3. den v Madridu: Berdych začne proti Istominovi. Kar. Plíšková, Strýcová a Siniaková bojují o osmifinále

8. 5. 2017, 11:17
Previews 56
Souběžně hrané turnaje WTA Premier Mandatory a ATP World Tour Masters 1000 jsou v plném proudu. První zápas čeká Tomáše Berdycha, jenž bude čelit Denisovi Istominovi. Již o osmifinále usiluje trio českých tenistek. Karolínu Plíškovou čeká Anastasija Sevastovová, Kateřinu Siniakovou jednička Angelique Kerberová a Barboru Strýcovou domácí Lara Arruabarrenová. Šlágrem dne je souboj mezi Marií Šarapovovou a Eugenií Bouchardovou.

Hned na startu pondělního programu budou mít čeští tenisoví příznivci o zábavu postaráno. Na centrální dvorec totiž ve 12:00 nastoupí Karolína Plíšková. České jedničce se na nejneoblíbenějším povrchu zatím příliš nedaří.

Ve Stuttgartu to bylo ještě slušné, když porazila Coco Vandewegheovou a ve čtvrtfinále statečně vzdorovala pozdější vítězce Lauře Siegemundové, v Praze ovšem rodačka z Loun nezvládla hned první zápas proti Camile Giorgiové a proti Lesje Curenkové musela v prvním kole v Madridu do tří setů.

Její dnešní soupeřka Anastasija Sevastovová naopak s antukou problémy nemá. Lotyška na ní má dokonce nejlepší kariérní bilanci (198-80) ze všech povrchů.

Aktuálně 22. hráčka světa zahájila antukovou část sezony již v Charlestonu, kde ve čtvrtfinále nestačila na Lauru Siegemundovou. Ve Stuttgartu také postoupila mezi nejlepších osm, tentokrát našla přemožitelku v Simoně Halepové. V Madridu si v prvním kole snadno poradila se Shuai Zhang.

Plíšková se s o dva roky starší lotyšskou tenistkou utkala dvakrát. Dva roky starý duel v Moskvě prohrála, loni narazila na Sevastovovou během cesty za titulem v Nottinghamu. Po prohrané úvodní sadě povolila rodačce z Liepāja pouhé dva gamy.


Siniaková se pokusí překvapit Kerberovou
Na kurtu Manola Santany si zahraje i Kateřina Siniaková. Dvacetiletou Češku však nečeká nic jednoduchého - Angelique Kerberová, které ve dvou předchozích soubojích nedokázala sebrat set.

Siniaková se po premiérovém triumfu v Shenzhenu na kurtech dlouho hledala. Nemohla se dostat do formy, jež jí provázela na začátku letošního roku. Zdá se, že na antuce se ale cítí dobře.

Na posledních dvou turnajích už zase předvádí slušné výkony. V pražské Stromovce se probojovala do čtvrtfinále a na madridské antuce včera poprvé uspěla v hlavní soutěži. V prvním kole ztratila jen jednu hru proti francouzské kvalifikantce Pauline Parmentierové.

Kerberová si včerejším vítězstvím nad Timeou Babosovou zajistila návrat na tenisový trůn. Pro dvojnásobnou grandslamovou šampionku to byla první letošní výhra na antuce, protože první zápas ve Stuttgartu v roli obhájkyně titulu proti v životní formě hrající Kristině Mladenovicové nezvládla.


Berdycha čeká oblíbený Istomin
Kdo má raději mužský tenis, může po Karolíně Plíškové přepnout na Tomáše Berdycha, který by měl hrát zhruba ve stejném čase jako Siniaková. Česká jednička v prvním kole vyzve letos již poněkolikáté kvalifikanta.

Bude jím Denis Istomin. Na uzbeckého tenistu má Berdych jen ty nejlepší vzpomínky, jelikož ho už pětkrát porazil a nikdy s ním neprohrál. Naposledy se střetli právě loni v Madridu.

Po nevydařených akcích v Dubaji a Indian Wells se jedenatřicetiletý Čech dostal do velmi slušné formy. V Miami byl ve čtvrtfinále dokonce míček od výhry nad letos fenomenálním Rogerem Federerem.

Přechod z betonů na antuku absolvoval v Monte Carlu, kde zvládl dva třísetové souboje proti Andrejovi Kuzněcovovi a německému veteránovi Tommymu Haasovi. Nad jeho síly byl Marin Čilič, jemuž se na antuce letos náramně daří.

Pozitivní vzpomínky nemá Berdych pouze na Istomina ale také na madridský podnik série Masters, jelikož od roku 2011 pravidelně postupuje minimálně do čtvrtfinále. V roce 2012 si zahrál finále a v letech 2013 a 2015 semifinále.

Istomin se od senzačního vítězství nad Novakem Djokovičem na Australian Open výsledkově trápí. Výhru v hlavní soutěži naposledy zaznamenal v polovině února v Rotterdamu.


Strýcová bude proti domácí divoké kartě favoritkou
Poslední českou zástupkyní v dnešních dvouhrách je Barbora Strýcová. Nasazená patnáctka bude potřetí v kariéře čelit Laře Arruabarrenové.

S domácí divokou kartou se potkala nedávno. V únorovém fedcupovém utkání vyhrála dvakrát 6-4, předchozí tři roky starý duel v pařížské hale prohrála. Na antuce proti sobě nastoupí poprvé.

Rodačka z Plzně je letos až na výpadek v Dubaji konzistentní. Právě díky vyrovnaným výsledkům momentálně patří mezi dvacet nejlepších singlistek světa.

Na oblíbené antuce začala ve Stuttgartu, kde skončila v osmifinále na raketě favorizované Simony Halepové. Poté se představila v Praze. Na pražské antuce vyhrála tři zápasy v řadě a poprvé postoupila do semifinále.

Svou madridskou pouť odstartovala obratem proti krajance Lucii Šafářové a dnešním vítězstvím by vyrovnala své maximum z roku 2015 - osmifinále.

Arruabarrenové přechod na antuku nevyšel. Na zelené antuce v Charlestonu podlehla hned v prvním kole Andree Petkovicové. Oranžová verze nicméně Španělce sedla. V Bógotě došla až do finále.

V úvodním utkání na domácí půdě v Madridu byla blízko vyřazení. S Christinou McHaleovou prohrávala 4-6 0-4, nakonec však po obratu postoupila a na madridské antuce podruhé v kariéře přešla přes první kolo hlavní soutěže.


Šlágrem dne je duel Šarapovové s Bouchardovou
Jistojistě nejsledovanějším dnešním zápasem bude souboj mezi Marií Šarapovovou a Eugenií Bouchardovou. Kanaďanka totiž nedávno o svém bývalém tenisovém vzoru prohlásila, že je to podvodnice a měla by mít doživotní zákaz činnosti.

Je dost pravděpodobné, že Šarapovová i popáté proti o sedm let mladší Bouchardové uspěje. Do tří sad dokázala aktuálně 60. tenistka světa Bouchardová pětinásobnou grandslamovou šampionku dotlačit pouze jednou před třemi lety na French Open.

V Madridu v sobotu přerušila sérii šesti porážek na turnajích WTA a vůbec poprvé na madridské antuce vyhrála utkání v hlavní soutěži. To rekord Šarapovové v Madridu je jiná liga.

Třicetiletá rodačka ze Sibiře v roce 2014 prestižní akci vyhrála. V letech 2012 - 2015, loni nemohla startovat kvůli dopingovému trestu, nechyběla v závěrečných kolech.

Šarapovová se po vypršení patnáctiměsíčního dopingového trestu představila poprvé od loňského Australian Open na halovém podniku ve Stuttgartu, kde jako trojnásobná vítězka skončila v semifinále. Stopku jí vystavila rozjetá Kristina Mladenovicová.

V Madridu v prvním kole coby divoká karta otočila duel s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou a výrazně se přiblížila přímému startu ve Wimbledonu. V případě dnešní výhry bude mít jistý start v kvalifikaci.

Eugenie Bouchardová a Maria Šarapovová

Dnes odehrají zápasy druhého kola další hvězdy jako Caroline Wozniacká, Světlana Kuzněcovová a Kristina Mladenovicová. Do akce jdou také deblistky a mezi nimi šest českých tenistek.

Zajímavé souboje nabízí i dnešní utkání prvního kola mužské dvouhry. Program na kurtu Arantxy Sánchezové Vicariové zahájí Grigor Dimitrov, jehož čeká Philipp Kohlschreiber. Poté si mohou diváci vychutnat francouzské derby mezi Gaëlem Monfilsem a Gillesem Simonem.

Po měsíční pauze se na kurty vrací loňský čtvrtfinalista Nick Kyrgios. Jeho prvním soupeřem bude na závěr hracího plánu na dvorci s názvem Estadio 3 Marcos Baghdatis. Do turnaje vstoupí i Jack Sock, Jo-Wilfried Tsonga a další.

MUTUA MADRID OPEN 2017 - PROGRAM 3. HRACÍHO DNE
• KURT MANOLA SANTANY • (od 12:00 SELČ)
1. Sevastovová (Lot.) - Kar. Plíšková (2-ČR)
2. Kerberová (1-Něm.) - Siniaková (ČR) / nejdříve ve 13:30 SELČ
3. Ferrer (Šp.) - Kukuškin (Kaz.)
4. Bouchardová (Kan.) - Šarapovová (Rus.) / nejdříve ve 20:00 SELČ
5. Escobedo (USA) - F. López (Šp.) / nejdříve ve 21:30 SELČ
• KURT ARANTXY SÁNCHEZOVÉ VICARIOVÉ • (od 12:00 SELČ)
1. Dimitrov (12-Bulh.) - Kohlschreiber (Něm.)
2. Monfils (15-Fr.) - Simon (Fr.)
3. Riskeová (USA) - Kuzněcovová (8-Rus.)
4. Strýcová (15-ČR) - Arruabarrenová (Šp.)
5. Kuzněcov (Rus.) - Tsonga (10-Fr.) / nejdříve ve 20:00 SELČ
6. Suárezová (Šp.) - Wozniacká (10-Dán.) / nejdříve ve 21:30 SELČ
• ESTADIO 3 • (od 12:00 SELČ)
1. García-López (Šp.) - Copil (Rum.)
2. Berdych (11-ČR) - Istomin (Uzb.)
3. Davisová (USA) - Mladenovicová (14-Fr.)
4. Kyrgios (16-Austr.) - Baghdatis (Kypr)
• PISTA 5 • (od 12:00 SELČ)
1. Kontaová/Rogersová (Brit./USA) - Babosová/Hlaváčková (5-Maď./ČR)
• PISTA 7 • (od 12:00 SELČ)
1. McHaleová/Niculescuová (USA/Rum.) - Krejčíková/Kudrjavcevová (ČR/Rus.)

• TEPRVE BUDE UMÍSTĚNO DO PROGRAMU •
Görgesová/Strýcová (7-Něm./ČR) - Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR)
Hradecká/Siniaková (6-ČR) - Atawová/Kasatkinová (USA/Rus.)
Kompletní program 3. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

56
Přidat komentář
Kytka
Tak dneska zatím aspoň Tomáš. 2x 6:4, ale jistě, v poklidném tempu, nedal mu čuchnout, stačila solidní hra, A servis byl perfektní. Snad mu to vydrží.
Reagovat
George_Renel
Tomáš opravdu jistě a s přehledem. Dnes i s fungujícím podáním. S Robinem sice posledně prohrál, ale na antuce by měl být favoritem.
Reagovat
Kytka
Doufám. I když na téhle Madridské to víc letí. Ale Tomášovi taky. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf...kdybyste se radeji obcas venoval vic tenisu a ne te provincni Rusce:D)
Nic proti, ale jen pro upresneni...Robin je na hardu dost spatny, defacto jeho stats na hardu jsou dost tragicke, vesmes negativni...pozitivni stats vyher na hardu mel buh vi kdy, min. 8-10 let to bude zpatky.
Prave na antuce ma stats mnohem lepsi a poztivni a mnohem lepe na ni hraje. Dokonce prez leto spis jezdi antuku nez hardy...kdy se vsichni pripravuji na decoturfu.
Ale je fakt, ze Madridska je pry sviznejsi...
Ale Tomasovi asi Robin proste stylove nesedi, rupl s nim uz 2x a vzdy na hardu...jedine vitezstvi ma s nim na AO, tedy GS, kde to Robin tak nejak celkove moc nezvlada.

Ale jiste zitra bude Rebel favoritem, ale to snad na jakemkoliv povrchu...ale jestli mu dela na mensich turnajich nez GS problem na hardu, toz jsem fakt zvedavy jak si s nim poradi na antuce...kdyz mu tak nesedi, a kdy Rebelovi antuka taky tolik nesedi...a stretnou se na cihle vubec poprve.

Trochu vic verim Rebelovi. Robinovi se hlavne dari na tech letnich turnajich na antuce, tak doufam zase Rebel nerupne...ale pokud by prohral, asi by to nebyl uplny sok po tech vzajemnych duelech na povrchu na kterem je jeste Robin proste spatny.
Reagovat
smazaný uživatel
*...kdyz mu tak sedi;)
Reagovat
Kytka
Měl by Tomáš zabodovat. Do Madridu jelo hejno holek a Tomáš. Zbyl tam sám. Ale při jeho letošních výkonech, pokud by obhájil loňské body, bych byla na vrcholu blaha. Ale to by ale musel porazit Robina a pak v osmifinále pravděpodobně Marina, se kterým poslední dobou neumí. Dneska Tom na servisu 6 čistých her hotových snad vždycky za minutu a půl. Ale myslím, že Robin umí víc přečíst hru než Denis.
Reagovat
Lunej..
vcelku v pohodě, graulka, Denis je sympaťák. On má ty brýle dioptrické?
Reagovat
Lunej..
A Mikuláš má první set nad Jackem, pěkné. :)
Reagovat
Lunej..
No a jen ho pochválím, ztratí podání. Má tohle cenu? :)
Reagovat
Lunej..
Ve 2. kanár, co na to říct.
Reagovat
sprchon
Snad už to Jack dá.
Reagovat
Lunej..
Jdi pryč z mého vlákna, Kazimíre. :)
Reagovat
Kytka
Jo dioptrické.
Reagovat
Lunej..
Miluláš skvěle !!! I když Jack mu v TB na závěr pomohl, tak díky :)
Reagovat
gigin
The Uzbek is one of only two players on the ATP tour to wear prescription glasses, along with Serbia's Janko Tipsarevic.

Jj dioptrické. On a Jankela.
Reagovat
Lunej..
Děkuju.
Reagovat
gigin
Není zač.Ještě taková zajímavost. V roce 2001 měl těžkou autohavárii, noha v řiti, doktoři řekli, že už nebude nikdy hrát. Za dva roky začal trénovat a v roce 2004 naskočil do okruhu
Reagovat
Lunej..
Děkuju za info. Mně je sympatický, i když nejsem jeho skalní fanynka a naživo působí dobře. To obdivuju, když má někdo obrovskou vůli a dokáže překonat nepřízeň osudu. To písu i tobě.
Reagovat
gigin
;) děkuju
Reagovat
Lunej..
:)
Reagovat
Fandina
Madrid, nejnovější areál, kde se hraje tenis. Magická kostka, tři stadiony se zatahovací střechou, ostatní kurty se sezením pro diváky, je to tam super, vloni jsem tam byla. A vždycky, když uvidím stín na kurtu, jako třeba před chvílí při zápase Grigor Kohli, tak si vzpomenu, že jsme v Madridu a je tam zatahovací střecha. Při pohledu v televizi to trochu ruší, ale na místě mi to ani nepřišlo.

A mám radost, že Gríša vyhrál, byl to celkem pěkný mač. Gratulka a go!!!
Reagovat
Kytka
No nevím, jak je to naživo, ale na mně ty 3 stadiony působí jako fabriky - plech, šeď.
Reagovat
Fandina
A co bys chtěla na stadionu? Tady jde o to, že když prší, tak se tam dá hrát. Jinak je to normální kurt a okolo něj sezení.
Reagovat
Fandina
A je to tam hezké. Jen ta střecha, když svítí sluníčko tak v televizi dělá stín. Ale nevím, jestli i na centru, na tom největším kurtu, tam jsem si toho ještě nevšimla, ale na těch dvou menších to tak je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tož móžeš posódit -

http://www.perraultarchitecture.com/en/projects/2461-olympic_tennis_centre.html

design by 2009
Reagovat
Fandina
Jj, tak to tam vypadá :-)).
Reagovat
Kytka
Já jen, že jsou hezčí stadiony. Asi, že nemám moc ráda šedou. Ale střecha je dobrá. Dokonce tři. Na RG, na grandslamu, není ani jedna a hned tak nebude a světla tam nemají. Tak v tomhle směru je Madrid s turnajem nižší kategorie než GS na tom rozhodně lépe.
Reagovat
Fandina
Areál v Madridu je nový, byl postavený v roce 2009, tuším, takže střechy to má, ale jinak je to tam moc hezké, já jsem na RG taky byla, tam je to trochu větší a členitější, je to jiný areál.
Reagovat
FulnekUltras
ale teď už jinde jsme, je to jiná vesnice
Reagovat
Fandina
To nevím, co myslíš. V Paříži je to také hezké, ony jsou ty areály všechny trochu podobné, všude jsou kurty a sezení pro diváky. Ale každý ten areál má svoje specifika.
Reagovat
historik
výkon absolutně nehodný světového čísla 3, a to ani když připustím, že hrála na neoblíbeném povrchu. Vím, že to není zrovna populární, ale vyházení pomalu každého druhého returnu mi silně připomíná Petru. Tento lajdácký způsob tenisu, tedy snaha uhrát vše bez pohybu, urvat to rukou z místa...příšerně z toho bolely oči a fakt se divím, že jsem to vydržel až do konce.
Reagovat
Torn
Já viděl jen konec a jsem rád, že jsem to trápení neviděl celé. :D O tom čísle tři bych nediskutoval, protože stačí se podívat, co předvádí zbytek TOP10 včetně Kerber. To si myslím, že Karolína je před nima ještě hodně vepředu. Ale měla by se zlepšit, ne kvůli bodům, ale z principu přístup "Antuku nemám ráda, nejde mi to na ní"....určitě její výsledky nevylepší.
Reagovat
tommr
ten nesmysl že jí to na antuce nejde jí vsugeroval Kotyza a Karolína mu bohužel ochotně naslouchá a ani se moc nesnaží s tím něco dělat ... :(
Reagovat
Torn
Jako docela bych chtěl vědět na čem s ní Kotyza pracuje, když servis je čím dal horší, základní údery a pohyb taky. :D
Reagovat
Kytka
Taky mám dojem, že vloni to bylo lepší. Kotyza jí zatím učí prohrávat v prvním, druhém kole, a to perfektně.
Reagovat
Fandina
Nevím, že by někdo někoho učil prohrávat v prvním a druhém kole. Teď se jí nedaří, ale na začátku roku vyhrála dva turnaje a v race první.
Reagovat
Kytka
No přežít nějak antukovou sezónu.
Reagovat
dunphy
:(
Reagovat
horska.kraslice
Proč Kotyza? Antuku neměla ráda nikdy. Není se co divit vzhledem k enormě dlouhým nohám. Vaněk se na tom snažil ke konci své éry pracovat a Kotyza taky. Že to nejde, resp. jde ztuha, vis major.
Reagovat
VlS
Už jsi s tím Kotyzou fakt trapnej
Reagovat
slacker
v Rime a v Parizi nic neobhajuje, tak to pro tuto fazi sezony prilis nevadi
Reagovat
slacker
No aspon "obhajila" body z lonska
Reagovat
dunphy
Tohle nebude tím, že se hraje na antuce. Působí celkem dost vyhořele obecně.
Reagovat
aligo
Zlatá Kvitová na antuce... Karolíno styď se :(
Reagovat
George_Renel
e stínu pod fíky poslouchat slavíky,
zpívat si s nima a snít....
Asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zdá se, že to v Praze nebylo vypuštěné, prostě na antuce je to teď bída od Káji, ať už je důvodem psychika nebo cokoliv jiného... škoda takhle tou jedničku ještě chvíli nebude.
Reagovat
patriks
bude to kanár ?
Reagovat
mahycek
Zdravím všechny. Prosím slušný stream na ATP i WTA na Madrid. Děkuji.
Reagovat
Jabadu
http://sportstream365.com/

Přepni si to do češtiny a vyber si sport.
Reagovat
Bloody13
Uff, chudák Kája, ta dostává!
Reagovat
slacker
mam dojem ze naopak rozdava
Reagovat
patriks
Myslí na Hrdličku
Reagovat
historik
hrůza, jak to Sevastový usnadňuje. Vypadá, jako kdyby se právě probudila, málokdy přitlačí, strašně špatně se hýbe a pramení z toho i některé lajdácké jednoduché chyby doprostřed sítě anebo daleko.
Reagovat
FulnekUltras
To už spíš věřím Katce proti "světové jedničce".
Reagovat
historik
co jsem včera viděl Kerber, tak Katce taky docela věřím. Ale fakt nepochopím, že si Lotyška v klídku uhrává servisy čistou hrou nebo většinou tak maximálně 40:15
Reagovat
Torn
Karolíně je to dle mého svým způsobem fuk..Udělala si názor na antuku a asi jí je fuk, jak tyhle turnaje dopadnou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist