v hale: 1-1
Bilance proti hráčkám Top 20: 9-8 (kariérní 50-92)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (2. kolo), Wimbledon (1. kolo), US Open (1. kolo)

Anastasia Pavljučenkovová - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance: 1-0
Nejlepší výsledek: premiéra
Loňský výsledek: -
Generálka: Moskva (1. kolo)
Výsledky ve skupině: (Kerberová 6-3 3-6 6-2)

Bartyová se po několika pauzách k tenisu definitivně vrátila letos a udělala dobře, jelikož prožívá životní sezonu. Jednadvacetiletá Australanka už na prvním letošním turnaji v Brisbane ve druhém kole pořádně potrápila tehdejší světovou jedničku Kerberovou. V Hobartu kvůli zdravotním potížím nedohrála kvalifikaci. Na domácím Australian Open došla do třetího kola.

Ve skvělé formě pokračovala i po skončení australského léta. Na menší akci WTA v Kuala Lumpuru ztratila v sedmi zápasech jediný set a v roli kvalifikantky oslavila premiérový kariérní titul na okruhu WTA. V Miami vypadla ve druhém kole.

V průběhu antukového jara hrála jen tři turnaje. V Římě těsně prohrála kvalifikační duel s Ostapenkovou, ve Štrasburku naopak kvalifikaci zvládla a po maratonské bitvě skončila až ve čtvrtfinále na raketě Gavrilovové a na French Open byla v prvním kole nad její síly Keysová.

Že tráva patří mezi nejoblíbenější povrchy Australanky, potvrdila také letos. V Nottinghamu uhrála čtvrtfinále, v Birminghamu dokonce finále, v němž ve třech setech nestačila na Kvitovou, a ve Wimbledonu v prvním kole těsně podlehla Svitolinové.

Návrat na betony Australance vyšel náramně. V Torontu i Cincinnati prošla kvalifikací a postoupila mezi nejlepší šestnáctku. Na US Open přidala další letošní grandslamové třetí kolo, ve kterém prohrála s pozdější šampionkou Stephensovou.

Asijský podzim zahájila ve Wuhanu a po výhrách nad Bellisovou, Kontaovou, Radwaňskou, Karolínou Plíškovou a Ostapenkovou postoupila do svého největšího finále v kariéře, v němž měla velmi blízko k titulu, nakonec ale třísetovou bitvu s Garciaovou prohrála. V Pekingu se naopak loučila hned ve druhém kole, když letos znovu nestačila na Svitolinovou. V hale letos hraje poprvé. WTA Elite Trophy se účastní premiérově.

Ashleigh Bartyová - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Kuala Lumpur (vítězka);  Wuhan,  Birmingham (finále)
Největší úspěchy v hale: letos hraje v hale poprvé
Bilance: 40-15
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance v hale: 0-0
Bilance proti hráčkám Top 20: 7-11 (kariérní 7-16)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (1. kolo), Wimbledon (1. kolo), US Open (3. kolo)

Ashleigh Bartyová - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance: premiéra
Nejlepší výsledek: -
Loňský výsledek: -
Generálka: žádná


3. Sloane Stephensová (13.) - Anastasija Sevastovová (15.)
Poslední středeční duel obstarají vítězka letošního US Open Sloane Stephensová a světová patnáctka Anastasija Sevastovová, které se na kurt dostanou nejdříve ve 12:00 SEČ. Hráčky se spolu utkaly právě na závěrečném grandslamu sezony, kde až po velké čtvrtfinálové bitvě, v tie-breaku rozhodující sady, vyhrála Američanka. Vítězka se ujme vedení v Kaméliové skupině, do níž byla nalosována také jediná česká zástupkyně Barbora Strýcová.

Stephensová se na kurty vrátila po téměř roční pauze zaviněné zraněním levého chodila, kvůli němuž musela na operaci a z konce první tisícovky žebříčku WTA během dvou měsíců vyletěla do Top 20.

První dva zápasy, ve Wimbledonu a Washingtonu, sice prohrála, nicméně poté se rozehrála do skvělé formy a zahájila pohádkový comeback. V Torontu a v Cincinnati uhrála semifinále a ve fantastické formě se představila také na US Open.

Na domácím grandslamu postupně zdolala Vinciovou, Cibulkovou, Bartyovou, Görgesovou, Sevastovovou, Venus Williamsovou, ve finále s Keysovou ztratila pouhé tři gamy a zvedla nad hlavu premiérovou grandslamovou trofej.

Od té doby se ale čerstvé grandslamové šampionce vůbec nedaří. Ve Wuhanu uhrála jen čtyři hry s domácí Qiang Wang, a v Pekingu dokonce o game méně proti krajance McHaleové. V Zhuhai hraje poprvé.

Sloane Stephensová - sezona 2017
Nejlepší výsledky: US Open (vítězka);  Cincinnati,  Toronto (semifinále)
Největší úspěchy v hale: letos hraje v hale poprvé
Bilance: 15-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance v hale: 0-0
Bilance proti hráčkám Top 20: 7-3 (kariérní 22-44)
Grandslamy: Australian Open (nehrála), French Open (nehrála), Wimbledon (1. kolo), US Open (vítězka)

Sloane Stephensová - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance: premiéra
Nejlepší výsledek: -
Loňský výsledek: -
Generálka: žádná

Sevastovová prožívá životní sezonu, ale na kvalitní výsledek čekala skoro dva měsíce. Lotyška totiž úvodní dva duely letošní sezony prohrála a prvního vítězství se dočkala až na Australian Open, kde uhrála třetí kolo.

V hale v Tchaj-peji skončila ve druhém kole na raketě Šafářové, v Dauhá prohrála v prvním kole a v Dubaji přišel zmiňovaný výsledek. Sevastovová vyhrála čtyři utkání v řadě a prohrála až v semifinále s Wozniackou. V Indian Wells ani Miami úvodní vystoupení nezvládla.

Zlom nastal na antuce. Sevastovová uhrála čtvrtfinále v Charlestonu a Stuttgartu, a v Madridu dokonce došla až do semifinále. V Římě naopak vypadla již ve druhém kole a jen o stupínek lepšího výsledku dosáhla na French Open.

Na trávě se Lotyšce povedl jediný turnaj. V Nottinghamu totiž skončila hned v prvním kole a ve Wimbledonu v kole druhém. Vše si ale vynahradila ziskem druhého kariérního titulu, když na Mallorce ve finále porazila Němku Görgesovou a napravila finálový neúspěch z loňska. Poté se ještě vrátila na antuku a v Bukurešti i Bastadu si připsala čtvrtfinálovou účast.

Na amerických betonech se postupně zlepšovala. V Torontu prohrála ve druhém kole, v Cincinnati v osmifinále a na US Open po skalpu Šarapovové úspěšně obhájila loňské čtvrtfinále, v němž prohrála až v tie-breaku rozhodující sady se Stephensovou.

Od té doby se sedmadvacetileté Lotyšce nedaří. Ve Wuhanu, Pekingu i Moskvě skončila na první soupeřce. WTA Elite Trophy se účastní poprvé.

Anastasija Sevastovová - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Mallorca (vítězka); Madrid,  Dubaj (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Tchaj-pej (2. kolo)
Bilance: 35-23
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance v hale: 1-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 4-6 (kariérní 10-28)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (3. kolo), Wimbledon (2. kolo), US Open (čtvrtfinále)

Anastasija Sevastovová - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance: premiéra
Nejlepší výsledek: -
Loňský výsledek: -
Generálka: Moskva (2. kolo)

WTA ELITE TROPHY 2017 - PROGRAM 2. HRACÍHO DNE
• STADIUM • (od 8:00 SEČ)
1. Mladenovicová (1-Fr.) - Rybáriková (10-SR)
2. Pavljučenkovová (4-Rus.) - Bartyová (9-Austr.) / nejdříve v 9:00 SEČ
3. Stephensová (3-USA) - Sevastovová (5-Lot.) / nejdříve ve 12:00 SEČ
4. Rosolská/Smithová (2-Pol./Brit.) - Jing-Jing Lu/Shuai Zhang (4-Čína)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
com
tak 3 hodiny to tam zdržujou a stějně to tam zas ta Mladenovic projede :(
Reagovat
aligo
Proč, když jsou 4 skupiny, se hrají jen tři zápasy? To nedává smysl...
Reagovat
aligo
Myslím teda že jsou 4 :DD
Reagovat
tommr
skupinová část turnaje je tak rovnoměrně rozložená na 4 dni ...
Reagovat
aligo
Je super že rybarikova už dohrála a strycova ještě ani nepinkla... Opravdu rovnoměrné...
Reagovat
tommr
to je smůla, ale nedá se s tím nic dělat. Při daným formátu musí být po dvou dnech 2 hráčky, který ještě neodehrajou ani jeden zápas - tentokrát to vyšlo na Báru a Vesninovou ...
Reagovat
Frick
Nedivte se, že prohrála.

Ještě v sobotu průvodcovala na pevnosti Hanička. viz. FOTO Je to od ní hezké.

https://abload.de/img/screenshot-2017-11-1pnqkd3.png
Reagovat
Frick
Slečna Ledňáčková bude mít svou skupinu už odehranou a oloupená paní Krausová bude muset na svůj vstup do turnaj čekat ještě další den...

Lichý skupiny jsou na h...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist