3. den na Turnaji mistryň: Kerberová vyzve Halepovou, Cibulková zaútočí na první výhru proti Keysové

25. 10. 2016, 10:19
Previews 14
Účastnice letošního Turnaje mistryň už mají za sebou první zápasy. Úterní program v Singapuru zahájí světová jednička Angelique Kerberová, která nastoupí proti Simoně Halepové. Hned po nich zabojuje o svou první výhru ve skupině Dominika Cibulková, tu čeká Madison Keysová.

Úterní program otevřou světová jednička Angelique Kerberová se Simonou Halepovou. Zároveň budou bojovat i o vedení v Červené skupině.

Obě tenistky totiž své první zápasy zvládly, Halepová si poradila ve dvou setech s Keysovou a Kerberová zvládla třísetovou bitvu s Dominikou Cibulkovou. Je tedy jasné, že Kerberová, nebo Halepová bude po dnešním zápase v čele tabulky.

Světová jednička má s Halepovou negativní bilanci 3-4. Má tak možnost dnes vzájemnou bilanci vyrovnat. Kerberová navíc letos Rumunku ze čtyř duelů třikrát porazila a s hráčkami TOP 10 má v letošním roce výbornou bilanci 9-3.

Halepová má šanci si zajistit postup do semifinále už dnes, pokud porazí Kerberovou ve dvou setech. Rumunka je zatím se svým vystoupením v Singapuru spokojená.

„Když začnete výhrou, jste potom víc pozitivní,“ řekla Halepová po výhře nad Keysovou. „Teď můžu hrát svůj nejlepší tenis a nechat na kurtu vše bez ohledu na skóre,“ dodala před zápasem s Kerberovou.

I Kerberová má dnes možnost postoupit ze skupiny. Jestliže porazí Halepovou a Cibulková vyhraje nad Keysovou, může Němka slavit premiérový postup ze skupiny.

„Momentálně mám mnohem větší sebevědomí. Vím, jak se psychicky připravit na velké turnaje, jak zvládat těžké momenty v zápasech. To se za poslední rok hodně změnilo,“ sdělila novinářům Kerberová.

Ve druhém zápase v rámci Červené skupiny nastoupí na kurt Dominika Cibulková a Madison Keysová. Cibulková i Keysová svůj úvodní zápas prohrály a pokusí se poprvé na Turnaji mistryň zvítězit.

Keysová se potýkala v prvním zápase proti Halepové s velkou nervozitou. Pokud chce mít šanci postoupit do semifinále, bude dnes muset nervy nechat na hotelu.

„Myslím, že po prvním zápase už nebudu tak nervózní. Je dobré mít jeden zápas za sebou a jsem ráda, že můžu hrát dál. Půjdu do dalšího zápasu s tím, že nemám co ztratit,“ popisovala svou premiéru Američanka.

Naopak Cibulková působila ve svém prvním duelu přemotivovaně. „Bylo to těsné. Zápas většinou rozhodují malé detaily. Soupeřka byla v několika gamech vyrovnanější, a proto vyhrála,“ komentovala Slovenka zápas s Kerberovou.

Pokud chce světová osmička pomýšlet na postup ze skupiny, bylo by pro ni ideální, aby dnes poprvé v kariéře porazila Keysovou. Cibulková nedokázala najít na hru Američanky recept celkem třikrát.

Všechny hráčky mají stále možnost zahrát si semifinále:
1. Halepová postupuje do semifinále, pokud porazí Kerberovou ve dvou setech

2. Pokud vyhrají Keysová a Halepová, Halepová vyhraje Červenou skupinu a Cibulková na Turnaji mistryň končí (Kerberová by hrála s Keysovou o druhé postupové místo ve čtvrtek)

3. Pokud zvítězí Kerberová a Cibulková, Kerberová vyhrává Červenou skupinu a Keysová končí (Cibulková s Halepovou by si to rozdaly o postup do semifinále ve čtvrtek)

4. Keysová končí, pokud dnes prohraje ve dvou setech

ČERVENÁ SKUPINA TURNAJE MISTRYŇ

Výhry - Prohry Bilance setů Bilance gamů
1. Halepová (3-Rum.) 1-0 2-0 12-6
2. Kerberová (1-Něm.) 1-0 2-1 15-15
3. Cibulková (7-SR) 0-1 1-2 15-15
4. Keysová (6-USA) 0-1 0-2 6-12

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fandim Simone Halep i ked momentalne zapas nemozem sledovat/vecer pozriem zaznam
Reagovat
janek_da
Jestli nevadí, tak já celým srdcem fandím Angelice. Ale po zápase, po turnaji, budu Simoně přát.
Reagovat
Lunej..
Verim, fandim.. :)
Reagovat
janek_da
dneska bude clash Lunekda
Lunejka(Halep):janek_da(Kerber)
Reagovat
Lunej..
Se skoty nehraju :P
Reagovat
janek_da
Jakože se objetuju a ještě mám platit tobě chlast? :D
Reagovat
Lunej..
V cem se obetujes? :P
Reagovat
Mayo
Fandim Simone a Domke. Vyhra Keys a Kerber.
Reagovat
smazaný uživatel
fajn, vraj Keys vyhrá, ty si veru zlý tipér, takže to vyjde Dominike. Šanca stále žije.
Reagovat
Mayo
Mizerný (:
Reagovat
bIbec
ještě nevím, komu budu fandit. Uvidím až během zápasů.
Reagovat
Mayo
Tak je najlepsie blbče (:
Reagovat
kada.tom
Halep vyhraje ve 3 setech
Keys vyhraje ve 2 setech
Reagovat
janek_da
se sety souhlas, jinak jsi mimo :DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist