5. den v Madridu: Berdycha čeká Haase. Do turnaje vstoupí Djokovič a Nadal

10. 5. 2017, 11:28
Previews 60
Na souběžně hraných podnicích WTA Premier Mandatory a ATP World Tour Masters 1000 v Madridu má český tenis ve dvouhrách posledního zástupce - Tomáše Berdycha. Česká jednička ve druhém kole vyzve Robina Haaseho. První utkání dnes absolvují obhájce titulu Novak Djokovič a letos na antuce zatím neporažený Rafael Nadal. Představí se také pětice českých deblistek.

Ve dvouhrách už z českých nadějí figuruje pouze Tomáš Berdych. Českou jedničku dnes čeká Robin Haase. S Nizozemcem se jedenatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí utká popáté v kariéře. Poslední střetnutí v únoru v Dubaji ve třech setech prohrál a má tak 45. hráči světa co oplácet.

Berdych má letos na kontě dvě semifinále (Dauhá a Rotterdam) a špatně si zatím nevede ani na nejpomalejším tenisovém povrchu. Antukovou část sezony zahájil v Monte Carlu, kde v třísetových soubojích porazil Andreje Kuzněcova a Tommyho Haase. V osmifinále byl nad jeho síly Marin Čilič.

Další slušný výsledek by světová čtrnáctka mohla přidat na právě probíhající akci Masters v Madridu, kde od roku 2011 došla vždy minimálně do čtvrtfinále. Berdych na oblíbeném turnaji začal dvousetovým vítězstvím nad uzbeckým kvalifikantem Denisem Istominem.

Haase se při svých třech předchozích účastech na madridské antuce dále než do druhého kola nikdy neprobojoval a čeští příznivci jistě budou doufat, že si své maximum po dnešním zápase nevylepší. O dva roky mladší Nizozemec letos navíc na dvě výhry v řadě na oranžové drti čeká.

Na podniku v maďarské Budapešti nicméně smetl antukového specialistu Diega Schwartzmana, takže si Berdych na svého přemožitele z Dubaje bude muset dát velký pozor, jelikož na antuce Haase rozhodně hrát umí, což potvrdil také v prvním kole v Madridu, když přehrál Daniela Evanse.

Ve hře jsou ještě české deblistky. Květa Peschkeová vyzve po boku Anny-Leny Grönefeldové dvojici Gabriela Dabrowská/Yifan Xu. V odpoledních hodinách se představí dosud neporažené Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou.

Pravděpodobně až ve večerních hodinách čeká druhé kolo čtyřhry české duo Lucie Hradecká/Kateřina Siniaková a nasazené jedničky Lucii Šafářovou s Bethanií Mattekovou-Sandsovou.


Do turnaje dnes vstoupí loňský vítěz Djokovič
První letošní vystoupení na madridské antuce si odbude obhájce titulu Novak Djokovič. Vítěz ročníků 2011 a 2016 začne proti domácí divoké kartě Nicolasovi Almagrovi. Se Španělem prohrál pouze úplně první vzájemné měření sil v roce 2004. Od té doby Almagra čtyřikrát, z toho dvakrát na antuce, porazil.

Srb se od lednového triumfu v Dauhá herně trápí. Po své první letošní akci na antuce v Monte Carlu, kde skončil ve čtvrtfinále na raketě rozjetého Davida Goffina, se rozhodl rozpustit svůj trenérský tým. V Madridu ho tak bude podporovat hlavně rodina.

Almagro má letos na svém oblíbeném povrchu zatím nevyrovnané výsledky. V Barceloně však dokázal značně potrápit Alexandera Zvereva. Výborné výkony předváděl i v Estorilu. V portugalské metropoli skončil coby loňský vítěz ve čtvrtfinále, v němž byl nad jeho síly pozdější šampion - krajan Pablo Carreño.

Postupně se tak po mizerném vstupu do letošní sezony, kdy po čtvrtfinálové účasti v Dauhá prohrál čtyři zápasy v řadě, dostává do formy. V prvním kole na domácí půdě v Madridu přehrál v domácím derby krajana Tommyho Robreda.

S hráči Top 10 má Almagro bilanci 19-67, naposledy uspěl loni v Buenos Aires, kde porazil Jo-Wilfrieda Tsongu a krajana Davida Ferrera.


Představí se také letošní antukový král Rafael Nadal
Do turnaje dnes vstoupí také letošní antukový král Rafael Nadal. Ani čtyřnásobného vítěze madridské akce Masters ale na úvod nečeká nic jednoduchého. Proti Fabiovi Fogninimu, se kterým se dnes ve druhém kole střetne, už na antuce v minulosti okusil, jak chutná vítězství i porážka.

S nebezpečným Italem se naposledy potkal letos v semifinále v Miami, kde relativně suverénně zvítězil. Dnes bude mít Španěl možnost prodloužit svou šňůru tří výher nad o rok mladším Fogninim a zvýšit své vedení ve vzájemné bilanci.

Nadal je letos na antuce zatím k nezastavení. Čtrnáctinásobný grandslamový šampion ztratil v předchozích deseti duelech jediný set a v Monte Carlu a Barceloně si došel pro jubilejní desátou trofej. Není tak divu, že je označován za největšího favorita letošního French Open, kde může získat další jubileum - 10. titul.

Fogninimu se naopak na antuce letos vůbec nedařilo. V Monte Carlu, Budapešti i Mnichově nezvládl hned úvodní souboj. Premiérové letošní výhry na oranžové drti se dočkal až právě v Madridu, když počtvrté v řadě porazil Joaa Sousu.

Do karet Nadala hraje vše: lepší forma, lepší výsledky v Madridu (Fognini nikdy nepřešel přes druhé kolo), vzájemná bilance a také bilance Itala s hráči Top 10 (9-45). Osmé a deváté vítězství nad členem elitní desítky zaznamenal Fognini až letos. V Indian Wells přehrál Jo-Wilfrieda Tsongu a v Miami Keie Nišikoriho.

Rafael Nadal nemá letos na antuce zatím konkurenci

Francouze i Japonce dnes rovněž čeká druhé kolo dvouhry. Představí se také Stan Wawrinka, Milos Raonic, Grigor Dimitrov nebo Nick Kyrgios.

Velmi zajímavý souboj slibuje závěr programu na kurtu Arantxy Sánchezové Vicariové, o nějž se postarají Alexander Zverev a Marin Čilič. Už ve druhém kole tak na sebe narazí vítězové turnajů, které se konaly minulý týden. Zverev triumfoval doma v Mnichově a Čilič se dočkal prvního letošního titulu v Istanbulu.

Proti talentovanému Němci se Chorvat pokusí přerušit sérii dvou porážek. Mimo tvrdý povrch se oba borci střetnou vůbec poprvé.

Také na ženské straně se dočkáme atraktivních zápasů. Angelique Kerberová na centrálním dvorci vyzve přemožitelku Marie Šarapovové - kanadskou tenistku Eugenii Bouchardovou, s níž se pokusí srovnat účty.

O postup do čtvrtfinále bude bojovat také loňská šampionka Simona Halepová, která jen tak tak včera vyřadila Robertu Vinciovou. Rumunka bude čelit Samantě Stosurové. Osmifinálová utkání dnes absolvují ještě například rozjetá Kristina Mladenovicová a turnajová osmička Světlana Kuzněcovová.

MUTUA MADRID OPEN 2017 - PROGRAM 5. HRACÍHO DNE
• KURT MANOLA SANTANY • (od 12:00 SELČ)
1. Arruabarrenová (Šp.) - Sevastovová (Lot.)
2. Almagro (Šp.) - Djokovič (2-Srb.)
3. Fognini (It.) - Nadal (4-Šp.)
4. Kerberová (1-Něm.) - Bouchardová (Kan.) / nejdříve ve 20:00 SELČ
5. Wawrinka (3-Švýc.) - Paire (Fr.) / nejdříve ve 21:30 SELČ
• KURT ARANTXY SÁNCHEZOVÉ VICARIOVÉ • (od 12:00 SELČ)
1. Nišikori (6-Jap.) - Schwartzman (Arg.)
2. Ferrer (Šp.) - Tsonga (10-Fr.)
3. Simon (Fr.) - F. López (Šp.)
4. Čorič (Chorv.) - Herbert (Fr.)
5. A. Zverev (Něm.) - Čilič (7-Chorv.)
• ESTADIO 3 • (od 12:00 SELČ)
1. Raonic (5-Kan.) - Müller (Luc.)
2. Vandewegheová (USA) - Suárezová (Šp.) / nejdříve ve 14:00 SELČ
3. Stosurová (16-Austr.) - Halepová (3-Rum.)
4. Dodinová (Fr.) - Mladenovicová (14-Fr.)
5. Dimitrov (12-Bulh.) - Karlovic (Chorv) / nejdříve ve 20:00 SELČ
• PISTA 5 • (od 12:00 SELČ)
2. Berdych (11-ČR) - Haase (Niz.)
• PISTA 6 • (od 12:00 SELČ)
1. Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) - Dabrowská/Yifan Xu (Kan./Čína)
2. Hradecká/Siniaková (6-ČR) - Stosurová/Shuai Zhang (Austr./Čína) / nejdříve v 17:00 SELČ
• TEPRVE BUDE ZAŘAZENO DO PROGRAMU •
Arruabarrenová/Sorribesová (Šp.) - Babosová/Hlaváčková (5-Maď./ČR)
Matteková-Sandsová/Šafářová (1-USA/ČR) - Bertensová/Larssonová (Niz./Švéd.)
Kompletní program 5. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
teprve si jen ctu, zapas si dohledam, urciteeeeee.. :-))
Reagovat
Nola
hrala skvele, Angie na servise neuhrala ani jedinu hru
Reagovat
smazaný uživatel
Kerberova je predevsim v loji obecne.. ;-)
Reagovat
Nola
boleli ma z toho oci, nevydrzala som sledovat cely zapas a to jej fandim....
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja mozna vydrzim - vzhledem k tomu, ze ji nefandim.. :-))
Reagovat
Fandina
Hezounek Šáša prohrál s Marinem TB prvního setu, ale teď má brejk, tak uvidíme, jak se to vyvine dál. Kluci se oba snaží :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Asi reakce na nějakýho (švýcarskýho?) Fricka:
https://www.instagram.com/p/BT48mZzhdz5/?taken-by=timea.official
Reagovat
sprchon
A ten konec je pro tebe. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je nás tady víc, co Timee přejeme :-) Ale napsala to hezky.
A v knihovně už mám zamluvený tenhle bestseller :-)
https://www.instagram.com/p/BSqkBYGhQmB/?taken-by=timea.official
Reagovat
sprchon
To vypadá moc dobře, tenhle styl můžu. Tak už vím, co si přát k narozeninám. :)
Reagovat
sprchon
Nedávno jsem dočetl sérii případů Cormorana Strika od R. Galbraitha (pseudonym J. K. Rowlingový) a moc se mi to líbilo. Teď čekám až vyjde další díl, tak zatím čtu Nesboa.
Reagovat
Jabadu
Jako zastupující předseda "Kvitova ultras" vydávám prohlášení, že Eugenie Bouchard je od této chvíle chráněnou a respektovanou osobností (i když je drzá).
Bude požívat veškerých výsad, které náleží princezně, schovance, markýze z Montréalu, jež umožnila královně Petře Veliké k nástupu (téměř) na trůn.
Buď blahořečena, Eugenie, jsme s tebou.
Krleš!
:-)
Reagovat
Fandina
Dobře dobře, ale dovolíš třeba, když se zachová nějak špatně nevhodně nebo nějak jinak neúnosně je neutralizovat?
Reagovat
Fandina
ji neutralizovat :-))
Reagovat
Jabadu
Je to princezna!
:-)
Reagovat
Fandina
Takže bez pardonu? Nelze ji princeznovské korunky zbavit?
Reagovat
Jabadu
Do chvíle nástupu Karolíny I. ne!
(Tak pravil Zarthustra - F.M.Nietzsche)
:-)
Reagovat
Fandina
Dobře, ona snad zlobit nebude :-).
Reagovat
Fandina
Grigor porazil Karlovice, mám radost a kluci co budou hrát jeden s Berďou se tedy přetahují. Oba hrají dobře, tak jsem zvědavá, kdo vyhraje, je TB.
Reagovat
tommr
a doufám, že to tam vyhraje celý ... :)
Kerberka se naopak ukázala jako neskutečnej srab když předstírala těžký zranění, aby se vyhla kanáru a pokazila tak soupeřce radost ze zasloužený výhry ...
Reagovat
dunphy
Přeješ jí to jen proto, že by svou výhrou výrazně neohrozila pozici žádné z našich holek v ŽEBŘÍČKU?
Reagovat
smazaný uživatel
Že se ptáš :-D
Reagovat
Jabadu
Angie se krčí za posledním pěšcem a bílá královna pozvedá zrak za pomoci dvou silných věží a ruku zvedá ...
:-)
Reagovat
tommr
Kerberka je neskutečně slabá světová jednička, ale má nehoráznou kliku v tom, že její největší konkurentky jsou bud úplně mimo (Serena, Sharapova, Azarenka, Petra) nebo mají taky mizernou formu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má víc než 1 GS! To má jen pár (desítek) vyvolených :-)
Reagovat
FulnekUltras
bez Wimblu to nejde brát vážně
Reagovat
smazaný uživatel
FU vyznavač kvešova koeficientu?
Reagovat
FulnekUltras
rozhodně - ty nervy v chrámu jsou úplně jinde ;)
Reagovat
Nola
ten nema ani Azarenka...
Reagovat
FulnekUltras
však má taky ještě co dělat, jestli chce patřit mezi legendy ;)
Reagovat
aligo
Takhle trapně to skrecnou jen aby nedostala kanára
Reagovat
VlS
No, jestli v Římě nastoupí, tak tu trapnost oštempluje.
Reagovat
vrabejka
Skvěle GENIE. Skvělý výkon.
Škoda že ji Angie pokazila radost.
Reagovat
lars
skoda ze dnes nehraje Siniak misto Kerber
Reagovat
Fandina
Genie se rozjela, má set nad Angel. A buší do toho o 100 6. Tak jsem zvědavá na druhý set. Go!
Reagovat
Jabadu
To by mohlo Karolíně pomoci.
"Princezna Ahmanet byla probuzena a chce to, co jí patří!"
:-)
Reagovat
Hector21
Za její hříchy mumifikovali Ahmanet zaživa...
Reagovat
Jabadu
Musím uznat, že pilotními trailery jsem unešen. Jako fanoušek kvalitních sci-fi blockbusterů (kde rozpočet je neomezený) jsem spokojen.
Tom Cruise je stejně starý, jako já, má podobnou figuru jako já a stejně bych ho na zemi (v judu waza) asi přepral. No ... možná. ??? Fakt je ten gaučo slušně trénovanej.
Kvízová otázka:
Víte, co mám s Tomem Cruisem společného?
(keramický chrup)
:-)
Reagovat
Fandina
Mladenovic celkem v pohodě přehrala Dodin, ale celkem mě zaujalo, že Francouzky mají hodně za trenéry otce nebo jednoho z rodičů. Dodin také, Garcia také i Mladenovic myslím maminku. A známý byl i otec trenér Marion Bartoli.
Reagovat
Jabadu
Hráček, které mají moudrého otce, není zase tak moc.
Já si myslím, že Petru udělal David společně s jejím otcem, který pochopil, kdy je potřeba se na chvíli uklidit.
Proto je dvojnásobná.
Reagovat
Fandina
Je to možné. Například v knižce o Ivanu Lendlovi, která vyšla po jeho prvním působení v roli trenéra u Murayho, je zase takovým nosným základatelem Lendlova úspěchu jeho matka. Jeho otec také hrál tenis a žil pro něj, ale maminka byla tou důležitější v jeho tenisovém životě.
Reagovat
smazaný uživatel
co vim, tak Ivanova maminka byla neskutecna meternice a naopak tatinek velmi lakavy.. :-) Ale o jeho "prinosu" nepochybuju ani v nejmensim, byl nejen taky tenista, ale vynikajicim sachistou a na Ivanovi to je rozhodne znat.. ;-)
Reagovat
Fandina
Já bych řekla, že byl moudrý, ale jeho maminka je v té knize popsaná jako ta, která ho naučila dřině na kurtu, pracovitosti a také byla úspěšnější tenistkou než otec. A byla to vědecká pracovnice, myslím že i učila na vysoké škole, tatínek byl právník. Ale tu pracovitost, houževnatost v tenise, to tam popisují, že mu vštípila matka.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem knihu necetla a nijak to ani svym prispevkem nerozporuji, ale Ivan ma mysleni sachisty, takze to jen tak pripominam a kdyby TO tam (v te hlave) nebylo, pouha pracovitost a houzevnatost, jakkoliv obdivuhodna, by nestacila.. :-)
Reagovat
Jabadu
Stačila.
Byl v té době fyzicky a kondičně úplně někde jinde, než soupeři. Proto byl skoro pět let No. 1.
Reagovat
smazaný uživatel
ale on si takovou pripravu vystavel prave diky sve inteligenci, houzevnatost mu jen pomohla vydrzet.. :-)
Reagovat
Fandina
To je možné, přesto v té knize je uvedeno, že větší zásluhu na jeho tenisových úspěších má matka.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, to mi pripomina tu otazku z pohadky: Komu nyni ta panna nalezi? :-))
Reagovat
Fandina
Spíš jde o to, že jeden popisuje Lendlovi jako laskavého a meternici a druhý trochu jinak :-)).
Reagovat
Fandina
To tam také píší, že intelekt zdědil po otci. Pracovitost a houževnatost po matce.
Reagovat
Jabadu
Ivan je tvůrcem současné tenisové dřiny. On ukázal, že dřina je víc, než talent.
To v mnoha sportech nefunguje. Já jsem třeba dělal v mládí úpolový sport a tam je to v podstatě jenom o tom, že někdo má sílu jako prase
(a tu si musí vypěstovat steroidy), nebo nemá šanci. Technika je podružná.
(I když třeba v boxu se dá technikou porazit i fyzicky mnohem zdatnější soupeř).
Reagovat
smazaný uživatel
jenze tenis je jednak i technicky sport a druhak bez (hracske!) inteligence temer nemozny.. :-)
Reagovat
Jabadu
Tak určitě.
Při jeho genech se to bere jako samozřejmost. Ale tu kondici měl výrazně vyšší. To je prostě fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
to ano.. :-)
Reagovat
Mayo
Noje sa vytrápil a vo zvyšku turnaja uz nestratí ani set.
Reagovat
Krisboy
Ještě by mohl zabrat Nicolas...
Reagovat
Krisboy
Nezabral.
Reagovat
Krisboy
Dobře pane Berdych, dobře!
Reagovat
Fandina
Almagro s Nolem 1:1 na sety, tak na co se dřív dívat. Ještě hraje Berďa s Robinem a další a další :-)).
Reagovat
Hector21
easy peasy to nebylo, ale jde se dál, bravo Světlíku ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist