30. finále, 23. titul! Kvitová ovládla antuku v pražské Stromovce

5. 5. 2018, 12:05
Aktuality 185
WTA PRAHA - Petra Kvitová opět potvrdila pověst skvělé finalistky. Na domácí antuce v pražské Stromovce ve svém jubilejním 30. finále zdolala 4-6 6-2 6-3 Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou a získala už 23. titul, z toho třetí v letošní sezoně.
© TK Sparta Praha / Pavel Lebeda

"Byla to bitva se vším všudy. Rozhodla bojovnost," řekla Kvitová České televizi po svém prvním českém titulu. "Vyhrát turnaj v Praze, v domácím klubu a před českými diváky je speciální. Jsem moc ráda," řekla osmadvacetiletá Kvitová.

Kvitová začala v duchu předchozích zápasů. Hrála rychle, ve druhé hře získala podání soupeřky a vedla 3-0. Od stavu 4-1 ale Rumunka vyrovnala hru, hodně míčů vracela a Kvitová chybovala. Prohrála pět her v řadě a první sadu 4-6.

Po setu si zavolala na poradu kouče Jiřího Vaňka. "Potřebovala jsem uklidnit, necítila jsem se nejlíp. Nehrála jsem špatně, ale trošku jsem míče uspěchávala, proto pramenily chyby," řekla Kvitová a zbytek zápasu hrála bez čelenky.

Druhý set začala stejně jako první. Vedla 3-0, ale tentokrát už o náskok nepřišla. "Bylo těžký otočit, ale jsem ráda, že jsem už tolik nekazila a uklidnila se," řekla. Sice za stavu 5-1 ještě při svém podání neuspěla, ale vzápětí dokázala proměnit setbol při servisu Rumunky. "Ona může běhat do aleluja, ale když jsem dala tvrdý úder, tak jsem bod získala. Ale nechtěla jsem přepalovat, najít lajnu mezi tím bylo těžký."

I v rozhodujícím dějství získala Kvitová, z které čišela velká touha doma uspět, první výhodu. Ve čtvrté hře si ranou z bekhendu vybojovala brejkbol, při kterém donutila Buzarnescuovou zahrát aut. Vedla 3-1 a náskok udržela. "Pomáhala jsem si servisem a hned to bylo lepší. Hned jsem věřila, že to můžu vyhrát," řekla Kvitová. Zápas ukončila po dvou hodinách a 16 minutách hned při prvním mečbolu.

"Klobouk dolů před ní, co dokázala. Pro finále se asi narodila," řekl trenér Jiří Vaněk. "Je opravdu silná v hlavě, i když s tím bojovala, byla lehce nervózní a nehrála tak dobrý tenis jako první čtyři zápasy. Přebojovala to vůlí, lidi ji hnali a ukázala, jak je velká bojovnice, a to z ní dělá velkou hráčku," vyzdvihl kouč.

Z Prahy Kvitová spěchá do Madridu, kde vyhrála v letech 2011 a 2015. V nedělním prvním kole ji čeká letošní vítězka z Mexika Lesja Curenková z Ukrajiny. "O vynechání (Madridu) jsme neuvažovali. To hraje úplně každý a určitě se budu snažit ji namotivovat, aby byla připravená na grandslam," řekl Vaněk.

Před Kvitovou se po povýšení pražského turnaje na okruh WTA radovaly z titulu Karolína Plíšková v roce 2015 a o rok později slavila Lucie Šafářová.

S třiadvaceti tituly se Kvitová přiblížila k loni zesnulé Janě Novotné (24 triumfů), jejíž památku fanoušci a vedení WTA uctili před finále. Druhá je z Češek Hana Mandlíková (27) a se 167 vavříny je nedostižná Martina Navrátilová, která finále sledovala v ochozech.

Letos si Kvitová po Petrohradu a Dauhá připsala už třetí titul, což se jí povedlo poprvé od roku 2015. Lepší sezonu měla jen před sedmi lety, kdy se poprvé radovala na trávě ve Wimbledonu a mezi šesti vavříny byl i ten z Turnaje mistryň.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (05. 05. 2018)
• Dvouhra - finále •
Kvitová (2-ČR) - Buzarnescuová (Rum.) 4-6 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

185
Přidat komentář
Frick
1. 2016
2. 2018
3. 2015
4. 2017

Asi se nedivíte, že u mne vyhrálo "Lucčino" finále. Zápas s bezesporu nejkvalitnějšími soupeřkami, s velkým příběhem, kdy se Lucka nemohla dva měsíce dostat z těch "sr.aček" a pak najednou první výhra k nimž ještě přdala 4 další. Nezbývá než si přát, aby to nebyl její úplně poslední WTA titul.

Na druhé místo dávám to včerejší, kdy se Petra konečně zařadila k tenistkám, co vyhrály turnajový titul ve své zemi. Jakkoliv vyhrála již řadu (mnohem) lépe honorovaných podniků. Tenhle bude mít v Petřině srdci "své místo".

Na třetí místo dám české finále z prvního WTA ročníku. Jistota české držitelky titulu již před finále je samozřejmě fajn, leč to sportovní napětí pak trochu chybí. Lucka H. bohužel ani v něm nezlomila svou tragickou finálovou bilanci, byť od toho nebyla daleko. Z titulu se tedy radovala Karolína, která od té doby na další trofej z venkovní antuky stále čeká.

Na čtvrté místo nepřekvapivě jediné finále bez české vítězky. Byla to loni škoda, pro Týnu by určitě domácí titul z pro ní neoblíbené antuky byl ohromným úspěchem. Jakoby domácí titul byl prvelegium jem pro ty české hráčky, které se předtím či potom dostaly do TOP 5 a aspoň jednou si zahrály finále GS.
Reagovat
tommr
to není o nějakém privilegiu, ale o tom, že Petra, Karolína a Lucka jsou hráčky světové extratřídy zatímco Kristýna je zatím jen průměr ...
Reagovat
Frick
Loni měla fakt slušnou formu a porazit Monu určitě mohla.
Reagovat
Frick
...bohužel zas ta hlava, ta hlava...
Reagovat
blixa
Tvoje ? No jo, to je fakt tragédie ... ;-)
Reagovat
Fandina
ještě jednou gratulka. V poledne jsem vařila a dělala víc věcí, takže teprve teď se na to dívám v klidu ze záznamu a musím říct, že Petra nehrála zas tak špatně, jak se mi to jevilo dopoledne. Sice ve třetím setu vypadala unaveně, ale jinak to byl celkem dobrý mač. Jako obvykle, byly tam chyby z její strany a taky super údery. Takže gratulka Peti a držím palce do Madridu. Pojď!!!
Reagovat
Fandina
A samozřejmě jsem také ráda kvůli Martině, aby jí nebyly podsouvány smrtící polibky. Na druhou stranu, takové vyjádření by mě, být Petrou, hrozně svazovalo a bála bych se o výhru. O to víc gratulka Petře, že i tohle dovede ustát.
Reagovat
lvicek
Velká gratulace Péti k domácímu titulu. Myslím, že se jí bude dobře vyjímat ve sbírce trofejí! A držím pěsti do Madridu, at se ještě nemotivuje a něco tam vyhrajte, když ji to tam sedí. Nějaká další vítězná série by nebyla špatná :).
Reagovat
FulnekUltras
ale aspoň jedna citace odvedle ze sportu.cz:

Určitě je dobře, že náš turnaj vyhrála sportovkyně se vztahem k ČR. Jako známý gentleman jí mohu občas odpustit i tu částečnou monackou příslušnost.
Reagovat
Jabadu
Kdybys měl tu možnost bydlet v Monaku, také bys ji využil. Např. odhadovaná cena Karolíny rakouské pojišťovny Merkur je cca 100 000 000,- Kč.
Petra i Dominika jsou ulítlé na šperky, hodinky ... umíš si představit, jak musí vypadat smlouva "dvojnásobné" nebo v případě Dominiky (vítězka turnaje mistryň) od ALO Diamonds (slovenská firma)?
Já jen aby ti nevyletěly čočky z brýlí!
:-)
Reagovat
blax
Každej normální člověk, který by měl příjmy jako Petra nebo Karolína by měl taky rezidenci v Monaku.
Tohle není o vlastenectví a lásce k zemi. Tohle je o inteligenci.
Reagovat
Jabadu
Přesně tak. On dvoupokoják v Monte Carlu není zrovna levný.
:-)
Reagovat
Frick
Pokud chce mít rezidenci v Monaku nebo jinde, tak by měl prokázat. že je to místo, kde má v úmyslu žít, pobývat atp.

https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/314479/kvuli-danim-zit-mimo-slovensko-sagan-a-cibulkova-budou-mit-smulu.html
Reagovat
blixa
A proč by to jako měla prokazovat ? Protože si to blb Frick přeje ? :D
Reagovat
blax
Speciální Frickův zákon. Lex Frick.
Reagovat
blixa
A ještě by mě zajímalo, jak se prokazuje úmysl ? Sondou do mozku ? :D
Reagovat
Jabadu
Jaktože zde ještě není dvěstě příspěvků, holoto venkovs ... nevděčná!
Takto si hledíte své panovnice?!!
:-)
Reagovat
Frick
Reagovat
FulnekUltras
Černošek už nemá zapotřebí nikde škemrat - proto možná působí tak zabetonovaně.
Reagovat
Frick
Šavrda by s tim problém neměl a s Kaderkou by se Mirošek domluvil už tuplem.
Reagovat
blixa
Dyk se s ním domluvil. Štvanický centr bude nadále Kaderkův soukromý kurt a Černošek se mu do něj nebude srát ;-)
Reagovat
George_Renel
Myslíš tím jak podlízal Černoškovi a děkoval za skvělé podmínky?
Protože jinak nic nového než co ti tu 90% lidí tvrdí již léta. Turnaj někomu patří a ten si rozhoduje kde se bude konat a Štvanice není na úrovni pořádat turnaj WTA svým zázemím ani centrkurtem.
Reagovat
Frick
narodzíl od Štvanice jsem nikde nenašel informaci, že by na spartě byla vířivka, sauna, vnitřní bazén ("u Kaderky" fakt je). Nevím, proč by tam nemělo bejt zázemí. Prostory vnitřní "dvojhaly" představujou širokou možnost pro jídelnu, odpočinkovou zónu atp.

Ještě před 5 lety se uvažovalo o tom, že se by se na Štvanici hrál Premier, kterej by se tam přesunul z Bruselu.
Reagovat
George_Renel
5 let je dlouhá doba, před 5 lety jsi byl taky jiný, natož nějaká stavba, která není plně udržována a využívána.
To ty však můžeš těžko vědět neb předpokládám, že dům či chatu nevlastníš. To bys totiž věděl, že i nová nemovitost dokáže za pár let pod špatným majitelem zchátrat, i když je skoro nevyužívaná. Dál se nemíním s ignorantem faktů bavit.
Reagovat
Frick
Máš pravdu. Je to tam jiné než před pěti lety. Před pěti lety tam nebyla udělaná zbrusu nová restaurace, nebyla tam přestavěná vstupní recepce a na malém centru nebyla nástavba s fitness atp.
Reagovat
Jabadu
Štvanice je krásný areál, jistě i úžasné zázemí ... problém jsou zřejmě prachy. Myslím "velký prachy".
Takové sportoviště má na západě každá střední nebo vysoká škola.
V posraném Česku se propaguje florbal. Nic proti tomu sportu, ale je to levný školní sport. (pardon)
Nemyslím si, že si ho (florbal) oblíbí děti bankéřů, investorů ...
Vracím se nerad k systému českého školství. Kurwa, tady je tolik schopných, pracovitých lidí, ale školy jsou závislé na tom, až doslouží nějakému obecnímu úřadu počítače a laskavě je škole předá!
Jistě chápete, že při své fyzické zdatnosti, bych dávno někomu rozbil hubu.
A to ještě prý teď do škol chodí různé "neziskové organizace" s přednáškami o "rasismu" apod. ...
No ty vole ...moje pěst ...
:-)
Reagovat
FulnekUltras
nestojí to za to udělat těm šmejdům ještě radost...
Reagovat
Fandina
Na Spartě, když se postaví centr, tak je to tam také moc pěkné. Je sice dočasný, ale má své kouzlo. Nevýhodou podle mě je, že to nemá tolik míst, jako centr na Štvanici. To si myslím, že je jediný důvod, kdy bych uvažovala o přesunu.
Reagovat
Frick
Ta A. I. ...neni to pořád ono. Je to jak ze zaseknutý desky, eno...
Reagovat
Fandina
Předloni jsem byla na turnaji v Monte Carlu a tam je to také trubkové. A určitě jeden stadion v Římě.
Reagovat
Frick
No, já bych teda řekl, že nejbliží takový tenisový centr je až Kutzbuhelu. Kupříkladu ATP v Mnichově, WTA v Norimberku něco takovýho nemá.
Reagovat
FulnekUltras
Ani nevím, jestli podobně hodnotný individuální titul doma před svými diváky v minulosti vůbec některý z našich špičkových tenistů nebo tenistek získal. A právě Petra si to zaslouží plně - už ani nemluvě o dalších souvislostech. Mezi jejími tituly má Praha už napořád zajištěno své výjimečné místo.
Reagovat
Torn
Lucka a Kája. :D:D
Reagovat
FulnekUltras
hodnota těch titulů? letos se mi zdála konkurence zase podstatně větší než v minulých ročnících - soupeřky v semif a finále byly momentálně na úrovni top10
Reagovat
Dobry-den
Akorát se ukazuje, že tomu vůbec nerozumíš.
Reagovat
FulnekUltras
akorát se ukazuje, že Rumunku i Číňanku čecháčkové klasicky podcedňují - porazit Ostapenko, Georgi nebo Görges v jejich formě letošního roku je málo? a ještě další hráčky - stačí se podívat na přehled od ledna
Reagovat
Dobry-den
Nepiš bláboly. Co bylo támle v lednu, je teď celkem irelevantní...
Reagovat
Torn
Tak si ty statistiky projdi znovu, protože Julču ani jedna z nich neporazila.
Reagovat
Dobry-den
Navíc žádná Georgi neexistuje.
Reagovat
FulnekUltras
buďte chlapci rádi, že máte čas na detaily ;-)
Reagovat
tommr
tohle se těžko srovnává. Ryze po sportovní stránce byl asi titul z Prahy cennější pro Lucku a Karolínu, protože ty nemají tolik velkejch titulů jako Petra. Po emotivní stránce je ovšem cesta Petry k titulu z Prahy bezkonkurenční ... :)
Reagovat
Jabadu
Asi tak.
Pořád ale zapomínáme, že s velkou pravděpodobností pořád nemůže levou ruku sevřít v pěst.
V tenisu to nemusí být takový problém, ale v běžném životě to je celkem značný handicap.
Reagovat
Torn
Tak minimálně v roce 2016, kdy vyhrála Lucka byla dotace 500 tisíc USD, pokud se nepletu, což bys měl vědět, když tě zajímají pouze ty větší turnaje. Konkurence byla podobná. A soupeřky nebyly rozhodně na úrovni TOP10, co tu tvrdíš. Hráli slušně to jo, ale ve všech zápasech byla Petra favoritkou.
Reagovat
Torn
Hrály*
Reagovat
dunphy
2015 - Kar Plíšková (1), Hradecká, Wickmayer, Siniaková
2016 - Šafářová (2), Stosur (4), Kar Plíšková (3), Kuznetsova (1)

Zas si to říkáš jen jak se ti to hodí. 2015 sice celkem slabota, ale 2016 byly v semi 4 nejvýše nasazené hráčky, z toho všechno velká jména a 2 GS vítězky.
Reagovat
FulnekUltras
Sam už je dlouho na ústupu, tehdejší stav a motivaci Světly si už nepamatuju - letos byly poslední dvě soupeřky v síle, která proti nim aktuálně nedává jistotu žádné hráčce z nejužší špičky
Reagovat
Torn
Stosur i Světlana byly v té době v TOP20 :D
Reagovat
dunphy
Zhang je letos naprosto marná a tohle byl její první ucházející výsledek letos. Vůbec nevím o jaké síle to hovoříš.

Jen upozorňuji, že Sam v roce 2016 na antuce zářila. F v Praze, SF v Madridu, SF na French Open. Na ústupu možná, ale antuka ten rok se jí mimořádně vyvedla. Světla ve stejném roce před Prahou vyhrála Sydney a na jejím posledním turnaji před Prahou v Miami hrála F. Jinak 2016 měla výborný, zakončený dokonce na TM. Obě tehdy rozhodně větší soupeřky než Zhang a Buzarnescu teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně! Ale to ultrabolševik neuzná.
Jak Mihaele přeju a fandím, tak za jejími výsledky je i štěstí na turnaje, na los. Antuková Sam r. 2016 byla mnohem lepší.
Reagovat
FulnekUltras
hádat se o subjektivních dojmech na úrovni ATP-fedalistů je zbytečná ztráta času - dobou zmasírovaní modrobolševici prostě víc žerou lendloidní komárofobku, a tím je řečeno v podstatě všechno ;-)
Reagovat
EllNino
zrovna tihle dvě měří oběema stejným metrem, narozdíl od tebe :)
Reagovat
Torn
Tak ona se nebála komárů, ale toho viru. Ne každý komár musí být nutně infikován nějakým virem. :D
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak se snažíš všechno zdůvodnit politickou demagogií, ale skutek utek. Jako blb vypadáš ty.
Reagovat
FulnekUltras
demagogie čpí už skoro 30 let leda tak z modráků - o to větší cenu má v našem tenisu doslova zjevení jako Petra po mnoha jiných maloburžoazních kreaturách, které stín svého odchovu nikdy nepřekročily
Reagovat
blixa
Soudruh politruk, vyhozený z armády pro blbost myslitelem :D
Reagovat
Fandina
Politická demagogie čpí z každého, kdo se tak chová, píše. A je jedno, jestli je to komunista nebo jakýkoli jiný člověk. To je tvůj problém, že vypadáš jako pako.
Reagovat
Torn
Víš, co je Fulneku zajímavé, včera nebo kdy si tu psal, že tě turnaje menší než "Pětistovky" nezajímaj a najednou si otočil. :D
Reagovat
FulnekUltras
však tady omílám furt dokola, že až díky kvalitě sf a finále
Reagovat
dadaft
těžké finále, tvrdě vybojované a oplakané.
číslo 23 je skutečně impozantní a doufám, že zdaleka ne konečné.
((( B R A V O )))
----------------------------

a druhý zážitek dne - Marta Kosťjuková v Madridu.
15 let a skvělý pohyb, skvělá technika, k tomu tenisové myšlení a vrozený útočný apetit,,,,,,,,,,, a také naprosto suverénní a přirozený přechod na síť, uff, mám rád hráčky, které si to umí připravit a jít dohrát na síť,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nádhera, jednou to bude skvělá hráčka.
Reagovat
tommr
v ofiko žebříčku zůstává Petra i nadále na 10.místě, ale na 11.místo už má náskok přes 500 bodů ...

V letošní Race se Petra krátce posunula na 4.místo, ale Svitolina si ho zase vybojovala zpátky dnešní výhrou nad Cornetovou. Petra má ale zápas k dobru a platí, že pokud v Madridu udělá aspoň stejnej výsledek jako Svitolina bude v Race čtvrtá ...
Reagovat
Jabadu
Tak za prvé, parchantíci, holoto nevděčná, venkovs ... :-)
1. Málokdo po dnešku pochybuje o tom, že šampionem(kou) se člověk nemůže stát (teoreticky asi ano), ale musí se jím narodit!
2. Jestliže někdo dostane full service až v 16 letech a přesto je už v daném sportu č.2 (cca po pěti letech) nesmrtelný, je to důkaz výjimečnosti hraničící s virtuozitou, která je vlastní pouze vyvoleným jedincům.
3. Zajímavé je, že ti největší šampioni netrpí "hvězdnými manýry". Narozdíl od svých méně úspěšných kolegů(gyň).
4. Rodičovské slzy pana Kvity a jeho manželky by se měly vysílat pravidelně jako důkaz toho, co je v životě nejdůležitější!
...
Reagovat
FulnekUltras
5. Minimálně podvědomými členy KvitovaUltras jsou dnes prakticky všichni, i když se to snaží nejrůznějším způsobem maskovat. ;-)
Reagovat
Jabadu
Členy "Kvitova utras" jsou zde všichni od roku 2011.
Důkazem byl zápas se Serenou v Madridu.
To tady byli úplně všichni a já jsem psal během vyučovací hodiny.
:-)
Reagovat
Marduch
Diky bohu za Vanka. Ten jeho uzasny kreativne-empaticky koucink je nejspis presne to, co naladove hračky typu Petry potřebuji, tim spis v situaci Petry pri navratu po tom incidentu. Kdo ví, kde by ted bez Vanka Petra byla. Jak onehda prohlasila Karolina: v mym zivote jsou pro me nejdůležitější dva chlapi. Táta a Jirka. Dokážou uklidnit i povzbudit.
Reagovat
Pavlis
Petra s titulem https://pbs.twimg.com/media/DcbwA-EU8AAASFF.jpg:large
Reagovat
Dobry-den
Nepochyboval jsem.

Ani trochu.
Reagovat
bella
Petra nemela uplne svuj nejlepsi den, ale krasne to ubojovala a ja jsem nadsena ;). I slzicky byly, no parada ;). V Madridu bude asi unavenejsi, ale ten prvni zapas proste musi dat a pak bude mit asi den volna, to si konecne trochu odpocine ;). Fandime daaaal ;)
Reagovat
tommr
neřvi tu pořád ty blbko ...
Reagovat
Jabadu
Klid. Dej si lázeň. To tě uklidní.
:-)
Reagovat
Fandina
:-))
Koukám, že to nemáš dneska lehké. Mě se zastáváš, teď belly a to se na tebe ještě řítí a.magerova někde vedle v článku. Má vztek, že ses mě zastal a že mi věříš, že jsem 62 letá důchodkyně.
Reagovat
Jabadu
Já mám na "magerovou" připravenou otázku z filmu "Prstýnek":
"Magerová, to víte, že na zámku budou chovat?"
Teď vážně:
Dnes je hezký den, panovnice vyhr ... to by continued
Reagovat
Torn
to be continued. :D
Reagovat
Fandina
Jj, je krásně a já jsem se dívala na tenis a teď se mi nechce na zahrádku a přitom tam mám práce dost. Petruška super. Sice jsem se skoro celou dobu bála o výsledek, ale nakonec to ubojovala. Je to super.
Reagovat
smazaný uživatel
nezáviď
Reagovat
bella
nejaky problem?
Reagovat
Kozoroh
Ještě jeden titul a Petra vyrovná Janu Novotnou v žebříčku nejúspěšnějších českých vítězek WTA turnajů ve dvouhře. A ani Hana Mandlíková není daleko.

1. Martina Navrátilová 167 (WTA rekord)
2. Hana Mandlíková 27
3. Jana Novotná 24
4. Petra Kvitová 23*
Reagovat
Torn
To do konce roku stihne. :D
Reagovat
Jan
Na Navrátilovou ještě bude muset máknout :)
Reagovat
Torn
Já myslel na Janu Novotnou. :) Teoreticky by mohla stihnout i Hanku, tu do konci kariéry stihne. Martina je asi už za hranicí chápání. :D
Reagovat
Fandina
Asi nebo určitě, myšleno Martina.
Reagovat
Jan
Hanku stihne i prakticky, pokud se jí bude dařit.
Reagovat
Jan
Vím, že jsi myslel Novotnou :)
Reagovat
tommr
zajímavý je i titulový pořadí aktivních hráček:

1. Williams, S. 72
2. Williams, V. 49
3. Sharapova 36
4. Wozniacki 28
5. Kvitová 23
6. Azarenka, Radwanska 20
...
Reagovat
Torn
Aga má tolik titulů už jo? :D Mi nějak uniklo. Pinkálistka se nezdá. :D
Reagovat
kada.tom
Krásně Petra, jsem rád, že taky vyhrála doma :-)
Ta její finálová bilance je fakt moc pěkná :-)
Reagovat
EllNino
30. finále - 23. titul, skvostná bilance :) 3. titul letos, taky paráda, snad v Madridu ještě najde nějaké síly, podobně jako v Doha po Fed Cupu a Petrohradu :) Bylo by fajn využít poměrně příznivého losu, typově hráčky, které Petře docela sedí ... přeju hodně štěstí, Lvice :)

Úvod a závěr finále velmi emotivní, Petra zkřehla a dojala Stromovku :) A mě taky :D ...

Jsi skvělá :)
Reagovat
Pavlis
průběh všech setů byl poměrně jednoznačnej, ale Peti si to v prvním dost zkomplikovala. Naštěstí celý zápas otočila, ale obecně je pro ni strašně problematické proti takovýmto hráčkám hrát. Mihaela hrála o něco hůře než v semi, ale to sudím jen ze souhrnu včerejšího zápasu. Často se vztekala, před třetím setem měla přestávku. Petra každopádně letošní ročník pražský WTA dost pozvedla, byl to nehorázný mazec celý týden.

Petřino třicáté finále na okruhu, stylový, třiadvacátý kariérní titul WTA, třetí titul v roce 2018. Finálová bilance 23-7. Bilance v letošním roce, zatím, 24-6. To jsou dobrý počty. Petro, nesmírně ti to přeji, gratuluji k perfektnímu zážitku. A počasí tento týden taky super, prší sotva, holt sucho, nikoli ale v tenise :)
Reagovat
Jan
Občas hrála proti sobě, ale respekt, že nad sebou vyhrála :)
Reagovat
Jan
Petra polechtala nervy svých fanoušků, jak ona to umí :) Aby to neměli tak jednoduché :) Ale myslím, že jsou rádi :) V Madridu asi už bude unavená. Tolik zápasů v řadě, to pro ni asi nebude dobré, ale uvidíme.
Reagovat
PetaM
Gratulace! Oběma :)

Petra má letos už 3 tituly ze třech různých povrchů a chybí už jen tráva a rok bude komplet :)

A letos navíc hezky střídá velikosti turnajů, zvládla už první tři stupně a další tři, o něco těžší stupně, čekají :) Tak snad se to podaří :) Hodně štěstí v Madridu! :)
Reagovat
bIbec
Petro, super! Bylo to pěkný!
Reagovat
Torn
Odveta Pétře proti Rumunsku vyšla, příprava na Madrid moc nebude, což je škoda. Titul doma je super.
Reagovat
Jabadu
Ona je prostě úžasná!
Reagovat
Torn
:D:D
Reagovat
Blondie
úžasná, lidská, rozpačitá, krásná, milá, zdvořilá... famózní
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak!!
Reagovat
bella
+1000
Reagovat
smazaný uživatel
upachtěný, ale cenný titul
Pojď! Hlavu zpříma :-)
Mihaela ušpačkovaná, ale nevzdávala se.
Tak ať obě pokračují na vlně i v Madridu :-)
Reagovat
George_Renel
Cenou za to ale asi bude madridský výsledek. Holt Petře to na pondělí neodloží, není dopingová hříšnice, to by klidn mohla hrát až ve středu. .-)
Reagovat
tommr
má 23.titul, ale dneska se na něj pořádně nadřela. Problémy si způsobila hlavně sama tím že zbytečně promarnila 3 brejkboly za stavu 3:0 a 4:1 v prvním setu. To Buzarnescuový dodalo seběvědomí a Petru naopak znervóznilo tak, že zbytek zápasu odehrála v křeči. Svým způsobem je ale takový vítězství cennější než když jde všechno jako po másle ...
Dnešní zbytečný drama je ovšem velice nepříjemný z hlediska Petřiny účasti v Madridu kde jí už zítra čeká těžkej souboj prvního kola. Neumím si představit jak bude zítra vypadat proti odpočatý soupeřce když už dneska mlela z posledního ...
Reagovat
FulnekUltras
nepřeháněj zas...
Reagovat
Jan
Má pravdu.
Reagovat
FulnekUltras
Jestli Peťa zítra proleze první kolo, může se stát opět cokoliv. Ale jsem za ni rád, že o ničem předem nespekuluje.
Reagovat
Jan
Petra už má 5 zápasů v řadě, každá hráčky by byla unavená. A pak to na ni přijde :)
Reagovat
Fandina
Dneska to byl od ní bojovný výkon a vypadala opravdu unaveně. Ale letos udělala začátkem roku 14 vítězství v řadě, Petrohrad, FED, Doha, takže to umí. A samozřejmě, když v Madridu neuspěje, nikdo se tomu divit nebude.
Reagovat
bella
...jen tommr bude mit zachvat a plno vycitek.
Reagovat
Fandina
:-)) tak ať ho má. To je jeho problém. Tak zase všechno neber tak vážně. On už je takový, ale myslím, že to nemyslí zle. Jen je zbytečně kritický.
Reagovat
bella
Ty uz bez vazne do zadele, tommre. Nepochopil si za ty leta, ze to vzdycky zalezi jen a jen na ni a ze tvoje ustarany a negativisticky kecy v tom nehraji zadnou roli??? Uz si fakt nebetycne trapnej, tommre.
Reagovat
tommr
jsi neskutečně blbá a ještě to dáváš najevo duplikátně - asi aby to nikdo nepřehlíd. Lidi s jednociferným IQ jako si ty by něměli mít přístup na internet ...
Reagovat
Jabadu
Ale no tak! Dejme průchod emocímn a respektujme to. Ony ty ženy jsou občas ve vyjadřování takové trochu "temperamentnější", no.
Člověka tvého formátu by to ale nemělo rozhodit.
:-)
Reagovat
tommr
seš si jistej, že je to ženská? Podle mě je to nějakej náctiletej puberták ...
Reagovat
Jabadu
To mě nenapadlo. A víš, že můžeš mít pravdu?
:-)
Reagovat
Torn
A že je ty tak bezmyšlenkovitě bráníš. :D Nejsi náhodou královna Amazonek? :D
Reagovat
Fandina
Je slušný, tak se jí zastává. Nevím, kdo je bella, ale má ženský nick a i podle příspěvků to vypadá, že se jedná o ženu nebo dívku. Je to fanynka Petry a to, že píše tommr pesimistiky je fakt. Podle mě je to žena a dívka a nevím, proč se do ní tommr tak zbytečně naváží.
Reagovat
Torn
Fakt to je, ale zatím to vždycky mělo paradoxně pozitivní dopad na výsledky holek. :D
Reagovat
Fandina
Jeho příspěvky nemají na výsledek tenistů vliv. Já jsem si na tommra za ta leta zvykla a ráda ho čtu. Ale chápu, že někoho může vytočit.
Reagovat
bella
Mne muze urazit jen Ynteligent, coz ty nejsi ani nahodou. Neumis cist, co ti pisu???
Reagovat
bella
Ty uz bez vazne do zadele, tommre. Nepochopil si za ty leta, ze to vzdycky zalezi jen a jen na ni a ze tvoje ustarany a negativisticky kecy v tom nehraji zadnou roli??? Uz si fakt nebetycne trapnej, tommre.
Reagovat
Torn
Ale díky těm jeho pindům to vždycky výjde. :D Jak Petru nebo kohokoliv chválí, je oheň na střeše.
Reagovat
bella
Jojo, ja vim, jak to funguje, ale to mi nezabrani na nej spackovat, protoze tenhle chlap se nedokaze radovat snad nikdy a pokazdy mu neco neni dost dobry.
Reagovat
bella
Jojo, ja vim, jak to funguje, ale to mi nezabrani na nej spackovat, protoze tenhle chlap se nedokaze radovat snad nikdy a pokazdy mu neco neni dost dobry.
Reagovat
bella
omlouvam se, ale blbne mi klavesnice :(
Reagovat
Torn
V pohodě. :D Já se tedy nad příspěvky tommra bavim. On sám to určitě nemyslí vážně......někde hluboko uvnitř. :D
Reagovat
bella
to by me prave z medicinskeho hlediska zajimalo :D
Reagovat
bella
to by me prave z medicinskeho hlediska zajimalo :D
Reagovat
Fandina
Je vidět, že tomu Torne nerozumíš. Samozřejmě, že většinu příspěvků myslí tommr vážně.
Reagovat
Torn
Dobrej pokus. :D
Reagovat
Fandina
Pravda.
Reagovat
bella
Neeee, vazne. Ja uz ho znam leta letouci a bohuzel vse mysli smrtelne vazne.
Reagovat
bella
Neeee, vazne. Ja uz ho znam leta letouci a bohuzel vse mysli smrtelne vazne.
Reagovat
Torn
Tak naděje umírá poslední. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho dokonce podezřívám, že má u některých komentů už předlohu jen mění jména. :))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
FulnekUltras
že i ve třetím setu měla Peťa pořád v pohodě odkud brát. V klasické antukové lopotě, na kterou by se kdejaký hrabošský lendloid už dávno vyflákl. Soupeřka velmi kvalitní - stačí se podívat na její letošní bilanci. Teď ještě vydržet Boučka, Kaderku a... vychutnejte si tu solanku dneska, pane Kvito... ;-)
Reagovat
Torn
Ty seš taková neskutečná kreatura. :D Kvalitní hráčka? Mikaila hrále dnes pod své možnosti.
Reagovat
tommr
nesouhlasím. Buzarnescu hrála dneska dobře a Petře pořádně ztrpčila život ...
Reagovat
Torn
Předchozí kola hrála líp, měla čas na tu její hru, tady neměla moc šanci, pokud se Petra nezačala vyhazovat.
Reagovat
FulnekUltras
Mihaela dneska hrála to, co jí Petra dovolila - je to zase úplně jednoduché
Reagovat
Torn
Jako ty. :D
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle má Fulnek samozřejmě pravdu a ty máš zas nepochopitelně potřebu snižovat výhru Peti. Když takhle někdo píše na úkor Karolíny,můžeš se zbláznit.
Reagovat
Torn
Tak možná, kdydy Fulnek v každém svém příspěvku neurážel všechny ostatní hráče, tak já pak nemám potřebu rýpat do něj, to si předně uvědom.
Reagovat
FulnekUltras
Lendl a jemu podobní se urážejí sami.
Reagovat
Fandina
Lendl se neuráží sám, ale ty ano.
Reagovat
Jabadu
Já bych pana "Torna" vzal do klubu. Takový druhý "slacker".
Kdyby nebylo "slackerů a Tornů", čím bychom se bavili?
:-)
Reagovat
Torn
Ty seš neskutečnej tragéd. :D
Reagovat
Jabadu
Ale na rozdíl od tebe, já udělám čtyřicet kliků najednou a tvrdě pracuji.
Na svůj region si i vydělám, zatímco ty sedíš doma u komplu a pitchuješ.
Fakt tě to baví?
Reagovat
Torn
No, začínám se poměrně bavit, protože s Fandinou píšete věci, které jsou fakt trochu mimo. Tvrdíte tu, kdo co je zač, co umí atd. :D
Reagovat
Fandina
A co je ti do toho, co tu kdo píše. Mimo jsi ty.
Reagovat
Torn
Asi tolik co tobě, Fandino. :D
Reagovat
Fandina
Já o tobě nepíšu při každé příležitosti. Starej se o sobe a nepiš o druhých. Jednou na to dojedeš. A nezapomeň mě několikrát ve větě oslovit. To jednou je málo. Ale to internetový troll jako ty moc dobře ví.
Reagovat
Torn
"Jedem do Afriky
jedeme do Zimbabwe
jedem na hostinu
špatně to nedopadne
to co je před náma
lechtá nás u pupku
mám strach že skončíme
něčemu v žaludku.
oujé"

Tolik asi k tomu. :D
Reagovat
Fandina
Jsi mimo.
Reagovat
Jabadu
Poklekněmež a vzdejme hold své ...
A my, tradicionalisté, odhoďme svůj širák v dál ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)) vydřený, ubojovaný! Gratulace!!
Reagovat
Frick
Letí za 2 hodiny.
Reagovat
tommr
pokud vím tak je to privátní letadlo takže na Petru určitě počkají ...
Reagovat
Jabadu
Také by ses chtěl proletět?
Vem do ruky tenisovou raketu, trochu zhubni a ukaž nám to ...
(pardon!)
:-)
Reagovat
Frick
Nezapomenout si nandat Řiťmo Kundo :-D
Reagovat
Fandina
Dobře hrající soupeřka a únavou působící Petra, ale je to tááááááááááám. Gratulace k titul, dneska to byl těžký mač. Gratulka!!!
Reagovat
FulnekUltras
drž hubu svačino
Reagovat
Torn
Ty drž hubu.
Reagovat
FulnekUltras
jak říkám, přepočítej si ještě jednou chechtáky, jestli ti nějaký hodně důležitý nechybí - a pak běž olízat řiť plechovce
Reagovat
Torn
To je tvoje parketa. :D
Reagovat
tommr
Petře se dneska nedaří, ale přesto je už jen jednu hru od vítězství. To už by měla dotáhnout ...
Reagovat
Jabadu
Je to blízko!
Reagovat
Jabadu
Smích Mihaely a trenérky:
Myslím, že se tomu říká hysterický smích z únavy.
Reagovat
tommr
no já teda vidím únavu spíš na Petře ...
Reagovat
Jabadu
Yeahhh ...!
:-)
Reagovat
lars
a co trenerku Buzny unavilo?
Reagovat
Jabadu
Netuším, jestli víš, co je psychická únava.
Byl jsem dvacet let součástí "českého školství", kde není problém v lidech, kteří to s nasazením dělají, jak nejlépe umí.
Problém je systém, který připomíná dobu Marie Terezie, kompetentní lidi to nezajímá a výsledkem je to, že to nebaví ani děti, ani učitele.
V tom jsme v Evropě naprosto "unikátní".
Evropa investuje do vzdělání - čeští politici ne.
Reagovat
dadaft
no Buzáre, teď už ti ani fakovačka nepomůže...
Reagovat
Jabadu
Nebýt mého a tommrova včasného zásahu ...
:-)
Reagovat
Fandina
Je to pech, čtyři mače jako po másle a dneska takové trápení. Petra vypadá hodně schváceně. Chtělo by to brejk Peti. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je prostě svázáná silou okamžiku!
Reagovat
lars
asi nejtezsi souperka
Reagovat
George_Renel
Vidím Petřiny vlasy a říkám si, je zle.
Reagovat
Jabadu
Nerad to píši, ale něco mi říká, že Petra pouští otěže a nechává Rumunku hrát.
Reagovat
tommr
obávám se, že Rumunka to v závěru uhaluzí podobně jako proti Giorgi ... :(
Reagovat
Jabadu
Záměrně jsem zdvojil tvůj pověstný pesimismus.
A vo tom to je!
Já Petře pořád věřím!
:-)
Reagovat
Jan
:)
Reagovat
Michaelus
To je neskutecna kráva ta Rumunska ????
Reagovat
filp
Nevím co ji porad vadi, zacina mi byt velmi nesympaticka.
Reagovat
FulnekUltras
Ale jinak... "Teď ji brejkneš a budeš začínat servisem třetí set. Dobře jsi to vykoumala. Hlavu nahoru a úsměv. Pumpuj balón za balónem. Lvice!!!" ...tenhle Jirka má na Petru vyloženě pozitivní vliv... ;-)
Reagovat
tommr
sice srovnala na sety, ale pořád se strašně trápí ...
Reagovat
FulnekUltras
dáme to
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist