5. den v Paříži: Na programu jsou čtvrtfinálové duely

3. 11. 2017, 09:00
Previews 12
Poslední letošní akce Rolex Paris Masters pokračuje pátým hracím dnem a páteční program bude ve znamení čtvrtfinálových soubojů. V nich se postupně střetnou Juan Martín Del Potro s Johnem Isnerem, Rafael Nadal s Filipem Krajinovičem, Julien Benneteau s Marinem Čiličem a Fernando Verdasco s Jackem Sockem.

Court Central (Start ve 14:00 SEČ)

1. Juan Martín Del Potro (17.) - John Isner (14.)
O prvním semifinalistovi letošního ročníku pařížského Masters se rozhodne v souboji mezi Juanem Martínem Del Potrem a Johnem Isnerem. Celkově se bude jednat o devátý vzájemný duel. Vzájemnou bilanci jasně vede Del Potro, který vyhrál obě halová utkání a také jediné letošní vzájemné měření sil, které se uskutečnilo v srpnu v Montréalu.

Oba hráči stále usilují o kvalifikaci na Turnaj mistrů. Del Potrovi může k účasti v Londýně stačit dnešní výhra, Isner naopak potřebuje celý turnaj vyhrát.

Del Potro má na podzim v hale fantastickou formu. Argentinec úspěšně obhájil loňský triumf ve Stockholmu, v Basileji prohrál až ve finále s Federerem a v Paříži zatím neztratil set. Dnes bude usilovat o premiérové semifinále v pařížské hale Bercy. Loňský finalista Isner musel už v úvodním zápase vítězství doslova vydřít a v osmifinále odvracel mečbol Dimitrova.

Del Potro zahájil letošní sezonu kvůli zdravotním potížím se zpožděním. Argentinec se poprvé představil na konci února v Delray Beach a uhrál semifinále. Na dalších turnajích měl však smůlu na los (Acapulko a Indian Wells - Djokovič, Miami - Federer) a pokaždé vyhrál jen jeden zápas.

Antukové jaro zahájil v Estorilu drtivým vítězstvím nad Japoncem Sugitou, ovšem poté z turnaje kvůli smrti dědečka odstoupil a na kurty se vrátil až za necelý měsíc v Římě, kde byl ve čtvrtfinále nad jeho síly znovu Djokovič. V Lyonu prohrál už ve druhém kole a na French Open ve třetím kole nestačil na tehdejší světovou jedničku Murrayho.

Na trávě žádnou generálku, pokud nepočítáme exhibiční utkání, neabsolvoval a rovnou se vydal do Wimbledonu. V All England Clubu vypadl již ve druhém kole.

Ani na amerických betonech se zpočátku výraznějšího výsledku nedočkal. Ve Washingtonu i Montréalu uhrál kolo a v Cincinnati prohrál osmifinálový duel s pozdějším vítězem Dimitrovem. Na US Open ale načasoval formu parádně. V osmifinále odvrátil dva mečboly proti Thiemovi a otočil stav 0-2 na sety, ve čtvrtfinále zdolal letos fenomenálního Federera a padl až v semifinále s pozdějším šampionem Nadalem.

Od té doby se Del Potrovi opět daří a aktuálně patří mezi hráče s nejlepší formou. V Pekingu sice vypadl v druhém kole s Dimitrovem, nicméně v Šanghaji došel až do semifinále, v němž ho vyřadil Federer, úspěšně obhájil triumf na halové akci ve Stockholmu a zahrál si finále v Basileji, ve kterém ho znovu porazil Federer.

Na Masters v Paříži startuje po dlouhých čtyřech letech a celkově pošesté. V předchozích letech byl dvakrát ve čtvrtfinále, dvakrát skončil o kolo dříve a při své premiéře v roce 2007 prohrál ve druhém kole.

Juan Martín Del Potro - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Stockholm (vítěz);  Basilej (finále); Šanghaj,  US Open,  Delray Beach (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Stockholm (vítěz); Basilej (finále)
Bilance: 39-15
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance v hale: 10-1
Bilance na turnajích Masters: 14-6 (kariérní 90-49)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-1 (kariérní 9-7)
Bilance proti hráčům Top 20: 11-12 (kariérní 98-89)
Grandslamy: Australian Open (nehrál), French Open (3. kolo), Wimbledon (2. kolo), US Open (semifinále)

Juan Martín Del Potro - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 11-5
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2009, 2013 a 2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Stockholm (vítěz), Basilej (finále)
Cesta turnajem: volný los, J. Sousa (6-2 6-2), Haase (7-5 6-4)

Isnerovi se vstup do letošní sezony vůbec nepovedl. Vytáhlý Američan vyhrál více než jeden zápas na jednom turnaji až na konci května na antukovém Masters v Římě, kde došel do semifinále. Úvodní vystoupení poté nezvládl také v Ženevě a na French Open uhrál třetí kolo.

Výsledek v Římě byl skutečně výjimečný, jelikož ani travnatá část sezony americkému servismanovi nevyšla. V Queensu vypadl v prvním kole, z Eastbourne odjížděl s bilancí jedné výhry a jedné porážky a stejného výsledku dosáhl také ve Wimbledonu.

Zlom přišel až na domácí trávě. Isner beze ztráty setu ovládl domácí travnatý podnik v Newportu a o týden později triumfoval na domácích betonech v Atlantě, rovněž beze ztráty setu.

Na dalších turnajích v rámci sezony amerických betonů skončil v Montréalu v prvním kole na raketě Del Potra, v Cincinnati prohrál semifinálovou tie-breakovou bitvu s pozdějším vítězem Dimitrovem, ve Winston-Salemu uhrál kolo a na US Open nevyužil výpadku favoritů a vypadl už ve třetím kole.

Asijský podzim odstartoval dvěma drtivými výhrami, ale ve čtvrtfinále v Pekingu ho zastavil Nadal. Dva zápasy vyhrál také v Šanghaji, kde v osmifinále překvapivě nestačil na Troického. V hale se představil pouze ve Vídni a skončil hned v prvním kole.

Na pařížskou halu Bercy má krásné vzpomínky. Loni si tam totiž zahrál finále, v němž sehrál třísetovou bitvu s Murraym. Předloni došel do čtvrtfinále a před šesti lety hrál semifinále. Pařížského Masters se účastní podeváté.

John Isner - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Atlanta, Newport (vítěz);  Cincinnati,  Řím (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Memphis (čtvrtfinále)
Bilance: 37-21
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance v hale: 3-2
Bilance na turnajích Masters: 14-6 (kariérní 101-69)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 2-0 (kariérní 9-3)
Bilance proti hráčům Top 20: 4-6 (kariérní 49-83)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (3. kolo), Wimbledon (2. kolo), US Open (3. kolo)

John Isner - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 15-8
Nejlepší výsledek: finále (2016)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Vídeň (1. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Schwartzman (7-6 6-7 6-3), Dimitrov (7-6 5-7 7-6)


2. Rafael Nadal (1.) - Filip Krajinovič (77.)
Ve druhém čtvrtfinálovém utkání bude jasným favoritem Rafael Nadal. Jednatřicetiletý Španěl si po vítězství ve druhém kole zajistil přezimování na tenisovém trůnu a stále míří za premiérovým triumfem v pařížské hale Bercy. Jeho dalším soupeřem bude srbský kvalifikant Filip Krajinovič, s nímž se utká poprvé.

Nadal má od startu závěrečného grandslamu US Open vynikající formu. Šestnáctinásobný grandslamový šampion triumfoval ve Flushing Meadows, v Pekingu, v Šanghaji prohrál až ve finále s Federerem a v Paříži zatím i s obtížemi potvrzuje roli favorita. Z posledních 19 zápasů jich 18 vyhrál, přestože ve druhém kole pařížského Masters se finalista z roku 2007 trápil s Hyeon Chungem, a s Cuevasem musel v osmifinále dokonce do tří setů.

Krajinovič je senzací letošního ročníku. Pětadvacetiletý Srb letos hraje teprve svou druhou hlavní soutěž na okruhu ATP a po úspěšné kvalifikaci a vítězstvích nad Sugitou, Querreym a Mahutem ho čeká premiéra ve čtvrtfinále podniku série Masters.

Krajinovič je velkou senzací letošního ročníku

Nadal se rozhodl loňskou sezonu kvůli problémům se zápěstím ukončit právě po skončení turnaje Masters v Šanghaji. Dobře udělal, jelikož do té letošní naskočil ve velkém stylu, když vyhrál prestižní exhibici v Abu Zabí, zahrál si čtvrtfinále v Brisbane a na Australian Open došel až do finále, v němž v pětisetové bitvě nestačil na Federera. Další finálové účasti přidal na akcích v Acapulku a Miami.

Jednatřicetiletý Španěl v průběhu antukového jara potvrdil, proč se mu přezdívá "antukový král". Nadal podesáté dobyl Masters v Monte Carlu a domácí podnik v Barceloně, popáté ovládl Madrid a podesáté kraloval na French Open. Jedinou porážku z celkového počtu 25 zápasů na antuce zaznamenal ve čtvrtfinále Masters v Římě proti Thiemovi.

Po jubilejním desátém triumfu na pařížské antuce se Nadalovi přestalo dařit. Ve Wimbledonu v nervy drásajícím osmifinálovém duelu podlehl 13-15 v rozhodující sadě Müllerovi a formu nemohl dlouho najít ani na amerických betonech. V osmifinále Masters v Montréalu prohrál s domácím Shapovalovem a v Cincinnati už ve čtvrtfinále s Kyrgiosem.

Přesto se po skončení Masters v Cincinnati po více než třech letech vrátil na tenisový trůn, na kterém se drží dodnes. Ve staronové roli si dokráčel pro 16. grandslamový vavřín, když nenašel přemožitele na závěrečném grandslamu sezony US Open. Na vítězné vlně pokračoval na akci ATP 500 v Pekingu, kde také triumfoval.

Vítězná šňůra španělské legendy se nakonec zastavila až na čísle 16, když Nadal ve finále Masters v Šanghaji letos i počtvrté podlehl Federerovi.

V Paříži dosáhl nejlepšího výsledku před deseti lety, kdy postoupil do finále. Od té doby se pařížského Masters zúčastnil ještě čtyřikrát - dvakrát skončil ve čtvrtfinále, dvakrát v semifinále.

Rafael Nadal - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Peking,  US Open,  French Open,  Madrid,  Barcelona,  Monte Carlo (vítěz);  Šanghaj,  Miami,  Acapulko,  Australian Open (finále)
Největší úspěchy v hale: letos hraje v hale poprvé
Bilance: 67-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance v hale: 2-0
Bilance na turnajích Masters: 28-6 (kariérní 345-76)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 4-2 (kariérní 64-17)
Bilance proti hráčům Top 100: 63-9 (kariérní 757-171)
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (vítěz), Wimbledon (osmifinále), US Open (vítěz)

Rafael Nadal - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 16-6
Nejlepší výsledek: finále (2007)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: žádná
Cesta turnajem: volný los, Hyeon Chung (7-5 6-3), Cuevas (6-3 6-7 6-3)

Krajinovič prožívá životní sezonu. Pětadvacetiletý Srb zpočátku musel na okruhu ATP absolvovat kvalifikace a hrát zejména na challengerech. Právě na nich letos posbíral dohromady pět titulů a vždy triumfoval na antuce.

Poslední dobou ale srbský tenista ukazuje, že umí hrát i na rychlejších površích. V Moskvě letos poprvé úspěšně prošel kvalifikačním sítem na turnaji ATP a ve druhém kole prohrál třísetový souboj s pozdějším finalistou Berankisem.

Ve výborných výkonech posledních týdnů pokračuje i na Masters v Paříži, kde startuje poprvé v kariéře. Pokud počítáme i challengery, tak Krajinovič od neúspěšné kvalifikace na US Open vyhrál 24 z 27 duelů a na kontě má letos již 70 výher.

Filip Krajinovič - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Paříž (čtvrtfinále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (čtvrtfinále), Moskva (2. kolo)
Bilance: 70-21
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance v hale: 16-6
Bilance na turnajích Masters: 5-0 (kariérní 6-4)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 1-3)
Grandslamy: Australian Open (nehrál), French Open (kvalifikace), Wimbledon (kvalifikace), US Open (kvalifikace)

Filip Krajinovič - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 5-0
Nejlepší výsledek: premiéra
Loňský výsledek: -
Generálka: Moskva (2. kolo)
Cesta turnajem: Sugita (6-4 6-2), Querrey (6-4 6-4), Mahut (6-2 3-6 6-1)


3. Julien Benneteau (83.) - Marin Čilič (5.)
Úvod večerního programu začne zápasem mezi domácí nadějí Julienem Benneteauem a chorvatskou jedničkou Marinem Čiličem. Oba hráči se potkávají po dlouhých osmi letech. Všechny tři předchozí souboje vyhrál favorizovaný Chorvat, nicméně vždy až v rozhodujícím setu.

Benneteau v Paříži potvrzuje, proč má v hale lepší bilanci než na venkovních površích. Pětatřicetiletý Francouz si zahrál finále domácího challengeru v Orléans, postoupil do čtvrtfinále v Antverpách, v Basileji uhrál druhé kolo a v Paříži vyřadil Shapovalova, ve výborné formě hrajícího Tsongu a naposledy Goffina a po třech letech si zahraje čtvrtfinále turnaje Masters, poprvé na domácí půdě.

Čiličovi se v hale také daří. Letos se až na akci v Montpellier vždy probojoval minimálně do čtvrtfinále, před týdnem v Basileji dokonce do semifinále. Chorvat v hale Bercy zatím neztratil set, když si postupně poradil s krajanem Čoričem a Španělem Bautistou. V případě dnešního vítězství obhájí loňský výsledek a na čtvrtém podniku po sobě bude hrát semifinále.

Postará se Benneteau o další překvapení?

Benneteau musel kvůli žebříčkovému postavení na Australian Open do kvalifikace a závěrečný souboj o pozici v hlavní soutěži nezvládl. Hned po skončení úvodního grandslamu sezony zamířil do oblíbené haly.

V Montpellier tentokrát v kvalifikaci uspěl, ale v prvním kole hlavní soutěže podlehl Lópezovi. Na domácím challengeru v Cherbourgu uhrál semifinále a na domácí akci ATP v Marseille druhé kolo. Během antukového jara zaznamenal dvě čtvrtfinálové účasti na challengerech, ovšem na turnajích ATP ani na French Open nevyhrál jediný zápas.

Největšího úspěchu se dočkal na trávě v Hertogenboschi. V Nizozemsku z kvalifikace postoupil až do čtvrtfinále a výbornou formou se prezentoval také v londýnském Queen's Clubu, kde si zahrál osmifinále. Ve Wimbledonu naopak skončil hned v prvním kole.

Stejně dopadl také na US Open. V generálce na závěrečný grandslamový podnik sezony prohrál v prvním kole kvalifikace v Cincinnati a ve Winston-Salemu došel do osmifinále.

Návrat do oblíbené haly pětatřicetiletému Francouzovi nevyšel. V Métách ho v prvním kole vyřadil Almagro. Od té doby ale bývalý 25. hráč světa hraje mnohem lépe. Na domácím challengeru v Orléans neúspěšně bojoval o titul, v Antverpách hrál čtvrtfinále a v Basileji osmifinále.

Na domácím Masters startuje francouzský veterán pojedenácté. V letech 2006 a 2009 se probojoval do osmifinále. Od té doby teprve až letos překonal druhé kolo.

Julien Benneteau - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Antverpy,  Hertogenbosch (čtvrtfinále)
Největší úspěchy v hale: Antverpy (čtvrtfinále)
Bilance: 35-23
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance v hale: 19-8
Bilance na turnajích Masters: 5-3 (kariérní 67-76)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-0 (kariérní 1-3)
Bilance proti hráčům Top 10: 0-1 (kariérní 15-49)
Grandslamy: Australian Open (kvalifikace), French Open (1. kolo), Wimbledon (1. kolo), US Open (1. kolo)

Julien Benneteau - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 14-10
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Antverpy (čtvrtfinále), Basilej (2. kolo)
Cesta turnajem: Shapovalov (6-4 6-4), Tsonga (2-6 7-6 6-2), Goffin (6-3 6-3)

Čilič se na začátku letošní sezony extrémně trápil. Na prvních třech turnajích včetně grandslamového Australian Open dokázal vyhrát jediný zápas. Po čtvrtfinále v hale v Rotterdamu a semifinále v Acapulku skončil na Masters v Indian Wells a Miami hned po prvním utkání.

Do formy se rozehrál překvapivě na svém nejhorším povrchu - antuce. V Monte Carlu došel do čtvrtfinále a v Istanbulu získal svůj dosud jediný letošní titul. Přišlo opět slabší výsledkové období. V Madridu se loučil po prvním utkání, když ho vyřadil Alexander Zverev, a v Římě ve čtvrtfinále, v němž mu porážku připravil Isner. Vše si vynahradil premiérovým postupem do čtvrtfinále French Open.

Na trávě hrál nyní devětadvacetiletý Chorvat famózně. V Hertogenboschi uhrál semifinále, v londýnském Queen's Clubu jen těsně prohrál souboj o trofej a ve Wimbledonu si zahrál své druhé grandslamové finále v kariéře. V tom prvním před třemi lety na US Open uspěl, ve Wimbledonu však neměl proti Federerovi šanci.

US Open, které musí mít Čilič ze všech grandslamů nejradši, bylo pro chorvatskou jedničku určitě zklamáním, jelikož vypadl už ve třetím kole s argentinským antukovým specialistou Schwartzmanem.

Poté, co pomohl Chorvatům v Davis Cupu, se zúčastnil premiérového ročníku Laver Cupu a přispěl k výhře Evropy. Pro první podzimní asijskou zastávku si zvolil akci ATP 500 v Tokiu. V japonské metropoli došel do semifinále a další semifinálovou účast přidal na Masters v Šanghaji. Na halovém podniku v Basileji dnes bude útočit na finále.

V Paříži se devětadvacetiletý Chorvat nejlepšího výsledku dočkal loni, kdy ve čtvrtfinále vyřadil Djokoviče, ale v semifinále jasně nestačil na Američana Isnera.

Marin Čilič - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Istanbul (vítěz);  Wimbledon,  Queens (finále);  Basilej,  Šanghaj,  Tokio,  Hertogenbosch,  Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Basilej (semifinále)
Bilance: 44-18
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance v hale: 7-3
Bilance na turnajích Masters: 9-6 (kariérní 89-78)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-2 (kariérní 3-10)
Bilance proti hráčům Top 100: 32-16 (kariérní 331-204)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (finále), US Open (3. kolo)

Marin Čilič - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 11-8
Nejlepší výsledek: semifinále (2016)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: Basilej (semifinále)
Cesta turnajem: volný los, Čorič (6-4 6-3), Bautista (7-6 6-2)


4. Fernando Verdasco (39.) - Jack Sock (22.)
Poslední čtvrtfinálový souboj obstarají Fernando Verdasco a Jack Sock. Jediný dosavadní duel se odehrál předloni v hale ve Stockholmu a tehdy dramatickou třísetovou bitvu vyhrál o osm let mladší Američan. Sock má stále teoretickou šanci dostat se na Turnaj mistrů. Potřeboval by však celý turnaj vyhrát a Del Potro by dnes musel vypadnout.

Verdascovi se před startem halových akcí vůbec nedařilo. Třiatřicetiletý Španěl od začátku sezony amerických betonů vyhrál jen dva z osmi odehraných zápasů. Do formy se dostal až v hale, když ve Stockholmu došel do semifinále, v němž jen těsně podlehl pozdějšímu vítězi Del Potrovi, a v Paříži v prvním kole vyřadil Rubljova, porazil také trápící se Andersona s Thiemem a poprvé od Madridu 2012 postoupil do čtvrtfinále Masters.

Rovněž jeho dnešní soupeř se na betonech trápil. Sock zahájil své působení v hale také ve Stockholmu a na předchozích čtyřech podnicích vypadl vždy v prvním kole. Ve švédské metropoli však uhrál čtvrtfinále a mezi nejlepší osmičku postoupil také v Basileji a teď v Paříži. Proti Edmundovi otočil stav 1-5 v rozhodující sadě a poté zastavil rozjetého Pouilleho. V pařížské hale Bercy tak vyrovnal loňský výsledek.

Verdasco i Sock chytají formu

Verdasco odstartoval letošní rok více než solidně. V Dauhá došel až do semifinále, v němž po nevyužití mečbolů padl s Djokovičem. Se Srbem prohrál také v prvním kole Australian Open. Na halových turnajích se Španělovi naopak nedařilo. V Montpellier dohrál ve druhém kole a z Rotterdamu odjížděl bez výhry.

Návrat na venkovní dvorce mu prospěl. V Dubaji vyhrál čtyři zápasy v řadě a zahrál si své jediné letošní finále, ve kterém podlehl tehdejší světové jedničce Murraymu. V Indian Wells vypadl ve třetím kole s Nadalem a v Miami s Nišikorim.

Antukové jaro zahájil slušně, když postoupil do čtvrtfinále v Houstonu i v Budapešti. Naopak domácí Masters v Madridu pro něj skončilo hned v prvním kole a jen o stupínek lepšího výsledku dosáhl v Římě. Na French Open oplatil porážku z Madridu Alexanderovi Zverevovi a nakonec došel až do osmifinále.

Travnatá část sezony se Verdascovi vůbec nepovedla. V Halle i ve Wimbledonu ztroskotal hned na prvním soupeři a jediné vítězství na nejrychlejším tenisovém povrchu zaznamenal v Antalyi. Po skončení nejkratšího období tenisové sezony se ještě vrátil na antuku. V Bastadu uhrál semifinále a v Hamburku se loučil v prvním kole, v němž ho vyřadil Veselý.

Na amerických ani asijských betonech se třiatřicetiletému Španělovi absolutně nedařilo. Na šesti turnajích vyhrál dohromady jen dva zápasy (Los Cabos a US Open). Naopak v Cincinnati, Winston-Salemu, Pekingu i Šanghaji skončil na raketě prvního protivníka.

Znovu ožil až na halových akcích. Ve Stockholmu si zahrál semifinále a v něm jen těsně, v tie-breaku rozhodující sady, podlehl pozdějšímu šampionovi Del Potrovi.

Ve skvělé formě pokračuje také na Masters v Paříži, kde je poprvé ve čtvrtfinále. Při předchozích 14 účastech byl čtyřikrát v osmifinále, ale branami čtvrtfinále nikdy neprošel.

Fernando Verdasco - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Dubaj (finále); Stockholm,  Bastad,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Stockholm (semifinále)
Bilance: 29-24
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance v hale: 7-3
Bilance na turnajích Masters: 6-6 (kariérní 114-112)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-0 (kariérní 2-10)
Bilance proti hráčům Top 30: 10-13 (kariérní 104-194)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (osmifinále), Wimbledon (1. kolo), US Open (2. kolo)

Fernando Verdasco - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 13-14
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Stockholm (semifinále)
Cesta turnajem: Rubljov (7-6 7-6), Anderson (5-7 6-4 7-5), Thiem (6-4 6-4)

Sock měl fantastický vstup do sezony. Američan hned zkraje roku triumfoval v Aucklandu, na Australian Open si zahrál třetí kolo a další titul získal na domácí půdě v Delray Beach. V Acapulku sice vypadl v prvním kole, nicméně na Masters v Indian Wells došel až do semifinále a v Miami do čtvrtfinále.

Během antukového jara střídal lepší výsledky s horšími. V Houstonu se probojoval do semifinále, v Madridu vypadl v prvním kole, v Římě si zahrál osmifinále a na French Open v prvním kole nestačil na Veselého. Generálku na Wimbledon se rozhodl neabsolvovat a v All England Clubu ve druhém kole překvapivě prohrál s Rakušanem Ofnerem.

Návrat na domácí betony Sockovi vyšel. Ve Washingtonu přidal další semifinálovou účast. Následovala však obrovská krize. Pětadvacetiletý Američan v Montréalu skončil ve druhém kole a poté více než dva měsíce nevyhrál jediný zápas. V prvním kole vypadl v Cincinnati, na domácím US Open, v Pekingu i v Šanghaji.

V hale přece jen našel ztracenou formu. Ve Stockholmu a v Basileji uhrál čtvrtfinále. Na Masters v Paříži přidal třetí čtvrtfinále v řadě a úspěšně obhájil loňskou účast mezi nejlepší osmičkou.

Jack Sock - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Delray Beach,  Auckland (vítěz);  Washington, Houston,  Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Stockholm (čtvrtfinále), Basilej (čtvrtfinále)
Bilance: 33-19
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance v hale: 5-2
Bilance na turnajích Masters: 1-1 (kariérní 1-3)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 12-7 (kariérní 40-32)
Bilance proti hráčům Top 50: 10-13 (kariérní 54-64)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (1. kolo), Wimbledon (2. kolo), US Open (1. kolo)

Jack Sock - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 6-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2016 - 2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Stockholm (čtvrtfinále), Basilej (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Edmund (4-6 7-6 7-6), Pouille (7-6 6-3)

ROLEX PARIS MASTERS 2017 - PROGRAM 5. HRACÍHO DNE
• COURT CENTRAL • (od 14:00 SEČ)
1. Del Potro (13-Arg.) - Isner (9-USA)
2. Nadal (1-Šp.) - Krajinovič (Srb.) / nejdříve v 15:30 SEČ
3. Benneteau (Fr.) - Čilič (3-Chorv.) / nejdříve v 19:30 SEČ
4. Verdasco (Šp.) - Sock (16-USA) / nejdříve ve 20:30 SEČ
Kompletní program 5. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
Denis92
DelPoooooooo!! Pod este set!
Reagovat
sprchon
Jo!
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi velmi mudre rozhodnutie. Ak by to urobil pred Cuevasom, zasluzil by si 3x velmi..

Usetril teda aspon par hodin odpocinku, forma je katastrofálna, snad mu kurt v Londýne bude sediet viac. Rafa tak za sezónu 2017 odohrá iba jeden halový turnaj, holt hala ho uz nepotrebuje.
Reagovat
sprchon
Odstoupil...
Reagovat
smazaný uživatel
jakto?? :O
Reagovat
sprchon
Nevím, ale po včerejšku se asi není čemu divit.
Reagovat
smazaný uživatel
já to neviděla, prej hrál hrozně, no teď už čteme nový článek :( to snad není pravda :(
Reagovat
letityfanousek
dobrá práce. Svýho favorita mám, ale neřeknu protože to skoro vždycky zakřiknu
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky :)
Reagovat
Mayo
Delpovi chyba dnes posledný krok, tak azda ho spraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Tá dolna polovica pavúka je v katastrofálnom stave. Ako obvykle, polovica pavúka skoro vypadnutého Zvereva a odhlaseneho top hráca. Trochu to pripomína USO. Vitaz moze byt taktiez podobny. Rafa sa moze sustredit na SF, ostatných by mohol porazit aj s podpriemerným výkonom.

A potom s vyplazeným jazykom sa doplazit na TM, nuž....
Reagovat
smazaný uživatel
Hop, tak Zverev bol hore. Aj tak vsak Saša przní zreby svojou vykonnostou rozhodne nepripomína 3-4 hraca sveta.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist